back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Na podnety obyvateľov doplnilo mesto nové hracie prvky na troch ihriskách

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď /   Najmenší obyvatelia mesta majú pre svoje hry na sídliskách nové objekty. Sú nimi hojdačky, či domčeky so šmýkačkami, ktoré mesto práve osadilo. Cena za šesť nových kúskov je takmer 10-tisíc eur.

Mesto priebežne obnovuje detské ihriská na svojom území a zabezpečuje iba certifikované funkčné a bezpečné hracie prvky vhodné na verejné ihriská. Zo svojho rozpočtu opravuje nedostatky a zabezpečuje dobrý hygienický stav. „Spravujeme spolu 27 detských ihrísk, tri športoviská, dva workouty a jeden scatepark. Ihriská sú určené pre menšie a väčšie deti a sú vybavené rôznymi hracími prvkami rozmiestnenými v kamienkovej dopadovej ploche, na gumennej dlažbe, či pri prvkoch s výškou pádu do 1 metra, na upravenej trávnatej ploche. Ich prevádzkyschopný stav počas roka pravidelne monitorujeme a pravidelne zabezpečujeme aj ich odbornú kontrolu a dezinfekciu,“ vysvetlila Miriam Klottonová, referentka životného prostredia v Seredi.

Počas júlových dní sa podarilo z rozpočtu mesta zakúpiť a osadiť šesť nových prvkov. „Sú to dvojhojdačky, hojdačky a domčeky so šmýkačkou. Prvky sme dopĺňali na tie detské ihriská, odkiaľ nám prišlo od našich obyvateľov najviac podnetov. Najväčší záujem bol práve o hojdačky. Záujem je aj o kolotočové prvky (kolotoč na sedenie, kolotoč na státie, kuželový lanový kolotoč či otočný disk), tie sú však finančne náročnejšie, preto sme nakombinovali za prístupný rozpočet prvky, ktoré urobia radosť väčšiemu počtu detí vo viacerých lokalitách,“ dodala Klottonová.

Nové hracie prvky boli osadené na troch ihriskách. Sú nimi dve ihriská na ulici Čepeňská a jedno na Mlynárskej ulici. Klottonová informovala, že ako každý rok, tak aj tento sa priebežne opravujú poškodené prvky a odstraňujú nedostatky na ihriskách. Boli nimi napríklad odstraňovanie grafitov, doťahovanie skrutiek, výmena opotrebovaných a poškodených drevených častí, obnovy náterov, dopĺňanie piesku a štrku, tmelenie prasklín a ďalšie.

Akékoľvek  nedostatky na detských prvkoch môžu ich užívatelia oznamovať na sms.konatel@gmail.com. Pracovníci spoločnosti bezodkladne nedostatok na detských prvkoch odstránia. Informácia o tomto kontakte je uvedená aj na každom prevádzkovom poriadku, ktorý je umiestnený pri detskom ihrisku. Poškodenia môžu občania nahlasovať aj osobne na oddelení životného prostredia mesta, kancelária č. 4A, mailom na miriam.klottonova@sered.sk alebo telefonicky na 031/7892094, klapka 189.  I napriek pravidelným kontrolám totiž mesto nedokáže zistiť každú závadu okamžite.

Ďakujeme za Vaše podnety a spoluprácu!

- Článok pokračuje pod reklamou -

foto: MsÚ Sereď

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Nahlasovanie na sms konatela nic neprinieslo. Ani odpoved, ani odstranenie nedostatku. A to ide o bezpecnost deti.

  2. Húpačky na mlynárskej osadiť na futbalové ihrisko musel vymyslieť inteligent :DDD

  3. mlynarska je v strasnom stave, cakam kedy sa to rozpadne… a druha vec, je to na futbalovom ihrisku, kde uz pretym osadili stormy. asi z toho casom chcu urobit park…

  4. PAT a MAT sa len vozia po Seredi a chodia sa ukryvat do takej garaze pri MP a tam vysedavaju a zvlakaju tam vselijake veci to ich veduci nevidi

  5. Hmmm ten jeden zvlaka aj do kulturaku a tam ma skladisteeeeee.
    Ostalo mu to este z bazaru.Vsetko zhrna a skladuje.Ale ked to tam im nevadi.

  6. To tie fotky sa nedali nafotiť tak, aby nebolo vidieť „pokosenú trávu“ . Stále prší a nie a nie prestať, aby sa dalo kosiť. Kde sa aj našli títo „Mocipáni“, názory ako deti v škôlke… Ten Tomčányi ,ešte aj tú trávu ovláda 😂

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované