back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Letecká linka Tel Aviv – Piešťany podporila prílev turistov z Izraela do Trnavského kraja, v pláne je jej pokračovanie od februára 2024

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj |MM|  Účasť na veľtrhoch cestovného ruchu, komunikácia s cestovnými kanceláriami a touroperátormi, spolupráca s miestnymi médiami a influencermi, ale najmä priame letecké spojenie prispieva k zvyšovaniu záujmu izraelských turistov o dovolenku v Trnavskom kraji. Aj na základe rastúceho záujmu o našu destináciu pripravujú zúčastnené strany dohodu o pokračovaní leteckej linky Tel Aviv – Piešťany – Tel Aviv. Predbežne s ňou počítajú už aj izraelské cestovné kancelárie. Ich zástupcov o tom informovali na nedávnej prezentácii Discover Central Europe zástupcovia Krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj.

Priemerná vyťaženosť letov Tel Aviv – Piešťany – Tel Aviv je na úrovni 50 %. Tento údaj zahŕňa aj aktuálny stav predaja leteniek na všetky lety realizované v tomto roku. Linka, ktorá bola spustená začiatkom mája, bude fungovať do polovice novembra  s príletom i odletom z Piešťan vždy v stredu. Záujem na tom, aby priama letecká linka pokračovala od februára 2024, avizujú  zástupcovia Trnavského samosprávneho kraja, izraelského touroperátora Overseas a Krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj.

„V máji tohto roka sme privítali prvých turistov na priamej leteckej linke Tel Aviv – Piešťany – Tel Aviv, a zároveň tak odštartovali spoluprácu v oblasti cestovného ruchu s krajinou Blízkeho východu. Dnes môžeme smelo hovoriť o tom, že Trnavský kraj opäť získava na izraelskom trhu povesť dovolenkovej destinácie. Lákadlom je samozrejme možnosť využitia kúpeľov, pričom oslovujeme všetky cieľové skupiny hľadajúce dobrodružstvá v Trnavskom kraji zážitkov. V priamom leteckom spojení s Izraelom plánujeme pokračovať, a zároveň aj naďalej plniť hlavnú myšlienku, ktorou je rozvoj a podpora cestovného ruchu v našom kraji,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

„Už počas tejto sezóny sme zaznamenali záujem zo strany izraelských turistov a preto chceme v prevádzke priameho leteckého spojenia medzi Tel Avivom a Piešťanmi pokračovať. Trnavský kraj je pre Izrealčanov atraktívnym cieľom. Lákajú ich liečivé pramene, ale aj prírodné scenérie a kultúrne podujatia,“ potvrdila Vered Schwarz zo spoločnosti Overseas.

V septembri sa v Tel Avive konala spoločná prezentácia krajín Vyšehradskej štvorky s názvom Discover Central Europe s cieľom prilákať izraelskú klientelu do strednej Európy. Každú krajinu reprezentovalo šesť subjektov. Slovensko bolo zastúpené aj Krajskou organizáciou cestového ruchu Trnavský kraj.

- Článok pokračuje pod reklamou -

„Na Discover Central Europe boli pre nás najdôležitejšie osobné stretnutia so zástupcami izraelských touroperátorov a cestovných kancelárií, s ktorými sme nadviazali prvé kontakty ešte minulý rok v októbri, pred zavedením leteckej linky. Sme radi, že v tomto roku  sme ich už mohli informovať pripravovanom pokračovaní priamych letov Tel Aviv – Piešťany – Tel Aviv,“ povedala Agáta Mikulová, riaditeľka Krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj.

Podľa údajov Štatistického úradu SR strávili minulý rok práve návštevníci z Izraela v Trnavskom kraji v priemere 11,75 noci, pričom priemer všetkých zahraničných turistov bol 3,61 noci. Od januára do júla 2023 zavítalo do Trnavského kraja 1 792 turistov z Izraela, v hoteloch a penziónoch na jeho území sa postarali o 18 125 prenocovaní. Za celý rok 2019, ktorý bol z pohľadu cestovného ruchu na Slovensku rekordný, strávilo 4 181 návštevníkov z Izraela na území Trnavského kraja 51 352 nocí.

Trend nárastu počtu izraelských turistov potvrdzujú aj štatistiky Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany. Od januára do júla 2023 strávilo 1 516 hostí z Izraela na Kúpeľnom ostrove dohromady 17 066 nocí.

Viac informácii o téme: Trnavská župa ako prvá spomedzi krajov prekonala počet návštevnosti turistov z obdobia pred pandémiou nájdete tu:  https://trnava-vuc.sk/trnavska-zupa-ako-prva-spomedzi-krajov-prekonala-pocet-navstevnosti-turistov-z-obdobia-pred-pandemiou/

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. konecne niekto rozmysla, ako pritiahnut peniaze zo zahranicia na slovensko a premrhanych prilezitosti je az az

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované