back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Spolupráca s partnerským mestom Tišnov pokračuje

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď /  Takmer 20 rokov funguje partnerstvo medzi Sereďou a českým mestečkom Tišnov. Vzájomná spolupráca sa prejavuje najmä na poli prezentovania umeleckých a rozvojových výsledkov medzi našimi základnými a umeleckými školami. Obidve mestá majú v záujme aj naďalej pracovať na dobrých vzťahoch a vzájomnej podpore.

Prvé vycestovanie nového vedenia mesta Sereď do Tišnova sa konalo v júni. „Do spriateleného mestečka na Morave sme zavítali na základe pozvania na Európsky deň kultúry, ktorý mesto Tišnov organizovalo. Sereď na festivale vzorne reprezentovali žiaci z našej Základnej umeleckej školy J. F. Kvetoňa,“ vysvetlila zástupkyňa primátora mesta Mária Fačkovcová. Delegáciu na čele s primátorom Ondrejom Kurbelom obohatila aj poslankyňa zastupiteľstva Martina Hilkovičová. Návšteva okrem deklarovania kontinuity v spolupráci priniesla vedeniu aj inšpirácie do ďalšieho kultúrno-spoločenského rozvoja Serede.

Za účelom rozširovania vzájomnej spolupráce aj v rámci dotačného programu INTERREG sa v auguste konalo druhé stretnutie predstaviteľov mesta Sereď a predstaviteľov Tišnova. „Preberali sme možnosti realizácie projektov s využitím dotačného programu, ktorý sa zameriava na cezhraničnú spoluprácu,“ zhodnotil cieľ cesty primátor Ondrej Kurbel, ktorý pracovné sedenia absolvoval aj s projektovou manažérkou mesta Sereď Luciou Kubandovou.

Nasledujúca pracovná cesta delegácie mesta Sereď do moravského Tišnova sa rysuje na september 2023.

foto: www.tisnov.cz

Zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Teší ma, že spolupráca s Tišnovom pokračuje. Práve vďaka ochote predstaviteľov tohto mesta sme v roku 2014 mohli uskutočniť rekonštrukciu seredského amfiteátra. Bližšie informácie sa dozviete v článku Stanislavy Janegovej.
    https://www.seredskenovinky.sk/clanok/2014-09-16-amfiteater-po-rokoch-opat-ozil
    Amfiteáter bol otvorený bol 8. mája 1958, posledné filmové predstavenie – film Ľud vs. Larry Flynt bolo 13.septembra 1997. Zrekonštruovaný amfiteáter bol otvorený presne po 17 rokoch
    13. septembra 2014.
    Ak mi na úplnosti informácie o ceste nášho primátora do Tišnova niečo chýba, sú to mená predstaviteľov mestskej rady Tišnova na fotografii, ktoré Seredčania nepoznajú. Keďže ich autorka v článku neuviedla, tak tie mená doplním. Zľava doprava stoja: prvý zástupca starostu Karel Souček, Irena Ochrymčuková, starosta Jiří Dospíšil, náš primátor Ondrej Kurbel a pre seredskú verejnosť asi tiež nie veľmi známa tvár ďalšej projektovej manažérky pani Lucie Kubandovej.

  2. Anonym 23. augusta 2023, 13:55 – Na cyklotrasu “ od mosta po most “, bolo vydané v prvom štvrťroku 2023 stavebné povolenie. Na realizáciu má mesto tri roky,
    teda do r. 2026. Ovšem je potrebné aj nájsť finančné krytie. Mesto hľadá externé zdroje a to prihlásením do výzvy z Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky, Takže tak ako všetko aj toto bude na dlho.

    V marci som o tom písala, tu si môžete prečítať článok:

    http://www.seredonline.sk/2023/03/06/o-krok-blizsie-k-mestskej-cyklotrase/

  3. Varíme na vode. V poslednom odseku článku je jasne napísané:
    „Hovorkyňa mesta Zuzana Slahučková ale na záver dodáva: Reálne sme v projekte cyklotrasy cez mesto získali len stavebné povolenie na dielo. Či vôbec získa mesto aj finančné krytie na realizáciu, ideálne z externých zdrojov, dnes nikto nevie zaručiť. Projektové oddelenie mestského úradu plánuje podať žiadosť v rámci aktuálnej výzvy, avšak toto ešte neznamená, že vo výzve budeme aj úspešní.“
    Nechcem byť zlým prorokom. Ale to si naozaj niekto myslí, že vláda štátu s dnešným deficitom rozpočtu bude mať najbližšie tri roky peniaze na dotovanie cyklotrasy pozdĺž hlavnej cesty mesta Sereď? Ak na budúci rok postaví OSC most ponad železnicu môžeme si zatlieskať. Na cyklotrasu pokojne zabudnime.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované