back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Jubilejný 20. ročník ŠKÔLKÁRSKEJ OLYMPIÁDY

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -


Vo štvrtok 6. júna sa na futbalovom štadióne v Seredi konal jubilejný 20. ročník Škôlkarskej olympiády. Podujatia sa zúčastnili predškoláci z materských škôl zo Serede, Dolnej Stredy, Križovian nad Dudváhom, Paty, Pustých Sadov, Šintavy, Šoporne, Šúroviec, Zemianskych Sadov, Vlčkoviec, Vinohradov nad Váhom, Váhoviec a Zavaru. Škôlkárska olympiáda je zameraná na podporu spoločných aktivít materských škôl, na rozvoj telesnej všestrannosti, športovej zdatnosti a zdravej súťaživosti detí predškolského veku. Organizátorom podujatia je už tradične mesto Sereď, oddelenie školstva, športu a kultúry.

Škôlkárska olympiáda sa v Seredi koná neuveriteľné dve desaťročia. Každoročne sa jej zúčastňuje okolo 380 predškolákov. Okrem toho, že sa jednalo o jubilejný ročník, bola tento rok Škôlkárska olympiáda aj súčasťou Olympijského dňa, ktorý organizuje Slovenský olympijský a športový výbor. Všetky podujatia tohto dňa sú súčasťou slovenskej štafety „Naše farby, naše srdcia“ pri príležitosti nadchádzajúcich Hier XXXIII. olympiády v Paríži, ktoré sa uskutočnia od 26. júla do 11. augusta 2024.

Slávnostné otvorenie podujatia začalo príhovorom primátora mesta Sereď Ondreja Kurbela. Vyzdvihol vysokú účasť materských škôl, ktoré prijali pozvanie. Zvlášť ocenil nadšenie a aktivitu všetkých, ktorí sa každý rok podieľajú na tejto krásnej tradícii. Poďakoval tiež vedúcej oddelenia školstva, športu a kultúry Silvii Kováčovej a celému jej tímu za vynikajúcu organizáciu nielen tohto ročníka, ale aj uplynulých 20 ročníkov, vďaka čomu sa podujatie stalo takou obľúbenou udalosťou.

Po príhovore nasledovalo zapálenie olympijského ohňa a skladanie olympijského sľubu športovcov a rozhodcov. Tento ročník sa niesol v duchu rozprávky Janko Hraško športuje. Deti čakali súťažné disciplíny ako Janko Hraško sa prechádza po lúke, Janko Hraško zbiera halušky, Janko Hraško sa schováva, Janko Hraško vyhadzuje peniaze a Janko Hraško sa vracia domov. Malí oplympionici sa s nadšením zapojili do týchto disciplín, pričom ukázali svoj športový talent a radosť z pohybu.

„Je úžasné, že takéto podujatie vydržalo v Seredi 20 rokov a stále prináša radosť a nadšenie deťom i nám dospelým. Dovolím si povedať, že zrejme ide najäčšie podujatie podobného druhu na Slovensku. Na olympiádu sa predškoláci vždy pripravujú niekoľko týždňov vopred a je to pre nich obrovský zážitok, na ktorý sa veľmi tešia. Opäť sme si to veľmi užili,“ povedala Adriana Bašová, jedna z učiteliek na MŠ D.Štúra.

Hlavným rozhodcom športových súbojov bola Silvia Kováčová, ktorá podujatie aj moderovala. A tak ako po minulé roky, jej to išlo opäť excelentne. Ďalšími rozhodcami bola Xénia Višvardová a Eva Šuláková. Zdravotný dozor a hudobnú produkciu mal na starosti Marek Čulaga. Kolektív tanečníčok LY DANCE YUNITED vyplnili oddychový čas a funkciu časomeračov vykonávali žiaci ZŠ Jana Amosa Komenského v Seredi. Pre deti bol pripravený pitný režim aj sladkosti na doplnenie energie.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Škôlkarská olympiáda sa úspešne skončila a všetci odchádzali s úsmevom na tvári. Deti predviedli svoje zručnosti a odhodlanie, pričom si zároveň užili množstvo zábavy. Všetky zúčastnené družstvá získali za jednotlivé disciplíny diplomy, každý zúčastnený športovec v jednotlivých disciplínach dostal drobnú sladkú odmenu a všetci športovci, ktorí sa zúčastnili olympiády získali medaily.

Podujatie bolo realizované s finančnou podporou mesta Sereď a TTSK.

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované