back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Originály hymnických piesní na vinylových platniach z éry socializmu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Staré, klasické vinylové platne s hymnami ČSSR, ZSSR, Piesňou práce a Internacionálou sa socializmu nesmeli chýbať na žiadnej základnej či strednej škole, ani v žiadnej fabrike a na úrade.

Pamätáte si tieto hymnické piesne ktoré sme si v rámci propagandy museli vypočuť pri každej oficiálnej príležitosti, návšteve, alebo sviatku?

Zaujímavým a žiadaným kúskom je platňa „Bratislavský veľký piatok“ zo Sviečkovej manifestácie.

Krátko pne revolúcii aj tieto platne vyradili dokonca aj z verejných knižníc. Presne takéto mimoriadne zachovalé originálne platne Ukrajinec Mykola daroval Múzeu totality.

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Anonym 4. marca 2023, 22:56 – keby sme nezili v demokracii, ale napr. v Ruskej federacii, Bielorusku alebo v Severnej Korei, za takyto prispevok by si sa uz viezol do Gulagu.

  2. Na to , aby išiel dotyčný za svoj príspevok do gulagu, by ho musel najprv niekto udať, že áno.. A my vidíme, komu tu taketo príspevky s kritikou vlády vadia. Hanba.

  3. Suhajko, co vies o gulagoch a sposoboch, ktore pouzivali bolsevici pri likvidacii svojho vlastneho naroda?

  4. Suhajko, viem že to boli tábory smrti, do ktorých sa dostali ľudia, keď ich udávali za ich slobodne názory snaživí zvezáci.

  5. Tak, už máš vrchol dňa za sebou? 😄 Aké noviny, takí diskutéri. Poručam sa

  6. Anonym 5. marca 2023, 9:20 – fiha, ale si mu nalozil! Urcite este dneska zrusi hosting na SOL. Cau-cau a uz sa nevracaj! Ale ty sa aj tak vratis, ze ano?

  7. Anonym 5. marca 2023, 8:36 – kazdy stat, ten minuly rovnako ako sucasny, si na dennej baze sleduje VSETKO DIANIE vo vsetkych mediach, diskusiach a verejnom priestore obecne.

    Denne tak scanuju obsah prispevkov a diskusii bezpecnostne zlozky, ministerstva a tajne sluzby. Samotni si vyhodnocuju co je v sulade so zakonom a co v rozpore s nim. Co vyvojom dospeje do nebezpecenstva pre stat a rezim. V totalite su pravidla nastavene samozrejme inak, ako v demokracii.

    V urcitych veciach netreba ziaden podnet ani TO – stat kona automaticky. Pri FB, SOL a vlastne uplne vsade.

    Zijete v blazenej nevedomosti a tak sa aj spravate. Presne, ako drogovy dealer spravidla netusi, nakolko je prislusnymi bezpecnostnymi zlozkami jeho konanie monitorovane a dokumentovane, tak je to aj v inych pripadoch. Vzdy to je len o prioritach, ich vyhodnocovani a nasledne ochote (nevyhunutnosti) zakrocit.

  8. Pre Miloš Majko 5. marca 2023, 9:28
    Presne tak Pán Majko , tupcom s IQ húpacieho koníka to tažko vysvetlíte.

  9. Je rozdiel , keď sleduje štát, či sa neporušujú platné zákony a keď sleduje štát a jeho nohsledi, či sú dodržiavané ideologické línie. A keď nie sú, tak sú cenzurovane.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

spot_img
- Inzercia -spot_img

Aktuality

spot_img

Aktuality

Sponzorované