back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Poslanci MsZ v Seredi a primátor Tomčányi – hanbite sa !

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sereď / Stovky podnetov občanov a obyvateľov mesta a dnes už tisíce diskusných príspevkov na SOL kritizujúcich  slabú zimnú aj letnú údržbu verejných priestranstiev v meste, rozpadnuté chodníky, cesty a parkoviská v meste, hrdzavú vodu tečúcu z verejného vodovodu, predražené a ešte aj nekvalitne urobené zákazky platené z verejných peňazí a odfláknuté rekonštrukcie chodníkov, nás viedli k výroku:  „Poslanci MsZ v Seredi a primátor Tomčányi – hanbite sa !“

Prečo?

Iba zopár dní dozadu začal ďalší školský rok. Dnes nastúpili na ZŠ Komenského deti a – nás rodičov po stránke bezpečnosti neprekvapilo nič. Chodníky vybudované za čias socializmu sú už roky rozpadnuté a rodičia mylne dúfali, že popri viac ako 5 MILIÓNOVEJ investícii do rekonštrukcie štadióna s jeho prebudovaním na 1. ligu financovanej z verejných finančných zdrojov, sa nájdu nejaké drobné aj na nový chodník pre naše deti. Peniaze na chodník, po ktorom denne prejdú stovky detí poslanci MsZ a vedenie mesta nenašli.

Tak aj dnes deti chodili a ešte dlho chodiť budú po chodníku, ktorý sme drali pred 45 rokmi my. A ešte nejaké to desaťročie skôr, naši rodičia…

Podrobné fotografie vyhotovené dnes, by mali byť dostatočnou vizitkou priorít poslancov MsZ a primátora Tomčányiho a zároveň by mali stačiť pre rodičov k zamysleniu sa nad tým, či mesto potrebuje  niekoľko miliónový štadión pre viac menej mimo Seredských a dokonca zo zahraničia nakúpených profesionálnych hráčov súkromnej akciovej spoločnosti, alebo nový chodník v areáli základnej školy za niekoľko tisíc Eur.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Ide o bezpečnosť a poslanci MsZ a primátor Tomčányi si asi nevšimli, akému bezpečnostnému riziku pre ich zvrátené priority presadzované z verejných peňazí, sú denne vystavované naše deti.

Tu je dôkaz:

No a samozrejme už vyššie prezentované rozpadajúce sa pol storočia staré chodníky.

Stav chodníkov na ZŠ Komenského ul. monitorujeme pravidelne viac rokov. Chodníky sú v rozklade a my sme dúfali, že keď sa tak nestalo už pred 10 rokmi, tak najneskôr počas týchto prázdnin budú chodníky nové. Nie sú.

Na jednej strane dlhodobo nie sú udržiavané verejné trávnaté plochy,  rozpadá sa viac ako pol storočná infraštruktúra na škole a v meste, pijeme špinavú vodu, nemáme v meste cyklotrasy ani na úrovni bežnej obce v okolí, no na strane druhej štedro dotujeme futbalistov komerčne hrajúcich prvú ligu a rekonštrukciu štadióna v miliónoch Eur. Na štadióne je trávnik samozrejme počas celého roka udržiavaný na úrovni golfového ihriska.

Je takéto nakladanie s verejnými finančnými prostriedkami normálne, v súlade s verejným záujmom a v súlade s dobrými mravmi? Na túto otázku nech si dá odpoveď každý obyvateľ mesta sám.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ako občan Serede píšem v mene viac ľudí že hanbiť sa nemusia.
    Ľahko sa kritizuje a tak dáko to robil Matovič len stekal a stekal a keď sa dostal on na čelo tak bol zvrhnutý občanmi za jeho neschopnosť.
    Áno niektoré chodníky nie sú perfektné ale všetko má svoju postupnosť.
    Teším sa na mestské voľby a uvidíme ako rozhodnú občania.

  2. Ako občan Serede píšem v mene viac ľudí že hanbiť sa nemusia.
    Ľahko sa kritizuje a tak dáko to robil Matovič len stekal a stekal a keď sa dostal on na čelo tak bol zvrhnutý občanmi za jeho neschopnosť.
    Áno niektoré chodníky nie sú perfektné ale všetko má svoju postupnosť.
    Teším sa na mestské voľby a uvidíme ako rozhodnú občania.

  3. Pre Sereďan: Pri matovičovi za to môže hlavne korona, a opozícii a ich ovečkám sa tiež ľahko vykrikuje ale zatiaľ žiadny premier Slovenska nebol v takej situácii. Inak by to podľa mňa všetko vyzeralo inak. A samozrejme si to dojebal aj svojím spravaním to nehovorím.

  4. Pre Sereďan: Pri matovičovi za to môže hlavne korona, a opozícii a ich ovečkám sa tiež ľahko vykrikuje ale zatiaľ žiadny premier Slovenska nebol v takej situácii. Inak by to podľa mňa všetko vyzeralo inak. A samozrejme si to dojebal aj svojím spravaním to nehovorím.

  5. Keď idem po Seredi, vidím, že chodníky sa tak nejako rekonštruujú, dokonca prezieravo, lebo dlažby je rozoberateľná a tak pri opravách inžinierských sietí nie je treba sekať a zliepať dohromady. Hrdzavý vodovod asi ťažko niekto opraví, keďže nie je pokazený, len je jednoducho technologicky zastaralý a navyše kapacitne preťažený. A keby aj došlo k rýchlooprave všetkého, čo v Seredi nevyzerá, ako zo škatuľky, určite by sa niekde našla nejaká prasklinka, alebo burina, za ktorú by sa podľa majstra reportéra malo celé mestské zastupiteľstvo hanbiť.

  6. Keď idem po Seredi, vidím, že chodníky sa tak nejako rekonštruujú, dokonca prezieravo, lebo dlažby je rozoberateľná a tak pri opravách inžinierských sietí nie je treba sekať a zliepať dohromady. Hrdzavý vodovod asi ťažko niekto opraví, keďže nie je pokazený, len je jednoducho technologicky zastaralý a navyše kapacitne preťažený. A keby aj došlo k rýchlooprave všetkého, čo v Seredi nevyzerá, ako zo škatuľky, určite by sa niekde našla nejaká prasklinka, alebo burina, za ktorú by sa podľa majstra reportéra malo celé mestské zastupiteľstvo hanbiť.

  7. A čo očakávate? Predrbali ste na testoch vakcíny sa kupujú na milióny, lotéria …
    A keď ideš doktorovi musíš stanovať pred poliklinikou alebo nemocnicou aby si sa dostal na radu

  8. A čo očakávate? Predrbali ste na testoch vakcíny sa kupujú na milióny, lotéria …
    A keď ideš doktorovi musíš stanovať pred poliklinikou alebo nemocnicou aby si sa dostal na radu

  9. To akože vážne nemalo vedenie mesta dostatok času na opravu? Cez pandémiu boli deti doma, mohli opravovať. Aj prázdniny prešli, zas ne opravili. Som zvedavý keď si tu nejaké dieťa dolame nohy ci až potom sa prebudia.

  10. To akože vážne nemalo vedenie mesta dostatok času na opravu? Cez pandémiu boli deti doma, mohli opravovať. Aj prázdniny prešli, zas ne opravili. Som zvedavý keď si tu nejaké dieťa dolame nohy ci až potom sa prebudia.

  11. kritizovanie seredskych chodníkov vidím už pomaly častejšie ako správy o covide:DD Je to školský areal, taketo veci by mal riešit TTSK

  12. kritizovanie seredskych chodníkov vidím už pomaly častejšie ako správy o covide:DD Je to školský areal, taketo veci by mal riešit TTSK

  13. V komentári nad : „Už sa bude znova sľubovať….“ – Teda kandidáti nemajú pred voľbami sľubovať ? Čo teda majú? Majú hovoriť: nebudem nič robiť, nepodarí sa spraviť, nezmením. Či ako? Takže to, že sľubuje je OK. Dôležité je, či si potom voliči všímajú ako sa následne koná, aké sú činy. Kontrolujú to voliči? Koľkí sledujú zastupiteľstvo, koľkí si prečítajú materiály do zastupiteľstva, koľkí vedia aké problémy sa riešia, koľkí oslovujú poslancov v priebehu 4 rokov ?

  14. V komentári nad : „Už sa bude znova sľubovať….“ – Teda kandidáti nemajú pred voľbami sľubovať ? Čo teda majú? Majú hovoriť: nebudem nič robiť, nepodarí sa spraviť, nezmením. Či ako? Takže to, že sľubuje je OK. Dôležité je, či si potom voliči všímajú ako sa následne koná, aké sú činy. Kontrolujú to voliči? Koľkí sledujú zastupiteľstvo, koľkí si prečítajú materiály do zastupiteľstva, koľkí vedia aké problémy sa riešia, koľkí oslovujú poslancov v priebehu 4 rokov ?

  15. Peniaze sú stvorené pre človeka, nie na údržbu mesta. Zástavka autobusov pri cukrovare je celý rok zafúkana lístím zo stromov hotový chliev.

  16. Peniaze sú stvorené pre človeka, nie na údržbu mesta. Zástavka autobusov pri cukrovare je celý rok zafúkana lístím zo stromov hotový chliev.

  17. Pre v komentári nad určite je dobré ak občan kontroluje , ale základom by malo byť zo strany zvolených sľuby plniť z princípu , čo som sľúbil, som aj splnil.
    Dá sa tolerovať nesplnenie sľubu, ak nemá poslanec podporu ostatných, ale sľuby s väčšinou by sa mali spĺňať.
    Ale sľuby treba začať plniť hneď po voľbách a to podľa náročnosti. Ak zistíte, že po dvoch rokoch nie je pre naplnenie náročného sľubu pripravené nič, tak to bol len účelový sľub na získanie voličov.

  18. Pre v komentári nad určite je dobré ak občan kontroluje , ale základom by malo byť zo strany zvolených sľuby plniť z princípu , čo som sľúbil, som aj splnil.
    Dá sa tolerovať nesplnenie sľubu, ak nemá poslanec podporu ostatných, ale sľuby s väčšinou by sa mali spĺňať.
    Ale sľuby treba začať plniť hneď po voľbách a to podľa náročnosti. Ak zistíte, že po dvoch rokoch nie je pre naplnenie náročného sľubu pripravené nič, tak to bol len účelový sľub na získanie voličov.

  19. A ešte poznámka, ak majú občania kontrolovať poslancov , tak zrušíme zastupiteľskú demokraciu a nahradime ju priamou demokraciou…

  20. A ešte poznámka, ak majú občania kontrolovať poslancov , tak zrušíme zastupiteľskú demokraciu a nahradime ju priamou demokraciou…

  21. sľuby 7. septembra 2021, 8:35 – kolko poslancov MsZ vovec cita materialy a ak sem tam ano, ktori im rozumeju?

    Tuto otazku som polozil jednemu z nich osobne a odpovedal – necitam zdaleka vsetky, vacsine co precitam nerozumiem. Ale hlasuje, rozhoduje a nemal zabrany kandidovat znova. A do prdele, je tam. Lebo ludia ho poznaju ako fajn rengenistu.

    A to je tragedia naroda. Rozhodovanie o veciach verejnych pre 99% ludi konci vhodenim listka do urny.

    KONTROLA volenych zastupcov je nevyhnutna po cele volebne obdobie.

    Kolko obcanov sa pricinilo o to, aby Veselicky vratil aspon cast NEZAKONNE VYPLACANYCH ODMIEN?

    Kolko obcanov sa pytalo Veselickeho a Tomcanyiho, akym pravom konaju NEZAKONNE a kolko ludi podporilo tych poslancov, ktori isli za pravdou v bytovom podniku, pri spomenutych odmenach, desiatkych dalsich na SOL popisanych temach a kolko rodicov zavola primatorovi a poslancom s tym, ze su prasata, ked im nevadia taketo schody na ZAKLADNEJ SKOLE?

    Alebo stale budeme hladat mierne slova, aby sa nahodou neurazili? Sa pozrite, ako sa sprava Cervenova, Veselicky a dalsi – co si myslite, preco maju priority uplne odlisne od vacsiny obcanov?

    Lebo obcan kasle na spravu veci verejnych a zaujima sa, len ked sa ho veci bytostne dotykaju. A aj to len do vyriesenia jeho problemu.

    A to mnohi volaju po priamej demokracii vo vysokej politike. Ved tu ju v podstate mame v praxi. Ved ludom nevadi ani to, kedy poslanci Kralovic, ci Bucha na zastupitelstvo pridu a kedy odidu.

    Je to jednoduche – do funkcii sa budu tlacit syncekovia sucasnych arogantnych neschopakov pripravovani na funkcie uz dlhsiu dobu a ked ludia nepochopia ich motivy a nebudu kandidovat novi cestni ludia ochotni a schopni pracovat v zaujme vacsiny, skutocne si ti pri moci len zariadia zabavky, biznis, vlastne rodiny a nase deti budu dalej chodit po takto zdevastovanych chodnikoch a schodoch.

  22. sľuby 7. septembra 2021, 8:35 – kolko poslancov MsZ vovec cita materialy a ak sem tam ano, ktori im rozumeju?

    Tuto otazku som polozil jednemu z nich osobne a odpovedal – necitam zdaleka vsetky, vacsine co precitam nerozumiem. Ale hlasuje, rozhoduje a nemal zabrany kandidovat znova. A do prdele, je tam. Lebo ludia ho poznaju ako fajn rengenistu.

    A to je tragedia naroda. Rozhodovanie o veciach verejnych pre 99% ludi konci vhodenim listka do urny.

    KONTROLA volenych zastupcov je nevyhnutna po cele volebne obdobie.

    Kolko obcanov sa pricinilo o to, aby Veselicky vratil aspon cast NEZAKONNE VYPLACANYCH ODMIEN?

    Kolko obcanov sa pytalo Veselickeho a Tomcanyiho, akym pravom konaju NEZAKONNE a kolko ludi podporilo tych poslancov, ktori isli za pravdou v bytovom podniku, pri spomenutych odmenach, desiatkych dalsich na SOL popisanych temach a kolko rodicov zavola primatorovi a poslancom s tym, ze su prasata, ked im nevadia taketo schody na ZAKLADNEJ SKOLE?

    Alebo stale budeme hladat mierne slova, aby sa nahodou neurazili? Sa pozrite, ako sa sprava Cervenova, Veselicky a dalsi – co si myslite, preco maju priority uplne odlisne od vacsiny obcanov?

    Lebo obcan kasle na spravu veci verejnych a zaujima sa, len ked sa ho veci bytostne dotykaju. A aj to len do vyriesenia jeho problemu.

    A to mnohi volaju po priamej demokracii vo vysokej politike. Ved tu ju v podstate mame v praxi. Ved ludom nevadi ani to, kedy poslanci Kralovic, ci Bucha na zastupitelstvo pridu a kedy odidu.

    Je to jednoduche – do funkcii sa budu tlacit syncekovia sucasnych arogantnych neschopakov pripravovani na funkcie uz dlhsiu dobu a ked ludia nepochopia ich motivy a nebudu kandidovat novi cestni ludia ochotni a schopni pracovat v zaujme vacsiny, skutocne si ti pri moci len zariadia zabavky, biznis, vlastne rodiny a nase deti budu dalej chodit po takto zdevastovanych chodnikoch a schodoch.

  23. Pán Majko, ani v obci či v meste nie je priama demokracia. Sú obce , ktoré zverejňujú materiály na zastupiteľstve na prihlásenie poslanca na webovú podstránku. Ostatní obyvatelia obce k nim prístup nemajú a ani to nevyplýva zo zákona.

  24. Pán Majko, ani v obci či v meste nie je priama demokracia. Sú obce , ktoré zverejňujú materiály na zastupiteľstve na prihlásenie poslanca na webovú podstránku. Ostatní obyvatelia obce k nim prístup nemajú a ani to nevyplýva zo zákona.

  25. co tam po chodnikoch a dalsich dolezitych veciach pre siroku verejnost, hlavne ze bude stadion pre mozno 100 fanusikov, asi ich ani tolko nie je …

  26. co tam po chodnikoch a dalsich dolezitych veciach pre siroku verejnost, hlavne ze bude stadion pre mozno 100 fanusikov, asi ich ani tolko nie je …

  27. Keď už sa tu navážate toľko do futbalistov, nedá sa mi neopýtať, kedy sa aj začne niečo robiť. Zbúralo sa betónové hľadisko a odvtedy to sa nič nerobí, kopy betónu pokrýva burina,
    Keďže to financuje aj mesto, je nejaké vyjadrenie k ďalším prácam na štadióne?

  28. Keď už sa tu navážate toľko do futbalistov, nedá sa mi neopýtať, kedy sa aj začne niečo robiť. Zbúralo sa betónové hľadisko a odvtedy to sa nič nerobí, kopy betónu pokrýva burina,
    Keďže to financuje aj mesto, je nejaké vyjadrenie k ďalším prácam na štadióne?

  29. kto z poslancov je mestom menovaný ako člen rady školy? Veď oni najviac zo všetkých poslancov chodia po týchto skodoch a chodníkoch! Zo zápisnice z ustanovujúceho zastupiteľstva sa možno dozvedieť, že sú to týto páni:

    delegovanie zástupcov zriaďovateľa do rád škôl:

    ZŠ Jana Amosa Komenského: 1. Bc.Ľubomír Veselický
    2. Róbert Stareček
    3. Dušan Irsák
    4. Bc. Anton Dúbravec

  30. kto z poslancov je mestom menovaný ako člen rady školy? Veď oni najviac zo všetkých poslancov chodia po týchto skodoch a chodníkoch! Zo zápisnice z ustanovujúceho zastupiteľstva sa možno dozvedieť, že sú to týto páni:

    delegovanie zástupcov zriaďovateľa do rád škôl:

    ZŠ Jana Amosa Komenského: 1. Bc.Ľubomír Veselický
    2. Róbert Stareček
    3. Dušan Irsák
    4. Bc. Anton Dúbravec

  31. chodníky ako chodníky ale čo pomník osloboditelov , chodia klásť vence ale ten pomník otras. zobudťe sa poslanci !

  32. chodníky ako chodníky ale čo pomník osloboditelov , chodia klásť vence ale ten pomník otras. zobudťe sa poslanci !

  33. ODPOVEĎ NA OTVORENÝ LIST
    Vážení šéfredaktori Denníka SME, aktuality.sk a Denníka N,
    dovoľujem si reagovať na „otvorený list“, ktorý bol zverejnený na Vašich webových stránkach dňa 3. septembra 2021 a ktorého obsah bol prezentovaný aj v ďalších médiách……
    S poľutovaním konštatujem, že z Vašej strany došlo k porušeniu tlačového zákona, na dodržiavanie ktorého sami apelujete, pretože v rozpore s povinnosťou vydavateľa periodickej tlače pri získavaní a šírení informácií, uvádzate nepravdivé a zavadzajúce informácie.
    Generálna prokuratúra Slovenskej republiky nezvolala tlačovú besedu ako formát poskytovania informácií, ktorý by zakladal možnú účasť všetkých médií pôsobiacich na trhu, ale z dôvodu čo najefektívnejšieho informovania verejnosti, zvolila formát vyhlásenia, ktorého sa zúčastnili akreditované štyri celoštátne televízie a dve tlačové agentúry.
    Zvolený formát zodpovedal danej téme a tiež nemožnosti dopĺňať alebo meniť dôvody rozhodnutia, ktoré sú obsiahnuté v ich odôvodnení. Účasť štyroch celoštátnych televízií a dvoch tlačových agentúr, aj s ohľadom na aktuálnu situáciu, zabezpečovala relevantné pokrytie mediálneho priestoru pre informovanie verejnosti, preto nevznikla potreba Vás a ani iné početné printové či online médiá o tomto vyhlásení osobitne informovať.
    Postup, ktorý v danom prípade zvolila Generálna prokuratúra Slovenskej republiky je v súlade s § 3 zákona č. 167/2008 Z. z. o periodickej tlači v platnom znení, ako aj v súlade s § 15b zákona č. 308/2000 Z. z. o vysielaní a retransmisii v platnom znení.
    Nepravdivosť informácií, ktoré obsahuje „otvorený list“, zakladá legitímne právo na opravu a na odpoveď podľa § 7 a § 8 zákona o periodickej tlači (tlačového zákona), na dodržiavanie ktorého sa odvolávate.
    Váš „otvorený list“ obsahuje nepravdivé informácie o vylúčení médií či o údajnom selektívnom prístupe k novinárom s výzvou a odkazom na demokratické princípy. Opomenuli ste však skutočnosť, že Generálna prokuratúra Slovenskej republiky bezprostredne pred poskytnutím vyhlásenia zabezpečila prostredníctvom TASR možnosť priameho prenosu pre všetky online média. Poznamenávam, že túto možnosť ste nevyužili. Dôrazne sa ohradzujem voči tvrdeniam, že Generálna prokuratúra Slovenskej republiky sa vyhýba odpovedať na nepríjemné otázky, pretože doposiaľ sme vždy bezodkladne reagovali na dopyty Vašich redaktorov, rovnako ako aj zástupcov iných médií.
    V danom prípade bola verejnosť informovaná o trestnom konaní nadštandardným spôsobom a to v súlade s ustanovením § 6 Trestného poriadku, keď bola poskytnutá prvotná informácia o spôsobe a dôvodoch rozhodnutí s prísľubom zverejnenia ich úplného znenia v anonymizovanej forme, k čomu následne aj došlo na webovom sídle Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky. Verejnosti bola tiež poskytnutá podrobná informácia o dôvodoch vydaných rozhodnutí, ktoré sú obsiahnuté v odôvodneniach zverejnených uznesení a navyše bola verejnosť informovaná aj spoločným vyhlásením generálneho prokurátora Slovenskej republiky a jeho námestníka.

  34. ODPOVEĎ NA OTVORENÝ LIST
    Vážení šéfredaktori Denníka SME, aktuality.sk a Denníka N,
    dovoľujem si reagovať na „otvorený list“, ktorý bol zverejnený na Vašich webových stránkach dňa 3. septembra 2021 a ktorého obsah bol prezentovaný aj v ďalších médiách……
    S poľutovaním konštatujem, že z Vašej strany došlo k porušeniu tlačového zákona, na dodržiavanie ktorého sami apelujete, pretože v rozpore s povinnosťou vydavateľa periodickej tlače pri získavaní a šírení informácií, uvádzate nepravdivé a zavadzajúce informácie.
    Generálna prokuratúra Slovenskej republiky nezvolala tlačovú besedu ako formát poskytovania informácií, ktorý by zakladal možnú účasť všetkých médií pôsobiacich na trhu, ale z dôvodu čo najefektívnejšieho informovania verejnosti, zvolila formát vyhlásenia, ktorého sa zúčastnili akreditované štyri celoštátne televízie a dve tlačové agentúry.
    Zvolený formát zodpovedal danej téme a tiež nemožnosti dopĺňať alebo meniť dôvody rozhodnutia, ktoré sú obsiahnuté v ich odôvodnení. Účasť štyroch celoštátnych televízií a dvoch tlačových agentúr, aj s ohľadom na aktuálnu situáciu, zabezpečovala relevantné pokrytie mediálneho priestoru pre informovanie verejnosti, preto nevznikla potreba Vás a ani iné početné printové či online médiá o tomto vyhlásení osobitne informovať.
    Postup, ktorý v danom prípade zvolila Generálna prokuratúra Slovenskej republiky je v súlade s § 3 zákona č. 167/2008 Z. z. o periodickej tlači v platnom znení, ako aj v súlade s § 15b zákona č. 308/2000 Z. z. o vysielaní a retransmisii v platnom znení.
    Nepravdivosť informácií, ktoré obsahuje „otvorený list“, zakladá legitímne právo na opravu a na odpoveď podľa § 7 a § 8 zákona o periodickej tlači (tlačového zákona), na dodržiavanie ktorého sa odvolávate.
    Váš „otvorený list“ obsahuje nepravdivé informácie o vylúčení médií či o údajnom selektívnom prístupe k novinárom s výzvou a odkazom na demokratické princípy. Opomenuli ste však skutočnosť, že Generálna prokuratúra Slovenskej republiky bezprostredne pred poskytnutím vyhlásenia zabezpečila prostredníctvom TASR možnosť priameho prenosu pre všetky online média. Poznamenávam, že túto možnosť ste nevyužili. Dôrazne sa ohradzujem voči tvrdeniam, že Generálna prokuratúra Slovenskej republiky sa vyhýba odpovedať na nepríjemné otázky, pretože doposiaľ sme vždy bezodkladne reagovali na dopyty Vašich redaktorov, rovnako ako aj zástupcov iných médií.
    V danom prípade bola verejnosť informovaná o trestnom konaní nadštandardným spôsobom a to v súlade s ustanovením § 6 Trestného poriadku, keď bola poskytnutá prvotná informácia o spôsobe a dôvodoch rozhodnutí s prísľubom zverejnenia ich úplného znenia v anonymizovanej forme, k čomu následne aj došlo na webovom sídle Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky. Verejnosti bola tiež poskytnutá podrobná informácia o dôvodoch vydaných rozhodnutí, ktoré sú obsiahnuté v odôvodneniach zverejnených uznesení a navyše bola verejnosť informovaná aj spoločným vyhlásením generálneho prokurátora Slovenskej republiky a jeho námestníka.

  35. ODPOVEĎ NA OTVORENÝ LIST
    Vážení šéfredaktori Denníka SME, aktuality.sk a Denníka N,
    dovoľujem si reagovať na „otvorený list“, ktorý bol zverejnený na Vašich webových stránkach dňa 3. septembra 2021 a ktorého obsah bol prezentovaný aj v ďalších médiách.
    S poľutovaním konštatujem, že z Vašej strany došlo k porušeniu tlačového zákona, na dodržiavanie ktorého sami apelujete, pretože v rozpore s povinnosťou vydavateľa periodickej tlače pri získavaní a šírení informácií, uvádzate nepravdivé a zavadzajúce informácie.
    Generálna prokuratúra Slovenskej republiky nezvolala tlačovú besedu ako formát poskytovania informácií, ktorý by zakladal možnú účasť všetkých médií pôsobiacich na trhu, ale z dôvodu čo najefektívnejšieho informovania verejnosti, zvolila formát vyhlásenia, ktorého sa zúčastnili akreditované štyri celoštátne televízie a dve tlačové agentúry.
    Zvolený formát zodpovedal danej téme a tiež nemožnosti dopĺňať alebo meniť dôvody rozhodnutia, ktoré sú obsiahnuté v ich odôvodnení. Účasť štyroch celoštátnych televízií a dvoch tlačových agentúr, aj s ohľadom na aktuálnu situáciu, zabezpečovala relevantné pokrytie mediálneho priestoru pre informovanie verejnosti, preto nevznikla potreba Vás a ani iné početné printové či online médiá o tomto vyhlásení osobitne informovať.
    Postup, ktorý v danom prípade zvolila Generálna prokuratúra Slovenskej republiky je v súlade s § 3 zákona č. 167/2008 Z. z. o periodickej tlači v platnom znení, ako aj v súlade s § 15b zákona č. 308/2000 Z. z. o vysielaní a retransmisii v platnom znení.
    Nepravdivosť informácií, ktoré obsahuje „otvorený list“, zakladá legitímne právo na opravu a na odpoveď podľa § 7 a § 8 zákona o periodickej tlači (tlačového zákona), na dodržiavanie ktorého sa odvolávate.
    Váš „otvorený list“ obsahuje nepravdivé informácie o vylúčení médií či o údajnom selektívnom prístupe k novinárom s výzvou a odkazom na demokratické princípy. Opomenuli ste však skutočnosť, že Generálna prokuratúra Slovenskej republiky bezprostredne pred poskytnutím vyhlásenia zabezpečila prostredníctvom TASR možnosť priameho prenosu pre všetky online média. Poznamenávam, že túto možnosť ste nevyužili. Dôrazne sa ohradzujem voči tvrdeniam, že Generálna prokuratúra Slovenskej republiky sa vyhýba odpovedať na nepríjemné otázky, pretože doposiaľ sme vždy bezodkladne reagovali na dopyty Vašich redaktorov, rovnako ako aj zástupcov iných médií.
    V danom prípade bola verejnosť informovaná o trestnom konaní nadštandardným spôsobom a to v súlade s ustanovením § 6 Trestného poriadku, keď bola poskytnutá prvotná informácia o spôsobe a dôvodoch rozhodnutí s prísľubom zverejnenia ich úplného znenia v anonymizovanej forme, k čomu následne aj došlo na webovom sídle Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky. Verejnosti bola tiež poskytnutá podrobná informácia o dôvodoch vydaných rozhodnutí, ktoré sú obsiahnuté v odôvodneniach zverejnených uznesení a navyše bola verejnosť informovaná aj spoločným vyhlásením generálneho prokurátora Slovenskej republiky a jeho námestníka…….

  36. ODPOVEĎ NA OTVORENÝ LIST
    Vážení šéfredaktori Denníka SME, aktuality.sk a Denníka N,
    dovoľujem si reagovať na „otvorený list“, ktorý bol zverejnený na Vašich webových stránkach dňa 3. septembra 2021 a ktorého obsah bol prezentovaný aj v ďalších médiách.
    S poľutovaním konštatujem, že z Vašej strany došlo k porušeniu tlačového zákona, na dodržiavanie ktorého sami apelujete, pretože v rozpore s povinnosťou vydavateľa periodickej tlače pri získavaní a šírení informácií, uvádzate nepravdivé a zavadzajúce informácie.
    Generálna prokuratúra Slovenskej republiky nezvolala tlačovú besedu ako formát poskytovania informácií, ktorý by zakladal možnú účasť všetkých médií pôsobiacich na trhu, ale z dôvodu čo najefektívnejšieho informovania verejnosti, zvolila formát vyhlásenia, ktorého sa zúčastnili akreditované štyri celoštátne televízie a dve tlačové agentúry.
    Zvolený formát zodpovedal danej téme a tiež nemožnosti dopĺňať alebo meniť dôvody rozhodnutia, ktoré sú obsiahnuté v ich odôvodnení. Účasť štyroch celoštátnych televízií a dvoch tlačových agentúr, aj s ohľadom na aktuálnu situáciu, zabezpečovala relevantné pokrytie mediálneho priestoru pre informovanie verejnosti, preto nevznikla potreba Vás a ani iné početné printové či online médiá o tomto vyhlásení osobitne informovať.
    Postup, ktorý v danom prípade zvolila Generálna prokuratúra Slovenskej republiky je v súlade s § 3 zákona č. 167/2008 Z. z. o periodickej tlači v platnom znení, ako aj v súlade s § 15b zákona č. 308/2000 Z. z. o vysielaní a retransmisii v platnom znení.
    Nepravdivosť informácií, ktoré obsahuje „otvorený list“, zakladá legitímne právo na opravu a na odpoveď podľa § 7 a § 8 zákona o periodickej tlači (tlačového zákona), na dodržiavanie ktorého sa odvolávate.
    Váš „otvorený list“ obsahuje nepravdivé informácie o vylúčení médií či o údajnom selektívnom prístupe k novinárom s výzvou a odkazom na demokratické princípy. Opomenuli ste však skutočnosť, že Generálna prokuratúra Slovenskej republiky bezprostredne pred poskytnutím vyhlásenia zabezpečila prostredníctvom TASR možnosť priameho prenosu pre všetky online média. Poznamenávam, že túto možnosť ste nevyužili. Dôrazne sa ohradzujem voči tvrdeniam, že Generálna prokuratúra Slovenskej republiky sa vyhýba odpovedať na nepríjemné otázky, pretože doposiaľ sme vždy bezodkladne reagovali na dopyty Vašich redaktorov, rovnako ako aj zástupcov iných médií.
    V danom prípade bola verejnosť informovaná o trestnom konaní nadštandardným spôsobom a to v súlade s ustanovením § 6 Trestného poriadku, keď bola poskytnutá prvotná informácia o spôsobe a dôvodoch rozhodnutí s prísľubom zverejnenia ich úplného znenia v anonymizovanej forme, k čomu následne aj došlo na webovom sídle Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky. Verejnosti bola tiež poskytnutá podrobná informácia o dôvodoch vydaných rozhodnutí, ktoré sú obsiahnuté v odôvodneniach zverejnených uznesení a navyše bola verejnosť informovaná aj spoločným vyhlásením generálneho prokurátora Slovenskej republiky a jeho námestníka…….

  37. Zdravim.Nekritizujem ani nic nevravim.Aleeee???Asfalt sa da firmou asi len spravit.Ale cez prvu Coronu som si vsimol pred kinom Nova opravovat jedneho pana schody a potom aj pred kniznicou ale aj v priestore kulturaku tam z boku ako bola unimobunka pri testovani.A tie schody pred kniznicou.Boli obkladom opravene.Aj pametnik snad zvladne.
    Dajte to jemu spravit asi robi na meste.Dokazal tie?Dokaze snad aj tieto.Pozna ho niekto kto to bol .Oslovte ho?Spytajte sa.

  38. Zdravim.Nekritizujem ani nic nevravim.Aleeee???Asfalt sa da firmou asi len spravit.Ale cez prvu Coronu som si vsimol pred kinom Nova opravovat jedneho pana schody a potom aj pred kniznicou ale aj v priestore kulturaku tam z boku ako bola unimobunka pri testovani.A tie schody pred kniznicou.Boli obkladom opravene.Aj pametnik snad zvladne.
    Dajte to jemu spravit asi robi na meste.Dokazal tie?Dokaze snad aj tieto.Pozna ho niekto kto to bol .Oslovte ho?Spytajte sa.

  39. Anonym 7. septembra 2021, 18:41 – aj ked mam pochybnosti o Vasej mentalnej sposobilosti, skusim to najskor slusne:

    – vyzyvam Vas, aby ste prestal spamovat diskusie nesuvisiace s temou rovnakymi skopirovanymi textami. Suhlasim s tym, ze skopirovany prispevok vlozite 1 X pod clanok suvisiaci s temou.

    Uz takmer 20 prispevkov bolo administratorom stiahnutych a ak neprestanete, my budeme od Vas vymahat naklady spojene s odstranovanim nezmyselne vkladanych prispevkov a podame zaroven na Vas oznamenie na policii.

    Verim, ze pochopite a vyhneme sa dalsim pravnym krokom.

  40. Anonym 7. septembra 2021, 18:41 – aj ked mam pochybnosti o Vasej mentalnej sposobilosti, skusim to najskor slusne:

    – vyzyvam Vas, aby ste prestal spamovat diskusie nesuvisiace s temou rovnakymi skopirovanymi textami. Suhlasim s tym, ze skopirovany prispevok vlozite 1 X pod clanok suvisiaci s temou.

    Uz takmer 20 prispevkov bolo administratorom stiahnutych a ak neprestanete, my budeme od Vas vymahat naklady spojene s odstranovanim nezmyselne vkladanych prispevkov a podame zaroven na Vas oznamenie na policii.

    Verim, ze pochopite a vyhneme sa dalsim pravnym krokom.

  41. Všetci ste múdry,len poukazovať a kritizovať.mate každý možnosť.kandidujte,oslovte ľudí nech vás zvolia a hor sa do roboty. Na čele s majkom. ale to asi není vaša parketa.

  42. Všetci ste múdry,len poukazovať a kritizovať.mate každý možnosť.kandidujte,oslovte ľudí nech vás zvolia a hor sa do roboty. Na čele s majkom. ale to asi není vaša parketa.

  43. Niekto povedal ze komuši robili všetko tak že po nich potopa. Keď sa pozerám na tú fotografiu schodišta potopa pokračuje, už takmer 32rokov.

  44. Niekto povedal ze komuši robili všetko tak že po nich potopa. Keď sa pozerám na tú fotografiu schodišta potopa pokračuje, už takmer 32rokov.

  45. anonym 11:31,ak by riaditel za komunistov zanedbal takto schodisko na zaciatku skolskeho roka,tak by to neostalo pre riaditela bez nasledkov,uz by bol predvolany a nakopany do riti,take neexistovalo,ze nie su peniaze na opravu jedneho blbeho schodiska.
    to sa moze stat bohuzial len v demokracii.

  46. anonym 11:31,ak by riaditel za komunistov zanedbal takto schodisko na zaciatku skolskeho roka,tak by to neostalo pre riaditela bez nasledkov,uz by bol predvolany a nakopany do riti,take neexistovalo,ze nie su peniaze na opravu jedneho blbeho schodiska.
    to sa moze stat bohuzial len v demokracii.

  47. Škola má riaditeľa … tam sa treba obrátiť. Je to samostatný právny subjekt so samostatným rozpočtom a riadením.

  48. Škola má riaditeľa … tam sa treba obrátiť. Je to samostatný právny subjekt so samostatným rozpočtom a riadením.

  49. Cukrovarská ulica vypadá strašne, do niklovky sa po chodníku nedá ísť, na chodníku je stavebný odpad už viac rokov.

  50. Cukrovarská ulica vypadá strašne, do niklovky sa po chodníku nedá ísť, na chodníku je stavebný odpad už viac rokov.

  51. Pán vlastník tejto stránky, len kritizujete a ja ako rodený občan Serede vidím, že sa po meste robí dosť, podľa možností, že nie sú to len chodníky, ale aj školské zariadenia a iné objekty, ktoré sa počas volebného obdobia opravili, alebo vybavili novým interiérom a kuchyne škol. zariadení novým zariadením uľachčujúcim prácu pri príprave obedov, výmeny starého ohrkaného kuchynského zariadenia, nové parkoviská a pod. Netreba byť len zlomyseľný, treba byť objektívny. Vy tiež zarábate len na reklame, ktorá je tu v premnoženom množstve, je to pre Vás podstatne ľahší zárobok.Takže každý robí čo vie .

  52. Pán vlastník tejto stránky, len kritizujete a ja ako rodený občan Serede vidím, že sa po meste robí dosť, podľa možností, že nie sú to len chodníky, ale aj školské zariadenia a iné objekty, ktoré sa počas volebného obdobia opravili, alebo vybavili novým interiérom a kuchyne škol. zariadení novým zariadením uľachčujúcim prácu pri príprave obedov, výmeny starého ohrkaného kuchynského zariadenia, nové parkoviská a pod. Netreba byť len zlomyseľný, treba byť objektívny. Vy tiež zarábate len na reklame, ktorá je tu v premnoženom množstve, je to pre Vás podstatne ľahší zárobok.Takže každý robí čo vie .

  53. To, ze riaditel skoly vybavil modernizaciu vies len pre to, ze tvoja stara v skole vari. Ale to nie je dost v meste. Takze vidis trt.

  54. To, ze riaditel skoly vybavil modernizaciu vies len pre to, ze tvoja stara v skole vari. Ale to nie je dost v meste. Takze vidis trt.

  55. Pre seredan, to čo ste spomenuli, ja považujem za niečo celkom bežné, je to v podstate len údržba. Ale stačí sa poobzerať vonku a zistite, že ani len tá údržba nefunguje všade. Burina kade tade, chodníky… Od vedenia mesta by sa dokonca očakávalo, že popri klasickej údržbe ponúknu niečo navyše, nejakú pridaný hodnotu, ktorá by zvýšila atraktivitu mesta, niečo čo by ohúrilo. Ale to je len zbožné želanie, keďže aj ten level nižšie, čiže bežná údržba mesta, zlyháva. Nová tržnica veru neohúrila a futbal tu zaujima zopár ľudí v meste. Na čo máme byť hrdí?

  56. Pre seredan, to čo ste spomenuli, ja považujem za niečo celkom bežné, je to v podstate len údržba. Ale stačí sa poobzerať vonku a zistite, že ani len tá údržba nefunguje všade. Burina kade tade, chodníky… Od vedenia mesta by sa dokonca očakávalo, že popri klasickej údržbe ponúknu niečo navyše, nejakú pridaný hodnotu, ktorá by zvýšila atraktivitu mesta, niečo čo by ohúrilo. Ale to je len zbožné želanie, keďže aj ten level nižšie, čiže bežná údržba mesta, zlyháva. Nová tržnica veru neohúrila a futbal tu zaujima zopár ľudí v meste. Na čo máme byť hrdí?

  57. Seredan dúfam že máš výborný zrak, prejdi sa po cukrovárskej ul, žiadna zlomyselnost, máš šancu byť objektívny. Treba prejsť celú ulicu až po dolnú stredu.

  58. Seredan dúfam že máš výborný zrak, prejdi sa po cukrovárskej ul, žiadna zlomyselnost, máš šancu byť objektívny. Treba prejsť celú ulicu až po dolnú stredu.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované