back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

„Ako znie otázka?“ – pýta sa Veselický a na položenú otázku neodpovedá. Primátor Tomčányi podriadenému aroganciu a neplnenie si povinností toleruje.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sereď  /  Každé médium v záujme zachovania objektivity v informovaní verejnosti má dať priestor na vyjadrenie zpravidla aj strane, či viacerým stranám, o ktorých publikuje článok. Toto pravidlo dodržiavame a napriek dlhoročnej ignorácie  sa  sústavne snažíme kontaktovať vedenie mesta vždy, kedy sa článok týka vecí verejných. Tak tomu bolo aj vo štvrtok minulý týždeň. Hovorca Veselický ako obyčajne služobný mobilný telefón počas pracovnej doby za ktorú poberá plat, telefón nedvíhal.

Niekoľko minút po našich snahách dovolať sa mu, poslal e-mail s týmto obsahom:

Volanie 12.42
Ľubomír Veselický

št 23. 4. 12:43 (pred 4 dňami)

komu: mne
Ako znie otázka?
Ľ.V.

Obratom sme mu zaslali túto odpoveď:

- Článok pokračuje pod reklamou -

Milos Majko
št 23. 4. 13:39 (pred 4 dňami)

komu: Ľubomír
Otazky mam na telefon alebo kameru. Tie zrejme znovu zostanu nezodpovedane.

Ale ked tak velmi chces otazku e-mailom, tak mam:

– pan poslanec MsZ, viceprimator a hovorca Bc.Lubomir Veselicky,
cca 8 rokov si poberal primatorom nezakonne urcene odmeny od mesta. Mesto Sered v zastupeni primatorom Tomcanyim Ta oficialnym listom
vyzvalo, aby si prijate nezakonne vyplatene financne prostriedky vratil v presne stanovenom case. Moja otazka znie – splnil si si povinnost a vratil si do rozpoctu Mesta Sered neopravnene Ti vyplatene financne prostriedky?

Dakujem za odpoved.
Za pol hodinu Ti zavola znovu. To len aby som mal skutocne dobry pocit z toho, ze ja fakt robim vsetko preto, aby som informacie od vedenia mesta ziskal.
Majko

Ako sme už napísali, otázky zostali nezodpovedané a tak sme čitateľom  SOL stanovisko vedenia mesta Sereď  k aktuálnym veciam verejným  poskytnúť nemohli. Služobný mobil  Veselický nedvíhal ani neskôr.

Verejný činiteľ Veselický ale doteraz neodpovedal ani na položenú otázku, ktorú si vyžiadal.

Dnes sme sa snažili dovolať znovu v záujme získať stanovisko vedenia mesta k ďalšej aktuálnej veci týkajúcej sa stoviek obyvateľov mesta. Veselický znovu v pracovnej dobe služobný mobil nedvíhal. Obratom nám ale opätovne zaslal tento e-mail:

Volanie o 8.36
Bc. Ľubomír Veselický
8:36 (pred 21 minútami)

- Článok pokračuje pod reklamou -

komu: mne

Ako znie otázka?

Ľ.V.

Z uvedeného vidieť bezprecedentú aroganciu občanmi  (8 rokov v rozpore so zákonom) plateného voleného poslanca MsZ, viceprimátora a hovorcu Bc. Ľubomíra Veselického.

Už dávnejšie sme písali, že takéto konanie evidentne vyhovuje aj primátorovi a štatutárovi mesta Tomčányimu, ktorý mu šéfuje a určil výšku odmeny.

Informácie od vedenia mesta nezisťujeme pre seba, ale pre čitateľov riadne medzinárodne registrovaného a čitateľmi rešpektovaného média, ktoré ma dlhšiu tradíciu existencie v meste, nielen ako arogantný Veselický na funkcii viceprimátora a hovorcu, ale aj Tomčányi vo funkcii primátora.

Názor, prečo Veslelický neodpovedá na položené konkrétne otázky a prečo mu takéto konanie toleruje primátor Tomčányi, si môže urobiť občan sám.

V uplynulom týždni sme zároveň Mestský úrad v Seredi ako osobu povinnú požiadali o sprístupnenie týchto informácií:

Ziadost v sulade so zakonom 211/2000 Z.z.
Milos Majko <majkomilos@gmail.com>

pi 24. 4. 12:11 (pred 3 dňami)

- Článok pokračuje pod reklamou -

komu: info, podatelna, prednosta, seredonline
Mestsky urad v Seredi,

v sulade so zakonom 211/2000 Z.z. Vas ziadam o spristupnenie nasledovnych informacii:

1. v ktorych pripadoch konkretne primator a statutar mesta Ing. Martin Tomcanyi v praxi aplikoval / vyuzil uznesenie MsZ 53/2020 schvalene MsZ 13.02. 2020.
Ziadam zverejnit pocet pripadov s ich konkretnym rozpisom v akej veci, voci akej fyzickej alebo pravnickej osobe a v akej vyske bolo nalozene s majetkom mesta.
Ziadam zverejnit vsetky doklady ako zmluvy, faktury, dohody ci ine doklady tykajuce sa predmetnych veci vratane komunikacie suvisiacej s riesenim veci.

Informacie ziadam spristupnit v elektronickej podobe ich zaslanim na e-mail majko@majko.sk v zakonom stanovenej lehote.

Prijatie tejto ziadosti ziadam potvrdit e-mailom.

Dakujem.
Milos Majko
Trnavska 53, 926 01 Sered

Možno sa na základe sprístupnených informácií dozvieme aj odpoveď Veselického na to, či si splnil povinnosť a nezákonne vyplatené odmeny načas a v súlade s výzvou primátora mesta Tomčányiho vrátil do rozpočtu mesta.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ako tak čítam, tak absolvent vysokej školy asi ešte neovláda mobilný telefón. Asi je ešte v tom, že ho stačí len zdvihnúť ako niekedy a povedať Haló . Ale keď mu ešte stále zvoní tak stlačí nejaké tlačítka a nejako odošle preddefinovanu správu ktorú mu tam napísal primátor. Veselický už je naozaj starý a mal by ísť do (ne) zaslúženého dôchodku. Ale asi jeho charakter mu to nedovoľuje

  2. Ako tak čítam, tak absolvent vysokej školy asi ešte neovláda mobilný telefón. Asi je ešte v tom, že ho stačí len zdvihnúť ako niekedy a povedať Haló . Ale keď mu ešte stále zvoní tak stlačí nejaké tlačítka a nejako odošle preddefinovanu správu ktorú mu tam napísal primátor. Veselický už je naozaj starý a mal by ísť do (ne) zaslúženého dôchodku. Ale asi jeho charakter mu to nedovoľuje

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

spot_img
- Inzercia -spot_img

Aktuality

spot_img

Aktuality

Sponzorované