back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Ďalší odpad navezený do mesta. Ide o biznis – občania pomôžte polícii odhaliť páchateľov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sereď /  Dnes predpoludním nám do redakčnej pošty boli doručené fotografie dokumentujúce vyvezenie plastového odpadu a množstva iného odpadu do objektu bývalého Milexu v Seredi.

Prípad bol okamžite ohlásený aj Zelenej linke Ministerstva životného prostredia a kriminálnej polícii.

Na mieste označenom v e-maili sa skutočne nachádzajú tony iba v posledných dňoch dovezeného odpadu, ktorý bolo možné do objektu MILEXU v takomto množstve doviesť iba kamiónmi. Po mestskom pozemku v Malom Háji je teda tento objekt ďalším skladiskom odpadu pochádzajúceho s najväčšou pravdepodobnosťou zo zahraničia.

Vyzývame občanov, aby boli pozorní a aj v nočných hodinách zaregistrujú vykladanie takéhoto odpadu kdekoľvek v meste či jeho okolí, pri ceste ,v nejakom  hlavne opustenom objekte, prípadne na odľahlej komunikácii, aby bezodkladne kontaktovali tiesňovú linku polície 158 s označením miesta a najlepšie aj poznávacej značky kamióna či návesu. Ak to bezpečnosť oznamovateľa a podmienky dovolia, tak aj fotodokumentácie či krátkeho videozáznamu.

Už len z informácií publikovaných v našom médiu je zrejmé, že nielen mesto Sereď ale prakticky celá Slovenská republika sa stáva skládkou odpadu, na ktorom niektoré konkrétne skupiny ľudí nezákonne zarábajú. Je jasné, že likvidácia tohto odpadu ak nebude známy jeho vlastník zostane na pleciach miest a obcí, alebo štátu, teda nás občanov.

Prosíme širokú verejnosť, aby nebola ľahostajná k takémuto nezákonnému skladovaniu odpadu na území kde žijeme a aby sa podieľala na odhaľovaní tejto závažnej kriminálnej činnosti robenej za účelom zisku.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Ďakujeme.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. A tie sociálne pracovníčky čo tam bývajú si nevšimli nič ? Možno by za mierny poplatok niečo zaspievali…

  2. Keď to nemôžu už dovážať na Malý Háj, tak to dovezú sem. To množstvo, to nie je len tak. Zistili, že to tam nikto nekontroluje, tak to budú aj z okolitých štátov dovážať sem. Naši páni, hlavy pomazané urobili z nášho štátu smetisko pre okolité štáty. A ešte jedna nevýhoda nášho štátu je tá, že sme tranzit, že sme diaľnica pre všetky štáty EÚ, kde sa premáva tisíce kamiónov a nie je problém, okrem iného tu zanechať aj haldy odpadu.

  3. tam to dat vlastnikovy odstranit cele. ved je to hanba celej seredi. cely milex. doteraz tam zili prostitutky a bezdaci a teraz toto. kde je majitel co sa o to nestara. nech si to teraz zaplati,alebo ked nema zaujem o to tak s tym treba nieco robit, nie zneprijemnuje nam to zivot celej seredi.

  4. Ked majitel nema nato aby to dal dokopy treba mu to zobrat a predat to niekomu kto nato ma.
    Rovnako aj ten bordel z niklovky.
    V Seredi kazdy sere na vsetko a tak to aj vyzera.

  5. Nehnuteľnosť do dražby uhradiť z predaja likvidáciu skládky a zvyšok dať pôvodnému majiteľovi

  6. Vedel by niekto vysvetliť načo ma Sereď MsP? Veď také množstvo sa nedá navoziť za deň či dva

  7. Mestkú políciu má prvorade nato ,aby boli schovaní ako …. v kožuchu a keď nejaký kamión prejde na most, okamžite z auta vystrelia a dajú pokutu. Im hovno záleží že most môže padnúť. Lebo inak by stáli na ňom a inkasovať by mohli aj tak za porušenie zákazu vjazdu.

  8. Odpovedz si na otázku otázkou, kto vlastní pozemky pod lužencom? To sa nedá s tým nič robiť?

    Moja úvaha: Dá , ak to dosiahne obludných rozmerov budú ešte čerpať eurofondy na likvidáciu skládky.

  9. Na neunosnu situaciu v areali byvaleho MILEXu na SOL upozornujeme roky. Mnozstvo bezdomovcov, neporiadok, potkany velke ako macky zijuce v symbioze s bezdakmi a fetakmi. Drogy, prostitutky na Bratislavskej.

    Vyvalena brana do objektu tento stav predpovedala.

  10. A ty si uplný dement …? To čo má polícia 24h nonstop strážiť súkromný neoplotený pozemok so starými rozpadnutými budovami…?????
    Vieš koľko takýchto objektov a pozemkov je po Slovensku…? Ani nemusime chodiť ďaleko vid areál Niklovky. Vieš aký je veľký, kopec miest kde je absolutne bez kontroly. Aj tam by mala byť ďalšia hliadka…? Atd atd atd… Budeš to platiť zo svojich peňazí?
    Si kompletný alebo nie..?
    Nezodpovedá za svoj majetok náhodou majiteľ..???
    Normalne sa niekedy čudujem čo za imbecilov žije v tomto štáte a ešte maju navyše volebne právo…

  11. Tá stavba mala by už dávno odstránená. Nepoznám zákony, ale keď toľko rokov nejavil majiteľ o stavbu záujem, malo mesto hoci aj súdnou cestou to riešiť.

  12. mestske opice sa staraju len ako vybrat pokutu pod mostom,to by vedel aj lolo robit,na to staci aj osobitna skola.

  13. Tebe očividne tá osobitná škola na to nestačila, však ??
    Vie táto spoločnosť aj niečo ako iné dehonestovať, ohovárať, závidieť, vedieť všetko o všetkom a zároveň nič a z tejto pozície sa stavať do úlohy hrdinu, vševeda a odborníka na prácu kohokoľvek v tejto krajine … ?
    Presne z teba a tebe podobných je naopak na grc ostatným normálnym a slušným ľuďom …

  14. Predsa nejaké riešenie sa musí /alebo malo/ nájsť. Je to na území mesta a hoci nepoznám zákon, akým spôsobom to odstrániť, na to sú na MÚ aby si s tým poradili a nie toľko rokov to prehliadať.

  15. Čo čakať, že sa toto deje na okraji mesta, keď v centre mesta 100 metrov od mestského úradu pri Jednote rastie metrová burina v ohradách alebo je tam zničený trávnik už niekoľko rokov. Ďalšie mestské „centrá“ ako Dom Kultúry alebo skôr Nekultúry okolie Progresu alebo skôr Úpadku, budova a okolie Kina Nova – všetko budovy a okolie v žalostnom stave. Výkladná skriňa komunistickej architektúry v dezolátnom stave s prerastajúcou burinou. Milex, Niklovka, okolie Cukrovaru – to je zvláštna kategória. Nové firmy si stavajú svoje plechové búdy na ornej pôde namiesto toho, aby sa využili a tým pádom aj skvalitnili bývalé priemyselné areály. Tie sa miesto toho stávajú smetiskom s prostitútkami.

  16. Tisíce hektárov ornej pôdy zničenej. Podunajská nížina, na ktorej je najúrodnejšia pôda je celá zničená. Vidieť, aký výkvet nám to vládne. Tu sa prejavujú ich vedomosti a schopnosti. Tu vidieť, akým spôsobom získali diplomy. Marek, plne s vami súhlasím. Bude tu niekedy riadiť tento národ aj normálny človek? Lebo doteraz sa taký nenašiel.Čo teraz dokážu je len odvolávať ľudí z ich pozície a zadlžovať štát.

  17. No čo moc som ťa nahneval..? Povedať pravdu do očí sa ťažko počúva, však…?
    Ako vidím ani gramatike si moc nedal a ako pozerám, tak jediné čo vieš je urážať a dehonestovať bez sebemenšej snahy navrhnúť normálne riešenie problému…
    Ono pomôžem si citátom z jednej výbornej českej trilógie: „Najväčší problém je ten, že najviac myslia tí, čo toho najmenej vedia“ …
    Hoci v tvojom prípade asi ani to myslenie je asi problém …

  18. Zakonodarca nastavuje legislativu. Korupcny zakonodarca nastavi legislativu umoznujucu korumpovanie.

    Vsetko aj tu je ale na ludoch. Na vlastnikoch pody. Ci predaju…

    No a v nasom pripade sa pozrime na to, co samosprava robila od revolucie v zaujme odstranenia rozpadajucich sa budov v Niklovke – a nehovorme, ze nema moznosti. Ma. A vela moznosti velmi ucinnych. Aplikovane su nie na kamaratoch, ale na ludoch s inymi nazormi na vedenie samospravy a spravu veci verejnych.

    Pytajme sa VEREJNE – KTO KONKRETNE KOLKO POZEMKOV restituoval, kupil a NASLEDNE PREDAL pod logisticke centra pri meste?

    Pytajme sa VEREJNE na zaklade akych INFORMACII KONAL CIELENE a pozemky ziskal do svojho vlastnictva.

    A rozmyslajme, preco sa OPLATI byt POSLANCOM, PRIMATOROM a pod. a preco zrovna tito ludia VEDIA PRESNE KEDY, KDE A CO KUPIT a nasledne s VYSOKYM ZISKOM PREDAT.

    A dostaneme vela odpovedi na vela nezodpovedanych otazok…

  19. smejem sa nad tupostou ludi, co tu komentuju :D. Jednym sa nepaci ze mestska policia vybera pokuty na moste, druhym sa nepaci ze mestska policia nevybera pokuty na moste. Sak sa dohodnite co chcete a potom tlmocte mestskej policii, lebo oboje sa robit neda 😀 😀 :D. Dalsia vec, je to tu sami odbornik na pravo. Pani pravnici vysvetlite mi ako moze mestska, statna policia strazit objekty sukromnych firiem? Maju tam zriadit svoje sidla, aby tam stale dakto bol? :D. Ved uz nebudte dementny. Pouzivajte rozum ak ho mate. Pan Majko zakony a legislativa v SR je nastavena cela na hlavu. Ani Vas Budaj zatial nic nevyriesil. A ani nevyriesi. Sledujem jeho pracu a moc ho chvalit nemozem, bohu zial. Prist do Serede, urobit si fotecku pri luzenci, povedat zopar bezvyznamnych fraz nic nezmeni. Chce to ciny nie reci. Tam sa ma venovat rezortu za ktory je zodpovedny a nie robit trtka a predkladat za ministra financii zvysenie deficitu. Radsej energiu mohol venovat rieseniu skladky, to by bolo uzitocnejsie. Milex je dlhe roky problemom, kto sa vyzna v zakonoch a prave vie ze ani mesto nema moc pak. Pan Majko nepochybujem o tom ze viete kto je majitelom Milexu a odkial je. Povedzte tuna pritomnym kto to je a z akej krajiny pochadza. A dajte Vas navrh ako ho prinutit spravit si s Milexom poriadok. Ak to sem napisete mate u mna basu sampanskeho, ktore Vam osobne odovzdam. Ale dajte realne riesenie v zmysle zakona, nie vseobecne frazy. Aj mne zalezi aby ta opacha z nasho mesta zmizla. Ale bohuzial viem aj to, ake je to zlozite taketo veci uskutocnit. Preto budem rad za konstruktivne riesenie. PS: obdobne problemy su po celom Slovensku, nie len u nas, tak ak najdete riesenie nepochybujem ze cele Slovensko Vam bude vdacne.

  20. Nie som odbornik na pravo, ale:
    V zmysle § 91 zákona č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) v znení neskorších predpisov (ďalej aj „stavebný poriadok“), pokiaľ sú závadným stavom stavby bezprostredne ohrozené životy osôb a ak stavbu nemožno zachovať, môže stavebný úrad výnimočne vydať ústny príkaz na odstránenie stavby a zabezpečiť odstránenie stavby bez prerokovania s vlastníkmi stavby. Stavebný úrad najneskoršie do 3 dní písomne oznámi rozhodnutie vlastníkovi stavby a dôvody, pre ktoré bol príkaz vydaný, a rozhodne o úhrade nákladov na odstránenie stavby. Pôsobnosť stavebného úradu v zmysle ustanovenia § 117 stavebného poriadku vykonáva obec, pričom ide o tzv. prenesený výkon štátnej správy.

  21. To ako v Seredi vyzerajú stavby / resp./ ich pozostatky je výsledok nečinnosti stavebného úradu mesta Sereď.,

  22. Táto korupcia sa u nás šíri ako pandémia, ako mor, od najvyšších a najnižších. Dokáže to niekto zastaviť? Hovorí sa : že s jedlom rastie chuť. Pokiaľ bude čo rozkrádať a ničiť, bude to i naďalej trvať. Ešte jedna možnosť by tu bola: že ľudia by sa mali postaviť čelom proti takémuto konaniu a vyvodzovať dôsledky. Doteraz ešte nikto nebol trestne stíhaný za akýkoľvek trestný čin, lebo to bol len PRIESTUPOK.

  23. Teda ako nič v zlom, ale jedine osoby, ktorým hrozí uraz na tej stavbe su fetaci a šlapky…
    Osobne by som nikdy nesuhlasil, aby sa z rozpočtu mesta vynaložilo niekolko 100 tis možno aj milionov na zburanie stavieb a odvoz a bezpečné zhodnotenie odpadu…!!!!!
    Majiteľ je niekde z nejakej riti (Albánska či odkial/, absolutne nekomunikuje o nič sa nestará, to som zvedavy, ako by sme to od neho vymohli a to nehovorím o tom, že by tomu určite predchádzalo niekoľko dlhoročných súdnych pojednávaní…

  24. pre: Anonym 15. mája 2021, 9:17 len sa z toho ypsilonu neposer. Samozrejme išlo o preklep. Teba určite zaujímajú nepodstatné veci. To podstatné nevieš pochopiť.

  25. ak stavbu nemožno zachovať
    a rozhodne o sposobe uhrady
    mozno predajom do srotu…. mozno
    Od toho si mesto plati pravnikov…

  26. Tomuto sa nedá rozumieť.
    Sama redakcia vyzýva občanov, aby boli v obdobných prípadoch pozorní a pokiaľ je to možné a ak to bezpečnosť oznamovateľa a podmienky dovolia, tak zabezpečiť aj fotodokumentáciu či krátky videozáznam. Fajn, síce to vyzerá dobre, ale v konečnom dôsledku to zaváňa tým, že občan sa vystavuje riziku že dostane dobre po papuli.
    Pozrime ako postupuje sama redakcia: uvádza, že včera 14.5.2021 dostala v dopoludňajších hodinách do redakčnej pošty fotografie o vyššie uvedenej nelegálnej skládke. Prípad bol okamžite ohlásený aj Zelenej linke Ministerstva životného prostredia a kriminálnej polícii.
    Toho istého dňa už o 13:38 hod redakcia vydáva vyššie uvedený článok o nelegálnej skládke, ktorý dokladá vytvorenou fotodokumentáciou z miesta skládky. Z uvedeného je zrejmé, že od nezisteného času včera dopoludnia do 13:38 niekto z redakcie navštívil miesto skládky, na mieste vytvoril fotodokumentáciu, spracoval text článku a následne tento pre mňa úplne nelogický v elektronickej forme zverejnil.
    Nemôžem pochopiť ak teda redakcii tak záleží na odhalení páchateľov tejto skládky, prečo postupovala týmto spôsobom a nenechala priestor kriminálnej polícii na prijatie vlastných opatrení ( technických a iných ), ktoré by mohli za určitých okolností veľmi jednoducho napomôcť k odhaleniu páchateľov. Jednalo by sa o prijatie úplne jednoduchých technických opatrení bez toho, že by niekto musel vstupovať na miesto tejto nelegálnej skládky. Určite bolo vhodnejšie túto informáciu nieaký čas nezverejňovať s tým, že ani príslušné orgány v meste v záujme veci nemuseli byť o tomto postupe a vôbec existencii skládky informované.
    Kladiem si otázku: nedalo sa v záujme veci postupovať inak? Komu tu o čo ide?

  27. Dostali sme sa až k spôsobu možného odstránenia stavby, ale predmet článku je o tom, že tam ktosi navozil odpad. Prípadným odstránením stavby sa nevyrieši problém vláčenia odpadu. Ušla vám pointa, „právnici“.

  28. Tebe toho uslo viac. Keby tam nebolo mozne vylozit odpad, tak by tam dnes nebol. Prilezitost robi…..

  29. Asi nepočítaš s možnosťou, že vďaka odstránenej stavbe by tam bolo ešte viac priestoru na odpad. Nikde nie je napísané, že by tam v takom prípade nebolo možné vyložiť odpad, pokiaľ by bol do areálu voľný vjazd. Tam bude pes zakopaný. Nejde predsa o stavbu či tam je, ale problém je v možnosti dostať sa do areálu. Zrejme ti to ušlo.

  30. Ako bolo vyššie spomenuté…len dopĺňam diskutujuceho, že pri získavaní záznamov vás vôbec netrápilo, že ste vstupovali na súkromný pozemok, vyhotovovali nezákonne zvukový a obrazový záznam, ktoré sprístupňujete verejnosti a teda v konečnom dôsledku môže ísť o nezakonne získané dôkazy a svojou nadpracou to môže voči vám ten, kto porušil, ešte použiť? Pretože, ak ste zistili porušenie zákona, mali ste zistenie oznámiť a nechať konať enviro kriminalku. To za prvé. Za druhé, skúste zistiť koľko stavieb bolo z rozhodnutia stavebného úradu, neskôr súdneho rozhodnutia, na Slovensku zburanych, čiernych alebo životy ohrozujúcich? 0,slovom NULA. Je ťažké siahnuť na súkromný majetok, ten chráni ústava SR.
    Takže brzdite svoje ohýbanie zákonov, lebo zanikne váš dobrý eko úmysel.

  31. Halóóóóóó redakcia, vrátane toho neomylného géniusa!!!!!!!
    Prečo tak promptne neodpovedáte na otázku prečo a na základe akého oprávnenia ste vstupovali na súkromný pozemok, vyhotovovali zvukový a obrazový záznam, ktoré ste sprístupnili verejnosti. Vlastne ste vedome stúpili na miesto činu na ktoré má po zistení podozrenia, že došlo k trestnej činnosti právo vstúpiť iba obmedzené množstvo ľudí.

    Nie „Skus sa najprv pytat a nasledne pis nezmysly“, ale najskôr rozmýšľaj a potom konaj.

  32. pre bezpečné mesto to rozpadlisko bez brán a s potkanmi?nepreháňaj pozeranie amerických detektívok….za chvíľu bude pol chudoby mesta chodit na to oblečenie

  33. Ako niekdo prišiel na to, že sa to dá v milexe vyložit.A asi aká firma to zlikviduje za naše peniaze.Info o možnosti vyloženia mali od domácich.

  34. Dobrý deň ak by sa dalo z bývalého Milexu spraviť napr.taky zimný štadión a ešte nejaké športovisko určite by to bolo pre Sereď a okolie užitočnejšie.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované