back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Zábava na Lodi Riviera, SENZUS a baviaci sa Seredčania pred 30 rokmi… – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Raketa, vyradená loď dovezená do Serede a pri Váhu prerobená na kaviareň, fungovala naplno. V boxoch sedeli a bavili sa mladí, aj starí.

V areáli sa konala žiadaná letná akcia – zábava, na ktorej vyhrávali vtedy obľúbení a populárni Senzusáci. Ako obyčajne, aj celá muzikantská partia bola po celú dobu vo výbornej nálade, čo je počuť a aj vidieť na zázname.

Ľudia sa bavili do neskorej noci. Sledujúc video, z dnešného pohľadu už „dobové“ oblečenie, koženkové saká, namiesto viazanky „klinový remeň“, čierne mokasíny na bielych ponožkách. Biele ponožky byť museli, aj keď z dnešného pohľadu to vyzerá naozaj komicky.

Písal sa júl 1993, Slovenská republika bola krátko po rozdelení ČSFR v začiatkoch, a my všetci sme ani len netušili, aké zmeny nás čakajú.

Dnes aj Loď Riviera je minulosťou rovnako, ako veľa ľudí, vtedy sa zabávajúcich pri Senzuse.

Uplynulo 30 rokov a dnešná mladá generácia netuší, ako sa bavili ich rodičia. Aj toto video môže veci trošku zmeniť…

- Článok pokračuje pod reklamou -

Kvalita videozáznamu zodpovedá dobe a faktu, že záznam je digitalizovaný z VHS kazety tri desaťročia starej. Sme radi, že archív máme obohatený aj o niekoľko takto starých (dokonca ešte starších) záznamov.

Prajeme príjemné sledovanie a staršej generácii aj spomínanie na „staré časy“.

Túto spomienku po tridsiatich rokoch venujeme nielen obyvateľom mesta a pozostalým po tých, ktorí už nie sú medzi nami, ale aj hudobnej skupine SENZUS, ktorá spopularizovala ľudové pesničky širokým masám a pamiatke Dušana Hergotta, ktorý zomrel v roku 2006.

Autor videa a foto: © Miloš Majko

O hudobnej skupine Senzus

Senzus je populárna slovenská hudobná skupina, ktorej hudba často vychádza z úprav slovenských ľudových piesní.

Hudobná skupina Senzus bola založená v roku 1978. Prvý album s názvom: „Slovenská rodná dedina“ skupina vydala až v roku 1991. Do dnešnej doby (august 2012) má na svojom konte viac ako 30 hudobných albumov.

Do roku 2006 hrala skupina v zložení: Pavol Peschl, Igor Fekete, Dušan Hergott.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Napriek tomu, že skupina hrala podobný repertoár už od svojho vzniku (1978) skutočne celoslovensky populárna sa stala po vydaní svojho prvého albumu v roku 1992. Napriek tomu, že boli známi, nebránili sa hrať na dedinských zábavách, ba dokonca ani svadbách. Ich potenciál pre televíziu si všimol Martin Sarvaš, ktorý presadil v televízii reláciu Senzi Senzus.

O Dušanovi Hergottovi

Dušan Hergott bol slovenský hudobník, spevák, bubeník a zabávač, známy predovšetkým ako člen skupiny Senzus.

Zomrel 16. januára 2006 vo veku 46 rokov. (zdroj: Wikipedia.org)

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. anonym 12:24, co si sa po nocnej zobudil a uz chlastas? chod radsej dalej spat, lebo vypisujes hluposti, asi mas podobne skusenosti vo vlastnej rodine

  2. Pekne indivíduá sa tam už vtedy motali. Toho cigána usmiateho starší poznajú a Grosmanovu mater verejnú slapku a narkomanku tiež. Aspoň ten odpad sa nemusel sem vystavovať na fotkach

  3. Vsetci sme poznali Gitu,staru dilerku a slapku,asi si moc mlady a vies velke hovno ako Sered prekvitala.

  4. Niekedy mam pocit, ze ucast v diskusii je pre niektorych ludi sucast psychiatrom predpisanej terapie.

    Chcel by som poznat niektore z tych primitivnych prasiat anonymne sa odbavujucich na ludoch.

  5. Čo by sa malo písať o týchto primitívoch čo takéto kraviny tu dokážu písať. Možno že to, aby sa dali vyhľadať a dať ich na uzavreté oddelenie na psychiatrii, lebo normálny a svojprávny človek to nemôže robiť. Splietajú tu piate cez deviate a vlastne ani oni sami nevedia čo a o čom chcú písať. Ale chcú svojou „múdrosťou“ zaujať. Ale tiež by bolo zaujímavé, čo také svetoborné už v živote dokázali, keď tak dokážu posudzovať iných?

  6. Majko a ty tu tým primitívom dávaš priestor na realizáciu😀😀ale šak čo by si nespravil pre prachy, že?

  7. Majko,trosku brzdi,toto bola realita v Seredi v 90rokoch,neviem kde si vtedy bol a co si robil,nikto sa na nikom neodbavuje tak to bolo, treba sa pozriet pravde do oci,Gita bola stara kurva a dilerka,Beles bol zlodej zmrd a diler,Stary Svina to iste,Chudacik zase bitkar a zlodej,Ilija vyjebanec,zlodej a diler,Taufer,Brbtavy zase autickari,Sudin zase kmin,mam pokracovat? ked nepoznas miestne pomery a bol si niekde v diere pri Budajovi tak nekomentuj.

  8. Dobré pozeranie zábavy je pre ľudí kt. okrem Senzusákov na videu nikoho nepoznajú 🤣🤣aspoň neohováraju kto tam je a kto nie🥳🍾🥂🎉🎉

  9. Pán Majko, nemôžete odstrániť tieto priblblé komentáre, ktoré sú plné žlče, čím otravujú ostatných? Keď chcú takéto komentáre písať, tak potom do bobkového listu. Samozrejme, že každý má právo na svoj názor, môže mať aj kritické komentáre, ale takéto blbosti, čo sa tu objavujú, plné vulgarizmov a urážok ,a ešte na dôvažok sa netýkajú obsahu článku, nemá to tu čo robiť.

  10. Veru -väčšinou komentárov o ničom. Všetko je o ľuďoch. Musia byť veľmi nešťastný keď majú takéto reči☹😬⛱

  11. To sa tu zas vypísali primitívne komentáre. Ste ešte ľudia alebo zvery??? Kde to žijem?

  12. Pod článkom vypisuje Eva Holeckova, tá sa tvári jak majiteľka, obyčajná zlatokopka,čo mala vždy holú riť a teraz sa hrá na veľkú pani,kúduška jedna,🤮🤮🤮

  13. Miloš Majko🙈 tebe sa nedá pomôcť! Malý človek veľké ambície, malý človek veľký zákerak 😤 s tvojim článkom si musel prebudiť aj mŕtvych ktorých fotky si zverejnil toto si chcel? Aby ľudia napr. hanili Gitu atď?? ja som v Seredi žila!! Gitu som poznala nič mi neurobila a žiadne drogy sa mi nesnažila predávať nikdy!! Ty si ešte chodil po dome s gumennym káčerom 😅😅 teraz dávaš fotky ?? Prečo si ich nedal keď všetci žili aby sa mohli brániť! sa pýtam čo ťa k tomu viedlo keď si zverejnil fotky môjho manžela keď ti jasne po telefóne povedal, že si to nepraje 🤔 tradá karma bude zdarma 🙏

  14. Martina Majková 28. júla 2023, 20:34 – kto ma co a kedy robit s tym, co vlastni diktuj tomu, za koho zodpovedas. A prestan verejne vypisovat ked pijes, ma to spatne nasledky.

    Spominaj ma vylucne v suvislosti s prispevkami, pod ktorymi som podpisany. Pochopila?

  15. Zdá sa,že nastáva vojna medzi majkovcami🤪🤪🤪zachvílu sa zabudne na ukrajinu.

    0
  16. reakcia na 0,02 určite nie.tá jeho príbuzná slope a potom nevie čo zo sebou.mne vypisovala esemesky že mám voľačo s jej mužom.musela som ju bloknúť a som rada že som sa jej zbavila.nedávajte jej svoje číslo

  17. Sereďanka .. dlho rozmýšľam či na túto kravinu odpísať alebo nie..🤔beriem si príklad z Miloša Majka (nikto si moje meno brať do huby nebude na margo tvojho primitívneho statusu sa vyjadril Miloš o mne) Takže takto Ivetka M.ž……( za slobodna) ty evidentne neprestaneš🙈tak si to povedzme teda pred ,,celou Seredou 😂😂keď nemáš hanby v sebe. Ja sa nehanbím..ja v Seredi nežijem ty áno 😂😂
    AD 1.ten príspevok v mojom mene som ja nepísala ✌️a je mi jedno či mi veríš alebo nie🙈
    AD.2. ty si bola milenka Vila juniora tak sa pýtam prečo stále klameš?,;priznal sa o Tebe mi vravel, že robíš eskort a si stále opitá., rozvedená , deti s tebou nechcú byť skús mu zavolať určite máš číslo 😅😅a na záver si ,,povedzme jedno,, JA som s ním 30 rokov a stále je pri mne.🙂 prečo nie je s tebou ?😂😂 keď si tak podráždená 🙈

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované