back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Dnes by oslávilo detské dopravné ihrisko v parku 50 rokov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Občianske združenie Vodný Hrad / Premeny Zámockého parku v čase

Pred 50-rokmi 1. septembra otvorili v Leninovom parku v Seredi, dnešnom Zámockom parku, detské dopravné ihrisko.

Postavili ho v Akcii Z. Jeho výstavba stála 700 tisíc korún. Ihrisko malo zvýšiť u žiakov seredských škôl dopravnú gramotnosť. Čo sa deti naučili na teórii v učebni, ktorá bola súčasťou dopravného ihriska, si mohli potom vyskúšať vonku na ihrisku jazdou na šliapacích autíčkach. Autíčka boli garážované vedľa učebne. Súčasťou ihriska boli cesty a chodníky, svetelná križovatka so semaformi a búdkou pre príslušníka VB, kruhový objazd, aj jednokoľajový železničný prejazd.

Po roku 1990 sa detské dopravné ihrisko nestalo súčasťou majetku mesta Sereď, ale v tzv. Malej privatizácii sa dostalo do súkromných rúk a zaniklo.

R. Petrovič, OZ VODNÝ HRAD

foto ilustračné

zdroj: Občianske združenie Vodný Hrad, Fb
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Spominam si na detske dopravne ihrisko velmi dobre. Tesili sme sa na vyuku a hlavne jazdy na obdobnych autickach, ake su na fotografii.

    Osud dopravneho ihriska zial kopiroval pohlad na priority casti spolocnosti po Neznej revolucii. Zial, drviva vacsina ludi si neuvedomila dopady takto choreho rozmyslania na dalsie generacie.

  2. Toto patrí do zámockého parku a NIE nejaká VATA so stupídnym bengálom do rána !!!

  3. Všetko čo bolo vybudované, či to bolo dobré, alebo nie, všetko sa ničilo, rozkrádalo…, v čom sa pokračuje i naďalej. Prečo likvidujú nemocnice, čo tieto vlády za 30 rokov nedokázali takmer nič? To, čo je tu, je všetko tzv. zahraničný investor, ktorý vlastný pomerne všetku pôdu. To sa stalo aj s dopravným ihriskom. Teraz deti musia cestovať po okolitých mestách.

  4. Tento skrachovany podnik čo tam je už dávno malo mesto odkúpiť a aj ten bývalý Šišakov pozemok. Vcetne záhradníctva by malo mesto super pozemok na postavenie aquaparku pre náš región. Ukradnutý geotermalny vrt by našiel uplatnenie pre nás obyvateľov a nie pre zmrdov a ich kumpánov. Inak toto mesto zostane len diera a medzinarodna nocľaháreň . Škoda ďalej pokracovat

  5. Žiaľ je to pravda vezieme sa na tom čo bolo vybudované v “zlej dobe” aby sme zili v tej “lepšej dobe” … na úver …

  6. Pád socializmu a nástup zlodejov. Nie je nič lepšie ako žiť na úver. Ľudia žijúci na úver sa najlepšie ovládajú.

  7. Smutne . Dopravné ihrisko sa predalo. Teraz je tam neporiadok. Záhradníctvo dalo mesto dávno do prenájmu. Neporiadok taktiež. A nič sa nedeje…

  8. Pozrime sa na okolite krajiny kde ten super socializmus nebol. Kde su, kde boli pred 30ci 40 rokmi , ake mali a maju cesty, nemocnice, skoly, platy… daleko nas predbiehali a aj budu.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované