back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Vyjadrenie k článku Ľubomíra Veselického zo dňa 28. 8. 2023

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

o.z. KC PRIESTOR /  Dňa 28. augusta bol na portáli seredskenovinky.sk zverejnený článok autora Ľubomíra Veselického s názvom Všetko čo je dobré, môže byť aj lepšie na odkaze: https://www.seredskenovinky.sk/clanok/2023-08-28-vsetko-co-je-dobre-moze-byt-aj-lepsie (ďalej len ako “článok”).

Tento článok obsahuje viaceré nepravdivé a zavádzajúce tvrdenia, ktoré sú spôsobilé
poškodiť dobré meno a dobrú povesť občianskeho združenia KC PRIESTOR so sídlom
Dionýza Štúra 759/35, Sereď, 92601, IČO: 48484873. Z tohto dôvodu v súlade so zákonom č. 265/2022 Z.z. o vydavateľoch publikácií a o registri v oblasti médií a audiovízie a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „Zákon o publikáciách“) uverejňujeme nasledujúce vyjadrenie.

Zavádzajúce tvrdenie: KC Priestor to je poslankyňa MsZ pani Miroslava Sabová Dudášová.
Vyjadrenie: KC PRIESTOR nerovná sa Miroslava Sabová Dudášová. Ide o demokratické
združenie, ktoré koná na základe svojich stanov, zverejnených na svojom webovom sídle. K aktuálnemu dátumu má 7 členov. Miroslava Sabová Dudášová je predsedníčkou združenia, pričom za vykonávanie funkcie nepoberá žiadny plat, svoju funkciu vykonáva bez nároku na honorár. Podpredsedníčkou združenia je Zuzana Šutová, ďalšími členmi sú Peter Sabo, Viktoriia Parokonna, Mária Palacková, Ema Mančíková, Eva Mančíková, Daša Majková. O ďalších členoch rozhodne valné zhromaždenie na svojom stretnutí.

Zavádzajúce tvrdenie: Je možné, že akcia nebola stratová. Aj keď u tohto druhu podujatí zisk podľa môjho názoru nie je podstatný. Alebo ako pre koho?
Vyjadrenie: Podujatie Vata fest malo celkové náklady 25-tisíc eur. Dotácia mesta Sereď
predstavovala 1700 eur plus prenájom prenosných toaliet, oplotenia potrebného pre
bezpečnosť podujatia a rozvádzačov a osobné náklady zamestnanca mesta, ktorého
agenda je práca s občianskymi združeniami a s mládežou. Mesto Sereď zároveň získalo
585 eur do rozpočtu, a to vďaka nájmu, ktorý museli uhradiť všetci predajcovia na podujatí Vata fest.
Podujatie nebolo ziskové, práve naopak. Občianske združenie a jeho členovia museli
vynaložiť nemalé finančné prostriedky z vlastných peňaženiek, aby všetky náklady uhradili.
Nakoľko je pre organizátorov táto finančná strata nepredstaviteľná aj do ďalších rokov, stále beží kampaň na získanie finančných príspevkov a podporu festivalu na
https://www.donio.sk/vata-fest-2023.

Zavádzajúce tvrdenie: Tí, čo tam boli, musia informáciu o viac ako tisícke návštevníkov
vnímať s rozpakmi celkom oprávnene.
Vyjadrenie: Autor článku zrejme nebol na podujatí, alebo v organizačnom tíme, aby videl, koľko náramkov pri vstupe organizátori vydali.

Nepravdivé tvrdenie: Aj keď je zas pravdou, že stovka lístkov kúpená obchodnou
spoločnosťou AMAZON ešte neznamená, že zamestnanci, ktorí tie vstupenky dostali, VATA FEST 2023 aj navštívili.
Vyjadrenie: Autor článku hrubo prekračuje hranicu vymýšľania si a ohovárania. Spoločnosť Amazon žiadne vstupenky nezakúpila.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Zavádzajúce tvrdenie: Vstupné pre dospelých (pozn. podujatie organizované v minulosti mestom Sereď) bolo symbolické jedno euro a deti do 15 rokov mali vstup voľný.
Vyjadrenie: Organizátorom podujatia Vata fest je občianske združenie KC PRIESTOR, nie mesto Sereď. Ak je organizátorom podujatia samospráva, ktorá má z daní a vo vlastnom rozpočte položku kultúrne podujatie a vyhradí si na neho 20-tisíc eur, je pochopiteľné, že si nepýta vstupné. Najmä ak ide o oslavy výročia mesta ako to bolo v prípade, ktorý uvádza autor článku.

Vata fest je kultúrne podujatie organizované nezávislým občianskym združením, ktoré
financie na svoje projekty žiada od rôznych donorov, verejných aj súkromných. Medzi
donorov patrí aj verejnosť, ktorá môže svoje dary zasielať na účet združenia, alebo prísť na podujatie a zaplatiť vstupné. Autorovi článku odporúčame ísť na kultúrne podujatia (a nie predajné, akými je agrokomplex), aby zistil, akú hodnotu kultúra má.
Ale koniec koncov, za čias, kedy bol autor článku viceprimátorom mesta Sereď, kultúra
upadla do takého stavu, že vznikol Vata fest – ako odpoveď na zabudnutú kultúru bytia, ktorú sa vtedajšie vedenie mesta rozhodlo vyškrtnúť zo života Seredčanov a Seredčaniek.

 

zdroj: Mesto Sereď

 

– – –

pozn. red. Vyjadrenie sa týka tohto článku Ľubomíra Veselického:

Všetko čo je dobré, môže byť aj lepšie

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ďakujem za reakciu ale rád by som videl čísla.
    Na mojom tvrdení, že KC Priestor to je poslankyňa MsZ pani Miroslava Sabová Dudášová, trvám. Bez nej by KC Priestor sotva existoval.
    Ak boli náklady na Vatafest 25 000 € a mesto prispelo čiastkou 1 700 €, tak rozdiel 23 300 € podľa M. Sabovej Dudášovej potom zaplatilo sedem členov OZ KC Priestor. Citujem z jej vyjadrenia: „Občianske združenie a jeho členovia museli vynaložiť nemalé finančné prostriedky z vlastných peňaženiek, aby všetky náklady uhradili.“ Ak to tak nie je, museli byť ešte ďalší sponzori, ktorí akciu podporili nejakou finančnou dotáciou. Ak iní sponzori neboli, tak blahoželám, lebo takých majetných členov závidí OZ KC Priestor určite nejedno občianske združenie.
    Medzi nami dievčatami. Náklady na Vatafest boli zrejme vyššie ako náklady na trojdňový Seredský jarmok 2023.
    Nebol som na podujatí a spochybnil som počet návštevníkov. Vo vyjadrení M. Sabovej Dudášovej som sa žiaľ nedočítal nič o výške tržby za predané vstupenky. Je problém uviesť túto čiastku? Náramok je iba náramok a tržba za vstupenky sú peniaze.
    Ak AMAZON žiadne lístky nekúpil, tak sa ospravedlňujem. Bola to evidentne neoverená informácia.
    Pri kritike úrovne kultúry mesta od roku 2011 do roku 2022 by som bol opatrnejší ale skromnosť sa dnes asi nenosí. Vatafest nebol vrcholom kultúry mesta, lebo Dom kultúry ponúka celoročne slušné množstvo rôznych kultúrnych podujatí.

  2. Vesielko, nabuduce docitaj clanok do konca, a nemusis davat retardovane otazky – Vata fest je kultúrne podujatie organizované nezávislým občianskym združením, ktoré
    financie na svoje projekty žiada od rôznych donorov, verejných aj súkromných. Medzi
    donorov patrí aj verejnosť, ktorá môže svoje dary zasielať na účet združenia, alebo prísť na podujatie a zaplatiť vstupné.
    Za dalsie, preco by malo OZ uverejnovat pocet predanych listkov, resp. trzbu alebo aj rozpocet celeho podujatia ked na neho prispeli najma sukromni donori? Aj ty budes zverejnovat rozpocet rekonstrukcie tvojho domu kedze sme ho financovali aj my obyvatelia mesta ked sme prispievali na tvoje nelegalne odmeny? Sam dobre vies, ze je to nezmysel aby sme od teba take informacie ziadali.
    Legalne musi to zdruzenie vyuctovat akurat tak dotaciu pre verejnost resp. verejneho donora – mesto pripadne TTSK. Uz to, ze zverejnili objem rozpoctu je vec navyse.
    To, ze taky festival stal 25 tisic je uplne uveritelna informacia, skus si naprikald najst kolko stalo vystupenie Korben Dallas na Karloveskych hodoch 2023 – prezradim ti to, bolo to 3600€, je to verejne dostupna info.
    A ked uz chces teda porovnavat ake kapely a umelci vystupovali na jarmoku a na Vatafeste, tak vedz jednu vec a to, ze hlavny tahak jarmoku, kapela Slade bola obycajny komercny koncert, kde si ludia museli platit komercne vstupne a mesto z toho nic nemalo…tak ako ste to nastavili ty a tvoj majitel.
    Mozno by bolo zaujiamve sa pozriet na to ako dopadli firmy, ktore v Seredi organizovali tie uzasne koncerty velkych hviezd a kolko penazi nevratili ludom za nesukutocnene koncerty, vsetko je na strankach SOI. S takymi „uzasnymi“ organizatormi ste sa spojili vy a Cavoj.
    Namiesto toho aby si bol ticho a bol rad, ze v meste niekto nieco robi alebo lepsie povedane chce vobec nieco robit tak budes rypat lebo sa citis urazeny. Pritom si za to mozes uplne sam, lebo po tebe po 12 rokoch na urade neostalo nic len vysedena stolicka a to dost dokaze posramotit ego cloveka, ktory v jednu dobu aspiroval na to, ze bude viest mesto do lepsej buducnosti, ale dopadlo tak ako vzdy…
    Inak organizatorom a aktivnym ludom by som sa po tychto vypadoch necudoval ze si „zbalia svestky“ a odidu napriklad do Trnavy ci Hlohovca kde urcite budu mat ovela lepsie a prijemnejsie podmienky a Seredi zas ostanu oci pre plac, ze sa tu nic nedeje a skapal tu pes. Ale rozumiem, ze skupine urcitych ludi okolo byvaleho richtara takyto pristup vyhovuje.

  3. Nech aj Čavojský zverejní koľko bolo predaných lístkov na tie jeho úžasné koncerty kde Veselicky vždy išiel zadarmo a nielen on ale celý Mestský úrad lebo sa všetky ženy chválili že oni si lístky kupovať nemusia

  4. To je vážne na zamyslenie. Pre pani Sabovú Dudášovú nie je problém zverejniť čiastku nákladov 25 000 €. Priznať príjmy z predaja vstupeniek ani za svet! Asi viem prečo. Lebo z nich by bolo možné určiť počet návštevníkov. A to naozaj nie je vhodné.

  5. Keď si robil hovorcu si sa všade zapieral a teraz chceš strašne diskutovať len bohužiaľ asi sám so sebou

  6. Takže nie je pravda, že organizátori si delili odmeny za usporiadanie festivalu? Z čoho prispeli nemalé finančné prostriedky, keď nechodia do práce? Z každej strany čítame nejaké fakty, ktoré sa navzájom vylučujú. To znamená, že niekto klame. Príde čas…

  7. OZ príjem nezverejní. Pri kupé lístka mi nebol vydaný doklad o zaplatení . Súhlasím s pánom Veselickým a dodávam “do mačky “ takto sa to robí. To sú tie transparentné občianske združenia.
    Vopred dakujem za hejty.
    PS: nie som človek bývalého richtára

  8. VATA ma stupídnou hudobnou produkciou bengálom vyrušovala do rána Mestská polícia bola voči vraj „právnickej osobe “ bezradná! A tak mám na toto divné a tendenčné podujatie svoj odpudivý pohľad…

  9. Prvý anonym zo 7. septembra 2023, 15:25 !
    Milý neznámy. Ďakujem, že so mnou diskutuješ.

  10. Nerozumiem zas tejto búrke v pohári vody. Na jednej strane je problém, že vraj bolo málo ľudí, na druhej strane tí istí ľudia navodzujú dojem ako sa organizátori nabalili. Prosím vás ako sa môže niekto nabaliť keď mu tam podľa vás prišlo malo ľudí?
    Mimochodom aj taký festival ako Pohoda dostáva dotáciu od štátu, nevidel som zatiaľ, žeby niekto žiadal od nich zverejňovať kompletné rozpočty či počty pások a podobne.
    Vy Seredania ste úplne odtrhnutí od reality. Ved len stage a technika (najmä svetla ktoré boli špičkové!) museli stáť desaťtisíce eur.

  11. Ako jeden z organizátorov by som rád uviedol, že som už viac ako 12 rokov nepretržite zamestnaný. Nebudem uvádzať informácie za kolegov každopádne aj iní členovia organizačného tímu riadne pracujú. Preto tvrdenia, ktoré sa tu šíria sú samozrejme tak ako tvrdenia pána Veselického spomínané v tomto článku nepravdivé.

  12. To už ozaj nemáte hanby p. Veselický?
    Dobre viete, že na koncerty organizované mestom išli vaši ľudia ZADARMO.
    Tak si zrátajte o koľko ste ukrátili mestoooooo. Že vám nie je hanba.
    To fakt chcete aby sa o Seredi rozprávalo len v súvislosti s predajom drog???
    Jedna dobre zorganizovaná akcia. A vy toto???

  13. vatabengál ty si s tým bengálom do rána už trápny, pišeš to pod každý článok. Stále si nezistil, kto ten bengál robil? Aká bola akcia v campingu? Kto si ty, nejaký jamkulár alebo podobný, čo po ňom už ani pes neštekne?

  14. To akože tú starú barabiznu myslíte že je dom kultúry? P. Veselicky a to v ktorom roku ste? V roku pána? V rokoch 2011 až 2022 je to asi najväčšia hanba kultúry v meste. Bol ste niekedy ďalej ako 5 km od mesta? Dom kultúry vyzerá inak. Je to trápne pozývať tam umelcov a ukazovať im ako sa tu správame ku kultúre.

  15. Aj kniznica sa mala prerabat no neviem v ktorom storočí čo chyti do rúk sef SMS to skončí skôr ako sa začne viď štadión jedno zburanisko hanba

  16. Veselický, načo do toho rýpeš tý tárajko. Za svoju existenciu si pre toto mesto h0vn0 spravil. Pamätám ako si sa počas brigády na larzenkách špacíroval s rukami za chrbátom a hovoril všetkým čo tam zbierali smeti citujem: „Načo to robíte, keď to tu bude také isté“. Namiesto toho, aby si sa zohol pre papierik. Tárajko trapný.

  17. Keď si debil napíš článok. Keď si debil napíš článok. Keď si debil napíš, keď si debil napíš, keď si debil napíš článok. Lalalala. 🎶🎵🎼

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované