back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Dnes máme všetci veľkú šancu zmeniť našu spoločnosť. Zamyslieť sa, či takto chceme tu spolu žiť.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Roky sledujem, ako sa šírenie nenávisti rozmohlo po sociálnych sieťach, napríklad aj tu na FB. Práve na nich (nie v médiách) som sa o sebe dočítal, že musím zomrieť, musím vysieť na šibenici, musím ísť do basy, musím odísť zo Slovenska, musím byť ticho, atď.
A pritom som sa za posledné roky previnil len dvakrát. Po prvé, lebo som sa vždy držal vedeckých faktov a konsenzu a nemienil som prestať vysvetľovať vedecké fakty, dôkazy a vedeckú metódu. Po druhé, lebo som si dovolil v jednej vedeckej diskusii použiť iróniu, respektíve hovoriť jazykom tých, ktorí mi už od začiatku pandémie nevedia prísť na meno a oveľa horšie.
Šírenie nenávisti nám na Slovensku prerástlo cez hlavu. Dnes máme smutnú vizitku vo svete. Sme krajina, kde sa zabíjajú novinári, páchajú teroristické činy, dokonca už aj atentát na premiéra krajiny, ktorému prajem skoré uzdravenie. No namiesto toho, aby sa situácia ukľudnila, dnes tu máme morálne autority, ktoré šírenie nenávisti ešte, naopak, stupňujú. Voči médiám, novinárom, opozícii, dokonca to schytávam aj ja. Už som sa tu na FB dočítal, že aj ja môžem za tento tragický atentát.
Nebudem menovať, ale všetci normálni ľudia v tejto chvíli nebudú vytĺkať lacné politické body z tragédie, ktorá zasiahla celé Slovensko. Bude to robiť len niekto, kto nesmierne baží po moci, po teplom miestečku v európskom parlamente alebo niekto, kto nedokáže žiť bez pozornosti jeho sledovateľov na sociálnych sieťach.
Dnes máme všetci veľkú šancu zmeniť našu spoločnosť. Zamyslieť sa, či takto chceme tu spolu žiť. Priznať si, že to šírenie nenávisti, klamstiev, invektív, dezinformácií, že to osočovanie a nadávanie nám už prerástlo cez hlavu. Je ešte čas, aby sme všetci zaradili ručnú brzdu, vybrali sa cestou reflexie a naozaj prestali.
Vyzývam všetkých politikov, ktorí si za posledné dni nemohli nekopnúť do svojho politického oponenta, médií, verejných osobností, atď., a to aj po brutálnom a odsúdeniahodnom atentáte na Róberta Fica, aby s tým okamžite prestali. Neburcujte vášne, nešírte nenávisť a zlo na svojich profiloch, nebojujte klamstvom, urážkami a osočovaním. Lebo to nemôže dopadnúť dobre. Možno tým získate nejakých voličov navyše, ale spoločne stratíme našu krajinu, kde chceme všetci žiť v pokoji, porozumení, solidarite, slobode a vzájomnom rešpekte.
Zdroj: FB
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované