back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Mimoriadna autobusová linka kvôli uzatvorenému mostu prepraví denne 150 ľudí

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď /  Aby sa obyvatelia Serede mohli dostať do práce, či do mesta si vybaviť potrebné záležitosti, zriadila samospráva svoju špeciálnu linku. Tá dnes už 12 týždňov prepája dve odrezané časti Serede. Priemerne za jeden deň poslúži 150-tim cestujúcim, náklady na ňu ostávajú na pleciach samosprávy.

Nebyť uzatvoreného mosta ponad železnicu, Sereď by financovala iba svoje dve štandardné linky MHD. „Od 11. mája tohto roku sa však s okamžitou platnosťou spustila prevádzka tretej linky. Tá slúži práve obyvateľom, ktorých uzávera mosta ponad železnicu zasiahla najviac,“ vysvetlila prednostka mestského úradu v Seredi Mariana Páleníková.

Aby radnica vedela objektívne zhodnotiť efekty tohto iniciatívneho kroku, vedie si štatistiky prepravených osôb. „Za mesiac máj, od uzávery mosta, linka prepravila 5042 osôb, za celý mesiac jún to bolo 7509 osôb, za júl je predpoklad prepraviť 4706 osôb. Prihliadame pritom na obsadenosť liniek počas prázdninového režimu,“ doplnila Páleníková.

Za mimoriadnu linku zaplatí mesto účet prepravcovi približne 16.500 eur mesačne. „O refundáciu týchto nákladov sme požiadali kompetentné orgány. Aktuálny stav sme si nespôsobili, avšak snažíme sa znižovať negatívne dopady situácie na obyvateľov mesta. Žiaľ, zatiaľ sme v snahe o refundáciu neboli úspešní. Hľadáme teda ďalšie možnosti, aby sa náklady vynaložené na prepravu vrátili do rozpočtu mesta,“ dodala prednostka seredskej radnice.

Mimoriadna linka bude v Seredi premávať, kým most jeho správca, Slovenská správa ciest, nepodoprie. Na podopretý most sa už bude môcť navrátiť pešia a cyklistická doprava, čím autobusová linka stratí svoju opodstatnenosť. Podopretie mosta by podľa zverejnenej zmluvy malo začať už v auguste a práce by mohli byť ukončené, kým sa tento rok školáci navrátia do školských lavíc. Výsledkom podopretia by mala byť aj obnovená vlaková doprava na trase Galanta – Sereď.

 

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Odkiaľ mate to smiešne číslo 150?to fakt? Odkiaľ? Odkiaľ to mate? Prosím dajte to sem aby ľudia vedeli lebo je to strašne strašne smiešne číslo odkiaľ ste to vzali? Dakujem

  2. 16500mesacne? To fakt? To chodí pre každého zvlášť? To fakt? Dali ste súťaž? Požiadali ste súkromné firmy? 16.500 mesačne? Šofér dostane cca 950e prosím koľko je to kilometrov denne? Kam sa po dajú ostatné Eura? Prosím odpoveď aj ja chcem zarobiť 10.000 za mesiac

  3. Čo sa čudujete nad týmito údajmi? Zdá sa vám veľa tých 150 prepravovaných? Ľudia na Trnavskú ul. chodia do roboty, tam nemajú žiadny obchod, tak na nákup do mesta a tiež na cintorín.
    Zaskočila vás tiež suma 16 500€ mesačne? Veď koľko stojí bežné cestovné? Koľko platíme na recepcii na poliklinike, aby sme sa dostali lekárovi? Koľko zaplatíme za lieky, súkromným lekárom, opravárom…Z týchto 16 500€ koľko si odkrojí štát a tiež iné výdavky súvisiace s prepravou? Porovnajte si to s vašim platom, koľko dostanete v čistom z hrubej mzdy?

  4. Chlapce ty si inak mimo, ze sofer dostane 950 – to je cista mzda ty lolo!
    Zisti si aka je superhruba t.j. kolko realne stoji zamestnavetal JEDEN zamestnanec. Teraz si do toho zapocitaj – nafta, servis (plus plat mechanika), dispecing, odpisy autobusu (jeho obstaranie defecto), poistenia, myto (kedze pre nakladne auta a autobusy vynimka neplati), umyvanie a cistenie vozdila, rezijne naklady na administrativu, rezijne naklady na softver, odborne sluzby/certifikaty …. a mozeme pokracovat. Potom mozes zacat robit ten tvoj podla teba tazko vynosny biznis!

  5. Preco si myslis, ze toto vsetko poloblba opica pochopi? On chce 10000 a basta. Ved aj preceda ma tolko.

  6. Škoda nepochopili ste pre anonym ako 10.17 polo opica je asi tvoja mamka keď ta ne naučila normalne komunikovať z ľuďmi a o tak ďalej by som ta mohol urážať ale nemôžem nie je to za potrebu presne si sa vyjadril držím palce!!! 🤮🤮🤮

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované