back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

PRAVDA publikovala pravdu. My ju zverejňujeme dávno…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

K zamysleniu sa na začiatok pracovného týždňa:

Brigita Schmögnerová : Smer mal počas 12 rokov vládnutia jedinečnú príležitosť podporiť lokálnu energetiku, a tak sa aspoň čiastočne odstrihnúť od cien elektrickej energie vo svete a nákladov za distribúciu a prenos. Smer to neurobil: radšej šiel v ústrety veľkým výrobcom energií, distribučkám, monopolným dodávateľom tepla, veľkopodnikateľom so slnečnými elektrárňami a podobne. Preto nie je pri súčasnom zvyšovaní cien elektrickej energie bez viny.

Zdroj: FB Pravda

– – –

A je to tak. Na Slovensku a aj u nás. Spomenie si niekto pri zvýšených faktúrach za teplo na čas, kedy sme verejne upozorňovali obyvateľov na obsah zmluvy  s podmienkami, za ktorých  Mesto Sereď prenajalo tepelné hospodárstvo súkromnej firme?

Poslanec MsZ Kurbel a SOL boli roky označovaní za neprajníkov a zmluva bola občanom vedením mesta komunikovaná, ako výhodný obchod. O tom sme samozrejme nepochybovali ani my dvaja, len v tom, pre koho bol výhodný, sme sa s vedením mesta nezhodovali. Až do vykonania niekoľkých kontrol v mestskej eseročke hlavnou kontrolórkou.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Prichádza čas, kedy je téma zdražovania na základe pravdepodobného klientelizmu a možno aj korupcie na programe dňa a znovu v celoštátnom meradle. No my viac ako desať rokov vytrvalo  upozorňujeme, že najviac špinavostí zameraných proti bežným občanom sa deje v samosprávach. Tam, kde by mali byť dokonca aj samotnými občanmi odhalené najrýchlejšie. A prečo tomu tak nie je? Nuž, lebo ľudia sa začnú o problém zaujímať až vtedy, keď sa týka ich osobne.

Tak teda, teraz sa nás zdražovanie energií týka veľmi, naozaj veľmi osobne. Po energiách zákonite pôjdu hore ceny tovarov, služieb a samozrejme aj jedla, vody a vlastne všetkého, na čo si spomenieme.

Slovensko je malou krajinou naozaj závislou od okolitého prostredia a každý nesprávny zásah do ekonomiky a trhu, obyvatelia cítia oveľa viac, ako v krajine s desiatkami miliónov obyvateľov.

Dokedy si občania nechajú „politikmi“ nakladať na chrbát stále viac povinností? A dokedy budú tým istým  „politikom“ tolerovať aroganciu, korupciu a tunelovanie krajiny?

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Panebože,tak to je analýza,to sa len tak ľahko nevymysli.Ceny energie bola doteraz stabilná,Amen.!!!!Niekedy sa musela dotovať,ale lepšie dotovať cenu energií,ako lotériu,lebo celoplošné testovania.Vami spomínané zmluvy mesta nemajú vonkoncom nič spoločného s cenami energií,tie sa robia na svetových burzách,a toto dávať do súvislosti s argumentami,že Smer je za to zodpovedný je už ozaj podceňovanie inteligencie každého jedného,ktorý si tento článok prečítal.A kto sprivatizoval elektrárne? ,keď už tak ?
    .

  2. Panebože,tak to je analýza,to sa len tak ľahko nevymysli.Ceny energie bola doteraz stabilná,Amen.!!!!Niekedy sa musela dotovať,ale lepšie dotovať cenu energií,ako lotériu,lebo celoplošné testovania.Vami spomínané zmluvy mesta nemajú vonkoncom nič spoločného s cenami energií,tie sa robia na svetových burzách,a toto dávať do súvislosti s argumentami,že Smer je za to zodpovedný je už ozaj podceňovanie inteligencie každého jedného,ktorý si tento článok prečítal.A kto sprivatizoval elektrárne? ,keď už tak ?
    .

  3. Anonym 30. augusta 2021, 9:06 – citajuc Vase vyjadrenie co do obsahu, potvrdzujem ze v suvislosti s inteligenciou citatela doslo – k preceneniu.

    Znovu sa potvrdzuje, ze najviac krici ten, kto ma najmenej vedomosti, alebo ma motivaciu anonymne kricat.

    Za dlhsi komentar mi nestojite.

  4. Anonym 30. augusta 2021, 9:06 – citajuc Vase vyjadrenie co do obsahu, potvrdzujem ze v suvislosti s inteligenciou citatela doslo – k preceneniu.

    Znovu sa potvrdzuje, ze najviac krici ten, kto ma najmenej vedomosti, alebo ma motivaciu anonymne kricat.

    Za dlhsi komentar mi nestojite.

  5. Len tupec predá svoj majetok a nechá zarábat zahraničie.Banda SDKÚ Mikloš, Dzurinda a poradca vtedajšej vlády Sulik o tom niečo vie. Sulik je cap ktorý robí záhradníka,pracuje pre zahraničie.

  6. Len tupec predá svoj majetok a nechá zarábat zahraničie.Banda SDKÚ Mikloš, Dzurinda a poradca vtedajšej vlády Sulik o tom niečo vie. Sulik je cap ktorý robí záhradníka,pracuje pre zahraničie.

  7. Pán Majko,pretože si neustále myslíte,že ste studňa múdrosti,tak Vás v Tom kľudne ncham.Jozef,ja to viem,a práve tam treba konať,nie sa vyhovárať na Fica.

  8. Pán Majko,pretože si neustále myslíte,že ste studňa múdrosti,tak Vás v Tom kľudne ncham.Jozef,ja to viem,a práve tam treba konať,nie sa vyhovárať na Fica.

  9. No ja dufam, ze prave tam sa Sulik ukaze, pokial chce zostat na poste aj neskor.
    Nastasie si stat zatial ponechal regulacnu silu u seba.

  10. No ja dufam, ze prave tam sa Sulik ukaze, pokial chce zostat na poste aj neskor.
    Nastasie si stat zatial ponechal regulacnu silu u seba.

  11. Aké fakty preboha,je to hlúposť na kvadrat.To ozaj nemá zmysel niečo písať,je to len a len propaganda,čo sa tu chce prezentovať,bez najmenších ekonomických znalosti,a ešte potom a nasledovne ešte niekoho urážať,keď sa ohradil proti týmto nezmyslom.Majko,nemáte o Tom ani šajnu.Davate do súvislosti nejaké veci,čo vôbec spolu nesúvisia.Ceny energie sa určujú na burzách,a to do určitého percenta,ten zbytok sa musí regulovať a ustáť v domácej distribúcii.Nie je to zadarmo,a určite sa musí dotovať.Na to tu je štát,lebo ak to nechá voľne sa vyvíjať,zdraží všetko.U plynu to je ešte horšie momentálne a zrejme nás čaká veľmi ťažké obdobie.To súvisí a bude závislé od Ruska a EU.Takze prestaňte politikárčiť,a vyhovárať sa na Fica.Nemci,napr.maju ten problém,že majú veľa lokálnych výrobcov energie,ale zabudli,že sa prúd musí aj nejak dopravovať.Takze Vaše argumenty no sú ničím opodstatnené,a zaváňajú politikou,ako všetko ,čo sa tu objaví.Tymto ľuďom nepomozete.

  12. Aké fakty preboha,je to hlúposť na kvadrat.To ozaj nemá zmysel niečo písať,je to len a len propaganda,čo sa tu chce prezentovať,bez najmenších ekonomických znalosti,a ešte potom a nasledovne ešte niekoho urážať,keď sa ohradil proti týmto nezmyslom.Majko,nemáte o Tom ani šajnu.Davate do súvislosti nejaké veci,čo vôbec spolu nesúvisia.Ceny energie sa určujú na burzách,a to do určitého percenta,ten zbytok sa musí regulovať a ustáť v domácej distribúcii.Nie je to zadarmo,a určite sa musí dotovať.Na to tu je štát,lebo ak to nechá voľne sa vyvíjať,zdraží všetko.U plynu to je ešte horšie momentálne a zrejme nás čaká veľmi ťažké obdobie.To súvisí a bude závislé od Ruska a EU.Takze prestaňte politikárčiť,a vyhovárať sa na Fica.Nemci,napr.maju ten problém,že majú veľa lokálnych výrobcov energie,ale zabudli,že sa prúd musí aj nejak dopravovať.Takze Vaše argumenty no sú ničím opodstatnené,a zaváňajú politikou,ako všetko ,čo sa tu objaví.Tymto ľuďom nepomozete.

  13. Anonym 30. augusta 2021, 10:49 – trvam na tom, co som napisal a zastavam nazor, ze Brigita Schmögnerová ma pravdu rovnako.

    Mozno sa najde niekto, kto bude mat zaujem komunikovat aj s Vami. Ja si svoj cas cenim natolko, aby som ho investoval do zbytocnej a nepodstatnej komunikacie.

  14. Anonym 30. augusta 2021, 10:49 – trvam na tom, co som napisal a zastavam nazor, ze Brigita Schmögnerová ma pravdu rovnako.

    Mozno sa najde niekto, kto bude mat zaujem komunikovat aj s Vami. Ja si svoj cas cenim natolko, aby som ho investoval do zbytocnej a nepodstatnej komunikacie.

  15. pán majko načo zabíjate čas s tým anonymným trolom čo nevie prečítať ani citát bývalej ministerky čo určite pozná ako to je

  16. pán majko načo zabíjate čas s tým anonymným trolom čo nevie prečítať ani citát bývalej ministerky čo určite pozná ako to je

  17. No samozrejme,tak je to so všetkým.Propaganda,a keď sa niekto ohradi,tak arogantne sa strasieme toho problému,a ide sa ďalej.Ta pani,si protirečí.Ako chce podporovať lokálnu výrobu energetiky bez ústretovosti napr.vyrobcom slnečných energií.To vcom spočíva tá podpora lokálnym výrobcom energetiky? No mohol by som tu uviesť stovky faktov,ale o to tu nikto nestojí.

  18. No samozrejme,tak je to so všetkým.Propaganda,a keď sa niekto ohradi,tak arogantne sa strasieme toho problému,a ide sa ďalej.Ta pani,si protirečí.Ako chce podporovať lokálnu výrobu energetiky bez ústretovosti napr.vyrobcom slnečných energií.To vcom spočíva tá podpora lokálnym výrobcom energetiky? No mohol by som tu uviesť stovky faktov,ale o to tu nikto nestojí.

  19. My sa v cene platenej za dodavku elektriny skladame aj na dalsie balicky penazi zabalene v alobale.
    To je problem a je to problem byvalej vlady rovnako, ako nevyhodne zmluvy uzatvorene za sucasneho vedenia mesta pre nasich vnukov.

    Len treba NEtrpiet ucelovou stratou pamati.

  20. My sa v cene platenej za dodavku elektriny skladame aj na dalsie balicky penazi zabalene v alobale.
    To je problem a je to problem byvalej vlady rovnako, ako nevyhodne zmluvy uzatvorene za sucasneho vedenia mesta pre nasich vnukov.

    Len treba NEtrpiet ucelovou stratou pamati.

  21. Aj ja by som chcel byť taký lokálny výrobca energetiky, ale nebol som v tej správnej strane smerohlas alebo aspoň nemal správne kontakty na vedenie nášho mesta

  22. Aj ja by som chcel byť taký lokálny výrobca energetiky, ale nebol som v tej správnej strane smerohlas alebo aspoň nemal správne kontakty na vedenie nášho mesta

  23. podpora lokalnym, alteranativnym, zelenym….a este neviem akym -preco nie, ale nie v cene el. odberatelov. Ked uz si stat urval z nasich prachov tak z tychto, resp z fondov EU. Ale to by znamenalo menej kradnut a ano aj menej alobalu.

  24. podpora lokalnym, alteranativnym, zelenym….a este neviem akym -preco nie, ale nie v cene el. odberatelov. Ked uz si stat urval z nasich prachov tak z tychto, resp z fondov EU. Ale to by znamenalo menej kradnut a ano aj menej alobalu.

  25. No ja hlavne viem že energie idú hore a tu sa desiatky miliónov eur dávajú na zábavnú lotériu pre 40% obyvateľstva.
    A nezabúdať že OLANO poslanci zamietli aby sa im plat znižil. Oni budú mať na zvýšenie energie ale aj ľudia čo sa im na ten plat skladajú ?

  26. No ja hlavne viem že energie idú hore a tu sa desiatky miliónov eur dávajú na zábavnú lotériu pre 40% obyvateľstva.
    A nezabúdať že OLANO poslanci zamietli aby sa im plat znižil. Oni budú mať na zvýšenie energie ale aj ľudia čo sa im na ten plat skladajú ?

  27. nazor 30. augusta 2021, 11:41 – miesate piate cez deviate a vysledok je potom sice prispevok, no dost blby.

    Problem je v neskutocne vysokych dotaciach na vyrobu tzv. „zelenej energie“. Problem by nebol v jej dotovani, ale komu ideu dotacie a za akych podmienok.

    Znovu pre lepsie pochopenie – ani prenajom mestskeho majetku by v podstate nebol problem, keby nebola zmluva pre mesto NEvyhodna, ale bola by vyvazena tak, ako sa patri medzi ferovymi obchodnikmi a teda tam, kde nie je zaujem napr. tunelovat a pod.

    V minulosti boli dotacie statu aj napr. na solarne panely na rodinne domy. Zistite si, kam realne dotacie isli. Nieco mi nasepkava, ze SMERom na SNS su tipy na otazky… 😉

  28. nazor 30. augusta 2021, 11:41 – miesate piate cez deviate a vysledok je potom sice prispevok, no dost blby.

    Problem je v neskutocne vysokych dotaciach na vyrobu tzv. „zelenej energie“. Problem by nebol v jej dotovani, ale komu ideu dotacie a za akych podmienok.

    Znovu pre lepsie pochopenie – ani prenajom mestskeho majetku by v podstate nebol problem, keby nebola zmluva pre mesto NEvyhodna, ale bola by vyvazena tak, ako sa patri medzi ferovymi obchodnikmi a teda tam, kde nie je zaujem napr. tunelovat a pod.

    V minulosti boli dotacie statu aj napr. na solarne panely na rodinne domy. Zistite si, kam realne dotacie isli. Nieco mi nasepkava, ze SMERom na SNS su tipy na otazky… 😉

  29. Neskutočne,čo tu spriadate,ozaj nemá to význam!.Fakt je taký,že ceny pôjdu hore,vláda tomu môže zabrániť,ale neurobí to,lebo Fico …….To je fakt,čo ľudí zaujíma,a žiadne iné argumenty neobstoja.

  30. Neskutočne,čo tu spriadate,ozaj nemá to význam!.Fakt je taký,že ceny pôjdu hore,vláda tomu môže zabrániť,ale neurobí to,lebo Fico …….To je fakt,čo ľudí zaujíma,a žiadne iné argumenty neobstoja.

  31. Na cenu elektriny má vplyv ..aj cena plynu a emisné povolenky,ktore idu hore kvôli EU,ktorá presadzuje využívanie..zelenej energie..v novembri bola cena povoleniek..23 eur za tonu,teraz je okolo 58 eur za tonu..
    Zloženie koncovej elektriny pre domácnosť v r.2021:
    Silová energia-39,4 percenta
    Distribucia elektriny bez strát-24,6 percenta
    Tarifa za prevádzkovanie systemu-17,8 percenta
    Straty z distribucie elektriny-5,4 percenta
    Náklady a dodávky-5,3 percenta
    Tarifa za systemove služby-4,7 percenta
    Prenos elektriny vrátané strát-2,9 percenta
    Cena elektriny sa odvíja od ceny elektriny na pražskej burze PXE..
    Treba obmedziť dotácie na fotovoltiku. Slovensko dotuje rôznymi spôsobmi zelenú energiu,podľa poslednych zistení štát dotuje výrobcom energie z uhlia alebo zo slnka 100 eur za MW/H…Takisto sa nabaľujú aj súkromne firmy,ktore SEPS dodávajú podporné služby a ceny týchto služieb sú podľa štatistík výrazne drahšie,ako v celej EU..jednou z firiem je aj firma oligarchu..J.B..spomínany v kauze Mýtnik..Investigatívne centrum Jána Kuciaka(ICJK) že,investičný fond rodiny J.B. ZMJ SICAV stavia v lukratívnej časti Tenerife celý rad luxusných víl a vlastní rozsiahle pozemky aj v kontinetalnej časti Španielska…veľa článkov nájdete na stránke icjk.sk

  32. Na cenu elektriny má vplyv ..aj cena plynu a emisné povolenky,ktore idu hore kvôli EU,ktorá presadzuje využívanie..zelenej energie..v novembri bola cena povoleniek..23 eur za tonu,teraz je okolo 58 eur za tonu..
    Zloženie koncovej elektriny pre domácnosť v r.2021:
    Silová energia-39,4 percenta
    Distribucia elektriny bez strát-24,6 percenta
    Tarifa za prevádzkovanie systemu-17,8 percenta
    Straty z distribucie elektriny-5,4 percenta
    Náklady a dodávky-5,3 percenta
    Tarifa za systemove služby-4,7 percenta
    Prenos elektriny vrátané strát-2,9 percenta
    Cena elektriny sa odvíja od ceny elektriny na pražskej burze PXE..
    Treba obmedziť dotácie na fotovoltiku. Slovensko dotuje rôznymi spôsobmi zelenú energiu,podľa poslednych zistení štát dotuje výrobcom energie z uhlia alebo zo slnka 100 eur za MW/H…Takisto sa nabaľujú aj súkromne firmy,ktore SEPS dodávajú podporné služby a ceny týchto služieb sú podľa štatistík výrazne drahšie,ako v celej EU..jednou z firiem je aj firma oligarchu..J.B..spomínany v kauze Mýtnik..Investigatívne centrum Jána Kuciaka(ICJK) že,investičný fond rodiny J.B. ZMJ SICAV stavia v lukratívnej časti Tenerife celý rad luxusných víl a vlastní rozsiahle pozemky aj v kontinetalnej časti Španielska…veľa článkov nájdete na stránke icjk.sk

  33. Pozri si finstat aké zisky dosahujú tieto spoločnosti a potom tu trep dve na tri… koľko potrebujú mil. € aby sa nažrali???

  34. Pozri si finstat aké zisky dosahujú tieto spoločnosti a potom tu trep dve na tri… koľko potrebujú mil. € aby sa nažrali???

  35. Lebo FICO, že pán Majko, lebo psychopat kovidovič! Už sa kráti vláda kovidova, veríme že pôjde do basy, a všetci jemu podobný

  36. Lebo FICO, že pán Majko, lebo psychopat kovidovič! Už sa kráti vláda kovidova, veríme že pôjde do basy, a všetci jemu podobný

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované