back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Nemali ste stále čas prevziať si nádobu na kuchynský odpad? Hnedé vedierko vám privezú pred váš rodinný dom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď /  Mesto Sereď sa od januára 2023 zapája do separovaného zberu kuchynských odpadov priamo od rodinných domov a to formou vedierkového zberu. „Nakoľko stále evidujeme značnú časť vedierok neprevzatých, chceme naším občanom vyjsť v ústrety službou ich dovozu až domov. Týmto chceme motivovať ešte viac obyvateľov k zapojeniu sa do systému odovzdávania kuchynských odpadov. Tým pádom máme možnosť prispieť aj k lepšiemu ekologickému správaniu sa v našej spoločnosti,“ objasnila Lucia Opátová z oddelenia životného prostredia mesta Sereď.

Hnedé desaťlitrové vedierka môžete pred svojim rodinným domom očakávať uložené od utorka 20. júna. Rozvoz začne v časti Horný Čepeň a vozidlo bude postupne prechádzať všetkymi lokalitami mesta. Mestský úrad týmto vyzýva svojich obyvateľov z rodinných domov, aby si vedierko podľa svojich možností ihneď prevzali do svojej domácnosti.

Kedy vám odvezú kuchynský odpad od rodinného domu?

Vedierko stačí v domácnosti napĺňať zvyškami z kuchyne (nedojedené varené jedlo, pokazené potraviny, potraviny po záruke, mäkké časti rastlín, šupky zo surového ovocia, kosti, škrupiny, mäso) a každý štvrtok najneskôr o 7.00 hod.  ráno ho naplnené vyložiť na viditeľné miesto pred svoj rodinný dom. Zberové spoločnosť vedierko v deň zberu vysype. Po jednoduchom opláchnutí saponátom môžete vedierko opäť plnohodnotne používať. „Prosíme, aby občania nevkladali do hnedých vedierok iné zberné vrecká, či igelitové sáčiky, ale vkladali bioodpady priamo do nádoby,“ uzavrela Opátová.

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Jasne. Tyzden mi bude kvasit maso vo vedierku. Zasa niekto vymyslel kktinu. Hurá ekologia. Kazdu stredu to vedierko vysypem pred mestsky urad nech sa spamataju a riesia normalne veci a nie toto. Koho toto bol napad. Vyhadzujeme peniaze na nejake vedierka.

  2. To, že to „pokazené mäso“ hodíš do sudáka,alebo kontajnera vyriešiš len to , že ho dáš ďalej od svojho komfortného prahu ,ale svojím deťom a vnukom ekologicky vôbec nič nedáš.Mesto ti ponúka ekologické riešenie odstránenia tvojho a len tvojho odpadu úplne zdarma, bezodplatne,za čo by si sa mal poďakovať. Ale určite máš lepšie riešenie,tak skús ho tu predostrieť, úplne vecne bez invektív a vulgarizmov. Dobrý nápad sa vždy hodí

    1
  3. Nie v jaskyni. V normálnom svete. My čo máme na dome záhradku, máme kompost. Kto nemá záhradku, ale len trávičku asi nebude do nejakého vedierka dávať maso a neviem čo ešte.
    A k ekológii. Keď odstránime z komunálneho odpadu bioodpad, tak potom čo naštartuje hnilobný proces na skládke? A mimochodom. Ak separujeme, tak bioodpad je v podstate jediné čo mám v komunále. Tak načo potom to vedierko?

  4. Práve o tom to je, aby bioodpad nešiel do komunálu. A ak odstránime z komunálneho odpadu bioodpad, čo potom naštartuje hnilobný proces na skládke? A prečo by mal komunálny odpad bezpodmienečne prejsť hnilobným procesom? Veď spracovať sa dá aj bez toho, plasty a sklo tiež hnilobným procesom nepodliehajú. A ak je bioodpad v podstate jediné čo máš v komunále, tak práve účelom toho je, aby si ho v komunále nemal.

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované