back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Štát zrušil spoplatnenie obchádzkového úseku NESKORO. A aj to nie po celej obchádzke !

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

O havarijnom stave mosta ponad železnicu nielen obyvatelia mesta a kompetentné orgány, ale hlavne jeho správca vedeli niekoľko rokov.

Rok a pol sme správcu mosta a Okresný úrad v Trnave upozorňovali na nadmerné ničenie mosta síce protiprávnym, no minimálne v desiatke tisíc prípadov reálnym prejazdom naložených kamiónov s návesom a žiadali sme osadenie mechanických zábran pred most.

Nepomohlo, kompetentní nekonali!!

Následne tí istí kompetentní na základe rizika zrútenia mosta, tento požadovali odstaviť prakticky okamžite.  Nehľadiac na potreby občanov a náklady, ktoré im takýmto opatrením (bolo možné predísť mu) denne a dlhodobo vzniknú.

Najkratšia obchádzka bola stanovená po spoplatnenej trase rýchlostnej komunikácie  R1 a kompetentné orgány úsek R1 okamžite nevyňali zo spoplatnenia,ale v podstate donútili obyvateľov (tých,ktorí ich nevlastnili) zakúpiť si diaľničné známky.

Kde to žijeme, keď štát z hodiny na hodinu spôsobí občanom zvýšenie nákladov na dochádzku za základnou infraštruktúrou a prácou aj o stovky Eur mesačne, no jednoduché de facto administratívne opatrenie vykoná za dva mesiace?

- Článok pokračuje pod reklamou -

Kde to žijeme, keď na takto základné veci musia kompetentných verejne upozorňovať noviny, rokovať musí primátor a nakoniec vyňatie zo spoplatnenia aj tak nie je po celej trase vytýčenej obchádzky?

Áno, aj keď to je ťažko uveriteľné, rýchlostná komunikácia R1 je nespoplatnená len na časti značenej obchádzky. Otázka – to je úmysel, nekompetentnosť, úplná arogancia voči občanom, alebo úmyselný chyták pre vodičov rešpektujúcich dopravným značením smerovanú obchádzku? 

Je to nekompetentnosť  zodpovedných ľudí na funkciách, alebo ich úplný nezáujem a ignorovanie poškodených tisícov občanov?

Treba povedať, že výsledok je žiaľ rovnaký…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Otázne je aký úsek rýchlostnej cesty vlastne primátor žiadal vyňať z povinnosti platenia diaľničnej známky. V inom článku na túto tému je uvedené, citujem „Minister dopravy Pavol Lančarič vyšiel v ústrety žiadosti primátora Ondreja Kurbela. Na úseku rýchlostnej cesty R1 pri Seredi už nebudete potrebovať diaľničnú známku.“.

    Samotný primátor v tom istom článku skonštatoval, že „Minister ma informoval, že po dôkladnom preverení a odbornom posúdení našej situácie považuje naše okolnosti za hodné osobitného zreteľa.“.

    Mne z toho vychádza, že čo sa žiadalo, tomu bolo vyhovené. Žiadalo sa vyňatie celej obchádzkovej trasy až po odbočku na Šintavu/Šoporňu? Pán redaktor, skúste si zistiť čo presne bolo obsahom žiadosti primátora, možno aj tam bude problém. Vychádza mi z toho, že žiadosť o úsek vyňatia bola nedostatočná. Spýtali ste sa na to primátora?

  2. Ak žiješ päť rokov v omyle, že na kontrolu diaľničných známok sa využíva radar, tak chápem tvoje konanie.

  3. Anonym 13. júla 2023, 19:06 – redaktor vie, o com pise.

    Obchadzkova trasa PREZENTOVANA VEREJNOSTI a samosprave NEZODPOVEDA dopravnym znacenim urcenej obchadzkovej trase.

    Viac info v predchadzajucich clankoch a preto je aj tento obsahovo taky, aky je.

    A bude este jeden. Ta skutocna perla na zaver…

  4. Nepýtam sa kto na to dopláca, ale na základe akého konkrétneho obsahu žiadosti bolo povolené to vyňatie. Žiadal primátor iba úsek po odbočku pri D. Strede alebo až po Šintavu/Šoporňu? Skúste konkrétnu odpoveď na konkrétnu otázku.

  5. Pripadá mi to tu ako nový čas ak chcete nieco vedieť preklikajte sa.
    My chceme len jednoduchú odpoveď čo primátor žiadal, či vyňatie po Dolnú Stredu alebo Sintavu/Sopornu.

  6. Marek 13. júla 2023, 23:21 – ja chcem len posilnit gramotnost naroda. Ak niekto ma pocit, ze napisat clanok zo zistenych faktov, zabezpecit fotodokumentaciu, stanoviska kompetentnych a dokonca uviest aj linky na clanky je malo a je potrebuje clanok aj predcitat, je nutne objednat si tuto sluzbu, alebo minimalne to skusit slovickom – prosim.

  7. Radar predsa meria rýchlosť… Na zisťovanie zaplatenej diaľničnej známky sa používajú buď mýtne brány alebo mobilné jednotky mýtnej polície. Často stávajú buď na D1 pri výjazde z kruháča pri Voderadoch alebo na R1 pri Vlčkovciach smer NR.

  8. Ja to vidím tak že pán minister vyhovel p. primátorovi ale nevyhovel p. Majkovi pretože jeho požiadavka nebola p. ministrovi predložená.

  9. Keby bol vyňatý úsek až po Šoporňu, mohli by to niektorí vodiči zneužívať, napr. jazdou z Trnavskej ul. v Seredi až do Šoporne, Šale, N. Zámkov. Účelom vyňatia však je pomôcť iba tým, ktorí idú z Trnavskej v Seredi do centra mesta, resp. opačným smerom.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované