back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Tieto obrubníky vedenie mesta považuje za lepšie, ako nové.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sereď / Je necelý mesiac po nami zverejnenej  kritike nekvalitných prác vykonávaných v meste pri rekonštrukcii verejných chodníkov a ciest. Krivé chodníky bez obrubníkov, prípadne ponechávanie starých obrubníkov na rekonštruovaných chodníkoch pripomína skutočne „lepenie verejných priestranstiev len tak na oko“.

Výsledky používania takto rekonštruovaných ciest a chodníkov potom vyzerajú takto:

Včera počas dňa pracovníci vykonávali opravu iba nedávno rekonštruovaného chodníka na Cukrovarskej ulici.

V predchádzajúcom článku sme publikovali vyjadrenie pracovníka MsÚ Ing. Šiša, ktorý sa vyjadril, že vedenie mesta považuje staré obrubníky za kvalitnejšie ako nové a preto pri rekonštrukcii ich necháva na pôvodnom mieste. Zamestnanec MsÚ Šišo zároveň potvrdil, že ponechaním starých obrubníkov klesá cena za rekonštrukciu. Otázkou teda je, čo je skutočnou príčinou takéhoto postupu pri rekonštrukcii chodníkov v meste.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Toto sú tie „kvalitné obrubníky“, ktoré vedenie mesta namiesto výmeny za nové, necháva pre ďalšie generácie s odkazom na ich vysokú kvalitu. Asi bude potrebné k nim umiestniť tabuľku s menami a priezviskami osôb vo funkciách, aby naše deti na ich „genialitu“ nezabudli.

V ďalších pripravovaných  materiáloch sa pozrieme na ďalšie diela zaplatené z verejných zdrojov a porovnáme ich s obdobnými projektami v iných mestách a dokonca na dedinách. A tiež sa pozrieme na to, aké chodníky vedenie mesta a poslanci MsZ tolerujú aj tam, kde úraz hrozí našim deťom.

Je to o prioritách. Mesto Sereď ročne disponuje cca  15 MILIÓNMI EUR, ktoré rozdeľujú do investícií, chodu mesta a réžie MsÚ  poslanci MsZ a primátor Tomčányi.

– – –

Celý materiál s kritikou na nekvalitne vykonávané rekonštrukčné práce v meste, si môžete prečítať tu:

http://www.seredonline.sk/2021/08/09/rekonstrukcia-chodnika-prave-skoncila-no-niektore-stare-obrubniky-je-uz-potrebne-menit/

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Tie obrubníky ničia autá ktoré by tam ani parkovať nemali.Treba dávať pokuty a potom obrubníky nebudú poničené a dlhšie vydržia.

  2. Tie obrubníky ničia autá ktoré by tam ani parkovať nemali.Treba dávať pokuty a potom obrubníky nebudú poničené a dlhšie vydržia.

  3. Zase sme našli výmolček v chodníku? Nabudúce odfotíme burinu v nápise SEREĎ …. prestáva ma baviť tento žalospev

  4. Zase sme našli výmolček v chodníku? Nabudúce odfotíme burinu v nápise SEREĎ …. prestáva ma baviť tento žalospev

  5. Lajoš – keď ťa to nebaví, tak to nečítaj a nám to neoznamuj. Ale ty si vďačný zákazník, ktorý sa nechá ošklbať na všetkom a je ti jedno, že si si zaplatil nový obal ale staré vnútro

  6. Lajoš – keď ťa to nebaví, tak to nečítaj a nám to neoznamuj. Ale ty si vďačný zákazník, ktorý sa nechá ošklbať na všetkom a je ti jedno, že si si zaplatil nový obal ale staré vnútro

  7. Cista katastrofa. Ziadna zodpovednost. Ten kto taketo nieco navrhol a prebral tam nie len ze nema co robit ale este by to mal aj zaplatit zo svojho ako skodu ktoru sposobil mestu svojou neodbornou cinnostou. Kto z vas by si to takto nechal spravit na svojom majetku?

  8. Cista katastrofa. Ziadna zodpovednost. Ten kto taketo nieco navrhol a prebral tam nie len ze nema co robit ale este by to mal aj zaplatit zo svojho ako skodu ktoru sposobil mestu svojou neodbornou cinnostou. Kto z vas by si to takto nechal spravit na svojom majetku?

  9. Súhlasím s tým, že sú omnoho kvalitnejšie ako nové, len treba ich správne osadiť a nie len tak tam hocijako dať. Taktiež dbať, aby autá nevychádzali na obrubníky!

  10. Súhlasím s tým, že sú omnoho kvalitnejšie ako nové, len treba ich správne osadiť a nie len tak tam hocijako dať. Taktiež dbať, aby autá nevychádzali na obrubníky!

  11. Tieto práce sú stále čistá katastrofa. Neviem podľa akej logiky idú. Aj ,,cykloúsek,, pri Mexiku je na smiech. Naozaj strašné chodníky (Garbiarska, Pažitná, A.Hlinku atď) sa nechávajú nakoniec? Prestavba malého (už nie) parku je žalostná. Práce urobené pol-na pól a mesto sa ospravedlňuje že to stačí. Smutné. To, že je niekto babrák je bežné, ale že sa mi necháme obrať o peniaze to je to smutné. MY sme to platili. Nie ,,mesto,,. MY

  12. Tieto práce sú stále čistá katastrofa. Neviem podľa akej logiky idú. Aj ,,cykloúsek,, pri Mexiku je na smiech. Naozaj strašné chodníky (Garbiarska, Pažitná, A.Hlinku atď) sa nechávajú nakoniec? Prestavba malého (už nie) parku je žalostná. Práce urobené pol-na pól a mesto sa ospravedlňuje že to stačí. Smutné. To, že je niekto babrák je bežné, ale že sa mi necháme obrať o peniaze to je to smutné. MY sme to platili. Nie ,,mesto,,. MY

  13. Keď sa v meste nič nerobí je zle a aj keď sa začne robiť je taktiež zle.Buďte radi že sa tu niečo robí a nie stále na všetko nadávať.

  14. Keď sa v meste nič nerobí je zle a aj keď sa začne robiť je taktiež zle.Buďte radi že sa tu niečo robí a nie stále na všetko nadávať.

  15. Ked sa urobi kvalitna robota nikto nebude nadavat ale vsetci budu chvalit. Hadam nechcete aby boli ludia nadseni z nepodarkov. Alebo podla hesla aj zhoreny kolac je lepsi ako ziaden kolac maju byt ludia radi ze maju aspon volaco? Kto by si kupil prihorety kolac?

  16. Ked sa urobi kvalitna robota nikto nebude nadavat ale vsetci budu chvalit. Hadam nechcete aby boli ludia nadseni z nepodarkov. Alebo podla hesla aj zhoreny kolac je lepsi ako ziaden kolac maju byt ludia radi ze maju aspon volaco? Kto by si kupil prihorety kolac?

  17. Vsetko je to len o kvalite a zodpovednosti ludi. Stale plati to kapitalisticke prislovie ,Tam kde noha komunistu vstupi ,tam sto rokov trava neporastie.

  18. Vsetko je to len o kvalite a zodpovednosti ludi. Stale plati to kapitalisticke prislovie ,Tam kde noha komunistu vstupi ,tam sto rokov trava neporastie.

  19. Bol by si spokojný, keby takúto prácu ti odviedol majster, ktorého si si zavolal niečo urobiť v tvojom byte, alebo dome? Zaplatil by si za takúto odvedenú prácu? Ako vidieť, všetko je ty dobré.

  20. Bol by si spokojný, keby takúto prácu ti odviedol majster, ktorého si si zavolal niečo urobiť v tvojom byte, alebo dome? Zaplatil by si za takúto odvedenú prácu? Ako vidieť, všetko je ty dobré.

  21. Mesto dostava zo zakona z dani nas obcanov cca 15 MILIONOV Eur ROCNE. Rozdeluje ich vedenie mesta s poslancami.

    Ja tvrdim, ze je NEprijatelne, ked investicie ktore to musia byt 30 a viac rokov, su takto ODFLAKNUTE a to len preto, lebo to niektori ludia toleruju. Zaplatene su totiz sumy, ako keby bola praca urobena kvalitne a z kvalitnych materialov. A niekedy dokonca nasobky toho, co je praca s materialom hodna.

  22. Mesto dostava zo zakona z dani nas obcanov cca 15 MILIONOV Eur ROCNE. Rozdeluje ich vedenie mesta s poslancami.

    Ja tvrdim, ze je NEprijatelne, ked investicie ktore to musia byt 30 a viac rokov, su takto ODFLAKNUTE a to len preto, lebo to niektori ludia toleruju. Zaplatene su totiz sumy, ako keby bola praca urobena kvalitne a z kvalitnych materialov. A niekedy dokonca nasobky toho, co je praca s materialom hodna.

  23. Nečudujme sa, že je to tak, keď takí ľudia ako Občan sú so všetkým spokojní, len aby sa nemuseli nič riešiť. Takto sa vyhadzujú peniaze von oknom, pretože sa musí tá istá práca robiť dokola.

  24. Nečudujme sa, že je to tak, keď takí ľudia ako Občan sú so všetkým spokojní, len aby sa nemuseli nič riešiť. Takto sa vyhadzujú peniaze von oknom, pretože sa musí tá istá práca robiť dokola.

  25. Teraz opravili a uz tam znovu parkuju auta ! Malo to vyznam vobec? Je to len o nezodpovednosti soferou ! Dala by som im to zaplatit ved kamery tam su!

  26. Teraz opravili a uz tam znovu parkuju auta ! Malo to vyznam vobec? Je to len o nezodpovednosti soferou ! Dala by som im to zaplatit ved kamery tam su!

  27. obcan ty si presne ten chlivak co ked sa vysere doma do kuta tak mavne len rukou ved nie je v strede izby nasrate, vsak v rohu moze byt. a mavne rukou.kurva chod sa pozriet na juh slovensku na madarske dediny, vylizane upravene do poslednieho kamienka.dokonca ked p.majko cestoval po krajinach ako azerbajdzan tak mesto,namestie boli perfektne upravene.
    tu par SEDLAKOM staci aj hlinena cesta zrejme tak maju doma su na ten chliev zvyknuty.

  28. obcan ty si presne ten chlivak co ked sa vysere doma do kuta tak mavne len rukou ved nie je v strede izby nasrate, vsak v rohu moze byt. a mavne rukou.kurva chod sa pozriet na juh slovensku na madarske dediny, vylizane upravene do poslednieho kamienka.dokonca ked p.majko cestoval po krajinach ako azerbajdzan tak mesto,namestie boli perfektne upravene.
    tu par SEDLAKOM staci aj hlinena cesta zrejme tak maju doma su na ten chliev zvyknuty.

  29. Možno ty doma robíš takéto veci ktoré tu píšeš ja takéto veci určite nerobím, tak prosimťa neurážaj tu druhých ľudí.

  30. Možno ty doma robíš takéto veci ktoré tu píšeš ja takéto veci určite nerobím, tak prosimťa neurážaj tu druhých ľudí.

  31. urcite ta nechcem urazat,ale ku…va treba byt kriticky ved su to nase peniaze,preco to nechces pochopit,hneva ma ked cestujem LEN po slovensku a vidim dediny s omnoho mensim rozpoctom ake su pekne,upravene,starosta prijemny s ludskym pristupom a prides do serede uz sa bojis prejst cez zel. most.
    pozrite sa momentalne na cestu od LIDLA PO KOSTOL na krajnici HLAVNEJ CESTY! burina uz po kolena.chodniky v seredi,vykopeme a nalejeme tam spatny cierny asfalt ako krupicnu kasu.
    ale vidim tu aj male + co sa naozaj cudujem,pri optike oproti jostavu sa poklada ZAMKOVA DLAZBA! URAAAA.urciti pani z MSU zistili,ze v 21.stor. uz musia ist trosku z dobou.

  32. urcite ta nechcem urazat,ale ku…va treba byt kriticky ved su to nase peniaze,preco to nechces pochopit,hneva ma ked cestujem LEN po slovensku a vidim dediny s omnoho mensim rozpoctom ake su pekne,upravene,starosta prijemny s ludskym pristupom a prides do serede uz sa bojis prejst cez zel. most.
    pozrite sa momentalne na cestu od LIDLA PO KOSTOL na krajnici HLAVNEJ CESTY! burina uz po kolena.chodniky v seredi,vykopeme a nalejeme tam spatny cierny asfalt ako krupicnu kasu.
    ale vidim tu aj male + co sa naozaj cudujem,pri optike oproti jostavu sa poklada ZAMKOVA DLAZBA! URAAAA.urciti pani z MSU zistili,ze v 21.stor. uz musia ist trosku z dobou.

  33. Prekvapuje ma, že ani raz ste nenašiel na chodníkoch rúška, respirátori a je ich hodne . Škoda, oveľa viac nás trápi nezodpovednosť občanov a práve takto znečistené spoločné priestory mesta.,

  34. Prekvapuje ma, že ani raz ste nenašiel na chodníkoch rúška, respirátori a je ich hodne . Škoda, oveľa viac nás trápi nezodpovednosť občanov a práve takto znečistené spoločné priestory mesta.,

  35. Prekvapuje ma, že ani raz ste nenašiel na chodníkoch rúška, respirátori a je ich hodne . Škoda, oveľa viac nás trápi nezodpovednosť občanov a práve takto znečistené spoločné priestory mesta.,

  36. Prekvapuje ma, že ani raz ste nenašiel na chodníkoch rúška, respirátori a je ich hodne . Škoda, oveľa viac nás trápi nezodpovednosť občanov a práve takto znečistené spoločné priestory mesta.,

  37. Tvrdit, ze auto nemoze vyjst na obrubnik PRI CESTE aby ho neznicilo povazujem za uplne chore. Vazeni, ide o obrubniky pri hlavnej ceste, ktore MUSIA VYDRZAT nakladne auto, stahovakov iducich ku vchodu do cinziaka, hasicov, sanitku a pod.

    Logicky – ak odola pneumatika osobneho auta a hlinikovy disk na osobnom aute a povoli obrubnik, tak nieco nie je v poriadku !!

    Skutocne nie je dobre obhajovat neobhajitelne. Problem je v uplne chorom sposobe myslenia a fungovania ludi z pozicie zastavanych funkcii ZODPOVEDNYCH nielen za sposob zadania diela firme, realizaciu zakaziek, ale aj kvalitu vykonanych prac, ktore preberie od dodavatela.

    Hovorime o KONKRETNYCH LUDOCH s menami a priezviskami a v konecnom dosledku o zodpovednosti STATUTARA MESTA – teda primatora Tomcanyiho.

    Obrubniky rozpadnute skor, ako je dielo prevzate, krive a nekvalitne chodniky, nepokosene travniky, spina na verejnom priestranstve a vlastne cela sprava veci verejnych v meste – samotny vykon, su vizitkou primatora Tomcanyiho a MsU pod jeho vedenim. Nic viac a nic menej.

  38. Tvrdit, ze auto nemoze vyjst na obrubnik PRI CESTE aby ho neznicilo povazujem za uplne chore. Vazeni, ide o obrubniky pri hlavnej ceste, ktore MUSIA VYDRZAT nakladne auto, stahovakov iducich ku vchodu do cinziaka, hasicov, sanitku a pod.

    Logicky – ak odola pneumatika osobneho auta a hlinikovy disk na osobnom aute a povoli obrubnik, tak nieco nie je v poriadku !!

    Skutocne nie je dobre obhajovat neobhajitelne. Problem je v uplne chorom sposobe myslenia a fungovania ludi z pozicie zastavanych funkcii ZODPOVEDNYCH nielen za sposob zadania diela firme, realizaciu zakaziek, ale aj kvalitu vykonanych prac, ktore preberie od dodavatela.

    Hovorime o KONKRETNYCH LUDOCH s menami a priezviskami a v konecnom dosledku o zodpovednosti STATUTARA MESTA – teda primatora Tomcanyiho.

    Obrubniky rozpadnute skor, ako je dielo prevzate, krive a nekvalitne chodniky, nepokosene travniky, spina na verejnom priestranstve a vlastne cela sprava veci verejnych v meste – samotny vykon, su vizitkou primatora Tomcanyiho a MsU pod jeho vedenim. Nic viac a nic menej.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

spot_img
- Inzercia -spot_img

Aktuality

spot_img

Aktuality

Sponzorované