back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Je to v poriadku, že obecné Hody sú spolitizované? – pýta sa poslanec OZ v Šoporni Gála

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Fakty a môj osobný názor k Hodom v Šoporni 2023.
Zopár faktov:
Priznám sa, že ma ako poslanca obce Šoporňa nemilo prekvapila informácia z platenej reklamy na fb p. Pellegriniho – HLAS – SD, že bude účastníkom na Hodoch v Šoporni v piatok o 18:00 hod a môžem si prísť podpísať jeho knihu.
Niežeby som mal antipatiu voči p. Pellegrinimu ako osobe, alebo strane, nakoľko žijeme v demokracii a každý má právo vyjadriť svoj názor, presvedčenie, ideológiu, ale myslím si, že ako poslanec obce by som o tom mal vedieť a preto sa natíska otázka, kto a prečo pozval p. Pellegriniho a čo na to obecní poslanci, ktorí kandidovali za iné politické strany, prípadne nezávislí?
Je to v poriadku, že obecné Hody sú spolitizované?
Nikde v informatívnom letáku k Hodom nie je spomenutá táto informácia a Hody sú primárne o nás obyvateľoch, zasvätenia kostola Panne Márii Snežnej, v minulosti spojenými Dožinkami, teda oslave a vďake za úrodu a práce nás obyvateľov.
Teda Hody by mali byť primárne o nás a našich hodnotách a nie o politike bez ohľadu o ktorú politickú stranu, jednotlivca sa jedná!
Môj názor je ten, že si strana HLAS – SD ako aj p. Starosta ako kandidát tejto strany na poslanca do NR si mali riadne prenajať priestor Rajčuri v iný termín a inak prilákať svojich priaznivcov.
Sú to predsa ich osobné ambície.
Nepripadá mi to príliš „sociálne“ nakoľko si Hody platíme prakticky my obyvatelia, samotná strana dostane pri súčasných preferenciách a zvolení milióny zo štátneho rozpočtu, teda našich peňazí a ešte bude možno aj vládnuť za naše peniaze.
Samotní kandidáti za poslancov strany sú takmer všetko majetní ľudia.
Pripadá mi nefér voči obyvateľom obce Šoporňa, taktiež neúctivé.
K programu Hodov len toľko, že som aj za veľké mená v play liste, ale bol by som rád, ak by sa tam objavili aj naše skvosty Važinka, Važina, Važinár ako ukážka našich reálnych tradícií a hodnôt ako som už neraz spomínal.
Prekvapil ma ohňostroj na terajšie Hody, ktorý obec zrušila práve na Nový rok s odôvodnením spolupatričnosti k zvieratkám a úspore financií v ťažkých časoch..
Teraz nám už nezáleží na tých zvieratkách, financiách?
Chýba mi logika vo vyjadreniach, činoch..
Len pre ilustráciu na poslednom zastupiteľstve sme boli poslanci informovaní, že havarijný stav výtlkov, chodníkov nie je možné momentálne riešiť z dôvodu financií.
Dúfam, že sa ako poslanec dočkám úplnej položkovej sumarizácie Hodov, teda kto a za akých podmienok predával občerstvenie na Hodoch a podobne.
Často sa stretávam s otázkou, či má DJ Huxomedia v Šoporni doživotný kontrakt..
Súhlasím s čo najnižším vstupným pre obyvateľov obce Šoporňa.
Ale pri tak kvalitných niektorých kapelách, interpretoch, ktoré nás stoja obrovské peniaze, by malo byt vstupné cezpoľným neobyvateľom obce jednoznačne vyššie, tým pádom by obec nebola plus mínus na nule, alebo s miernym ziskom z Hodov, ale obec by výraznejšie profitovala a mohla použiť prostriedky na zveľadenie obce.
Bežne je vstupné na Horkýže Slíže a podobné kapely tohto rangu 10 eur a vyššie – neobyvatelia obce.
V minulosti si takto privyrábali miestne organizácie – Športový klub, Rybári, Poľovníci a slušným ziskom tak odbremenili obecnú kasu o príspevok organizácii.
V každom prípade sa snažme si Hody užiť v prítomnosti svojich rodín, spomínaním na minulosť, prítomnosť a načrtnime si aj peknú budúcnosť so spoločnými hodnotami, ktoré nás budú Šoporňanov zdobiť, aby Hody neodzneli len posledným tónom pesničky zo zábavy a v žiare reflektorov..
Poslanec obce Šoporňa – Marek Gála
Zdroj: FB
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Mali by Šopornania dať starostovi a poslancom svoj nesúhlas s prítomnosťou p. Pellerginiho na hodoch, aby aj v tento sviatočný deň svojimi dristami otravoval ľudí. V tento deň si na hody volajú rodinu, ktorá zrovna nebýva v Šoporni a nebudú ju volať na to, aby počúvali Pellegriniho, alebo jeho súkmeňovcov. A pán starosta? Keď ho chce mať na hodoch, nič mu v tom nebráni! nech si zavolá k sviatočnému obedu domov a nie za obecné peniaze Rajčuru. Na takéto kraviny štát vynakladá peniaze na politické strany. Ale na zníženie cien energie sa peniaze nenajdu. Politici, ktorých je ako hadov, si urobili zo štátu dojnú kravu. To sa zapáčilo aj p.starostovi. Počíta s tým, že tu bude veľa ľudí a tak to chce využiť.

  2. A to si este ctený fanklub radiátora bude musieť zacvatnúť za vstup do Rajčuura
    areálu more???

  3. Len aby jeho aj starostu neprivítali hádzaním po nich vajciami. Radšej sa mal starosta postarať o financie na zníženie nákladov na energie! Toto je pre neho jednoduchšie. Už sa vidí v parlamente. No, už len takýto výkvet by nám tam chýbal. Stačia na títo, čo už behajú po celom Slovensku ako splašené ovce, len aby nič nepremeškali.

  4. Ďakujem Marekovy za výstižný pohľad na daný problém. Plne sa s Tebou stotožňujem! Áno, je to zneužitie slávností na špinavú volebnú kampaň.
    Taktiež to starosta robí/l aj v obecných (jeho) novinách. Príhovor v marcovom vydaní to jasne dokazuje, nehorázne veci tam popísal!

  5. Ten kužel je fajnový dnes som postrehla aj kriklavé vedro(kýbel) nastriekane na ceste ,ako prekažka pred jamou 😀

  6. Pan starosta je obycajny mamonar, ide tam a s tym kde citi vidinu penazi hlavne pre neho, na sopornanov z vysoka kasle. Ved sa len pozrite na tie jeho aktivity, napr ten futbal co hrava akoze za starostov,ved to s dedinou nic nema, len si uziva svoj zivot pretoze v mladosti nikdy nevedel hrat futbal, sebec a zakerny hrac, nikde ho nechceli. A kde sa stratila kauza ze odsudeny pan starosta mohol byt v statnej sluzbe!.. pam starosta odkedy je starostom tak vymenil aj kamaratov, za takych s ktorych sa da vyzmykat nejake to euro. N a poslanec?? Tolko idiotov sa dufam benajde co mu daju svoj hlas.

  7. Nie som zo Šoporne, ale toľko zloby v ľuďoch som ešte nezažila a Vám pán Majko sa tiež čudujem

  8. Vzdy sa najde niekto kto bude mat problem uz ci s hodami alebo so Silvestrom….. a to taky proste co sa ocividne nudi a potrebuje si neustale nieco dokazovat. Nepochopim tu zlost v ludoch. Som zo Soporne cely zivot som tam zila ci bol starosta ten alebo ten hody boli hody ci uz take alebo onake. Ale toto mi uz pride chore co robia niektori ludia . To nie je ani o Soporni alebo o ludoch v nej toto je tqk okate voci starostovi ze to uz len slepy nevidi. Naozaj je to uz moc riesit to na fb alebo tu. Ak niekto chce pride na hody lebo tam ma rodinu alebo len tak a nebude riesit ci tam je ten alebo ten alebo nejaka kampan. Narodila som sa v Šoporni ale uz by som tam zit nechcela lebo je tam viac zavisti ako byvalo…

  9. A to akože máme byť tichúčko a tolerovať zneužívanie verejných vecí na stranícke??? Zabudnite milá pani!

  10. Kto robí, robí aj chyby. Myslím si, že občania majú právo si klásť požiadavky či na starostu, alebo zastupiteľstvo, nakoľko sa dali zvoliť tým, že budú slúžiť ľuďom. Vládnuť, znamená slúžiť. Ale akosi na to zabúdajú a myslia si, že môžu robiť čo chcú. Preto sú ľudia zlí, že sa postavia na odpor a že si nenechajú robiť s nimi čo chcú? Pán starosta sa chová tak, ako by obec patrila do jeho osobného vlastníctva.

  11. Ked ide clovek do verejnej funkcie, mal by si uvedomit priority. Na prvom mieste institucia pre ktoru idem sluzit, na druhom mieste ludia, az potom na konci osobne zaujmy. Kto dava osobne zaujmy pred tie ostatne nemoze cestne vykonavat funkciu. Mimochodom, ktohovie, take obecne vozidlo, ci este viac sluzi obci, alebo strane Hlas?

  12. Neviem prečo tu píšete ,takéto bludy,To ste už ozaj na hlavu niektorí občania. Voľby
    riadne vyhral starosta mal vyše 1000 hlasov pokiaľ sa.dobre pamätám druhý nemal ani polovicu jeho ,to svedčí o tom že to asi dobre robí celé roky,a obec napreduje . Som zvedavý ak nebude Macho o ďalšie 4 roky kandidovať kto tam bude taký aby sa jemu vyrovnal , Smatrala ? Gala? Alebo Vlček ktorý vyjde do ulíc iba keď sú voľby. Prepáčte ,ale nesiaháte mu ani po špičky. Riadiť obec nie je len si napísať plány ale aj to hneď od prvého dňa robiť. A musíte mať hlavne kontakty a tie starosta už asi za tie roky má ,pretože obec funguje a aj kultúra a podobne. Za ďalšie ,riešite tu stranu ktorá tu bude na hody ,ktorá si riadne zaplatila a vybrala Šoporňu sama že tu bude propagovať svoje vízie,to už ste tak sprostí niektorí že neviete pochopiť že tá strana Vám ako obci môže pomôcť viac ako keby ste tu mali aj 100
    obecných poslancov typu Gala ,pretože má preferencie že môže ist vládnuť a pomôcť celkovo obci v rôznych veciach. Trochu sa zamyslite nad vecami,alebo buďte ticho. Zbytočne sa strápňujete svojími hlúpostami podaktorí. Hlavne už nerozoberajte dookola jednu vec .

  13. priatelu, obec a obcania by mali mat rovnake prava a moznosti, nech je vo vlade ktokolvek a nie len vtedy, ked sa k moci dostane strana ku ktorej sa zaclenil starosta…

  14. VŠetko nasvedcuje tomu, ze obecne vozidlo bolo prepisanu na stranu Hlas-SD. Ráno sa nastartuje a hned sa na nom ide do centraly Hlasu do Galanty. V Šoporni pri obecnom úrade stojí menej ako i hodín týždenne. Macho 4 z 5 dní venuje strane a obci vôbec. 🙁

  15. Keď vám pred rokmi kandidát na prezidenta SR behal po rajčure a zháňal podpisy, to nevadilo? Veď to ho nevšímajte a hotovo, načo robiť z toho vedu? Macho kandiduje do parlamentu na xx. mieste kandidátky, samozrejme, že využije možnosť prezentovať sa s predsedom strany. Urobil by to každý jeden a takých akcií do volieb bude po celom Slovensku. Načo ste takí hákliví? A kde ste zobrali informáciu, že to bude obec niečo stáť? Koľko? Len kecy. No hádam ho tam aj pohostia, aká tragédia, možno obec skrachuje. Toto čo bude v Šoporni, budú predvádzať aj iné strany. Blížia sa voľby, čomu sa čudujete? Ja Pelleho voliť nebudem, ale je mi jedno či bude alebo nebude v Šoporni.

  16. Tak choď za starostom a povedz mu osobne, že nesúhlasíš s návštevou Pelleho. Vypisuješ na internet ako hrdina, ponadávaš si a tam to končí. Sralo. Plačeš na zlom mieste.

  17. Ten posledný príspevok patril anonymovi 4. augusta 2023, 8:43. Ak ti to vadí, sťažuj sa tam, kde to bude mať efekt, kontaktuj starostu. Keď budeš mne nadávať, to ti nepomôže. Nebuď dosratý a ukáž, že s niečím nesúhlasíš.

  18. ty debo, je to vasa dedina, su to za vase prachy hody a ked tebe, ty bulo nevadi, ze pele a richtar si robia kampan za tvoje prachy tak si debil a jebko ty.
    a nie, nechapes.

  19. a ako si prisiel ty na to, ze ja sa stazujem?
    stazuje sa poslanec a chce vysvetlenie. diskutujuci to komentuju a nepaci sa im to, len ty si myslis, ze „no a co“

  20. mám nakúpené vajíčka na slnicku tak potom moc biele košele si nedávajte poprípade dve zobrať jednu na večer po takýchto len vajca hádzať nech sa pracú ja idem oslavovať hody nie teplého kamosa starosti

  21. „Vyhraj voľby a môžeš všetko“ Pavol Paška,SMER
    Tento výrok by mal mať starosta zarámovaný.

  22. Úbohé komentáre, hody zo strany obce sú vždy perfektne zorganizované, čo tu vypisujete blbosti. Momentálne prebieha volebná kampaň, prečo by to nemohlo byť. Autor článku a zopár jeho privrzencov sú posadnutí prácou starostu. Či robí dobre alebo zle , nikdy sa to nepáči.

  23. Vráťme sa k pôvodnej otázke: „Je to v poriadku, že obecné Hody sú spolitizované?“ Nie je to v poriadku, určite aj nefér. Ale politika sa odohráva v reálnom svete, kde účel svätí prostriedky.

  24. nech si ho zoberie starosta domo k stolu a do ma zaujem dôjde tam čo ma po neakom teplom fickovi

  25. Pre tých jednoduchších. Hlas si prenajal miesto rovnako to mohol urobiť každý. Takže za ro zaplatil,teda netreba mať obavy ze by na to obec doplácala. Je fajn urobiť škandalózny titulok ala nový čas a pod.to Majkovi,keď ide o Šoporňu vždy išlo. Tieto jeho a Marekove nekonečné útoky na starostu sú smiešne..

  26. Toto sa deje , všade kortešačky platené z našich peňazí, za cigánsku a pivo predáme aj vlastnú mater ……….

  27. Pán Majko, čo ste Vy za novinára stále zdieľajte len aspoň dva dni staré správy, veď napíšte už aj niečo nové a z vlastnej hlavy.

  28. A Ty si kto a čo??? To súdiš podľa seba druhých? Sa zamysli nad sebou, a píš tu k veci a neurážaj!

  29. Pre občianku:
    Vyzývam Vás do priamej debaty povedzme na fb, aby sme mohli prezentovať svoje postoje, názory na základe identity.
    Ja sa za svoje názory a postrehy nehanbím, plním si svoju povinnosť poslanca a poukazujem na veci, čo sa mi nepáčia, zároveň robím veci, čo sú prínosom pre obyvateľov a obec!
    Čo je na tom chvastúnske neviem..
    Pozrite si históriu všetkých mojich príspevkov v skupine Šoporňa na fb.
    Od Logistického parku, Urbariátu, Územného plánu, aktivity kde supľujeme obec v nečinnosti a podobne.
    Rýpanie a chvastúnstvo bolo použité v kampani v minulosti..
    Len vtedy pred rokmi p. poslanec neurobil pre obec vôbec nič!!!
    To je fakt

  30. Marek Gála je predovšetkým dobrým človekom. Je skvelé mať takých ľudí vo svojom živote.

  31. P. Gála môžete mi odpovedať? Ak áno tak
    Pýtate sa či je v poriadku že sú hody spolitizované odpovedzte sám sú alebo nie sú stačí áno alebo nie.
    Bude ohňostroj – to poslanci naozaj neposudzovali program hodov ani o ňom nediskutovali?
    V odpovedi občianke píšete že poukazujete na …dúfam že uznávate že ľudia môžu mať aj iný názor ako vy aj keď sa vám to nepáči.
    Nie som zo Šoporni, vás absolútne nepoznám takže absolútne nič proti vám.
    Záver myslím si že keby ste túto záležitosť nebol spolitizoval tak nikto ani nevie že hody budú spolitizované a nakoniec spolitizované je všetko alebo tam niečo nájdeme.

  32. Už je po návšteve Pelleho, uškodilo vám to? Prežili ste to? Zavadzal vám? Otravoval vás? Zruinoval vám obecný rozpočet? Strhol na seba pozornosť a nemohli ste si poriadne užiť hody? Prevýšila politika zábavu? Dajte svoje názory, posťažujte sa.

  33. Presne taku blbu oucu ako si ty potrebuju sucasny zevrajpolitici.
    Ty si to, co im zezere aj hovno a podakuje sa.

  34. Pre Anonym:

    1. V obci je OZ, poslanci, ktorí by mali rozhodovať, vyjadriť sa aj k téme, či je vhodné prenajať na Hody – (skôr duchovná obecná oslava zasvätenia kostola) politickej strane, kde p. starosta kandiduje za danú stranu.
    O ničom som ako poslanec nevedel, nebol som informovaný a opakujem, mój názor je ten, že na Hody nepatrí žiadna politika bez ohľadu na akúkoľvek politickú stranu.

    2. Ohňostroj – poslanci sme nerozhodovali o žiadnom programe na Hody.
    Netuším, kto má hlavné slovo k programu ako takému.
    Nesúhlasím s ohňostrojom v ťažkej finančnej situácii v obci, kde nám nefungoval základný chod obce ešte v zime – odstavený úrad, Sokolvňa, klub dôchodcov od elektriny, vykurovania a zákazu sa stretávať a výtlky po dedine zdravie ohrozujúce obyvateľov už dlhé mesiace..

    3.Samozrejme rešpektujem iný názor, postoj, ale musí byť niečím podložený, rozumne zdóvodnený.
    Zároveň ako poslanec je mojou povinnosťou vyjadrovať svoj názor, postoje, aby si mohol volič urobiť úsudok a na základe toho sa rozhodnúť, či som splnil očakávania, alebo nie.

    4. Spolitizovanie Hodov : opakujem, vyjadrujem svoj názor, že na Hody politika vôbec nepatrí a som zásadne proti politickej prezentácií, taktiež som sa rovnako vyjadril k minuloročnej prezentácii politického ašpiranta do VÚC na Hodoch v Šoporni.

  35. Anonym:
    kdeže nepreferujem a nestotožnujem sa s Vaším pojmom.
    Vsádzam na zdravý rozum a v názoroch budem vždy nezávislý, teda nikdy nebudem členom v žiadnej politickej strane.

  36. P. Gála ešte jednu otázku ale úplne konkrétne.
    Kto vlastne je organizátorom hodov v šoporni?

  37. pre Anonym:

    Výborná otázka, kto je vlastne pravým organizátorom Hodov v Šoporni?

    S touto otázkou konfrontujte p. Starostu obce, odpoveď potom môžete napísať.

    Teda ak ju sám už neviete 🙂

  38. Odpoveď ma naozaj prekvapila napísal som konkrétne pretože som mal na mysli že odpoveď bude vyhýbavá ale vy ste ako poslanec obce Šoporňa priznal že to sám neviete. Tak tam naozaj nie je niečo v poriadku.

  39. Ešte dovysvetlenie.
    Organizátor Hodov v Šoporni – obec Šoporňa.

    Obec Šoporňa – Obecné zastupiteľstvo, poslanci – starosta obce.

    Poradný orgán – Kultúrna komisia.

    Hody v Šoporni – ani zmienka na na OZ medzi poslancami, taktiež kultúrna komisia sa dozvie už len výsledný program.

  40. P. Gala , plne suhlasim z vasim nazorom .Politika k hodom nepatri no Smerackej mafi tazko rozkazat co moze nemoze oni mozu vsetko
    Pred nedavnom zhorelo auto p .Rosipala , Je to vysledok jeho konania vo veciach , jeho zlich rozhodnuti, Karma ta dohnala zlomila tvoju povest nedotknutelneho

  41. Ako je to možné, že vy ako poslanec, neviete o dôležitých veciach v obci?Tak čo je to za obecné zastupiteľstvo? Či pán starosta takéto veci ide po svojom a nerieši to s poslancami?

  42. macho tuzi ponekontrolovanej moci co samu vminulych volbach do oz zadarilo totalna manipulacia obcanov a volicov nasej obce starostove kalendariky zamerne vytvorene rady pochodbach ktore odradzali hlavne mladych ludi starosta ucelovo zabudol naratat do dvoch na ou poslapal demokraciu aby si urobil z ou fyrmu muchamacho sro provizia co sa tyka melecky to smetisko bolo upratane vdaka marekovi galoví aj ked sa to niekomu paci alebo nepaci

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované