back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Ďalší nelegálny odpad môže byť problémom pre mesto Sereď

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sereď / Už krátko popoludní a teda ešte za výdatného dažďa sme spolu s poslancom MsZ  Dušanom Irsákom do areálu bývalého MILEXu išli množstvo navezeného odpadu pozrieť podrobnejšie.

Skutočne ide o tony odpadu, ktoré do objektu museli byť navezené niekoľkými kamiónmi.

Zatiaľ zbežná prehliadka odpadu nepriniesla nič konkrétne, potrebné je počkať na lepšie počasie.

Dušan Irsák sa pre našich čitateľov a divákov k odpadu navážanému do mesta vyjadril aj na kameru.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. To je asi odpad, ktorý by mal byť vyvezený na Malý Háj. Keď to tam stopli, tak to nosia sem. Oni sa toho len tak ľahko nevzdajú. Keď sa im to zabráni vyviesť sem, tak to vysypú hoci kde, aj na pole.

  2. Osobne si myslím, či to nie je z Poľska, čo vyvážali na Malý Háj? Je to blízko Malého Hája, keď to nemôže vyviesť tam, tak to vysype tu. Možno, že sa mýlim. Ale nemali by to nechať bez povšimnutia!

  3. myslím si že je to dielom dobre organizovanej skupiny asi okolo pána Krošláka a možno aj vedenia mesta. Veď hádam si niekto nemyslí že nejaký Talian či Poliak vie o tom že v Seredi je nestrážený areál patriaci tak povediac nikomu kde je možné len tak doviesť desať kamiónov odpadu. Keďže pán Krošlák nemôže len tak dobážať odpad na Malý Háj tak je možné že to možno aj s vedomím a súhlasom šéfa mesta doviezli sem. Netvrdím že to tak je ale aspoň mne to tak pripadá keď Tomčányimu nevadilo navážanie odpadu na Malý Háj

  4. Miesto prírody Malý Háj, kam bolo zakázané chodiť zbierať zákonom chránené snežienky, naši úplatní poslanci odsúhlasili p.Krošlákovi dovážať iné „snežienky“, aké sa objavili i na Bratislavskej ceste. Nečudujme sa, lebo naši poslanci keď uvidia zelený strom alebo inú zeleň, chytia amok.

  5. Este tu mame dalsiu moznost.

    Sledujme, ako sa bude situacia vyvijat, kto sa bude ako snazit vec riesit a dostat sa k lukrativnym pozemkom pri R1.

    Na vsetko je potrebny impulz… 😉

  6. Treba to ohlásiť na enviromentálnu políciu. Príde riešiť niekto z Bejrutu občan Libanonu, ktorý si k vlastníctvu Milexu uvádza adresu Galanta Jas 932/1 u p. C.K tento stav ? Mesto má neskutočné dlhodobé problémy a nie malé aj finančné.

  7. Treba to ohlásiť na enviromentálnu políciu. Príde riešiť niekto z Bejrutu občan Libanonu, ktorý si k vlastníctvu Milexu uvádza adresu Galanta Jas 932/1 u p. C.K tento stav ? Mesto má neskutočné dlhodobé problémy a nie malé aj finančné.

  8. isli ste s bubnom na zajaca. Najskor sa tam mala namontovat fotopasca, kamera a potom riesit .

  9. Tomuto sa nedá rozumieť.
    V inom článku týkajúcom sa tejto istej veci redakcia vyzýva občanov, aby boli v obdobných prípadoch pozorní a pokiaľ je to možné a ak to bezpečnosť oznamovateľa a podmienky dovolia, tak zabezpečiť aj fotodokumentáciu či krátky videozáznam. Fajn, síce to vyzerá dobre, ale v konečnom dôsledku to zaváňa tým, že občan sa vystavuje riziku že dostane dobre po papuli.
    Pozrime ako postupuje sama redakcia: uvádza, že včera 14.5.2021 dostala v dopoludňajších hodinách do redakčnej pošty fotografie o vyššie uvedenej nelegálnej skládke. Prípad bol okamžite ohlásený aj Zelenej linke Ministerstva životného prostredia a kriminálnej polícii.
    Toho istého dňa už o 13:38 hod redakcia vydáva článok o nelegálnej skládke, ktorý dokladá vytvorenou fotodokumentáciou z miesta skládky. Z uvedeného je zrejmé, že od nezisteného času včera dopoludnia do 13:38 niekto z redakcie navštívil miesto skládky, na mieste vytvoril fotodokumentáciu, spracoval text článku a následne tento pre mňa úplne nelogický v elektronickej forme zverejnil.
    Nemôžem pochopiť ak teda redakcii tak záleží na odhalení páchateľov tejto skládky, prečo postupovala týmto spôsobom a nenechala priestor kriminálnej polícii na prijatie vlastných opatrení ( technických a iných ), ktoré by mohli za určitých okolností veľmi jednoducho napomôcť k odhaleniu páchateľov. Jednalo by sa o prijatie úplne jednoduchých technických opatrení bez toho, že by niekto musel vstupovať na miesto tejto nelegálnej skládky. Určite bolo vhodnejšie túto informáciu nieaký čas nezverejňovať s tým, že ani príslušné orgány v meste v záujme veci nemuseli byť o tomto postupe a vôbec existencii skládky informované.
    Kladiem si otázku: nedalo sa v záujme veci postupovať inak? Komu tu o čo ide?

  10. Vstupom do EU sme sa stali aj smetiskom Európy. A naše neschopné úrady a polícia sa furt točia v kruhu. Lenže asi sa zázraky nedajú očakávať, keď na čele rezortov, ktoré by to mali riešiť stoja ľudia ako Budaj a spol. Zatiaľ mimo fotiek z lužencového kopca nespravil nič. Všade dojde obkecá to a ide do riti. A skutek utek.

  11. Zaujimave na tomto je preco to meska policia na FB, zverejnila skor ako vobec zacala enviropolicia vysetrovat. Bol to úmysel zmarit vysetrovanie alebo niekoho sprostost

  12. pravdu má obyvateľ.teraz som sa pozerala na fejsbuk a meské sprosté gebule to zverejnili o trištvrte na desať.a je to aj na seredských novinkách.solka to naozaj dala posledná.niežeby som pánovi majkovi neverila ale radšej som si to pozrela.majko má pravdu.škoda toho.možno by tam došli opäť

  13. pán Kurbel, myslel som si o vás svoje a teraz ste sa úplne prejavil ako pravý populista. Obviniť niekoho z protiprávnej činnosti je ozaj hrdinstvo. Vy ste detektiv oriešok, že viete že odpad pochádza z Talianska alebo Poľska? To že v odpade je ponožka s talianskym textom neznamená že to pochádza z tej krajiny. Dnes deti, dospelí nosia rôzne dresy, šaty rôznych štátov. Dnes v čase globalizácie všetci nosíme veci čínske, z pakistanu a pod. To akože potom niekto doniesol odpad z číny. Ked takto uvažujete, je mi vás ľúto. Ked ste spomínal Krošláka, tak pokiaľ viem na Majer sa vozí plastový odpad a teda textilný odpad si neobjednávajú tak to nemohlo byť od nich. Ale čo, červené oči máte až z nich srší nenávisť. Štána polícia súrne potrebuje vyšetrovateľov, preto všetci čo už viete, kto to vyviezol, kto to akože zmaril vyšetrovanie, tak sa rýchlo prihláste. Súrne vas policajti potrebujú, majú voľné miesta.

  14. mudrc občan pokiaľ dobre vidím tak na fotkách sú tony plastového odpadu a pán Krošlák spravováva plastový odpad

  15. Podstatne je, ze odpad je dovazany do mesta.

    Poslanec Kurbel ma pravdu v tom, ze primator mesta Tomcanyi NEkonal v tedy, kedy v zaujme ochrany majetku mesta, v zaujme dodrziavania najomnej zmluvy a v zaujme verejnom konat mal mal.

    Nasledne jedna clenka komisie „zmenila nazor“ a pozemok dostala do prenajmu firma, ktora podla vysledkov setrenia SIZP na pozemok – NA MESTSKY POZEMOK – nezakonne naskladovala odpad zo zahranicia.

    Je zbytocne opakovat to, co uz publikovane bolo – je toho dost nato, aby bolo vidiet, ze ani len „novy“ najomca si v zmluvne stanovenom datume NEprevzal objekt od prenajimatela cisty, bez odpadu a bez nelegalnej stavby, teda v stave, ktory by bolo mozne povazovat za stav v sulade s pravom a platnou legislativou.

    V suvislostiach publikovanych z inch pripadov a hladiac do moznych prepojeni uz vysetrovanych osob z inej trestnej cinnosti, nateraz staci dokladat skladacku – to je ale na vysetrovateloch. My len sledujme, ci vysetrovanie nedostanu „ich ludia“, ktori zatial akosi nepochopitelne v nicom nevidia trestnost. Esteze nie su na dopravnej policii – to by sa tu beztrestne premavali ozrani so 4 promile po chodnikoch a podavali by si spinave paprce so spinavymi paprcami policajtov, ako pred zakrokom policie za prezidenta PZ Spisiaka.
    Asi je cas pripomenut nedavnu minulost a fakty, KTO SA AKO POSTAVIL k rieseniu nezakonneho stavu v Seredi. Pripadne pripomenut, kto sa kadial dostavil na pohreb osoby zastrelenej v Galante.

    Minulost, postoje k vaznym veciam a obhajoba verejneho zaujmu – to vsetko napovie vela tym, ktori maju dovod pamat si.

    Rovnako ako pri Malom Haji, aj tu jeden z poslancov nevahal a zaujal VEREJNE stanovisko, lebo od nezmyselne vyklcovanych historickych lip na namesti, cez nezakonnosti v meste az po tento odpad – rovnako v meste, ma svoj nazor, aj ked nie tak nahlas a intenzivne prezentovany, ako Kurbelov.

    Zopar pricetnych a na buducnost nasich deti mysliacich poslancov stav v meste nezmeni. Mesto sa stalo stokou drogovych dilerov, fetakov, prostitutok a po novom aj skladiskom odpadu, ktoreho sa rdi zbavia uz aj Poliaci. Nebyt novej legislativy, za rohom by nam spalovali este aj radioaktivitou kontaminovany odpad z Talianska a postupne odkialkolvek, stacilo by, aby bola jeho likvidacia niekomu draho zaplatena.

    Biznis a profit z neho pre zopar ludi a zasvinene zivotne prostredie pre nas vsetkych. Pozrime sa, komu tento stav vyhovuje, kde boli drogy predavane, v koho prospech konaju, resp. NEkonaju organy cinne v trestnom konani a hladajme prepojenia a krytia. Vsetci maju konkretne mena a priezviska, vsetci maju funkcie, v ktorych su plateni peniazmi nas vsetkych.

    Ide o nasu buducnost, ide o vsetko…

  16. pre miloš majko máte pravdu.máme tu kopu odpadu po niklovke,baterkáreň,malý háj plný odpadu a aj milex.aj porondu a ktohovie kde ešte čo sa robí.kurbela nemalú radi lebo hovorí pravdu a len pár poslancov má odvahu pridať sa. teraz aspom irskák povedal čo si myslí a išieľ na miesto sa pozrieť.primátor čuší asi mu to vyhovuje.kam sme to došli.čo budú mať naše deti z prírody

  17. Zaprsi a nosite tie vase rozmaznane deti do skoly na aute namiesto toho aby ste im dali dazdnik do ruky. Kur“va a koli vam skolabuje pol mesta do pixe matere. A mestka policia sa kuka jak drbnuta

  18. Chápete to? Kurbelko sedí 20 rokov ako poslanec a obviní vedenia mesta 😀 😀 za prvé: obvinil si sám seba, mal by si sa udať a za druhé, ak viete o trestnom čine a nenahlasite ho (obvinujete primatora a pod. (populistické reci na urovni Kolkárne (pre neznalcov šenk) ) tak ste spolu pachatel… ty panbíčkárske hovado, pan boh ti to vsetko zráta, mal by si sa zacat bat 🙂 😀

  19. včera som sa bol pozriet v Milexe. Tí čo to zorganizovali sú riadni zmrdi. Dnes som písal Tomčányimu aby z funkcie primátora zabezpečil rozmiestnenie betónových cestných zvodidiel ktoré sú tam umiestnené tak aby medzi nimi prešlo osobné či hasičské auto ale nie kamión. Myslím že potom sa to už nebude opakovať

  20. nechcem vás uraziť ale súdiac podľa úrovne vášho vyjadrovania asi nebudete oveľa viac ako to spmínané hovado

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

spot_img
- Inzercia -spot_img

Aktuality

spot_img

Aktuality

Sponzorované