back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Pri dopravných značkách v tomto stave, byť reč o bezpečnosti nemôže – obec Váhovce

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Váhovce / Väčšina našich obcí sa od novembra ´89 výrazným spôsobom zmenila. Verejné priestranstvá zvyčajne zodpovedajú dátumu v kalendári, obce hlavne v poslednej dobe hodne finančných zdrojov čerpajú z Eurofondov. Vo väčšine obcí je teda progres vidieť už na prvý pohľad.

Či chceme alebo nie, doprava hustne, no ciest veľmi nepribúda. V centrách obcí vlastne vzhľadom na zastavanie priestorov, ani pribúdať nemajú kde. Bezpečnosť cestnej premávky  najmä vo vzťahu k deťom je teda mimoriadne dôležitá. K bezpečnosti na cestách je dôležité ako dopravné značenie vodorovné s priechodmi pre chodcov, tak samotné dopravné značky.

Bežne človek žijúci v obci značky možno ani nevníma, no pre návštevníkov obce sú dôležité. Ako majú dopravné značky vyzerať, priamo rieši zákon. Ako vyzerajú v skutočnosti, sme sa v sobotu pozreli do jednej z obcí – Váhoviec.

Viac si môžete pozrieť v krátkom videu. Investovala samospráva do bezpečnosti v obci za posledných povedzme 30 rokov aspoň toľko, ako napr. do jednej spoločenskej či zábavnej akcie počas roka?

Pripomíname, že v prípade potreby zodpovedajúceho dopravného značenia nehovoríme o zábave, ale o nevyhnutnosti a verejnom záujme. Nejde totiž o nič viac, ako o bezpečnosť, teda o životy občanov. A to je dosť, nie?

Otázky pre starostu obce JUDr. Adriána Kubicu: Prešli sme  v sobotu pán starosta iné ulice, aké denne pri jazde obcou v ktorej ste druhé volebné obdobie starostom používate Vy?

- Článok pokračuje pod reklamou -

Pán starosta Kubica, nenašiel ste na úrade kalendár zabudnutý na dátume niekedy v predposlednej dekáde minulého storočia? Ak áno, nie je čas vymeniť ho za aktuálny a podľa toho aj spravovať veci verejné?

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Dopravné značky vo Váhovciach??
    Ani srnka netuší, čo je hlavná a ktorá je vedľajšia..
    Odpoveď vahovčana bola, že „miestny vedia..“ 😉

  2. Miestny vedia tak, že pri tej značke z fotky kde je 9 má na háku že má dať prednosť a keď mi vybehol do cesty ešte sa rozčuľuje že čo tam robim šak miestny má prednosť 😁

  3. Treba zavolať býv. pána ministra Érseka, ten namiesto ukončenia diaľnice, sa zaoberal výmeňaním tabúľ. Možno, že by i toto dal do poriadku.

  4. „bezpečnosť“ a čo má minister dopravy spoločné s miestnymi komunikáciami?
    Samosprávy sa bili o to, aby im boli pri prerozdeľovaní pridelené a teraz, keď postupne zistili, že im to na štátnych dotáciách až tak nevynáša (starostovia obcí nedokážu postaviť celej svojej rodine domy), tak potom vyzerajú miestne komunikácie a dopravné značenia.. Nie len vo Vahovciach!

  5. Dá sa nejako zistiť, či je značka osadená oficiálne alebo si len niekto vyrobil značku aby mu popred chatu chodilo menej áut?
    Je niekde mapa oficiálnych dopravných značiek? Posledný roky pribudlo dosť veľa zákazových značiek pravdepodobne umiestnených chatármi v chatových oblastiach – ako zistím, ktorá je platná a ktorá je tam len na ozdobu?

  6. Marek, o umiestnení značiek rozhoduje ODI. Značky majú svoje určené rozmery. A tie nové, ktoré sú podľa vyhlášky 30/2020 Z. z. na prvý pohľad vyzerajú inak ako značky osádzané do 31.3.2020.

  7. Kúpim si značku(netreba nič dokladovať) alebo pod rúškom tmy ukradnem a umiestnim ju na inú cestu (zákaz vjazdu/znížená rýchlosť, zákaz vjazdu kamiónov…) Ako to má možnosť niekto skontrolovať bez toho aby do toho montoval políciu?
    Občas sa chodievam motať na vedľajších cestách a veľa takých, čo bolo doteraz priechodných obsahujú zákazové značky, časť predpokladám že umiestnených chatármi, ktorí si zrekonštruovali existujúce verejné prístupové cesty alebo ich len otravovali ľudia využívajúci skratky..

  8. Majú?Nemajú? Váhovce “ mediálny priestor? Lebo podľa tohoto kritériá by sme mali očakávať,aké novinky sa z Vahoviec dozvieme.😆

  9. Mňa už as 4x skoro zrazilo auto, keďže mi nedali prednosť v jazde aj keď tam tabuľa je len ju bohužiaľ nieje vidieť a je vyblednutá. Ja som šla na bicykli a asi 50 cm odomna auto si kľudne vybehlo, ako nebolo mi všetko jedno. A viem ze nielen mne, vďaka „žiadnym značkám“ vyšiel život na vlásku!!!

  10. Tie články robí na objednávku ,kto mu záplatí tam ide .Len poškodzuje dobré meno Váhoviec.hnus fuuuuj

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované