back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Seredských taxikárov prekvapila kontrola Mestskej polície a Finančnej správy

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Mestská polícia Sereď | Hliadky MsP začali vykonávať kontrolu povinností pri prevádzke taxi služieb, kde zo zákona č. 56/2012 o cestnej doprave im ako prevádzkovateľom taxislužieb a vodičom taxíkov vyplývajú určité povinnosti.

Pri vykonaných kontrolách bolo viackrát zistené, že niektorí vodiči taxíkov nemajú správne doklady, nevedeli sa preukázať osvedčením vodiča taxislužby, nevedeli predložiť kópiu koncesie taxislužby, nemali zdravotnú a psychickú spôsobilosť na vedenie vozidla taxislužby, mali zle označené vozidlo taxislužby a pod.

Z uvedeného dôvodu sme oslovili Finančnú správu SR k spolupráci pri kontrole podmienok taxislužieb a dňa 26.5. sme zorganizovali vzájomný spoločný výkon služby. Počas kontroly boli skontrolovaní viacerí vodiči taxislužby, kde boli zistené nedostatky, ktoré boli riešené uložením blokových pokút. Táto spolupráca s Finančnou správou bude pokračovať na pravidelnej báze.

Z tohto pohľadu chceme vyzvať obyvateľov, aby dávali pozor a uvažovali o tom, komu sadajú do taxíka, aby nepodporovali „čierne“ taxislužby a protiprávne jazdenie vodičov, aby si všímali či vodič má oprávnenie jazdiť na taxíku (preukaz vodiča musí mať vo vozidle na viditeľnom mieste), či vydáva potvrdenie o úhrade a pod.

zdroj: FB / Mestská polícia Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Také kontroly treba robiť často a udeľovať najvyššie možné pokuty. Inak si budú robiť čo chcú.

  2. Uvedomujete si čo píšete? Ale pritom si voláte na taxislužbu,,,na to sú vám dobrý.

    3
  3. Ja si myslim, ze “najvyssie mozne pokuty” je treba udelovat za ine veci a nie taxikarom 😂 volate si ich vy… oklamal vas niekto? Ale zasa treba mat so vsetkym problem, čo pride do rany, inak si ludia ani nespomenu 😂👍

    2
  4. Všetko zo všetkým súvisí. Ľudia si nevolajú taxík z rozmaru, ale preto, pretože autobusy, vlaky chodia tak ako chodia, že sa veľmi ťažko niekam dostanete. V sobotu, nedeľu a vo sviatok sa autobusom do priľahlých obcí nedostanete, pretože nechodia. Za všetkým aby ľudia cestovali, pretože sa všetko sústreďuje len do veľkých miest, či sú to lekári, banky… Tak čo im zostáva? Len si zobrať taxík. A môžeme byť radi, že aspoň ich máme.

    4
  5. Mne osobne je uplne jedno, ci ma taxikar v poriadku nejake papiere. Aj tak to je iba zbytocna byrokracia. Ak nie je ozraty, nema ceny ako v Bratislave a nepride pre mna na rozbitej Felicii, nemam problem.

    2
  6. Niektorí ste tu takí sprostí, že až. Áno, ľudia potrebujú taxi, preto ich aj využívajú. To však neznamená, že ten yntelygent za volantom nemusí dodržiavať legislatívu. Keď má niečo zákonom určené, tak je povinný to dodržať, inak nech ide makať za pás a taxikárčenie prenechá iným. Ak nie je schopný zohnať si zopár povolení, na ktoré ani netreba IQ, nech tlačí káru. Pochopeno? A to ešte niektorí môžu byť radi, že nikto od nich nežiada povolenia na prevoz drog.

    5
  7. Presne tak! Veď je to jeho zamestnanie, sám si ho vybral,tak nech má všetko v poriadku!Nielen ja,ale každý zamestnanec musíme dodržiavať to čo od nás chce zamestnávateľ!Inak môžeme ísť, keď sa nám nepáči!

    3
  8. Vase smradlave zapotene rite vam rozvazaju a este by ste na nich pomaly aj trestne oznamenia davali,banda zakerna.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované