back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Nadjazd ponad železnicu v Seredi je v havarijnom stave už dnes. Výrazné navýšenie premávky ho môže „doraziť“ každým dňom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sereď/ Včerajšie operatívne meranie statiky mosta ponad rieku Váh v Hlohovci zistilo poškodenia, ktorých závažnosť prinútila prevádzkovateľa mosta uzavrieť ho okamžite, resp. v rovnaký deň o 14.00 hod. Došlo teda k uzatvoreniu mosta prakticky o mesiac skôr ako bolo plánované, čo spôsobilo nedostatočnú prípravu infraštruktúry, dopravného značenia a obchádzkových trás tohto dôležitého spojenia Trnavského a Nitrianskeho kraja.

Pre úplnosť je potrebné pripomenúť, že najbližší most ponad rieku Váh sa nachádza v Piešťanoch – tento je ale mimoriadne frekventovaný už dnes, úzky a rovnako nie je v dobrom stave a ťažká nákladná doprava je z neho vylúčená. Ďalší most sa nachádza v Seredi a následne diaľničný pri Seredi.

Už včera v Piešťanoch ale aj v Seredi mali ľudia možnosť zistiť, čo nás najbližšie obdobie čaká. Úplne zablokované bolo hlavne centrum Piešťan a to aj bočné ulice, kadiaľ sa snažili čakajúce kolóny domácej situácie znalí ľudia obchádzať.

Sereď je na obdobné dopravné zápchy zvyknutá prakticky pri každej havárii na R1, kedy je premávka presmerovaná cez mesto. Tu sa ale jedná o stav, ktorý je dlhodobý a stále viac vodičov sa logicky bude snažiť využiť obchádzkové trasy, ktoré budú kratšie a prejazdnejšie.

Nadjazd ponad železnicu v Seredi môže byť vážnym problémom

Samozrejme, že aj bude a je, no aj v prípade tohto nadjazdu je rekonštrukcia plánovaná zhruba o rok. Je ale potrebné uvedomiť si, že v súčasnosti je možné očakávať 300 a kľudne až 500 % zvýšenie premávky osobných áut, dodávok a súprav do 3,5 t obchádzajúcich odstavený hlohovecký most.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Už dnes je tak treba rozmýšľať čo bude o týždeň, mesiac či uprostred leta, pretože nikto nevylúči stav, že najbližšie prípadne ďalšie meranie stavu poškodenia nadjazdu nebude nutné vyhodnotiť obdobne ako v Hlohovci.

Ešte stále Mestská polícia nepôsobí preventívne, ale represívne zastavuje kamióny až v momente, kedy nadjazdom prejdú.

Raz môže nastať stav, kedy pôjde hodne vyťažený (preťažený) kamión, ktorý môže z určitých dôvodov nadmerne zaťažiť nadjazd a zhoršenie jeho stavu spôsobiť.

Na základe informácií kompetentného pracovníka MsÚ, žiaľ plán B zatiaľ nemáme. Skúšali sme získať informácie u kompetentných ľudí pripravujúcich rekoštrukciu nadjazdu, tu však po ústnom čakáme na písomné vyjadrenie.

Odstavenie nadjazdu ponad železnicu spôsobí vážne problémy a náklady značnej časti obyvateľov mesta Sereď, nakoľko obchádzky sú plánované pre ľudí bývajúcich za nadjazdom po neakceptovateľných trasách.

Necháme na náhodu aj túto dôležitú dopravnú tepnu spájajúcu dve časti mesta, alebo začneme problém riešiť v čase, kedy vieme že nastane, no riešiteľný ešte je?

 

– – –

Stavu mosta nad železnicou v Seredi sme sa venovali aj v tomto článku:

Nadjazd ponad železnicu je v dezolátnom stave. Čo vieme o jeho oprave?

- Článok pokračuje pod reklamou -

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. a zasa rozumne a preventívne rozmýšľa len pán Majko.kde sú teraz tí odborníci z úradov?????

  2. pre mostár 31. marca 2022, 12:44, preventivne a dlhodobo rozmysla o tom skoro cela sered, len kompetentni na to seru

  3. Bolo by dobre spravit docasny prejazd cez kolajnice na moznom mieste alebo opravit cestu od priemyselneho parku smerom do Horneho Cepena a teda jedna z obchadzok by mohla vies aj tade pre osobne auta. A tiez zrusit na useku R1 Sered-juh – Dolna Streda nutnost mat dialnicnu znamku, aby ludia mohli mat obchadzku cez R1 bez poplatkov.

  4. Mosty,čo postavili komunisti začínajú dochádzať,nové kapitalisti nepostavia pretože na nič nie sú peniaze,všetko sa rozkradlo. SKAP DEMOKRACIA.

  5. anonym 13,42 peniaze su na rakety,bomby,stihacky,vakciny,to si zelaju kapitalisti ,tu rozkazuje zbrojarska a farmaceuticka lobby.

  6. Treba budovať nové mosty aby sa tanky nepreborili, keď bude mať armáda tie americké či nemecké.

  7. Sused ma pravdu bez ohladu na to, kolko ma rokov. To len ty si tak blby, ze nepochopis ani tu jednoduchu vetu

  8. Milosko Majko, samozvany odbornik. Zase clanok o nicom. Prosim ta, povedz mi Milosko, ako moze mestska policia posobit preventivne? Maju im tam zriadit budku, kde budu sediet 24 hodin denne a otacat kamiony, ktore idu smerom na most? Ak by si aspon trosku rozmyslal tak vies, ze pred mostom sa od strany z mesta da odbocit na Vonkajsi rad, kde chodi dost kamionov, nakolko je tam betonarka a vinarske. Z druhej strany chodia nakladne auta na ul. Kasarensku. Tak kam im das tie budky, kde budu pozornym okom cihat mestsky, do stredu mosta? A ked neodboci kamion v poslednej chvili na Vonkajsi Rad, alebo Kasarensku skocia mu pod kolesa, zastavia ho a na moste smahom ruky otocia? A pri jeho otacani zablokuju oba smery a vzniknu obrovske kolony? Takto si si to vysnival? Takto si to predstavujes pan inteligent? :D. Jedine riesenie ako zamedzit vstupu na most nakladnym autam je dat tam pevne rampy. Ale ako urcite dobre vies, ved si scitany, mesto nemoze osadzat hala bala rampy na moste. Most totiz parti VUC. Tak daj prakticke riesenie ako zamedzit nakladakom prejazd mosta. Ale riesenie realne. Lebo ten napad s mestskou policiou nema hlavu ani patu. PS: dopravna situacia v meste sa zhorsi, to je fakt. A Sered to nikajo nemoze ovplyvnit a ani mestska alebo statna policia. Proste sme obchadzkova trasa. bude to treba len dako vydrzat, nic ine sa robit neda. Na nove cesty penazi niet, nakolko tato spinava, neschopna vlada vsetko len rozkradla a maju ludi v riti.

  9. včera v tv hovoril nejaký chlap,že 40 rokov sa nedal do opravy mosta v Hlohovci ani halier!!!
    Takže v tomto sú si rovní komunisti,HZDS,VPN,KDH,SDL,SDKU,SMER a nemajú si čo vyčítať

  10. tých komunistov by som z toho zoznamu vynechal,tí ho postavili,vtedy bol ešte nový,ostatní na zozname sedia,ešte tam treba doplniť OĽANO.

  11. Ti prefikane komunisticke svine pouzili nekvalitnu stavbu mostov jako hybridnu zbran buducnosti proti nam kapitalistom aby sa nam rucili pod nohami a lude na nas nadavali ze nist nerobime…

  12. Jediný kto má “gule” a pustil sa do opravy mosta v HC je joži visku+pič doteraz to bolo len sľubovanie o oprave

  13. Treba prepojit vonkajsi rad s bratislavskou ulicou tak aby sa prechadzalo cez zeleznicu. Ten most je prehnuty uz roky dali sa uz urobit pripravy a nie vyhovarat sa na vuc. Ten most je uzke hrdlo dopravy. Zaroven treba hladat alternativu k MR Stefanika lebo je to jedina ulica cez mesto napr. cez Vinarsku. Ale nic sa evidentne za tie roky neurobilo.

  14. Treba vysvacat takych mudrcov jak ty mokrou utierkou po hube. Aby ste nevymyslali take hluposti.

  15. pre Jediný kro ma “gule” 31. marca 2022, 17:03, ziaden viskupic, ten most do hlohovca je na spadnutie a prejazd cez neho zakazali statici!

  16. Most v HC sice zavreli statici, ale Viskupic to dotiahol az na realizaciu opravy narozdiel od Seredskeho, ktory patri SSC
    Co sa tyka MS policie tak je to myslene tak, že sú aj možnosti zabrániť prechodu cez most nie polovať na pokuty

  17. A ty nie si rád že mesto si pokutami zarobilo na nové vozidlo pre mestskú políciu? Údajne je na zadných sedadlách aj lôžková úprava… ja by som most neopravoval a dokonca obmedzil prechod len pre peších aspoň sa zniži uhlíková stopa 👍 eko bio green 😘🍾

  18. Pre občana 16.07h. Som vodič kamiónu.ale ti co píšeš za somariny . máš vôbec vodičský preukaz. Prečo chytajú až keď prejdú.

  19. Preto chytajú? No preto, aby bolo na nové auto. Je vidno ze kamioňák može byť len človek čo má o jedno kolečko menej a preto si to kolečko drží v ruke a toči s ním keď ide do zákruty…

  20. Kedy dali navádzaciu tabuľu včas, už od Vlčkoviec, pred zjazdom Sereď sever, že obchádzka na HC je až cez zjazd v Šintave a koľko km to je, tak by si šoféri zvykli. Lenže keď to takto dlho nechajú, tak všetci pôjdu rovno cez mesto a dorazia aj tento most. Keď v HC 20dni pred odstavenim ešte nemajú nachystané tabule, tak čo môžme čakať tu s presmerovaním dopravy? Zas to dopadne len na mestských, aby to riešili.

  21. Dosť vydržali tie mosty som zvedavý koľko vydrží most ktorí postavia teraz A ešte je otázka keď rozkradli títo akože demokrati či na to bude

  22. Keby si nebol nemtavy tak, by si si všimol, že navádzacie tabule sú už na diaľnici ako je zjazd do Serede a potom ich je ešte ďalších 6 tabúľ, ktoré si vodiči kamiónov zámerne alebo nevediac nevšímajú…
    K, tým pokuta, si zo ako predstavujete…? Kazdy deň, celý deň 5 policajtov sa rozdelí na vstupné črty tj od Trnavskej, Bratislavskej, D. Štúra a potom po jednom ešte teste pred mostom, keďže je tam vjazd na Vonkajší rad a Kasarensku, kde je výnimka pre nákl dopravu…? A ak to niekto poruší tj zneužije to ze chce ísť na Kasarensku tak ho hore policajt bude na moste otáčať….??? Ach jaj kde ste vy a kde je realita…

  23. Pre MM,konkrétne dzurinda a spol. rozkradli slovenské telekomunikácie.To je jeden príklad.

  24. Pri predaji 51% Dzurinda pochybil akurat s vyplacanim dividend. Vsetky ostatne prusery uz patria kazimirovi.

  25. Vsetci co boli pri koryte od 89-teho to posrali. Ci uz vpn, kdh, sdku, hzds, smer, sns, olano, sas, zaludi, smerodina. Mozno som zabudol niekoho. Komunisti ho postavili, udrziavali ako mnoho inych mostov postavenych a udrziavanych za minuleho rezimu. To je fakt. Ale ti uz tu 33 rokov nie su a starat sa mal niekto iny.
    33 rokov si nikto ani len nespomenul na nejaku investiciu do mosta, ci uz Sered, Hlohovec alebo iny. Tu je vysledok. Jedine co dokazali je zatvorit most ak uz pada. Podotykam ze v zlom stave je ich hodne. Poznam mosty aj z roku 1922 a stale po nich jazdia nakladne auta, aj ked uz davno mali byt zburane, kamiony, traktory aj ked projektovane na takuto zataz neboli, max koc kone a maly traktorik, osobne auto.

  26. @Kapitalista 31. marca 2022, 16:58
    Presne tak Kapitalisticky Golden Gate bridge je z 1937 a stale drzi. Svine komunisticke 😀

  27. HNUS CELA SERED A KATASTROFA NAJVIACEJ LUTUJEM KAMIONISTOV ODCHYTAVAJU ICH TAM ALE NEOPRAVUJU SAMOZREJME SKURVENÝM ZLODEJOM TOTO PASUJE NO HNUS NEMAM SLOV

  28. @Anonym 1. apríla 2022, 10:50
    To bol len sarkazmus pre poloretardov co stale melu o zlatych komunistoch. Co jedine co naucili bezneho cloveka je rozkradat a moralku dat na uroven sracky.
    Kazdemu is IQ nad 85 je jasne ze ked seres na udrzbu tak to skor ci neskor spadne.

  29. vega takze si potvrdil,ze iq mas hlboko pod 85,kto postavil most?ak ho postavili ti komunisti a uz nie su vo vlade vyse 30rokov,potom kto ma realizovat tu udrzbu?snad tato banda kokotov co tu rabuje vyse 30 rokov ,ci? to vazne si myslis,ze komunisti viac kradli ako tito skurvenci skurveny? bud si silny debil,alebo mas tak max. 20 rokov.

  30. Veď nevedia od toho 89 ani chodníky opraviť čo chcete od nich ešte aj most opraviť veď NATO nemajú IQ a ešte aj peniaze Vedia ho iba zavrieť a pozerať sa ako to chátra A mať veľké papule to vedia

  31. Pre nostalgických vyznavačov komunizmu s krátkou pamäťou: asi ste už zabudli na náš šintavský most, ktorý máte rovno pod nosom, postavený v roku 1959, ktorý v roku 1981 začal sadať a bola tam znížená rýchlosť na 40 a zákaz kamiónov. A opravili ho až tí zlí kapitalisti v 1992, teda obmedzenie asi 11 rokov so stavom ako teraz náš železničný most. Ale vám to asi škoda pripomínať. Ono starci zvyknú na to zlé zabúdať a pamätať si len to málo dobrého z čias komunizmu.

  32. Ale tito zobrali invalidom dochodky. A zbombardovali srbov. A a a strkali narodu cipy do nosa. Heč

  33. @Anonym 1. apríla 2022, 22:11
    Ty jeblina senilna, ved cez 20 rokov z tych 30 si volite KSC v inom kabate v podobe Mociara a Fica… 😀

  34. Anonym 8 31 ešte si zabudol dodať kto tie peniaze odložil na most ešte boli odložené peniaze aj na železničný ale minulý sa na Šintavská fakt máš krátku tu pamäť rob voľačo stým Najprv si to zistí a potom pripomínaj mládenec

  35. v 2020 pisali ze stavba zacne v 2021, potom o rok pisali ze to bude v druhej polovici roka 2022, teraz pisete ze to bude o rok, takze vazeny, pochybujem ze niekto ten most spravi do roku 2030.

  36. V Seredi sa môže všetko. Sereď kľudne môže dostať prezývku – zberný dvor. Sem sa môže zvážať odpad zo všetkých okolitých štátov, tu, cez mesto môže prechádzať všetka doprava, ktorej okolité mestá zablokovali prechod. My znesieme všetko. Takto pracujú naši radní páni. Len potreby občanov ich nezaujímajú.

  37. Po komunistoch prišla vládnuca kurva banda , živila nas propagandou ze za všetko môžu komunisti. Rozkradanie štátu má svoj koniec, reči o komunistoch sú zbytočné, padajú mosty vládnu nám hoväda co rozkradaju štát už 32 rokov.

  38. Ty musíš mať dobre posraný život. Zamysli sa nad sebou, kto to spôsobil. Odpoveď máš v zrkadle.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované