back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

AKTUÁLNE: Po celý dnešný deň vietor opätovne na mesto rozfukoval lúženec po bývalej NHS – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sereď /  Dnešný deň opätovne obyvatelia mesta, ale aj obce Dolná Streda následky environmentálnej záťaže po bývalej Niklovej Huti v Seredi v podobe vetrom roznášaného lúženca schytali na plnej čiare. Prakticky po celý deň vietor zo skládky rozfukoval tony odpadu obsahujúceho ťažké kovy smerom na mesto a už spomenutú obec.

Na mieste pri halde lúženca sme sa boli pozrieť s kamerou. Zo záznamu je presne vidieť ako vietor odfukuje nezatrávnenú a nepolievanú časť odpadu a tento vo víre odnáša do ovzdušia.

Dnešný vietor našťastie nebol taký silný ako napr. v marci 2018 a svoje určite spôsobil aj včerajší dážď, no napriek tomu je na mieste opätovné pripomenutie témy petície „Z čiernej na zelenú“, ktorá čaká na ďalšie podpisy občanov, odmietajúcich akceptovať stav, že toto škodlivé svinstvo dýchali naši rodičia, dýchame ho my a budú aj naše deti.

Vyhotovená dokumentácia samozrejme hneď v pondelok skončí na Slovenskej inšpekcii životného prostredia, ktorej inšpektori o dnešnom stave na skládke pri Seredi boli už informovaní.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Treba poslať fotky Budajovi… už to začína. Ako každý rok. Za všetko je zodpovedný majiteľ skládky a ľahostajná štátna správa a samospráva.

  2. Je neuveriteľné ako dokážeme byť ľahostajný k dlhodobému poškodzovaniu vlastného zdravia.

  3. Je neuveriteľné, že si samospráva ani štátne orgány nedokážu poradiť s majiteľom skládky. Ak je prekážkou legislatíva, dá sa zmeniť. Stačí chcieť.

  4. Toto sa deje pri každom jednom vetre, akonáhle fúka silnejšie, môžem to potvrdiť, pretože som to videla osobne, nakoľko vzdialenosť krásneho luzencoveho kopca od mojej práce je 100m!Ešte škoda že zhotoviteľ fotiek tam nebol v čase, keď dymia komíny spoločnosti Machtrade😉A keby len dymia farebné dymy, ale ten neskutočný smrad!!! Dúfam, že aj to si niekto raz nafotí, 🤔

  5. To je taký strašný problém to pravidelne polievať alebo spraviť jednoduché prekrytie. Nemusí to byť skleník, stačili by aj fólie.

  6. Trvá to skoro 50 rokov a ešte to potrvá minimálne ďalších 100. Bohužiaľ. Ani dôchodca Budaj nám nepomôže. Prečo by mal? Fotku z kopy už má.

  7. Štát by mal z pozície moci prostredníctvom zákona zaviazať majiteľa k tomu, aby urobil opatrenia vďaka ktorým sa toto nebude diať. Spodné vody sú bohužiaľ iná kapitola. Ak to majiteľ neurobí, uložiť trest odňatia slobody. Skutková podstata trestného činu sa nájde. Dovi. Dopo. Nie je možné, aby si tu ľudia robili čo chcú za cenu ohrozovania života a zdravia iných a za cenu znižovania kvality životného prostredia.

  8. Rád by som poznal mená predávajúcich a kupujúceho. Pan Majko vás to nezaujíma? Po komunistoch tu vládnu väčšie hovädá ako boli komunisti.

  9. Je minimalne smutne, ked do diskusie aktivne poznamkami vstupuju ludia, ktori si neprecitali ani jeden clanok tykajuci sa temy.

    Ak by teme venovali 15 min (co by mohli, kedze tieto sracky dychali nasi rodicia, dychame ich my a ak nic neurobime, budu ich dychat aj nase deti) zistili by vsetky fakty ako o predavajucom, tak o kupujucich – a jednom konatelovi vo vsetkych firmach cez ktore skladku posuvaju (obdobny model ako TEKADEX a vsetky firmy okolo z mestskeho pozemku v Malom haji) a aj to, ze minister ZP Jan Budaj na skladke bol osobne.

    Dozvedeli by sa aj to, ze vdaka mojmu clanku a videam zo SOL sa o stave ked skladka prasi na mesto dozvedeli aj odbornici z celeho Slovenska. Dovtedy si kazdy myslel, ze sa jedna o kludny kopcek pri Seredi ktorym sa netreba zaoberat. Ved to je definovane len ako „mala enviromentalna zataz“. Teda nieco obdobne, ako je krb v obyvacke nejedneho z nas – povedane ludovo.

    Priatelia skuste si prebehnut clanky tu: http://www.seredonline.sk/kategoria/luzenec-po-nh-v-seredi/

    Mozno vam kratke citanie nieco hodnotne da a nasledne podpisete peticiu, pripadne sa zucastnite OSOBNE stretnutia, ktore nepochvbne bude vcas zvolane.

    A ak by nahodou citanie o tom kde zijeme niekoho zaujalo este viac, staci hladat clanky starsie v archive SOL.

    Inak, ja mam v archive prve farebne DIAky z rokov 1987 – uz vtedy za totaca luzenec prasil na mesto jak svina a uz vtedy som to fotil.

  10. To nie je iba o luženci v Niklovke je tam aj Machtrade ktorý vypúšťa kyselinu 20 rokov do zeme ,olovo všetci dýchame v Seredi a Dolnej strede

  11. pre anonym 7.53 tak napíš na zelenú linku a oni to preveria.okresný úrad aj mesto to má v paži a my to dýchame a slopeme

  12. v zahraničí takéto kopi likvidujú tak, že ich naložia na loď a vysypú do mora. Mi tu more nemáme, ale nevidím inú alternatívu ako to zlikvidovať.

  13. Ponúkal som zadarmo 3000 m3 zasypovej zeminy odpoved bola zeminy mame dosť nepotrebujeme😀.Tak asi to ruzfukuje tu prebytočnú zeminu😂😪

  14. Dávno to mohlo byť zasypané zeminou z cukrovarníckej kampane… sľuby sľuby sľuby

  15. Z nás živých tu už nikto dávno nebude, ale skládka bude stále na svojom mieste. Bohužiaľ. Neexistuje minister , ktorý by presadil jej zrušenie.

  16. Miloš Majko, k tomu prášeniu z 87-je to pravda. Vtedy som chodil na školu do Trnavy a spolužiak z Linčianskej sa ma po jednom veternom víkende pýtal, že čo sa to dialo na našom smere, že keď oni mali špinavé prádlo na balkóne.

  17. Keby nevymýšľali všelijaké projekty, štúdie a podobné blbiny, ktoré akurát stoja peniaze a zaviedli to hlinou, už dávno mohol byť pokoj. Ale v tejto republike sa všetci len škrabú za ušami a hľadajú komplikované riešenia, kopa reči a efekt žiadny. U nás sa len kecá a hlavne dlho. Rovnako je to aj s diaľnicou do KE, ale to je zas iná téma.

  18. Pre Anonym 7. júla 2021, 22:04
    Veru s diaľnicami je to tak, že ani za 50 rokov výstavby neprepojili konce našej krajinky v dĺžke 400 kilometrov…smutné.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

spot_img
- Inzercia -spot_img

Aktuality

spot_img

Aktuality

Sponzorované