back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

AKTUÁLNE: NAKA zadržala dve osoby podozrivé z korupcie – AKTUALIZOVANÉ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM| Národná kriminálna agentúra dnes v skorých ranných hodinách zasahovala v Nitrianskom kraji. Počas akcie s krycím názvom ,,EZECHIEL 7“ boli zadržané dve obvinené osoby R.S. a T.G., a to v súvislosti s podozrením z korupčnej trestnej činnosti.

Vzhľadom k prebiehajúcim zaisťovacím úkonom, a to vrátane výkonu domovej prehliadky na základe príkazu sudcu pre prípravné konania, nie je možné aktuálne poskytnúť žiadne bližšie informácie.

– – –

 AKTUALIZOVANÉ: OBVINENÉ SÚ TRI OSOBY

V predmetnej veci sú obvinené celkovo tri osoby, okrem už uvedených osôb R. S. a T. G. je obvinená aj osoba N. B.

K začatiu trestného stíhania vyšetrovateľom NAKA P PZ došlo v júni 2023 na základe relevantných podkladov a informácií zabezpečených v čase operatívneho preverovania skutkov.

- Článok pokračuje pod reklamou -

V priebehu samotného trestného konania bolo zistené, že na Úrade inšpekčnej služby je vedené iné trestné konanie, kde bol zo zadokumentovaných skutočností zistený súvis oboch trestných vecí.

Z uvedeného dôvodu následne došlo v trestnom konaní k spojeniu oboch trestných vecí na spoločné konanie.

Po zabezpečení a vykonaní ďalších dôkazov v trestnom konaní bolo zo strany vyšetrovateľa NAKA P PZ vydané uznesenie o vznesení obvinenia konkrétnym osobám.

Uznesenie bolo vydané bezodkladne po tom, ako mal vyšetrovateľ na základe vykonaného dokazovania, zabezpečených dôkazov a ich vyhodnotenia bez dôvodných pochybností za to, že skutkov sa dopustili konkrétne osoby.

– – –

AKTUALIZOVANÉ 13.08.2023 –  Úrad špeciálnej prokuratúry GP SR

TRESTNÁ VEC OBVINENÝCH NORBERTA B., TIBORA G. A ROMANA S.

Prokurátor ÚŠP GP SR podal návrh na vzatie do väzby obvineného R. S., a to z dôvodu kolúznej väzby. Vo svojom návrhu uviedol konkrétne konanie obvineného (zaznamenané na zvukovej nahrávke), ktoré zakladá obavu zo snahy ovplyvňovať trestné konanie a výpovede svedkov. Zároveň prokurátor ÚŠP svojim príkazom prepustil obvineného T. G. zo zadržania, keďže nevzhliadol u tohto obvineného dôvody kolúznej väzby.

Neobjektívne a manipulatívne vyjadrenia tohto obvineného k trestným stíhaniam majú čisto politický charakter a nie sú sami osebe spôsobilé založiť kolúzny dôvod väzby. Prokurátor ÚŠP zároveň konštatoval dôvodnosť vedeného trestného stíhania, ktoré nie je založené na jednej výpovedi spolupracujúcej osoby, ale aj na výpovediach ďalších svedkov, prepisoch komunikácie v aplikácii Threema, a množstve listinných dokazov. Dôvodnosť vedeného trestného stíhania vo vzťahu ku všetkým obvineným skonštatoval aj sudca pre prípravné konanie ŠTS.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Skutkovo sa daná vec týka podozrení z korupcie v kauzách Doprastav, Váhostav a Technopol, kedy mali vtedajší predstavitelia Policajného zboru manipulovať trestné stíhania v prospech podozrivých oligarchov, a to za úplatky presahujúce 90.000 EUR. V tejto súvislosti je zároveň potrebné zdorazniť, že je bežnou situáciou, ak sa prokurátor nestotožní s právnym názorom vyšetrovateľa na existenciu dôvodov väzby. Rovnako ako je bežné , ak sa s návrhom prokurátora nestotožní sudca pre prípravne konanie, alebo ak príde k rôznym názorom medzi prvostupňovým a nadriadeným (sťažnostným) súdom. Tak to funguje v právnom štáte.

Čo naopak je v právnom štáte neprípustné sú osobné agresívne útoky na vyšetrovateľov, prokurátorov a sudcov, ktorí nerozhodujú podľa predstáv podozrivých a obvinených osob.

Zdroj: fb
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. evidentne ťa to zaujíma a sleduješ to, možno si latentný homosexuál, tak si článok nájdeš aj sám xD

  2. Kajucnikovi sa zase v noci prisnilo,zveril sa s tým viete komu,a už hotovo.Este to mu dali biblický názov( čo znamená tak hrubo preložené,ako koniec všetkého,len neviem koho tým myslia)Ľudia,to,čoho sme svedkami,a bohužiaľ aj tu,je také zničujúce a také zahanbujúce pre celý náš národ,že sa z toho nespāmetame po generácie.

  3. LPGTDI+ 11. augusta 2023, 11:25 – vsak si to dohladaj na internetoch, co tu ukolujes SOL ake clanky ma robit?

  4. Anonym 11. augusta 2023, 11:47 – odkaz na cast biblickej Starej zmluvy, 7. kapitolu – Blizkost konca kde 7. vers hovori: „Hla, prichadza tvoj pad, obyvatel krajiny, nadisiel cas, blizko je den zdesenia, a nie vyskania po vrchoch. “

    Mas pravdu, po Meciarovi som myslel, ze ludia dostali na SK rozum, ale tuto sudruh Fico nas presvedcil, ze vobec.

    Uz kvici, ze policia je spolitizovana, moze za to kampan PS a prezidentka.
    Akurat to nedava logiku. Aj keby Smer zmizol, ziaden volic Smeru to nikdy nehodi PS.
    A kampan si robi tymto len Smer.

  5. Zas sa tu rozoberaju lezby a teply buzeranti s chorobnou vadou v mozgu? Autor by vam vedel porozpravat kedze take individum ma v rodine.

  6. Miestny 11. augusta 2023, 12:00 – kto konkretne s prezidia PZ SR ma v rodine “take individuum”?

    Ale mozme rozoberat aj pologramotnych imbecilov, co neovladaju ani gramatiku rodneho jazyka.

  7. Miesty 11. augusta 2023, 12:45 – jeblina ta vyprdla na tento svet, imbecil.

    Precitaj si clanok 6x a mozno zistis, ze autor clanku je Prezidium Policajneho Zboru Slovenskej Republiky.

  8. cozeeee niekto z tych smerackych smradov by mohol urobit nieco nezakonne, nedajboze sa podielat na rozkradani a korupcii? no neveriiiiiiim….

  9. Pozrite sa na Fica, aký je zúfalý a aký má strach! Jemu nejde o Gašpara, Fico sa bojí, aby ten zadržaný vyšetrovateľ v tejto kauze nezačal spievať, lebo to by mal SMER ďalší „průser“. A všimnite si, že všetci doposiaľ obvinení podnikatelia , ako aj skorumpovaní, bývalí sudcovia, policajti a právnici sa grupujú v strane SMER. Prečo asi ??? Každý si spravte svoj názor.

  10. Vy čo tu nariekate, aká je tu chudoba, choďte sa pýtať ficka, kam dal naše peniaze za 12 rokov svojej vlády. A to ešte vykrikoval, ako je na tom štát dobre. A čo urobil? Koľko nemocníc postavil, koľko km diaľnic? Len sa ho zastávajte, voľte ho, ešte potrebuje nakradnut viac pre seba a svojich ľudí.

  11. nesol 13. augusta 2023, 23:40 – chvalabohu je po 89 a mame viac ako tri strany a jednu ktora sa voli

  12. Ani jeden nemá kožu na tvári, tak čo polemizujete. Všetci do jedného patria do vezenia a nie do parlamentu

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované