back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Rodina zastávajúca funkcie v OZ spolu so starostom Váhoviec Kubicom opustila rokovanie zastupiteľstva

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Váhovce / Z pohľadu občana inak ako tragédiou nazvať posledné rokovanie Obecného zastupiteľstva v obci Váhovce ani nemožno.

Po niekoľkých neúspešných pokusoch zo strany starostu obce JUDr. Adriána Kubicu rokovanie mať uznášania schopné, to tohto týždňové účasť poslancov zaznamenalo  takmer v plnom počte. Dokonca až tak, že bol prekvapený samotný starosta Kubica. Starosta podotkol hneď ako na rokovanie prišiel prvý z poslancov, že prečo, keď oznámil svoju neúčasť. Výčitka, alebo snáď obava?

Od začiatku rokovania v podstate nebolo jasné, kto vlastne rokovanie OZ vedie – prítomný starosta Kubica, alebo poslankyňa a zástupkyňa starostu (jeho sestra) sediaca oproti nemu.

Obaja predsedajúci svojim konaním pripomínali skôr vedenie pracovnej porady v súkromnej firme, ako správu vecí verejných na rokovaní orgánu obce.

Formálne nezrovnalosti so zákonom 369/1990 Z.z. od začiatku boli drobnosťou oproti neochote starostu obce dať hlasovať za návrh poslanca OZ podporený prakticky všetkými prítomnými kolegami. Starosta obce Kubica sa snažil ignorovať oprávnené požiadavky poslancov dať slovo prítomnej občianke k prerokovávanému bodu, až bolo jasné, že v danom momente cez starostu cesta ďalej nevedie.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Starosta dokonca ignoroval aj upozornenia poslancov že ak nedá hlasovať o návrhu poslanca OZ, stráca právo ďalej viesť rokovanie OZ. Až skutočný verbálny zápas o rešpektovanie práv poslancov a zákona dosiahol stav, kedy starosta obce Kubica rezolútne vyhlásil že hlasovať nedá a odchádza. Namiesto neho mala rokovanie ďalej viesť jeho zástupkyňa – tu sa však prejavila súdržnosť dvoch funkcionárov obce a aj ona odmietla dať hlasovať o návrhu poslanca OZ. Následne sa postavila a rokovanie opustila aj ona.

Zákon počíta aj s takýmto stavom a vedenie rokovania mal prevziať poslanec OZ, čo však starostovi evidentne nevyhovovalo, pobehoval po rokovacej sále obecného úradu, zhasínal svetlo a poslancov vyzýval, aby z úradu odišli pravdepodobne si neuvedomujúc, že rokovanie odchodom jeho rodiny z rokovania neskončilo a že úrad nie je jeho obývačkou ani spálňou.

Spolu so starostom a jeho sestrou rokovanie opustil aj ďalší poslanec OZ inak po celú dobu sediaci tak trošku mimo rokovací priestor – asi už nikoho neprekvapí, že sa jedná o ďalšieho rodinného príslušníka starostu Kubicu.

Po zvláštnom odchode starostu obce rokovanie OZ opustila aj pracovníčka obecného úradu plniaca úlohu zapisovateľky – ani ona nepozná zákon?

Po odchode starostovej rodiny pôsobiacej vo funkciách v OZ a samotného starostu, si prítomní poslanci zvolili poslanca ktorý schôdzu viedol ďalej. Poslanci dali slovo v marci zvolenej hlavnej kontrolórke obce Mgr. Simone Budyinskej a vypočuli si jej stanovisko k záverečnému účtu obce.

Poslanci hlasovaním pre neprítomnosť starostu obce presunuli väčšinu bodov na ďalšie rokovanie OZ. Uznesenie prijali v dvoch na začiatku rokovania doplnených a schválených bodoch programu.

Perličkou po rokovaní OZ bol stav, kedy poslanci OZ nechceli nechať otvorenú budovu obecného úradu. Starosta Kubica mal ako veľa krát predtým vypnutý mobilný telefón, zamestnankyne OÚ odmietali prísť úrad zamknúť lebo neboli v práci a to dokonca ani jedna idúca okolo na bicykli. Starosta obce zodpovedný za OÚ sa o majetok obce evidentne nezaujímal a poslanci OZ kľúče od OU nemajú.

Až jedna zo zamestnankýň nakoniec išla domov pre kľúče a úrad zatvorila. Na toto poslanci pred budovou čakali snáď hodinu.

Pýtame sa teda verejne – uvedomuje si starosta a štatutár obce JUDr. Kubica zodpovednosť za úrad a aká je jeho predstava o ochrane obecného majetku?

- Článok pokračuje pod reklamou -

Snáď sa odpovede na otázky týkajúce sa správy vecí verejných dozvieme na najbližšom rokovaní OZ. Ak ovšem starosta obce so svojou zástupkyňou znovu z rokovania zastupiteľstva neutečú…

Záujemcovia o dianie na rokovaní OZ Váhovce si môžu pozrieť celý neupravovaný záznam tu:

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Dúfam, že pri budúcich voľbách do obecného zastupiteľstva občania starostovi spočítajú jeho nekompetentnosť, aroganciu, ignoranstvo, amaterizmus, zákernosti a detinské chovanie. Zvlášť po zhliadnutí tohoto videa aj jeho prajníkom musí konečne dochádzať, čo je to za človeka. Takto sa správa čelný predstaviteľ obce?! Keby nemal sestru právničku v obecnom zastupiteľstve, ktorá mu radí, čo má robiť, nedokázal by ani zaviazať si šnúrky na topánkach.

  2. Ako p. Kubica získal titul? Jeho správanie a konanie nenasvedčuje tomu, že by ho získal legálnou cestou. Ako právnik by mal vedieť, či jeho konanie je v súlade so zákonom?

  3. Tak z tohto videa je úplne jasné, že p. Szabo je iniciátorom všetkým hádok a stojí na čele 5 poslancov, ktorí úmyselne znemožňujú chod obce. Mal by sa radšej venovať rozvozu pukancov, to mu ide evidentne lepšie…Chcel, aby p. Bugyinská, dostala slovo a vyjadrila sa k Záverečnému účtu obce ako hlavná kontrolórka podotýkam bez pracovnej zmluvy…Keď slovo nakoniec dostala, tak iba skonštatovala, že sa k nemu nevie vyjadriť..ale ok…P. Bugyinská by mohla vedieť, že finančné prostriedky na platy a odvody zamestnancov sú síce zasielané na účet obce z ministersva, avšak iba vo výške podľa počtu detí, ktoré sú zapísané v danej ZŠ, t.j obec musí dofinancovať výplaty pre zamestnancov, takže uznesenie OZ bolo potrebné. Nie je pravdou, že sa niektorí poslanci úmyselne nezúčastňovali na zasadnutiach OZ? Občania sú radi, že konečne sa vykonali nejaké opravy kostola, kostol je pre všetkých ľudí a pokial viem, tak financie na ďalšie opravy boli prisľúbené predsedom finančnej komisie…p.s. ako vidím riešenie? Obec by mala dať do prenájmu priestory na štadióne (bar) ŠK ( p. poslancovi), najlepšie za cenu 1 euro a určite by bol problém vyriešený ako za minulé roky…p. Károlyovi o čo ide? Bol už poslancom obce niekoľko rokov a nepriniesol pre obec žiadne ovocie, presne ako p. Szabo…asi toľko…vzali si do hlavy, že zničia starostu, čo aj verejne propagujú v obci, avšak ľudia stoja za starostom a pomaly im dochádza, koho vlastne volili. Keď poslankyňa, ktorá tam ako jediná ovláda zákon z neho zacituje, tak odpoveď 5 poslancov bola: neoháňaj sa tu zákonmi, MY SME TU ZÁKON!!! A už ďalej ani nie je potrebné komentovať…

  4. Majko, ak hladas temu na transparentnost v samosprave tak preco nepises o tom, ze eugenovi szabovi ide len o to aby mohol ziskat obecny majetok za minimalne najomne (najlepsie za euro) a prevadzkovat bar za dotaciu na sport od obce. To ti povie kazdy vahovcan – roky na tom tak profitoval a zrazu sa kohutiky zavreli – to nie je tema na trasparentnu samospravu?!

  5. Anonym transparentne je utiect zo zasadnutia OZ.Prečo nezvolá obecnu schodzu v kulturáku alebo na štadione aby vydeli ludia v akom žalostnom stave je vnutro budovy štadiona.

  6. Pan Majko, chcel som si u Vas zaplatit inzerciu pre nasu firmu (200+ zamestancov), ale kvoli Vasim tendencnym clankom proti mnohym cestnym ludom prejdem ku konkurencii.

  7. Anonym 4. júla 2021, 15:47 – nemam vedomosti v tejto oblasti, no mate moznost ohlasit sa a Vase vedomosti prezentovat.

    My prezentujeme PREUKAZATELNE FAKTY – preto videozaznam a clanok, v ktorom je popisane vylucne to, co sa skutocne a preukazatelne udialo.

  8. Anonym 4. júla 2021, 16:16 – schvalujem Vase rozhodnutie a plne Vas v tom podporujem.

    Spravne ste ohodnotili, ze SOL sa v smerovani a ja osobne v zmyslani ani hodnotovo nezhodujeme s niekym, kto aj publikovany videozaznam z verejneho rokovania OZ a popis preukazatelnych faktov oznaci za tendencne.

  9. Pre tých, ktorí stále útočia na p. Szaba, Károlya a ostatných poslancov obecného zastupiteľstva:
    Čo majú spoločného so správaním p. starostu? Keď nemáte rozumné argumenty, tak „lebo medveď?“. Však súdny človek len krúti hlavou, keď vidí, ako starosta niekoľkokrát vedome porušuje rokovací poriadok, správa sa ako malý chlapec, keď zhasína svetlo, odchádza, prichádza, lebo sa nerokuje podľa jeho želania.
    Občanov v dedine poštval proti sebe on a nie poslanci. Oni len poukazujú na veľmi čudné praktiky, ktoré sa dejú na obecnom úrade pod vedením starostu. Prečo nezvolá verejnú schôdzu, kde by sa všetko vysvetlilo, prečo využíva verejný rozhlas na očierňovanie poslancov a vyzýva ich cez rozhlas, aby sa vzdali poslaneckého mandátu… Však toto už môže byť aj zneužitie právomoci verejného činiteľa. A teraz som spomínal len veci. na ktoré sú jasné dôkazy ( vid. video z rokovania OZ a oznámenia cez obecný rozhlas.)
    A keď starosta vedome porušuje zákon o obecnom zriadení alebo dokonca ho neovláda, svoj titul môže kludne vrátit tam, kde si ho kúpil.

  10. Zajímavé, kde robil starosta 3. stupeň VŠ na doktora práv? Ako ho získal? Aká bola téma jeho práce? Nie je to tzv. instantný doktor práv??? V každom prípade ste tam riadni šašovci v tejto dedine…

  11. Ak je take jednoduche si kupit titul tak preco ho nemaju aj ostatni poslanci a pan nezavisly samozvany pravnik majko?!Pani budinska je hrda absolventka sladkovicova, znala vsetkeho, v minulom videu predsvedcila ze trochu vie aj slovensky

  12. Zaujimave je, že nikto z obhajovacov pana Szaba a spol nestal pred dvomi tyzdnami pred trafikou keď tam ucitelia žiadali svoje výplaty.

  13. Prečo riešite niekoho titul? Čo ste vyštudovali vy čo tu píšete? Čo vyštudovali ostatní poslanci? Typické slovensko – proste závidíme, že niekto študoval zatialčo ten čo teraz komentuje a kritizuje trsal na diskotéke a chlastal na chate a robí teraz pri páse a závidí. Keď dochádzajů argumenty tak treba vytiahnuť kartu že niekto niekde študoval a určite na 100% si to musel kúpiť. Lebo iná alternatíva neexistuje. Je to fakt malosť a zakomplexovanosť. Skúste raz ísť na skúšku k nejakému profesorovi, kľudne si to vyskúšajte. Ja mám filozofickú fakultu, ale čo viem od kamošov z intráku tak právnická bola makačka škola. Presne ako to píše niekto tu, že ak sa to dá kúpiť tak prečo nemajú titul všetci? A aspoň tri! Choďte si to vyskúšať. Bodaj by štát aj viedli študovaní ludia a nie kadekto čo si myslí, že má patent na rozum z internetu.

  14. Váhovčan 16:06 pozorne sleduj video od času 56:30 , čo sa týka výplat učitelov a dôjde ti ako starosta zavádza verejnosť. 90 percent ludí vrátane Teba nemá ani šajnu o tom, akým systémom sú učitelia platení.

  15. A to ze rodina takacovcov zastava funkcie v zastupitelstve – to preco nenapisete?! Zasa dalsi ucelovy a hlavne objednany clanok

  16. Majko, typicky tvoj clanok 😀 zase si si nasiel nejakeho chudaka primatora alebo starostu na ktoreho si mozes online “sadnut” a sikanovat, si znama firma takto to robis po celom Ga okrese, kto si ta objedna, tak tam prides a robis cirkus a problemy z nicoho. Ak chces robit novinarcinu tak radsej ries drogy, mafiu a prostituciu – mame tu toho v Seredi dostatok, to by ludom fakt pomohlo a viac ich tu zaujimalo, ale namiesto teba to robi Kovesova na markize

  17. Ale ste sa tu rozpisali. Zase starostova ostuda, co? Aj operacny na KR PZ sa cudoval co to je za dedinu, v ktorej odomknuty ma urad strazit policia…

    Umyselne pisem o veci, ktoru by ste mohli pochopit aj vy. S narocnejsimi vecami vas zatazovat nebudem, kedze ani obrazky nepomahaju. Vlastne, mozno aj viete o com to je, len motivacia je silna, ze?

    Vidite, ze na rozdiel od vas anonymnych trolov, ja nemam problem podpisat sa – no nepodpis sa pod video bliziace sa k Fekisovciam…

    Cakam, ze tu uz niekto z vas konecne napise, kto tento clanok objednal. Lebo ja mam rad prekvapenia. 😉

    No a na zaver – este chvilku vydrzte, potesime s dalsim videom o dopravnych znackach – starosta sa (trochu) snazil. 😉

  18. Tip na reportaz pan Majko: ako sa pan poslanec eugen szabo snazil ziskat obecny majetok za 1 euro!!

  19. Pre anonym 16:43. Ja nemam ani sajnu o vyplacany učiteľov? To video som si pozrel a veľmi dôkladne. Ja som tam bol pred tou trafikou ked ucitelia vratane pani riaditeľky doslova prosili pani „poslankynu“ nech sa zúčastní zastupovania. A ta ako vzdy len koktala a vyhovarala sa na ostatnych poslancov.

  20. Ved aj naco by tam isla ked evidentne poslanci s platmi ucitelov nemaju nic spolocne. Vypliva to aj z videa.

  21. Len aby ste vedeli, starosta je taky prij….. ze nadrzovku vnikne na cudzi pozemok a snory po dvore pocas nepritomnosti a suhlasu majitelov a to len z dovodu ze ho poziada o to znamy co ma problem s tym ze sused si uroby terasu.Podotykam vsetko je v ramci stavebneho poriadku ok.A potom sa dovolat starostovy a vydiskutovat si to. Neni sance.Nabuduce to bude trestne oznamenie,, pan,, starosta.Treba uradovat podla zakonov a nie podla kamaratskej sluzby pre nejakeho… ktory ma veeela toho bez povolenia vdaka Vaam.Heh len to by sa ich bolo treba najprv naucit.

  22. Pre Vahovcan 4. júla 2021, 12:17 – nemal som čas doteraz reagovať, lebo ja namiesto vyplakávania sa a osobných urážok radšej venujem aj záslužnejším činnostiam pre všetkých obyvateľov našej obce od najmenších až po tých skoršie narodených, pre ktorých sme pripravili so svojimi kolegami a ďalšími občianskymi združeniami ďalší nezabudnuteľný zážitok v podobe II.Váhovského dňa rodiny.

    Asi si pozeral-a iné video. Ale moc ma to ani neprekvapuje, lebo táto dookola omieľaná pesnička sa na schôdzach a v obci používa stále. Už je nudná a asi tomu veria už len totálne závislý ľudia na starostovi obce. Strašne mi niekoho pripomínaš. Daj svoje meno aby to bolo zaujímavejšie. Ja sa za svoje meno a ani názory nehanbím.

    Len tak mimochodom pracujem pre medzinárodne uznávanú firmu.

    Čo sa týka hlavnej kontrolórky všetko je vo videu zrozumiteľne opísané. A pánovi starostovi stačilo troška ubrať zo svojho ega a nenávisti voči každému a všetkému čo je ináč ako si to on predstavuje. No ale to mu nevyhovuje, lebo tým čo svoju funkciu nezvládajú sa najlepšie vládne v totálnom chaose. A vytvárať chaos a nenávisť dokáže dokonale.

    Riešenie nie je bar na štadióne pre poslanca ako tu píšeš ďalšie opakujúce sa klamstvo, ktoré tak radi používate. Nikdy v minulosti mi ten bar nepatril. Patril OZ ŠK Váhovce, kde som bol štatutárom tak som mal celý klub aj so všetkým čo mu prináležalo na starosti. A keď sa prejdeš po obci a spýtaš sa, kedy to tam fungovalo najlepšie odpoveď dostaneš od obyvateľov obce. Môže sa tam ísť pozrieť každý, že ako to tam vyzerá teraz.

    To že aké ovocie prinášam ja o tom rozhodujú obyvatelia obce a nie TY. Rozhodli aj v posledných voľbách. Tak zjavne nejaké to ovocie prinášam.

    Čo sa týka poslankyne, ktorá tak dokonale ovláda zákon (mimochodom podľa toho ako tu píšeš mi ju strašne pripomínaš, alebo Ti diktuje, že čo máš písať) nikto o jej kvalitách nepochybuje no ale patrí niekde inde a nie do obecného zastupiteľstva. Tu treba žiť s obcou a jeho každodenným životom a nie oháňať sa non-stop paragrafmi.

  23. Pre Vahovcan 5. júla 2021, 16:06
    Osobne som zašiel za učiteľmi, ktorých pán starosta aj s deťmi v škole využil na svoje špinavé hry, ktoré tak rád robí. A čuduj sa svete zrazu bolo všetko ináč.

  24. Eva Kissová poslankyňa OZ Váhovce
    Odpoveď pre “ Váhovčan” 16:43
    1. Delegácia učiteľov s pani riaditeľkou a s pánom starostom
    bola vo vnútorných priestoroch trafiky a nie pred ňou ako píšete
    2. V trafike okrem mňa a delegácie nebol nikto iný, takže vylučovacou metódou ste jedným z nich
    3. Nakoľko sú kamerové záznamy, viem si na rozdiel od Vás svoju pravdu dokázať.
    4. V živote som nekoktala a ani teraz, je to hrubá urážka od Vás, ktorú si vyprosím
    5. Ani jedným slovom som nespomenula ani jedného poslanca a nevyhovárala som sa na nich , čo tiež je od Vás klamstvo
    6. Ja sa viem aj sama obhájiť a neskrývam sa za ostatných
    7. Z schôdze, ktorá mala byť ráno o 8.00 hod som sa e-mailom slušne ospravedlnila, čo som Vám aj povedala
    8. Ja sa nevyhrážam ako mne učitelia, že prídu pred trafiku s transparentmi, a budú vyzývať ľudí, aby nechodili do trafiky. Toto je spôsob dnešného pedagóga, takto vychovávame naše deti vo Váhovciach, učíme ich pomste , nepoznajúc pravdu ?
    9. Pán starosta, ktorý by mal ísť príkladom pre celú obec bol celý čas bez prekrytia horných dýchacích ciest, čím porušuje zákon a vládne nariadenia
    10. Ak by ste poznali zákon o obecnom zriadení, tak by ste vedeli, že na to aby bola schôdza uznášaniaschopná, treba aby bola prítomná nadpolovičná väčšina poslancov, čo je v našom prípade 5 poslancov. Podľa mojich informácií boli prítomní len 3 poslanci, 6 sa ospravedlnilo, takže celé to vnímam len ako vykonštruované a chaotické divadlo, aby bolo čo hlásiť v obecnom rozhlase.
    11. Na to, aby sa poslanec vedel správne rozhodnúť , pred hlasovaním potrebuje relevantné
    informácie o bode, ktorý sa prerokúva a ktorý by mal byť priložený k pozvánke. Bohužiaľ poslanci nedostali nijaký materiál. Výplaty učiteľov nespadajú do kompetencie poslancov. Poslanci môžu v mimoriadnych situáciách rozpočtovým opatrením presunúť peniaze. Lenže keď niekomu pridáte, druhému musíte zobrať, matematika nepustí,Tie peniaze nie sú moje, ani Vaše , sú nás všetkých , posiela ich štát vo forme poddielových daní pre obce podľa počtu obyvateľov a podľa demografického vývoja. Poslanec si musí zvážiť každý jeden presun peňazí a bez informácií to neide.
    12 . Ešte raz vás žiadam o dôkaz, že som “ koktala ako vždy a vyhovárala sa na poslancov” . Určite ste si to nahrávali.

    S pozdravom Kissová

    P. S. Človek, ktorý nevie celú pravdu, by sa mal najprv uistiť o všetkom a potom dávať statusy a neskrývat sa za anonymné mená. Všetko sa dá vydiskutovať, len potom by nebola senzácia.

  25. Pekne ste to napisala. Nevzdavajte to, ani jeden z vas. Ludia su svami, ale zatial ticho. Nechcu mat zbytocne problemi s Kubicaklanom…

  26. Nielen vo Vahovciach sú niektorí zvolení zástupcovia po voľbách ako vymenení, myslia si , že s funkciou prichádza aj rozum a všetko vedia najlepšie. Nie sú pristupní akýmkoľvek iným názoro a správajú sa arogantne.

  27. Pane bože to snáď nie arogancia ešte treba pozrieť cintorín tam tá neúcta je na zaplakanie nebývam tam mám tam len svojich predkov ale za posledné roky des

  28. Že ,,, JUDr. – – Veď je to psychopat ! Vy kokoty Váhovský ktorý ho tam velebíte ! Jeblinári aj s jeho rodinou . A ten JUDr. Tytul si kúpil špinavý kokot v Sládkovičove sú ho pamätám z práce pred pár rokmi snami pracoval v super firme —– Dong Jin 🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂 čistá katastróffffa .

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

spot_img
- Inzercia -spot_img

Aktuality

spot_img

Aktuality

Sponzorované