back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Čakajú Rusko a Putina zápasy o moc či občianska vojna?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Najnovšie udalosti týkajúce sa ozbrojeného konfliktu vyvolaného Vladimírom Putinom na Ukrajine, paradoxne o Ukrajine nie sú. Vyzerá to totiž tak, že Putinovi doterajší verní sa vzbúrili a zatúžili po pomste. Alebo moci?

Iba nedávno medializované informácie hovoria o nasmerovaní Wagnerovských bojovníkov donedávna verných Putinovi, do mínových polí, opätovne podľa medializovaných informácií nastražených ruskou armádou. Následné tvrdé vyjadrenia Vladimíra Putina proti Prigožinovi napovedajú, že „ľúbostné“ vzťahy začali škrípať. Vychádzajúc z udalostí posledných hodín, Wagnerova súkromná armáda nielen že mala obsadiť Rostov nad Donom, ale ozbrojené jednotky Wagnerovcov majú smerovať na Moskvu. Hlavné mesto Ruskej federácie, Moskva, malo byť vojensky uzatvorené a niektoré informácie hovoria o opustení Moskvy Vladimírom Putinom.

Čo je v súčastnosti skutočne pravdou, sa môžeme len domnievať. Faktom ale je, že pri tak spackaných vojenských operáciách ako sa to podarilo ruskej armáde na Ukrajine, sa rozkoly u vrcholových veliteľov bojových skupín a mocenské snahy o ovládnutie Ruska budú len stupňovať, čo môže spôsobiť vážny ozbrojený konflikt priamo vo vnútri Ruskej federácie.

Veľmi dôležité bude, ako sa k posledným udalostiam postavia ostatné ozbrojené skupiny, Rosgvardia a ostatné ozbrojené zložky Ruskej federácie a teda aj regulérna armáda. Ak sa postupne začnú pridávať k Prigožinovi, Putinove dni nielen v úrade prezidenta, ale možno aj na svete môžu byť spočítané. Ak ale Putin zasiahne mocensky a hrubou vojenskou silou, pravdepodobne aspoň na chvíľu budú neúspechy ruskej armády na Ukrajine pre Ruskú federáciu problémom číslo dva.

Na strane druhej, toto vie aj Prigožin a ak si 25 tisíc Wagnerovcov nateraz „trúfa“ proti oficiálnemu vedeniu krajiny, tak s najväčšou pravdepodobnosťou ruská armáda už nie je druhou najsilnejšou armádou ani na Ukrajine (druhou na svete nie je už dávno), ale s najväčšou pravdepodobnosťou sa zaradí, respektíve je považovaná za druhú najsilnejšiu už aj v samotnom Rusku.

Ťažko hovoriť , aku reálnu moc má v rukách Vladimir Putin teraz. Je treba veriť, že sa k jej upevneniu nerozhodne výraznejšie priblížiť otvorením kufríka, ktorým sa tak dlho a intenzívne civilizovanému svetu vyhráža.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Co sa tyka poctu vojakov, tak pred dvomi rokmi bola ruska armada s cca 1 milionom vojakov na 5. mieste. USA boli 3. s 1,4 milionom vojakov, potom India s 1,5 milionom a na 1. mieste Cina s 2 milionmi vojakov. Pri sucasnom tempe posilnovania sa o 25,000 vojakov mesacne moze mat ruska armada v sucasnosti tiez tych 1,4 miliona vojakov. Vyroba zbrani v Rusku bezi na plne obratky. V strojarskych podnikoch sa robia dvanastky a zamestnanci dostavaju dvojnasobne mzdy.

    Velke europske krajiny ako Francuzsko, Nemecko, Taliansko, Velka Britania maju okolo 200,000 vojakov. Ukrajina mala pred vojnou 250,000 vojakov. Teraz to bude mozno raz tolko. Na bojisku ma Ukrajina dlhodobo pocetnu prevahu nad ruskymi silami.

    Prigozhin uz od 21. maja funguje bez zmluvy s ruskym ministerstvom obrany. Je to velky problem pre neho, pretoze bez zmluvy nie su peniaze. A on ma na krku 25,000 najomnych vojakov, ktorych musi zivit, platit a ubytovat. Neviem, aky problem s tou zmluvou ma. Achmat ju podpisal bez problemov. Zapadne media to prezentovali ako pokus o ziskanie moci v state, ale sam Prigozhin vyhlasil, ze o nic take nejde. Len chcel urobit ramena pri rokovani o tej zmluve. Tak sa dovalil do Rostova, co je centrum riadenia vojenskych operacii celeho frontu. Dostane poza usi za to a mozno aj prestane uverejnovat tie svoje videa, ale pokus o prevrat to nebol.

  2. Anonym pri tých počtoch ruských vojakov si akosi zabudol odrátať ich obrovské straty na Ukrajine, a to nemyslím iba mŕtvych, ale aj vojak bez nohy je strata. A o tej ich mega výrobe zbraní iba snívaj. Bez západných komponentov vyrobia akurát tak guličky do detských pištoliek. Nepoužívajú nič novo vyrobené, iba ťahajú von staré hrdzavé zásoby, preto im to lieta kade tade po sídliskách. A ešte som zabudol na iránske drony, chudáci.

  3. 25. júna 2023, 8:33
    Nuž sú odkázaní sami na seba a spojencov, ktorí sú tiež na zozname USA. Ukrajine sa skáče okolo riti, čo si Zelenský vyplače aj dostane, to sa potom ľahko bojuje, keď nemusíš riešiť straty techniky, len dodávaš kanonenfuter.

  4. Problém nie je ten, že Rusko má slabú armádu. Problém je ten, že Ukrajina s pomocou dodanej vojenskej techniky z USA a prakticky celej Európy nedokáže tú slabú ruskú armádu zatlačiť. A to je dosť veľká hanba. Takže skôr by som zosmiešňoval Ukrajinu, nie Rusko.

  5. Anonym 25. júna 2023, 8:58..ono to skoro vyzerá tak že ti vadí že sa pomáha napadnutemu štátu a chudák agresor si tie zbrane na ničenie a vraždenie musí zaobstarať sám..no to je teda „nespravodlivé“…

  6. Polska armada je v pohotovosti psia krev planuje obsadit zapadnu ukrajinu a zrazu je sef wagnerovcov v bielorusku…. asi to poliaci nebudu mat take jednoduche, slnieckari sa predcasne tesili 🙂

  7. Pre Anonym 25. júna 2023, 9:28 Najväčšiu hlúposť poviem vtedy, keď chcem povedať niečo múdre

  8. Celé toto divadlo je čudné a neprekvapilo by ma, keby sa časom ukázalo, že to nakoniec bolo o niečom inom. Prigožin je najprv rozhodnutý preliať krv 25 tisíc mužov a po stretnutí s Lukášenkom je rád, že ani kvapka ruskej krvi nepretiekla. Čudné je aj to, že sa do toho vložil Lukašenko a zrazu je z toho odchod Prigožina do Bieloruska. A čo tam? Bude v exile, či čo? Nezodpovedané. Putina to celé zosmiešnilo a je zvláštne, že po zostrelení nejakých kusov ruských helikoptér a lietadiel wagnerovcami mu to zjavne nevadí a namiesto toho po zavelení Prigožina na zaradenie spiatočky zastaví proti nemu stíhanie… A čo bude s ruskými vojakmi, ktorí sa spojili s wagnerovcami? O tom ani slovo. Zvláštne divadlo, očakával by som, že po tom čo Prigožin predviedol, by ruské letectvo malo snahu wagnerovcov zrovnať so zemou, aby si Putin aspoň sčasti obhájil pozíciu. Stalo sa však to, že im sľúbili nejaké bezpečnostné záruky, vraj za zásluhy na Ukrajine. Som zvedavý aké pokračovanie bude mať táto ruská tragikomédia. Je to trápnejšie ako Zelenskyj v rakúskom parlamente.

  9. Keďže Prigožin už dlhší čas podkopáva Putinovu pozíciu, musí ho pekne držať za gule, keď ešte sám z okna nevypadol.

  10. 25. júna 2023, 9:25
    Vadí mi farizejstvo západu. Keď pomáhame slabším, tak sme mali pomôcť aj Srbsku a Iraku. Z hľadiska medz.práva spáchali USA rovnakú špinavosť ako Rusko. Alebo mali Rusi premenovať špec.voj.operáciu na boj proti terorizmu, či Ukrajina freedom 😀. V médiách to krajšie znie.

  11. Pre Miloš Majko

    Citujem: „Ťažko hovoriť , aku reálnu moc má v rukách Vladimir Putin teraz. Je treba veriť, že sa k jej upevneniu nerozhodne výraznejšie priblížiť otvorením kufríka, ktorým sa tak dlho a intenzívne civilizovanému svetu vyhráža.“

    Netvrdím, že všetkému rozumiem, že všetko viem a všetko správne vyhodnocujem. Taktiež pripúšťam, že som musel evidentne niečo prehliadnuť a preto Vás prosím p. Majko, keby ste ako autor článku presne uviedol kedy a kde sa konkrétne V. Putin intenzívne vyhráža svetu kufríkom / predpokladám, že ste myslel tzv. jadrový kufrík /.

  12. Anonym 25. júna 2023, 10:46
    Prigozin dostane gulu do chrbta alebo kladivom do cela od vlastnych. Je to len otazka casu a ceny.

  13. čo je tento článok ? povinná jazda alebo zbožné prianie alebo analýza alebo len niečo skopírované z the sun ? rusy boli vždy sloni v porceláne , pre nás nepochopiteľné u ních vsjo normáľno a preto najsť jednoduchú odpoveď na zložitú otázku nebude ľahké .

  14. pre idiota 25. júna 2023, 10:03, pockaj tej chvilky ked z bieloruska znicia tvojho brata nacistickeho fetmena

  15. Brutálne sa smejem.
    25 000 vojakov takmer obsadilo Moskvu. Moskvu! 🤣 … Prezident ktorý chcel pred pár mesiacmi obsadiť Kyjev je zrazu rád že mu 25K vojakov neobsadilo jeho hlavné mesto. 🤣
    To sa tu naozaj nájde proruský trol ktorý by chcel toto nejako nadľahčiť? A naozaj tu niekto verí že Rusko má 2., 3. alebo 4. najmocnejšiu armádu na svete? Bez atómoviek by už Rusko tak ako ho poznáme pravdepodobne ani neexistovalo.
    Predpokladám, že do konca tejto dekády bude mať ešte aj Poľsko oveľa lepšie vyzbrojenú armádu než Rusko. (ak už nemá vzhľadom k stratám Ruska na Ukrajine)

  16. Martin, už som to tu písal, ale opýtam sa znova – ako je možné, že tú slabú, prepitú, zdegenerovanú a zdecimovanú ruskú armádu bez morálky, bez modernej techniky a bez nedostatočného počtu zbraní nedokáže poraziť ukrajinská armáda, ktorá je zásobovaná dodávkami zbraní z USA a prakticky z celej EÚ? Kde je teda chyba?

  17. Martin, nech sa paci, smej sa. Vzdy je dobre sa zasmiat. Aj na statistickych udajoch z Wikipedie. Preco nie? O meritum az tak nejde. Hlavne, ze ti je veselo 🙂

  18. Anonym 25. júna 2023, 17:00..ukrajinci rusov vyhnali od Kyjeva, zo severu ukrajiny, z charkovskej oblasti a aj z chersonskej oblasti…teraz pol roka sa Rusi zakopavali v troch obranných liniach a čo očakávaš že ich Ukrajinci vyženu za 2 týždne?….stále je to 3,5 krát ludnatejsi štát podporovaný Bieloruskom, iránom, separatistami a rôznymi súkromnými armádami….druhá „najlepšia“ armáda sveta sa ale proti polorozpadnutej ukrajine, ktorú majú hneď za hranicami zakrtkovala a z diaľky ostreluje civilov v panelakoch…a ty sa pýtaš kde je chyba?

  19. Anonym 25. júna 2023, 17:00 – Ratafak ma predbehol. Ja by som len dodal že ešte nie je koniec, ešte nevrav že Rusi nie sú porazení.
    A rovnako si dovolím aj ja spýtať sa, ako je možné, že 2. najlepšia armáda na svete nedokázala poraziť Ukrajinu? Nevrav že je to preto lebo dodávky zbraní zo západu, kým totiž tie zbrane prišli a kým sa precvičili vojaci na tú techniku tak prešlo niekoľko týždňov ak nie mesiacov, 2. najlepšia armáda na svete musí takú Ukrajinu vyprášiť za 2-3 dni. No niekde sa stala chyba a to taká veľká že teraz je dosť možné že tá 2. najlepšia armáda bude sama vyprášená. Dokonca ešte včera to vypadalo že vodcu tej armády vyprášia jeho vlastní vojaci 🤣
    A Raťafák ďakujem, ušetril si mi čas 🙂

  20. Ratafak netrep blbosti,de facto Ukrajina dostáva moderné zbrane a preto drží Rusko stále v napätí, čo prinesie čas a to ostreľovanie civilných budov je obojstranné ,každá vojna je špinavosť, kto má zdravý rozum,tak vie,že počas vojny, sa robia zverstvá obojstranne, dokazujú to dokumenty o prvej,či druhej svetovej vojne..

  21. Anonymko 19:25 zabudol si dodať, že tie zverstvá sa dejú iba na Ukrajine, teda pre rusko na cudzom území, tak čo tu trepeš niečo ako “obojstranne”

  22. Samozrejme, že je to na Ukrajine, Rusko je agresor, to je jasné a reálne vojnu už prehralo,Ukrajinu po skončený vojny príjmu,čo najrýchlejšie do NATO a je vymaľované.

  23. Anonym 25. júna 2023, 19:25…ukrajina by nemusela dostávať moderné zbrane zo západu ak by si rusi tie svoje aj so svojou armádou ponechali na svojej strane hranice….

  24. Ukrajina sa brani na vlastnom uzemi a v podstate dodrzuje medzinarodne pravo.

    Staci, aby Ukrajina zacala strielat rakety smerom na Moskvu, Sevastopol a Leningrad. A zmeni sa uplne vsetko.
    Prve rakety ktore na franforce roztrhaju pomylene deti propagandou pomylenych Rusov a zistia, co to je vojna.
    A Putin, co to je odpor vlastnych zo spanku na vavrinoch prebudenych ludi.

    Mier moze byt OKAMZITE. Staci, aby psychopaticky klon Stalina s Hitlerom stiahol vlastnu armadu z uzemia cudzieho statu, vratil v rozpore s medzinarodnym pravom anektovane uzemia cudzieho statu, zaplatil miliardove reparacie a „modlil sa“, aby aspon po 100 rokoch ako tak dalsie generacie zabudli na Putinove zakernosti, aroganciu a krivdy napachane na civilnom obyvatelstve Ukrajiny.

    Vlastne je to jednoduche, len netreba komplikovane zavadzat prokremelskou demagogiou…

  25. Majko mozno bude stacit ked zelensky prestane uzivat koks a kurvy ukrajinske pojdu do prvej linie na front, bez prizivovania sa na slovakoch….

  26. Anonym 25. júna 2023, 20:36 – Ťažko sa znáša, že tvoj najmocnejší vodca bol poriadne zahanbený svojim kuchárom, však? 😂

  27. Osuskeho kamarat Majko tu vypisuje o propagande…. lebo srby si zasluzili americku genocidu USA s pozehnanim Dzurindu…. toto je hanba slovakov

  28. Ak by sa rusi odsunuli naspet do ruska, kto garantuje ze psychopaticky kiev znova nezacne strielat rusky hovoriacich ikrajincov?

  29. Anonym 26. júna 2023, 6:17
    Tak Ťa prosím, daj nejaké iné spoľahlivé zdroje. Nech sme v obraze. Ak nedáš, si iba internetový drístač.

  30. Prigožin si podpísal rozsudok nad sebou. Myslím, že je predčasné smiať sa Putinovi, keby sa vagnerovcom postavila do cesty ruská armáda, nemalo by to víťaza. Preto to vyzeralo, že postupujú neohrozene na Moskvu. Odstavili ho bez krviprelievania, bez obetí, bez konfliktu. Akurát neurobili radosť tým, ktorí čakali na obete konfliktu. Myslím, že odteraz je mŕtvy muž.

  31. Anonym 25. júna 2023, 23:28…kto tam po tých ľudoch striela máš možnosť vidieť na totálne denacifikovaných – rozbombardovaných mestách ako Mariupol či Bachmut….mestá v ktorých sa ešte pred 2022 normálne žilo dnes vďaka rusom prakticky neexistujú…

  32. puttler sa pokakal z Prigozina, haha, ten maly zakomplexovany chudacik nema ziadnu autoritu, skonci ako Caucescu pri betonovom plote. Treba pockat, oni sa tam pozeru navzajom. ruSSi prehraju, to je iste, bude to trvat este dlho ale raz to pride. Slava Ukrajine, gerojom slava! puttler – idi na chuj.

  33. Ukrajinci oslobodzuju svoje uzemie. Co na to hovorite nasi mili proruSSki dezolatikovia?

  34. Niekto vidi ukrajinsku armadu oslobodzovat imaginarne uzemia. Niekto vidi kolony ukrajinskych obrnencov likvidovanych minami, Lancetmi, Kornetmi este pred prijazdom na liniu kontaktu s nepriatelom. Len bezcitni maniaci mozu posielat do utoku tanky bez kontroly vzdusneho priestoru. Bez toho to nejde ani nepojde.

  35. Anonym 26. júna 2023, 9:40:
    Ukrajinci uz mozu akurat tak oslobodzovat uzemie patriace korporacii BLACK ROCK. To na to hovorime, dezolatik 😛

  36. Ty proukrajinSSký zaslepenec 9:40 !
    To si sa dozvedel z tunajších zapredaných médií ? Tam ked povedia že hovno je modré,tak ty uveríš že skutočne je to tak-

  37. Anonym 10:42 a ked tvoje proruSSke media napisu ze to modre hovno chuti ako kolac tak ty ho aj zjes!!!eto vsjo!

  38. V médiách už píšu o nevydarenom puči a o tom, že Prigožin nakoniec cukol, aby si aspoň trochu zachoval tvár. Tak kto zlyhal?

  39. Pre autora článku Miloš Majko:

    Pán Majko v svojom článku ku ktorému prebieha táto diskusia tvrdíte, citujem:

    „Ťažko hovoriť , akú reálnu moc má v rukách Vladimir Putin teraz. Je treba veriť, že sa k jej upevneniu nerozhodne výraznejšie priblížiť otvorením kufríka, ktorým sa tak dlho a intenzívne civilizovanému svetu vyhráža.“

    Netvrdím, že všetkému rozumiem, že všetko viem a všetko správne vyhodnocujem. Taktiež pripúšťam, že som musel evidentne niečo prehliadnuť a preto Vás prosím p. Majko, presne tak ako to veľa krát opakovane robíte práve Vy k iným diskutujúcim, keby ste ako autor článku presne uviedol kedy a kde sa konkrétne V. Putin intenzívne vyhráža svetu kufríkom / predpokladám, že ste myslel tzv. jadrový kufrík /.
    V opačnom prípade, ak neviete svoje tvrdenie konkrétne doložiť, tak zavádzate a šírite nepravdu.

  40. Kufrík 26. júna 2023, 12:15..skúsim ja..prvý krát 3 dni po invázií sám Putin dal príkaz uviesť jadrové sily do pohotovosti – viď video:
    https://www.youtube.com/watch?v=bej61P8YaXo
    Odvtedy sa niekoľko krát v ruskej štátnej televízií ovládanej ruským štátom (kremlom – Putinom) zobrazili tieto možnosti a aj s pripravenou grafikou do kolko minút sú schopní zrušiť europske metropoli či Velkú Britániu…
    Pred pár týždňami presunul časť jadrových zbraní do Bieloruska – bližšie k hraniciam EU….zase eskalácia…
    je to takto ok?teraz mám já otázku – je nejaký iný štát, ktorý takto „štrngá“ jadrovými zbraňami?..

  41. Ratafak, reč bola o vyhrážaní sa. Uviesť jadrové sily do pohotovosti, ukazovať grafiku alebo presunúť časť týchto zbraní do Bieloruska nie je vyhrážanie. Pokiaľ viem, ani predstavitelia NATO nepredpokladajú použitie jadrových zbraní Ruskom.

  42. áno, a špeciálna vojenská operácia nie je vojna, že…..a k čomu asi tak slúži to uvedenie jadrových síl do pohotovosti a pravidelne opakovanie možnosti použitia v TV?…prečo to asi tak robia?…a ktorý iný štát toto robí?

  43. Ešte raz – predstavitelia NATO nepredpokladajú použitie jadrových zbraní. Ale ty máš asi hodnovernejšie spravodajské informácie… Otázka, ktorý iný štát to robí, je bezpredmetná. Ak NATO s tým nepočíta, prečo pre Krista Pána nás tu presviedčate o opaku? Kto ste vy?

  44. Anonym 26. júna 2023, 13:26…načo do toho pletieš NATO?…otázka bola kedy sa Putin vyhrážal použitím jadrových zbraní….a ja som ti dal konkrétne kroky, ktoré Putin reálne spravil aby nám ukázal že toho je naozaj schopný…to že sa Putin atomovkami vyhráža – zastrašuje je jedna vec (jeden čin) a to že či ich reálne použije je druhá vec (druhý čin)…to že ich uvedie do pohotovosti, presunie bližšie k západu je zastrašovanie, aj keď ich reálne použiť nemusí..ak ti sused postaví pred dvere/plot gulomet, nabije ho a bude ukazovať čo by to spravilo s tvojím bytom/domom tak ti to asi príjemné nebude aj keď ho nikdy použiť nemusí, že?..ale som rád že NATO takto veríš, aj keď asi iba to čo sa ti hodí…

  45. Mimochodom ty zas veríš Putinovi, ale tiež keď sa ti to hodí. Prečo neveríš v tomto predstaviteľom NATO?

  46. 2 dni bolo ticho.
    Kolaboranti boli zmateny z koho vacku ich platia a teda nevedeli komu maju fandit.

    Ci peniaze posielaju Wagnerovci alebo Führer Putler.

    Ale raz darmo , speci operacia ide presne podla planu

  47. Rusko je zhubna rakovina na mape europy. Treba ju odstranit alebo uzavriet nech sa zozerie/vyhubi sama

  48. Anonym 26. júna 2023, 14:27…prečo by som v tomto neveril NATO? ty naozaj nerozumieš že to sú 2 rozne veci?…že jedna vec je že sa Putin oháňa jadrovými zbraňami a druhá vec, že momentálne je nepravdepodobné že ich aj použije.(to sa ale može lahko zmeniť, rovnako rýchlo ako sa cvičenie na hraniciach zmenilo na „špeciálnu vojenskú operáciu“)….dnes je to nepravdepodobné, ale s každým ďalším eskalačným (uvedenie do pohotovosti, presun do Bieloruska) krokom sa tá pravdepobnosť pomaly zvyšuje a raz sa možno bohužial dočkáme toho že to bude veľmi pravdepodobné….v rusku je jeden deň cvičenie za pár hodín už invázia na ukrajinu, ráno sa ide robiť puč do Moskvy a večer už je zase kľud aby sa nepreliala ruská krv,…rusko je štát v ktorom to čo je teraz nepravdepodobné može byť za pár hodín realita….a v tom je to nebezpečenstvo pre celý svet….

  49. Americke strategicke bombardery s jadrovymi zbranami na palube bezne nalietavaju na uzemie RF, najnovsie aj cez vzdusny priestor Finska. Jadrove velmoci sa medzi sebou takto navzajom skusaju a snazia sa ziskat informacie o protivnikovi, jeho obrane. Tvrdit, ze Rusko s jeho 5,500 jadrovymi hlavicami je zle a USA s 5,000 jadrovymi hlavicami je dobre, to je, pre mna, znak naivity.

  50. Anonym 26. júna 2023, 15:13…americké bombardéry s jadrovými zbraňami nalietavajú na RF…tak o tom si rád prečítam viac, dáš mi k tomu nejaký zdroj?..článok?…díky

  51. Ale no no, mili dezolatikovia, aki ste zostali nervozni ked putlerko prehrava, cooo? Uz oslobodoli 180km2 za 2 tyzdne, ruSSi dobijali bachmut rok a uz ho opat stracaju, amateri….Slava Ukrajine! Ukrajina zvitazi!

  52. Anonym 6:40
    áno máme držať spolu ako národ ale nie všetci čo tu žijú sú slováci ! Žijú tu aj vyslovene protislovenské živly ktoré by boli najradšej keby Slovensko prestalo existovať. Napríklad aj taká strana PS,ktorú tu pán MM silou – mocou pretláča do popredia ! A z tejto protislovenskej strany pochádza aj tá jejich palácová princezná.

  53. Anonym 27. júna 2023, 7:11
    Sám Miloš Majko v článku o podopretí mosta verejne písomne skonštatoval že „Slovák je polodebil“ a tým dal vizitku aj sám sebe a svojej rodine.
    Možno sa tým aj dopustil verejného hanobenia národa podľa § 423, ods. 1 Zákona č. 300/2005 – Trestného zákona.

  54. Ak sa nikto nepostaví tejto liberálnej zlovôli,tak Sk naozaj zanikne. Ono už to vlastne začalo. Ukrajinizácia postupuje šialeným tempom. Sú úplne všade. Naše pošty rušia ale UK pošta tu otvorí svoje pobočky a to nie je nijaký HOAX !

  55. aha…takže cvičenie s Normi nad Norskym morom – medzi tým morom a Ruskom je ešte uzemia Norska, Švedska a Fínska…a nikde sa tam nepíše že niesli jadrové zbrane…..takže je to úplne inak než to tvoje: „Americke strategicke bombardery s jadrovymi zbranami na palube bezne nalietavaju na uzemie RF“…..takže vo finále je z toho „nalietavania“ cvičenie asi tak 1000 km od ruského územia a bez jadrových zbraní….totálne inak než to píšeš v prvom príspevku…prečo to takto prekrútiš na niečo čo vobec nie je pravda?….cvičenia robi jak nato tak aj čína, rusko, japonci….takže otázka je tá istá: kto iný okrem Ruska tu takto otvorene zastrašuje atomovkou?

  56. Ratafak,s tebou posledný raz. Hrozbou pre svet sú všetky veľmoci,ktoré vlastnia nukleárne zbrane a presadzujú svoje geologické a z toho vyplývajúce ekonomické záujmy.Fakty sú takéto.USA má na celom svete okolo 800 základní,aj Rusko má,nejakých 10.Vydavky na zbrojenie,USA,asi 4.viacej ako Rusko.USA napadlo a zničilo štruktúry asi 89 suverénnych štátov,niektoré tak,že tam prestali existovat veskere štátne a civilné zákony,chaos a anarchia,Libanon,Irak,Lybia,Afganistan je horor.Severna Kórea je nevypocitatelna,okupujú časť Kuby,v Sýrii umierajú doteraz ľudia,Somálsko,Kvôli prevratom inscenovanými USA,boli v Chile a Argentína také straty ľudských životov,že ľudia sú zhrození až doteraz.Celistvost Srbska,im bola šumafuk,tam to nevadilo,že sa odtrhlo Kosovo,považované za kolísku Srbska.Britania zotrocila celú Afriky,doteraz nemajú niektoré štáty,svoje vlastné hospodárstvo,z toho všetkého vyplýva problém migrácie,ktorý nás pri nemudrom zaobchádzaní zničí.Nemoze sa postaviť teraz západný svet a rozprávať o agresoroch,a zodpovednosti a morálke.Ako Rusko,tak i západný svet má podiel na tejto tragédii.

  57. Anonym 27. júna 2023, 10:57…áno mocnosti keď sa utrhnú z reťaze tak sú hrozbou o tom sa asi netreba baviť…momentálne sa nám z reťaze utrhlo Rusko tak sa bavíme o ňom a nie o Afrike, Južnej amerike atd….každopádne ak chceš viest rozumnú a vecnú diskusiu tak si prestaň vymýšlať a prekrucovať (akože z cvičenia v norskom mori spravíš „bežné nalietavanie s jadrovými zbraňami na územie RF) a cucať z prstu čísla a príbehy….naozaj nemá zmysel debata v ktorej ty uvedieš totálne kraviny a keď ťa prichytím pri klamstve tak namiesto toho aby si uznal že si klamal tak začneš dalších x príbehov….oceňujem preto že na mňa reaguješ naposledy (aj keď mám pocit že ani to nebude pravda), lebo takto sa diskutovať naozaj nedá…

  58. Ratafak,máš to pomiešame,ja nie som ten,alebo z časti,komu odpovedás ale len na okraj,Rusi zachytili britské stíhačky s vyzvednym lietadlom ,ktoré mierili k ruskému pobrežiu len minulý týždeň.Nemecky Spiegel k prečítaniu.

  59. bohužial, po 24.2.2022 sa mnoho ľudí nejak začalo „zabúdať“ podpisovať prezývkou pod ktorou predtým fungovali (vedia prečo) a tak rozoznať ktorý z tých anonymov aktuálne reaguje v rámci danej témy je vlastne nemožné…

  60. To nalietavanie je bezna vec. Deje sa to niekolkokrat do mesiaca, z roznych smerov. Samozrejme, ze to je vedene ako cvicny let. Ruska protivzdusna obrana na to musi reagovat. Tak isto ako americka pobrezna straz na neustalu pritomnost ruskych jadrovych ponoriek v blizkosti Washingtonu D.C.

    Jadrove mocnosti taketo veci medzi sebou robia bezne. Nie je na tom nic nove ani prekvapujuce. Pre cloveka znaleho veci teda.

    A rozmiestnenie taktickych jadrovych rakiet v Bielorusku, to je jasny odkaz, podla mna, Poliakom. Ze ked sa im tak velmi chce snivat o velkom Polsku, tak
    z Ukrajiny si budu moct zobrat svoju cast lupu. Ukrajina sa im neubrani. Ta teraz nad sebou musi strpiet polsku cizmu. Ale na Bielorusko nech Poliaci zabudnu. Tam na nich nikto necaka.

  61. Anonym 27. júna 2023, 10:57 – presne takto to vyzera, ked si amater nieco precita na nete, pospaja nechapajuc suvislosti a pouzivane pojmy.

    Presne toto je ukazka demagogie a uplnej istoty, ze samotny demagog je na seba hrdy a neprizna si, ze o veci vie hov°o, snaha prezentovat ho je silnejsia, ako pud sebazachovy.

    Pozdravujem geologa a drzim mu palce v samovzdelavani…

  62. a potom sa debil cuduje, ze je len polodebil. pretoze je taky debil, ze nemoze byt cely debil.

  63. Anonym 27. júna 2023, 10:57
    Máš stopercentnú pravdu, že v Sýrii doteraz umierajú ľudia.
    Dva dni dozadu tam zasa Rusi zbombardovali civilov na trhovisku.

  64. Ruske fasisticke zriadenie pomaly zomiera zvnutra a nasi kolaboranti si coraz viac uvedomuju ze Slovensko nebude mat spolocne hranice aj s Cinou , Mongolskom, Kazachstanom atď…

  65. Klasika, kto nema argumenty, utoci na cloveka. Pre slabych duchom to staci, my inteligentni a vzdelani vieme svoje. Aj na vojencine sme boli, aj par cudzich jazykov sme sa dokazali naucit. Na rozdiel od…

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované