back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Vo veci vražedného útoku na predsedu vlády SR došlo k zmene právnej kvalifikácie stíhaného skutku

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Maroš Žilinka – generálny prokurátor SR |  V trestnej veci obvineného J. C. pre pokus obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy podľa § 14, § 144 ods. 1, ods. 2 písm. d), e) Trestného zákona s poukazom na § 139 ods. 1 písm. h) a § 140 písm. b) Trestného zákona, bol dnešného dňa obvinený upozornený na zmenu právnej kvalifikácie skutku, pre ktorý mu bolo vznesené obvinenie.

Na základe obstaraných dôkazov bude stíhaný skutok ďalej právne kvalifikovaný ako obzvlášť závažný zločin teroristického útoku podľa § 419 ods. 1 písm. a), ods. 2 písm. b) Trestného zákona s poukazom na § 139 ods. 1 písm. h) Trestného zákona.

zdroj: FB/Maroš Žilinka – generálny prokurátor SR

 

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Pevne dúfam, že zaplatí všetky náklady na liečenie + finančné straty pána premiéra a odškodné . Pozor pištolníci, dnes je teda riadna drahota. V Leopoldove, či Ilave je práce dosť.

    1
  2. Jediný kto bude mať finančné straty sme my daňoví poplatníci, ktorí sa mu budeme musieť skladať na doživotnú rentu. Ibaže by ste mali na mysli finančné straty ktoré utrpeli oligarchovia smeru v čase keď nebol v kresle?

    2
  3. Ten somár, ani netušil, ako nahral do karát tejto vláde, že si našli dôvod, ako si odsúhlasiť doživotnú rentu… a jeho odsúdiť, ako pokus o vraždu. Keď sa to týka ich ziskov pre nich, raz, dva je to odsúhlasené, ale keď majú niečo urobiť pre občana, to trvá, alebo aj to neodsúhlasia, že by to stálo štát mnoho peňazí. Pre seba je nie nikdy dosť. Zato mnoho zločincov je prepustených na slobodu. Koľko nás to bude stáť ich doživotná renta? To nie je len renta, ale aj ochranka, auto šofér. To bude pekných pár rokov. Len kto bude na nich robiť? No ešte nie je koniec týmto dňom a uvidíme, akou kravinou zase príde. Pán minister financií môže už od teraz rozmýšľať, kde zoberie peniaze? Pravdaže od nás. No nečudujme sa, že p. Danko zubami, nechtami bojuje o post predsedu parlamentu, lebo potom by aj on padol do tejto skupiny.

  4. Ta renta je naviazana na dve plne volebne obdobia. Dostane ju len predseda vlady, ktory svoj mandat naplno odpracoval a nasledne ho minimalne raz obhajil vo volbach a aj druhy mandat dotiahol do konca. Faktom je, ze jedinym takym predsedom vlady, ktory bol svoju politiku schopny vitazne obhajit vo volbach, je na Slovensku zatial len Robert Fico. To s potrebou obhajenia pozicie vo volbach mi pride ako rozumna poistka pre pripady ako pan Kiska alebo pani Caputova. Oni svoje mandaty neobhajili, ale prezidentsku rentu maju do konca zivota. V pripade pani Caputovej jej ju mozeme kludne platit este dobrych 40 rokov. OMG.

  5. A ako ta renta prispeje k jeho vyššej bezpečnosti?…chceli zabiť aj Hegera, nemali by sme aj jemu niečo vymyslieť na mieru?

    1
  6. Ak ideme do dosledkov, tak tu bol system, kedy sa nikomu o ziadnych rentach pre politikov ani nesnivalo. Ani nasobky priemernej mzdy si nevyplacali. Ani ministri, ani poslanci. Normalny plat brali, ako ostatni zamestnanci. Len cestovne do Prahy alebo do Bratislavy sme im preplacali a aj ubytovanie na poslaneckej ubytovni. Tieto zemepanske maniere sa zacali az po prichode kapitalizmu. Ten umoznuje vrchnosti si robit co chce, ako vidime.

    2
  7. Kto je Heger? To je ten kazatel od Matovica, co skoncil s menej nez tromi percentami?

  8. To je uplne jedno, keby zajtra v seredi padla bomba tak to filcko otoci vo svoj prospech, lebo to cely ten zly svet, vsak on chudak aj telo nastavi

    1
  9. Anonym 4. júla 2024, 22:56…ako teda ťa doživotna renta zvýši bezpečnosť?

  10. Co ma renta spolocne s bezpecnostou? Preco si to spajas? To su dve samostatne a nesuvisiace veci. Vysoki predstavitelia EK maju tiez renty. To je vymysel kapitalizmu tie renty, nie Roberta Fica. Za komunistov ziadne renty neboli.

    1
  11. pretože to strčili do „lex atentát“…aký výmysel kapitalizmu? veď to ušili na mieru Ficovi, on jediný z toho bude mať prospech, tak o akých kapitolistoch zase píšeš?….omnoho viac ako doživotná renta by ho ochránilo ak by sa začal správať ako civilizovaný človek a dlhé roky neútočil na všetkých naokolo kto si dovolí mu oponovať…

    2
  12. To je aky civilizovany? ako Matovic,Nad?Hlina? aj to je civilizovane ked chce niekto zakazat internet ako ta spuchlina z palaca,alebo Cekan co chcel neockovanych sundat,ci ako sa to vyjadril,kto je vlastne slusny z vladnej koalicie,alebo opozicie?

  13. to je taký čo nebude útočiť na všetkých naokolo, nebude sa vyhrážať uškrtením, vrazením rožku do huby, vodoliečbou, rezaním a rúbaním do krve po oponentovej kotrbe atd..nikto nie je dokonalý, každý občas povie niečo za čo by so mohol hanbiť ale nikto iný to tu nerobí takto cielene a koncetrovane 20 rokov….veď čo tlačovka, čo status, čo príhovor tak to je útok, zloba..

    2
  14. Ratafak záleží,už aj slepý a hluchý vidí aká je realita.Trepes,trepeš,hľadáš a nič ti nevychádza .Je to jednoduché,proste s teba čiši puha nenávisť,a nie si schopný žiť v realite!

    1
  15. A už sme tam Ratafak,ako vždy.Dobre priznávam,ty si len na jedno oko slepý a na jedno ucho hluchý.

  16. napíšem že Fica by najviac ochranilo ak by prestal útočiť na všetkých naokolo (rozoštvávať spoločnosť) a na to som dostal odpoveď že trepem, som hluchý, slepý, nevidím realitu a neviem čo….a keď sem dám video plné ficových arogantných a útočných rečí tam som pokrytec, farizej a už len slepý na jedno oko atď…..vy ste naozaj úderka zo súmračnej? obhojovať fica za každú cenu nech robí čo robí,..útočiť na každého kto si dovolí pripomenúť tie jeho slová, aroganciu a útoky?….
    …všetci sú farizaji, pokrytci, slepý, hluchý a to len za to že si dovolím mať názor že x násobný premiér Slovenska by sa mohol chovať ako normálny človek a nie len na každého kydať?…..a že by naozaj pre všetkých bolo lepšie ak by každý príhovor, status atd neotočil na útoky….či vám sa takáto politika páči?..síce na hovno zdravotníctvo, školstvo, mládež uteká za hranice ale aspoň má premiér taký „pekný – národný“ slovník a dokáže nakydať kýble hnoja na každého okolo?

    3
  17. Páči sa mi táto hlúposť, obmedzenosť a pokrytectvo voličov smerohlasu. Smutné je len to, že aj také jednoduché teliatka majú rovnaké volebné právo, lebo čítať tieto výplody, to je fakt na zaplakanie. Fico a spol. nadávajú všetkým naokolo, vyhrážajú sa a želajú im skapať, ale potom povedia, že tí druhí sú neslušní a teliatka im to zožerú. Slušnosť je aj pobiť sa pred policajtami s Matovičom, slušnosť je aj zbiť a hádzať vajcia na Pročka, ale keby sa to stalo niekomu zo smerákov, tak babky demokratky aj zbúrajú parlament. Tomu sa hovorí obmedzenosť, pokrytectvo a dvojítý meter, ale čo by človek čakal od tupcov, ktorí nevedia napočítať do desať..

    2
  18. Viete čo chlapci,mleté z posledného,nemáte víziu,nemáte nič,okrem lebo Fico,lebo Smer a za rok po vás neštekne ani pes.Len by ma zaujímalo,či tento blog je dotovaný peniazmi nás všetkých.Este mier na Ukrajine,voľby v USA a hotovo.Takze s vami strácať čas,nemá cenu.

  19. A akú víziu má táto vládna sebranka? Tí sa nevedia dohodnúť ani na ústavnej funkcii predsedu parlamentu. Víziu majú jasnú – dostať kamarátov z basy, ovládnuť médiá po vzore maďarov, nastaviť správne smerovanie tokov eurofondov a štátnych, teda našich peňazí, tým správnym firmám. Na bežných ľudí z vysoka serú, zatiaľ pre bežných ľudí za skoro rok ani prd, nič, všetko stojí a čaká sa, ako napríklad náš most. Žiadny zákon v prospech bežných ľudí, nebodaj nejaká reforma.

    2
  20. Anonym 6. júla 2024, 19:18:
    Stale dookola to iste trapne blabotanie 😀 Mal si radsej namiesto vypisovania svojho frustrovaneho prispevku, rucne podopierat nadjazd nad R1 aby dlhsie vydrzal 😀

  21. Anonym 6. júla 2024, 19:32…namiesto toho aby si rozumne napísal čo táto vláda za tých 12+1 rokov spravila pre ľudí zase nič rozumne z teba nevyšlo…platíš dane aby si potom vlastnými rukami podopieral mosty? Z teba musí mať Fico vážne radosť, on si zvýši plat, zabezpečí doživotnú rentu a ty tu za neho takto bojuješ a ešte by si aj podopieral mosty…rád si takto nechavaš na.rat na hlavu aj v práci? Alebo iba od politikou?

    2
  22. ‚Vladna sebranka‘ ma pomerne jasnu nielen viziu, ale vdaka KDH uz aj ustavnu vacsinu v parlamente. K navyseniu poctu ustavnych sudcov a mnohym dalsim veciam cesta otvorena.

    1
  23. Ty kokot,tebe sral matovic na hlavu a tieklo ti to az do gagora,si sa pravidelne dusil matovicovymi srackami a este si si pytal duplu,az tak si bol opojeny,ty magor zmateny.

  24. pre ratafaka 6. júla 2024, 23:59 – do dnesnej pol noci, teda do 24 hodin sa bud diskutujucemu ospravedlnite, alebo Vam budu stiahnute vsetky prispevky.

    Na Vase hulvatske systematicke a dlhodobe spravanie som uz bol adminom upozorneny – toto ste ale prehnal. Bud ste schopny diskutovat slusne, alebo na svoje primitivne prasaciny si najdite inu platformu.

  25. On to len prehnal s alkoholom a tak sa trošku odviazal. Inak je to len hlúpe kura, ktoré zožerie všetko, čo mu súdruh birmovaný a jeho zločinecká banda hodia na zem.

  26. A ja si myslim, ze to je ten nas odbornik na nosatych a prezidentku.
    A este na vykopavky.
    Ale to nevylucuje, ze zozere aj vylucene.

  27. Len za vulgarizmus sa ospravedlnujem,inak vsetko plati a je mi jedno co mi kto stiahne.

  28. pre ratafaka 6. júla 2024, 23:59…a čo ja mám s Matovicom? Nikdy som ho nevolil ani neobhajoval a už vôbec nie že by som sa tu takto opúšťal ako ty za Fica…je až neuveriteľné ako vás dokáže vydrazdit jednoducha otázka, čo pre vás za tie roky v vláde spravil…a este neuveriteľnejšie je že na to neviete odpovedať nič, len nadávky a vulgarizmy…už ste ako sekta s nedotknutelnym vodcom na čele…ja o nejaké ospravedlnenie nestojim, nelam si s tým hlavu…ak máš potrebu cez víkend o polnoci kvoli vodcovi vypisovať také príspevky tak zasluhujes skôr ľútosť a pomoc

    1
  29. Nepotrebujem ani lutovat ani pomahat,politiku sledujem vyse cca35 rokov a skutocne nechapem ako si moze niekto zastavat ,alebo hajit s takou vervou ako ty ratafak nejakeho politika,alebo politicku stranu,je uplne jedno akeho,to ,ze je Fico zlodej a klamar vieme vsetci pricetny a sledujucu tu magicku politiku,ale zastavat si vlady okrem tych Ficovych je vazne chore,ani jeden politik po 89 nemyslel najprv na lud a az potom na seba.

    Na tvojich komentaroch nevidim silnu kritiku na slabomyselneho Matovica a jeho chore OLANO,tak ako to robis na Fica a Smer,alebo Hlas.
    Ja naozaj Fica ani Danka,alebo Peleho nemusim,u mna su to profesionalny podvodnici.
    Ale ten Fico ma u mna take male bezvyznamne + oproti Matovicovi,alebo Sulikovi,nie je az take bezohladne politicke hovado ako Matovic,ktory je schopny cohokolvek a o zahranicnej politike Matovica sa snad ani bavit nemusime.
    To som chcel povedat na tvoju adresu,ze nerozumiem ludom co tu urputne obhajuju akehohokolvek politika,stranu ,opozicneho koalicneho,alebo aj europskeho,vsetko su to bezcharakterni spinavci,pozerajuci sa len na svoju buducnost.

  30. No a ešte mi napíš koho tu obhajujem…to že počas Ficovej vlády nekritizujem vlády Matoviča, Radičovej, Dzurindu alebo Mečiara ale tu súčasnú štvrtú Ficovu je snáď úplne logické….
    Matovič je politicka mrtvola, nezvládol vládnutie a voliči mu to pravom spočítali…tak by to malo byť…nemal by som moc dobrú mienku o volicoch čo by nám 4 krát zvolili za premiéra Matoviča, rovnako ako nemám moc dobrú mienku o voličoch ktorí sú schopní zvoliť 4 krát Fica bez toho aby vedeli prečo a zároveň ako ty pises „Fico zlodej a klamar vieme vsetci pricetny“…Dzurindovi voliči spočítali aj gorilu a skončil, Matovicovi chaotické vládnutie a skončil, Fico devastuje štát štvrté volebné obdobie, kauz mal toľko že to nejde spočítať, klame, uráža, rozdeľuje spoločnosť ale vyzerá že nám bude vládnuť večne a nikto nevie povedať prečo…

    2
  31. mimochodom k tej zahraničnej politike, to bola podľa mňa jedna z mála vecí ktorá u minulých Ficových vlád fungovala aj keď niekedy to už bolo za hranou servilnosti ako napríklad pri prijatí vaznou z guantanama či poslanie naších peňazí na záchranu bohatších grékov….inak v tom bolo jasné prozápadné smerovanie a Korčok naviazal na Lajčákovu líniu a dokončili sa niektoré projekty započané za Ficovej vlády – napríklad tá obranná zmluva, z ktorej Fico spravil takú tému pričom to bola práve jeho vláda ktorá tie rokovania začala a dnes hovorí že američania sú féroví….
    no bohužial dneska už nefunguje ani tá zahraničná politika, najbližší spojenci sa od nás odkláňajú (češi, poliaci…), každému kto pomáha napadnutej ukrajine nadávame do vojnových štváčov ale toho čo tú vojnu začal a vyhráža sa aj nám atomovkami by sme nemali démonizovať…a ešte nám tu ostal kámoš Orbán čo nás považuje za kus svojho odtrhnutého územia…naša šťuka aj s Pellem niečo iné hovoria doma publiku a iné v zahraničí…ďakujem pekne za takúto zahraničnú politiku…

    2
  32. Ratafak plachta 7. júla 2024, 14:05 – aj tuto na diskutujucom pre rp 7. júla 2024, 13:36 vidno Ficov majterstyk. Sleduje politiku vyse 35 rokov, ale napriek tomu sa Ficovi podarilo ho presvedcit nevolit niekoho, ale volit proti.

  33. Anonym 7. júla 2024, 10:54 – presne o ten / tie vulgarizmy ide. A nielen pod tymto clankom a v oznacenom prispevku.

    V diskusii pod clankami sa spravate ako menejcenne mentalne nevyzrete prsa, ktore vulgarizmami castuje este aj mlade, policiou hladane dievca a vlastne kazdeho.

    Ak mate nejaky komplex menejcennosti kompenzujete si ho takymto verejnym ponizovanim, skoncite s tym – minimalne na SeredOnLine.

    S inym nazorom nema v diskusii nik normalny problem. Ide o diskusiu a v diskusii ako takej je rozdielnost nazorov normalna.

    Dakujem.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované