back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Veľkonočné tvorivé dielne v mestskom múzeu: tradícia a kreativita spojené v jednom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Mestské múzeum ožilo 19. – 20. marca veľkonočnými tvorivými dielňami. Podujatie si nenechali ujsť ako malí tak aj veľkí nadšenci umenia a remesiel. Vedúca múzea Mária Diková sa aj tento rok rozhodla pozvať zručných lektorov Oľgu Pavlovičovú, Andreu Beličkovú, Vieru Boledovičovú, Katarínu Ďurišovú, Reinalda Kunu, Magdu Šimákovú a členov klubu paličkovanej čipky zo Serede, Šoporne a Trnavy. Všetci sa ochotne podelili so svojimi technikami ozdobovania a vytvárania veľkonočných dekorácií.

Jednou z najobľúbenejších aktivít bolo samozrejme zdobenie kraslíc voskom. Táto technika ponúka možnosť jednoduchým spôsobom vytvárať farebné vzory a výsledný efekt zaujme naozaj každého. Pre tých, ktorí túžili vytvoriť niečo prírodné a zároveň dekoratívne bolo pripravené vypaľovania do dreva. Pomocou špeciálnych nástrojov vznikali v priestoroch múzea precízne motívy a ornamenty navždy vpísané do dreva. Okrem toho sa v dielňach prezentovala aj ukážka paličkovanej čipky, ktorá je tradičným umením mnohých kultúr. Zručné ruky lektoriek vytvárali jemné a zároveň zložité vzory, čo pripomínalo starú remeselnú prácu. Pre tých, ktorí túžili po niečom modernejšom, boli pripravené dielne na výrobu náramkov. Pomocou rôznych materiálov a techník sa zrodili originálne a jedinečné kúsky, ktoré odrážali nielen individuálne nápady, ale aj štýl ich tvorcov.

Medzi návštevníkmi nechýbali ani detičky z Materskej školy Komenského. Deti boli plné zvedavosti a snahy vyskúšať všetko, čo dielne ponúkali. Svojou šikovnosťou a kreativitou vytvorili milé diela, čo potešilo aj samotné lektorky. Celková atmosféra v múzeu všetkých navnadila na blížiacu Veľkú noci. Deti aj dospelí odchádzali s novými zručnosťami, pomocou ktorých si doma vytvoria zaujímavé a jedinečné veľkonočné dekorácie.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

spot_img
- Inzercia -spot_img

Aktuality

spot_img

Aktuality

Sponzorované