back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Primátor v teréne: na Spádovej ulici sa bude diskutovať o najväčších problémoch lokality

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď /  Dejiskom najbližšej Hodiny otázok s primátorom sa stane sídlisko na Spádovej ulici. Primátor sa chce stretnúť s obyvateľmi priamo v teréne, aby im bol bližšie a aby si vypočul ich nároky na územie ešte pred naprojektovaním plánovaných rekonštrukcií.

Primátor Serede Ondrej Kurbel od nástupu do funkcie zorganizoval už niekoľko otvorených Hodín otázok s primátorom. Na pôde mestského úradu sa mohli občania verejne pýtať a primátor odpovedal. Tentokrát sa rozhodol ísť medzi ľudí on a sídlisko na ulici Spádová si vybral zámerne. „Problémy obyvateľov tejto lokality vnímam už z predchádzajúceho obdobia. Sídlisko medzi Spádovou a ulicou A. Hlinku je historickým územím, vzniklo súčasne s bývalým závodom Niklová huta a nároky na parametre ulíc boli vtedy úplne iné. Dnes, keď sa zmenila doba a s ňou sa zmenili aj potreby obyvateľov, sú veľmi citeľné problémy s nedostatkom parkovacích miest. Na druhej strane treba povenovať aj problém úbytku zelených plôch na úkor parkovania. Musíme si preto otvorene definovať, ako budeme postupovať pri plánovaní obnovy,“ naznačil primátor problematiku, ktorú chce na stretnutí otvoriť.

Súčasťou stretnutia bude preto aj prechádzka po celom sídlisku so záujemcami a zhodnotenie problémov priamo v teréne. „V prípade záujmu môžeme následne celú problematiku rozdiskutovať aj na radnici,“ uzavrel primátor.

Stretnutie na Spádovej ulici sa uskutoční v utorok 3. októbra o 16.00 hod., miestom stretnutia bude chodník na križovatke ulíc Spádová a A. Hlinku pri starej lekárni.

 

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ja sa chcem ako obyvateľka spýtať, kedy bude konečne nejaká kamera mestskej polície medzi činžiakmi A. Hlinku a Čepenská. Bývam na tom dlhom činžiaku a medzi ním a tromi kratšími smerom k nemu vidím často rôzne indivíduá a feťákov. Je len otázka času, kedy sa tam niečo stane.

  2. Kedy príde na ulicu SNP rátať kamióny ktoré tade chodia. Pritom pri Lidl križovatke je zákaz. Škody na domoch a prevádzkach kto zaplatí?

  3. Nechcel by som byť v primátorovej koži a počúvať priblblé otázky. Vraj kedy bude niekde kamera. Prečo by mala byť? Prečo sa obyvateľka nespýta či vôbec bude, ale rovno ju zaujíma kedy? Niekto jej ju tam sľúbil? Alebo kedy príde primátor počítať kamióny… Otázka zakomplexovaného blbečka. Najprv sa naučte slušne a konštruktívne komunikovať a potom si nárokujte na niečo sa pýtať.

  4. A prečo by som sa to nemohla spýtať? Kamier je plné mesto a čítala som článok, ako pomáhajú a teším sa, že v meste sú. Preto ma zaujíma, či by nemohli pomôcť aj tam, kde sa zdržuje veľa feťákov.

  5. a anonym 13:06 – „najprv sa naučte slušne a konštruktívne komunikovať“, no nezabudol si napísať, že je to otázka „Zakomplexované blbečka“, to nevyzerá na príliš konštruktívnu a slušnú komunikáciu. Mohol by si začať napríklad od seba.

  6. na spádovej by aj bolo kde parkovat keby milostoví ludia z Dolnomajerskej a okolitych ulic neparkovali pred nasimi barakmi !!!! ja idem z prace a nemam si kde auto dat lebo panko na bielej octavii z Dolnomajerkej stoji na Spadovej, pritom pri kruhaci je dost velke parkovisko kde moze parkovat kedze byva v poslednom baraku ale on nieee on to jebne na Spadovu 🤌

  7. parkovanie je celkovy problem. Mesto to riesenie len tlaci pred sebou. To ze urobi dakde sem tam po desat miest nic neriesi. Treba to vyriesit komplexne. A treba zakazat parkovanie firemnych aut pri barakoch. Treba osadit znacky parkovanie len rezidentom a to sukromnymi autami. Ak dakto parkuje firemne, sukromne nech si nechava v robote. A nie zaberat miesta ostatnym firemnym autom. Vsetko sa da riesit, len treba chciet.

  8. prispevok nadomnou ak toto vidite volajte na mestsku policiu. To miesto je vyhradene pre dane vozidlo, nie aby tam parkoval kadekto a to auto pre ktore je miesto urcene stoji vedla.

  9. obcan 27. septembra 2023, 18:03 – Stáva sa to dosť často, že človek s vyhradením miestom zaparkuje vedľa napríklad keď očakáva návštevu a tá návšteva zaparkuje pohodlne na vyhradenom mieste. No nie som si istý či je toto zakázané. Ak „majiteľ“ toho vyhradeného miesta niekomu dovolí na tom mieste parkovať tak policajti nemajú dôvod to riešiť. Raz som počul (a naozaj netuším či je to pravda) že samotný policajti zbuzerovali oznamovateľa takéhoto správanie, že nech nevolá na políciu ak to parkovacie miesto nemá zaplatené on, inak povedané na obsadené vyhradené parkovacie miesto by sa mal sťažovať len „majiteľ“ toho miesta. A v podstate mi to aj dáva zmysel. „Majiteľ“ toho miesta môže mať napríklad náhradné vozidlo kvôli nehode alebo servisu kľudne aj týždeň alebo aj dva. A nedáva zmysel aby to miesto nevyužíval len preto, že má dočasne vozidlo s iným EČV. Ale hádať sa nebudem, možno to tak nie je a naozaj máme právo na majiteľov vyhradených miest volať MP ak vidíme že parkujú vedľa. Mohol by sa niekto z MP vyjadriť ako to je.

  10. Je to tak ako píšeš. Policajti nemôžu takú situáciu riešiť, jedine ak to oznámi sám majiteľ vyhradeného parkovacieho miesta.

  11. Ľudia z Dolnomajerskej ul. parkujú tam, kde sa dá, pretože takmer všetky parkovacie miesta sú predané. Niektorí majú aj viac. Vyzerá to ako na strelnici, postavené terče. Prečo to mesto robí? Bezhlavo predávajú parkovacie miesta a ostatní nemajú kde zaparkovať. Napokon aj firemné autá zaberajú miesta.

  12. Mam vyhradené parkovisko. Keď môj syn príde domov v noci nenájde miesto na parkovanie ani že náhodou.Preto ja zaparkujem mimo, kde nájdem voľný priestor na verejnom mieste (!!!),aby teda mal kde parkovať aspoň dočasne. Ale !!!Žiadosti o pridelenie PLATENÉHO miesta na parkovanie Mestský úrad neprijíma, aj keď je vidno ,že tomu tak nie je a značky pribúdajú ako huby po daždi ! No a ešte sa tu niekto odbavuje na takých prípadoch ??? Bolo by konečne vhodné ,aby mesto riešilo parkovanie. V jednej rodine majú aj tri autá ktoré majú svoje legálne.opodstatnenie ,lebo každý má iné pracovisko a bez auta sa tam nevie dostať…Takže trocha porozumenia nezaškodí, nie obťažovanie Mestskej polície ktorá má aj tak dosť veľa dôležitej práce v Seredi – sa domnievam…

  13. Čo sa týka vyhradených parkovacích miest ich počet nesmie prevýšiť 30% z celkového počtu parkovacích miest dotknutého parkoviska. Prevýšiť týchto 30% je možné len pre ZŤP žiadateľov a to do 40% z celkového počtu vyhradených miest.

    Súvisle vedľa seba možno vyhradiť najviac štyri parkovacie miesta.

    Popl je 252,29 eur/rok, ZŤP 51,25€.

    viď:
    https://www.sered.sk/s213_vyhradene-parkovanie

    Na tému parkovania v Seredi som robila v minulosti obšírny článok so zástupcom náčelníka MsP. Prečítate ho tu:

    https://ix.sk/c5iPn

  14. Ludia nemate pravdu, to miesto si plati majitel ale pre KONKRETNE VOZIDLO. Nie ze parkuje mu tam zenuska alebo deti ak pridu domov skorej ako on a on da to svoje auto na vedlajsie parkovacie miesto ktore je pre vsetkych. Ine je ak kupil nove auto s inou znackou, alebo auto ma v oprave. Ale pokial to auto pre ktore je vyhradene miesto stoji na vedlajsom parkovacom mieste a na tom jeho vyhradenom je ine auto tak jednoznacne sa to da riesit. Aj ked je to jeho zena, deti, pes… :). Zakon je jednoznacny, parkovisko je vyhradene pre konkretne vozidlo nie pre konkretnu rodinu. Takze kludne takych chujov nahlasujte. Jedina podmienka je aby to vozidlo ktore ma vyhradene miesto stalo na inom volnom mieste.

  15. parkujúci 27. septembra 2023, 20:59 Pri to je presne to co ludi stve. Vy mate svoje vyhradene miesto a parkujete mimo neho aby mal vas syn kde parkovat. A zaberiete miesto druhym. Myslite ze druhy nechcu vecer ked pridu z roboty parkovat? Jedine vas syn moze? To je trosku sebecke nie nahodou??????

  16. seredan 27. septembra 2023, 21:23 – povedal by som že to je DOSŤ sebecké. Ešte sa tu s takýmto správaním sám pochváli a obhajuje to. Sám som takéhoto správanie niekoľko krát do roka svedkom, susedovi má prísť na návštevu syn tak mu nechá voľné svoje parkovacie miesto. Je to dosť nefér. Ak raz má na parkovisku pre svoje auto vyhradené miesto tak by si tam mal dať auto a syn ktorý príde na návštevu (alebo v noci z práce) nech si hľadá miesto tak ako ostatní. By ma naozaj zaujímalo či v takýchto prípadoch ak vidím vozidlo pre ktoré je vyhradené miesto parkovať vedľa na nerezervovanom mieste môžem zvolať policajtov. Sused by mal na mňa asi ťažké srdce 😁

  17. Martin, kludne volaj policajtov. na vyhradenom mieste moze parkovat len auto, pre ktore je to miesto vyhradene.
    ale ked parkuje ten, co ma vyhradene inde – on moze. moze, ale je to hovado.

  18. Teda možno neviem čítať, ale je napísané že parkovacie miesto je pre potreby fyzickej alebo právnickej osoby . Nikde nevidím že tam môže mať len jedno vozidlo stále to isté.

  19. Ak na vyhradenom parkovacom mieste zaparkuje vozidlo s inou EČV alebo bez príslušného parkovacieho preukazu, tak to na základe podnetu alebo automatickej kontroly rieši polícia, prípade mestská polícia. Najprv skontroluje správnosť dopravného značenia. V prípade, že je zvislé a vodorovné dopravné značenie jednoznačné, tak uloží pokutu alebo nariadi odtiahnutie

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované