back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Na Srholcovej „Bráne slobody“ je takých mien , čo boli zabití na Železnej opone, vyše štyristo.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
jeden pán z facebooku mi napísal výhradu k objaveniu zväzku ŠtB, pre ktorý som pred 32 rokmi odišiel z vedenia VPN , aj z politiky : že vraj som urobil zmluvu s diablom.
Táto inkvizične ladená formulka by možno mohla byť na mieste, ak by som bol v minulosti vstúpil do služieb komunistickej vnútornej tajnej služby, ŠtB. Alebo ak by som – ako napr. pán prezident Pavel – vstúpil do komunistickej rozviedky. Alebo ešte viac – ak by som bol vstúpil do im nadriadenej sily, zločineckej KSČ.
Ale ja som – v pozícii prenasledovaného – dal mojim prenasledovateľom iba prísľub, ktorý som nikdy nenaplnil.
Prečo? Lebo pre mňa bol č-s štát potom, čo som vyšiel ako 19 ročný z väzenia , už iba zväčšeným väzenským táborom. Chcel som pred svojim prenasledovateľmi a väzniteľmi utiecť. V mene úteku z na slobodu boli u nás ľudia neraz nútení zabíjať. A ešte častejšie boli sami zabíjaní. Na Srholcovej „Bráne slobody“ je takých mien , čo boli zabití na Železnej opone, vyše štyristo.
Som presvedčený, že prenasledovaný a väznený človek má právo na sebaobranu pred prenasledovateľmi a väzniteľmi – a to aj prostredníctvom lži, zatajovania, alebo zbrane.
Ja som ale pre svoju slobodu nechcel nikoho zabiť. Bránilo mi v tom moje presvedčenie. Súdiť dnes tých z nás, čo sme mali odvahu bojovať s ŠtB aj klamať, a oklamať nepomerne od nás silnejšiu totalitnú moc – to iste môžete. Máme tu slobodu. Ale aby to bolo férové, skúste vysvetliť aj to, že akým právom nás súdite? Ako ste vy osobne obstáli voči poznaniu, že svoj život už prežijete len v totalite? A čo ste po tomto poznaní urobili proti moci ŠtB a komunistickej strany?
Zdroj: FB
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Za hranice utekali iba všiváci ktorí nemali čisté svedomie alebo si tu nedokázali tak nahrabať ako si predstavovali. Všetci ostatní si tu žili celkom spokojne.

  2. 7.05
    Ty chrapun bolsevicky. Ty a tebe podobni bolsevicki hazli zdochnut ste mali davno. Ziadne vylihovanie v base. A aj s vasimi rodinami, aby ste sa uz nemohli kotit.

  3. Anonym 5. februára 2023, 7:05 , 5. februára 2023, 7:15 – na “vsivakov” kydaju iba darmozraci, co sa nevedia uplatnit v kapitalizme a vyse 30 rokov sa nevedia vysporiadat s realitou

  4. Pise tam, ze pred 32 rokmi odisiel z politiky. Ako to mysli ten svoj odchod? Ja co si pamatam, tak bol vzdy poslanec. Len za inu stranu vzdy. V tomto je rekordman medzi poslancami urcite. Aj teraz uz smeroval k Dzurindovi. A po dvoch rokoch jeho posobenia na poste ministra zivotneho prostredia podala Europska komisia zalobu na Slovensku republiku za neplnenie prislubov v oblasti odpadov.

  5. Dávam za pravdu Anonymovi 5.február 2023, 7.45. Tým všivákom je Anonym 7.05. Je to jeden arogantný, odporný hajzel, ktorý sa dominuje za sudcu, ktorý všetko a každého odsudzuje. Všade bol, všetko vie. Kde bol vtedy, kde bol v tom čase? Čo dokázal on, okrem týchto jeho trepania ? Čo sa naváža do Budaja? Už niečo počul, tak hurá, zase máme sa čoho chytiť a začať múdrovať. Ak niekto bude potrebovať radu, zájdite si k nemu, on vám poradí!

  6. Ci to zase nebude ten hrdinsky pohranicnik. Ten co branil stastny spanok nasich deti proti darebakom zvnutra. Chuj durnyj nekulturnyj.

  7. Bodaj by nebola spoločnosť polarizovaná, keď sú v politike štbáci aj desiatky rokov po…

  8. Pred 32 rokmi kvôli tomu odišiel z VPN, teraz odísť nechce. Pred 32 rokmi odišiel z politiky, je v nej dodnes. Zvláštne.

  9. V ČR si z bývalého príslušníka ŠtB spravili prezidenta, a dokonca bol ten prezident niekoľko rokov vo vedúcej funkcii NATO a všetci v tom NATO s tým boli v pohode, to tu teraz budeme ozaj odsudzovať každého kto sa objaví v spisoch ŠtB?
    Nie som volič ani fanúšik p.Budaja no myslím si že to je celé na hlavu postavené odsudzovať ho za to čo bolo v minulom režime, a som presvedčený, že väčšina tých čo na neho kydajú skutočnú totalitu ani nezažili. Ale čo už, taký sme my Slováci, hejtujeme niekoho za niečo o čom nemáme ani šajnu, hlavné je kopnúť si.
    Mne osobne je úplne jedno či bol niekto v KSČ alebo v ŠtB, ak je ten človek vzdelaný a vie čo robí tak z neho nespravíme zametača chodníkov len preto že bol pred viac ako 30r v nejakej strane alebo inštitúcii, ten človek môže byť 100x kvalifikovanejší a teda pre spoločnosť užitočnejší než tí čo si dnes spravia dve vysoké školy (hlavne také aká je v Sládkovičove😂)
    Viete vy vôbec koľko ľudí všetkých možných profesií bolo v KSČ alebo aj ŠtB a to sme ich všetkých mali poslať do vyhnanstva alebo z nich bezdomovcov spraviť? Zrazu proste už nebol niekto dobrý elektrikár, automechanik či lekár alebo učiteľ lebo bol komunista?

  10. V bývalom Československu bolo viac ako 1,5 milióna členov KSČ. Asi mali byť všetci vystrieľaní?

  11. V 89. to bolo 1.7 mil. clenov ksc v republike. Vynasob to styrmi – pocet clenov rodiny a vyjde ti kua cislo tych, ktori boli ,,v strane,,.
    Vacsina ich tam bola bud zo strachu, alebo pre akusi vyhodu. Prijatie deti na skolu, lepsia pozicia v praci, byt, rekreacia, pas von…
    To len hrdinski obrancovia hranic a skurvenci si pochvaluju tu dobu budovatelskych uspechov.

  12. Asi by mali by mali byť – tak podľa vyjadrovania Anonyma v prechádzajúcich komentároch. Je zaujímavé, že nikto sa nevyjadruje minulosti k našim politikom, ktorí rozkradli a rozpredali majetok štátu. Nebola to privatizácia, ale rabovanie. K nim sa nikto nevyjadruje, lebo z archívu zmizli ich spisy, nakoľko mali k ním prístup. Budaj k ním prístup nemal, aby spis zlikvidoval. Kto stál na tribúne, kto išiel s kožou na trh? Budaj, Kňažko, Gál. Keď nehrozilo nebezpečie, kto sa ujal vedenia? Bolo by na čase, aby s týmito hlúposťami prestalo, lebo máme iné vážne problémy, ktoré treba riešiť a nie odvádzať pozornosť k takýmto blbostiam.

  13. Otazka pre toho hrdeho pohranicnika: Koho si vlastne chranil na tej hranici? Ked utekali len vsivaci ktori nemali ciste svedomie a nedokazali si tu nahrabat, naco im bolo treba branit utiect? Ved nech idu a skodia na zapade, nie? Ci ty si chranil zapad pred nimi? Vysvetli

  14. Budaj, vedel čo bola štb a predsa podpísal spoluprácu, čo ho k tomu viedlo podpísať spoluprácu s štb? Jeto divné.

  15. Všetci čestní ľudia prekračovali, prekraçujú a budú prekračovať štátne hranice cez hraničné prechody na to určené ….

  16. Tiež mi to príde ako odpútavanie pozornosti od iných problémov, smutné je že vyťahujú viac ako 30 rokov starú záležitosť, keď spreneveríte 10 miliónov a prídu vám na to po 10 rokoch tak to je premlčané ale keď po viac ako 30 rokoch odhalia takúto kravinu tak to podstatné je a treba ho ukameňovať. Všetko je to špinavá politika.

  17. Pánovi Budajovi nikto z nás nesiaha ani po členky. V spisoch ŠtB roky figuroval ako prenasledovaný. Bol na čele nežnej revolúcie. Nesúďte, nekonšpirujte, užívajte si slobodu, za ktorú tak horlivo bojoval.

  18. Myslím, že tebe by skôr poslúžila, lebo hovoríš z cesty. Ty keby si niekoho neurážal, asi by si ani nemohol žiť. Asi to ťa drží pri živote. Ešte nič pozitívne tu od teba nebolo.

  19. Nežnú revolúciu organizovala štb o tom netreba pochybovať. Budaj bol muž nula a aj to tak zostane. Viac ako rok sa tajilo že bol spolupracovník. Či Budaj klame alebo nie, žijeme v demokracii a to je podstata, vždy sa dá niečo zmenit, budú slobodné voľby.

  20. Jeho vystúpenie na tlačovej besede na TA3 ma utvrdili že ten človek klame až sa práši. Ten človek by si mal zapisovať veci ktoré tvrdil pred rokmi aby sa nestávalo ako naposledy že ich bude meniť za pochodu.

    Tak to rovno nemci mohli rovno zamietnuť každý súd s človekom ktorý pracoval pre nacistické Nemecko a dokonca pre ľudí ktorí mali na starosti koncentračný tábor lebo stačilo povedať že on bol dvojaký agent a vedenie klamal.

    Nechutne čo tento človek dokázal v priamom prenose

  21. Podľa môjho názoru: počas 61 rokov života môžem skonštatovať, že teraz nám vládnu najmenej rozumní politici ….

  22. Toto si platíme z našich daní. Eštébáka, čo sa vyhovára… Keby mal nejakú politickú kultúru, tak odstúpi. Oni ju majú len vtedy, keď sa jedná o niekoho iného, väčšinou ich politických súperov. Akonáhle sa jedná o nich samotných, tak politická kultúra vysublimuje do priestoru a stolička s ich zadkami sú prirastené k sebe ako siamské dvojičky.

  23. Ale na tie ostnaté dráty vyliezli predsa sami, dobrovoľne tam ich pohraničníci nepriväzovali …

  24. pre 9:59 – a vieš ty vôbec koľko policajtov, vojakov, hasičov, záchranárov, lekárov, učiteľov atď. bolo v ŠtB a po páde pôsobili naďalej vo svojej profesii? A som presvedčený že ešte aj viac ako 30 rokov od prevratu sú stále na svojom mieste a nejedného považuje okolie za odborníka vo svojom obore a tiež sú platený z našich daní (VIAC AKO 30 ROKOV!).
    To sa teraz nedáš ošetriť nejakému odborníkovi lebo bol v ŠtB, radšej zostaneš chorý alebo dokonca zomrieš?
    p.s. nie som volič ani fanúšik Budaja, len sa mi nepáči to pranierovanie bývalých príslušníkov ŠtB len za to, že boli v ŠtB, ako by všetko ostatné čo urobili pred aj po páde komunizmu už neexistovalo.

  25. Martin 6. februára 2023, 12:28

    Ale on je politik a my si ich volíme a miera ich kritizovateľnosti a nárokov na nich je väčšia ako pri iných profesiách, pretože riadia celý štát. Neviem o tom, že by som si volil vo voľbách raz za 4 roky svojho policajta, vojaka, hasiča, záchranára, lekára, učiteľa atď.

  26. Čo bolo pred 40 rokmi už nechajte tak! Radšej sa starajte, koho budete voliť v najbližších voľbách! Fašisti, smeráci a igiot by už nemali dostať šancu.! Nech sa konečne pohneme ďalej! Tí čo sklamali, by už nemali byť v parlamente!

  27. 15.37 ale to, ze bol v zaznamoch stb sa vedelo uz pred volbami. A ja som mu dal hlas napriek tomu. Takze kritizovat chces koho?

  28. Eštébaci ako sa tu pekne navzájom obhajujete … ja mám 61 rokov a do Štěbe som sa nehlásil , ani ma tam nikto akože “nezapísal” a to ma tu hlupaci obviňujú, že som strieľal ba hraniciach ľudí …

  29. Keď sme už pri tých zápisoch eštébákov, je zaujímavé sledovať ako sú tie zápisy niekedy komentované. Ak treba, tak na ne poukážeme, ak treba, tak ich spochybníme. Vyťahujeme na kadekoho spisy štb a vzápätí u iného zápisy štb spochybňujeme, veď kto by už veril štb.

  30. Anonym 6. februára 2023, 18:35 – a uz povies koho si chranil na tych hraniciach, ked utekali len darebaci? Ak by utiekli mali by bolsevici o problem menej a darebaci by skocili u nenavidenych kapitalistov. Ty si vlastne chranil kapitalistov pred tymi darebakmi?

  31. Nastastie uz pri odvode mu napisali do papierov, ze je blb a nesmie fasovat ostre. Tak len na hr. prechode robil podrztasku.

  32. Hlupáčkovia, k Pohraničnej sträže a k parašutistom sa dostali iba tí najrozumnejší, najspolahlivejśí …., ale to ty nepochopíš ….

  33. Anonym 6. februára 2023, 18:23

    Ale on je politik a my si ich volíme a miera ich kritizovateľnosti a nárokov na nich je väčšia ako pri iných profesiách, pretože riadia celý štát.

  34. ale ano, s tym suhlasim.
    len sa mi jedna o to, ze aj napriek tomu zaznamu u STB som mu ja, uveril. a tym to pre mna zhaslo. takze teraz po rokoch toto vytahovat mi pride az privelmi vypocitave.
    kritizovat za jeho sucasnu praco ano, pokial nieco nesedi, ale „hento“ uz je pase.

  35. Anonym 7. februára 2023, 7:55

    Dám jeden príklad za všetky z Veľkej Británie:
    Britský minister obrany Michael Fallon odstúpil z funkcie po obvineniach z nevhodného správania v minulosti, oznámila v stredu večer vláda Spojeného kráľovstva.
    Fallon v liste premiérke Therese Mayovej uviedol, že jeho správanie v minulosti nespĺňalo prísne kritériá očakávané od britských ozbrojených síl, ktoré vo svojej funkcii reprezentuje, preto sa po úvahe o svojej pozícii rozhodol pre rezignáciu.
    Televízia Sky News pripomína, že Fallon sa len tento týždeň ospravedlnil za to, že položil ruku na koleno novinárky. K incidentu došlo počas večere na straníckom zjazde britských konzervatívcov v roku 2002. Samotná novinárka po odhalení prípadu uviedla: „Tento ‚incident‘ sa stal v roku 2002. Nikto nebol ani trocha rozčúlený ani rozrušený.“

    Takže odstúpil po 15 rokoch v rolu 2017 za to, že položil ruku novinárke na koleno. Toľko k tým zvýšeným nárokom na nich, práve preto, že sú politici.

  36. vies, vybrat si „jedneho poctiveho medzi kuwami“ je sice pekne, ale…..
    pokial by to malo byt pravidlom aj medzi nasimi poltikmi, bolo by to sice pekne, ale na Slovensku by sme prisli o vladu, parlament, policiu …a vlastne o skoro cele Slovensko.
    Pretoze by museli odstupit vsetci.
    v 80. roku, ked som chcel premie, tak som musel v 1.majovom pochode niest transparent s Marxom. takze aj ja som predajna kuwa a musim sa kajat?
    Ferovi povedali, ze ked nevstupi do strany, moze zabudnut na VS skolu pre dceru. Je zato Fero kuwa?

  37. P.S.
    tym som chcel povedat, ze Fallon v tomto bolsevickom tabore nezil a bol vedeny inak ako 15 mil. nas.

  38. Anonym 7. februára 2023, 8:37
    Politici odstupujú keď ich prichytia a odhalia a niektorí dobrovoľne, niektorí pod tlakom verejnej mienky, niektorí vôbec.
    Ale práve preto, že sú politici a my si ich platíme z našich daní, tak sú na nich kladené oveľa tvrdšie merítka ako na človeka s transparentom Marxa. A je jedno či to je nejaký priestupok voči niečomu, alebo škandál obrovských rozmerov. A je jedno úplne jedno z akej strany ten politik je.

  39. my nemáme politikov, ale hlupákov, zlodejov, mafiánov, feťákov, bláznov ….. aspoň tak to sami o sebe hovoria v parlamente …

  40. Urobil Jan Budaj za dva roky na poste ministra zivotneho prostredia nieco s tym luzencom? Byvalemu primatorovi Tomcanyimu tu bolo davane casto za vinu, ze s tym nic neurobil z pozicie primatora. Co s tym luzencom urobil pan Budaj na poste ministra? Pohlo sa tam nieco? Kedy sa to zacne odvazat?

  41. Čo urobil Budaj so skládkou v bratislavskej Vrakuni z bývalej Dimitrovky, ktorá svojim znečistením zasahuje už aj Žitný ostrov. Stopli práce, pretože 2 vlastníkom nevyplatili v porovnaní s tým, čo hrozí na Žitnom ostrove mizerných pár desať tisíc eur….. To je podľa môjho názoru vec hodná trestného stíhania!!! Ale čo by si „minister“ Budaj robil nejaké starosti okolo toho. Veď v septembri tam bude nová vláda a on si bude užívať ministerský dôchodok.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované