back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

O mesiac a pol končí detská pohotovosť v Galante. Vek detských lekárov sa blíži k šesťdesiatke

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Pediatri starnú a veľmi nepribúdajú. Len v minulom roku ich v detských ambulanciách chýbalo 230.

Máme síce zdravotnú starostlivosť garantovanú zdarma, no začína to byť už len teória. Prakticky, zdravotná starostlivosť, na akú sme boli zvyknutí v minulosti, postupne prestáva na Slovensku byť pravdou.

Od 1. júla budú zrušené detské pohotovosti v desiatich mestách. A to v Senici, Sabinove, Ružomberku, Piešťanoch, Novom Meste nad Váhom, Námestovo, Myjave, Medzilaborciach, Košiciach – okolie a ako inak, aj v Galante.

Na pohotovostiach slúžia prevažne starší lekári, čomu sa netreba čudovať, keďže na Slovensku máme priemerný vek pediatrov 59,5 roka.

Koho je to chyba?

Úplne každého politika od Nežnej revolúcie, ktorý sa vlastnému bachoru, zabezpečeniu vlastnej rodiny a firmy a pravidelným kampaniam, platným sľubom dávaných voličom a ich oblbovaniu venoval výrazne viac a intenzívnejšie ako zabezpečeniu základného fungovania štátu s perspektívou do budúcnosti.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Smutné je, že pediatri nerastú ani na stromoch, nepredávajú ich ani v supermarketoch, ba dokonca ich nekúpime ani v lekárni. Dnes ich už veľa nezískame ani z Ukrajiny, a tí ktorí sú rečovo zdatnejší a ich väzby na Slovensko nie sú čisto národovecké, úplne bez problémov prijmú podmienky minimálne v Českej republike, prípadne v civilizovanom zahraničí, kde sa štát netvári že funguje, ale služby občanom – čo je nakoniec v podstate jeho jediná (alebo takmer jediná) úloha, reálne poskytuje.

Je potrebné uvedomiť si, že keby súčasná ministerka zdravotníctva namiesto pestovania dieťaťa z inkubátora bez akejkoľvek ochrany dostala spásonosný nápad ako na školy so zdravotným zameraním a následne na medicínu agitovať snáď všetkých mladých ľudí, ktorí onedlho budú končiť základnú školu. Najbližšie zdravotné sestry by sme pri lôžkach pacientov videli tak o 10 rokov a lekárov s potrebnou kvalifikáciou a aspoň akou-takou praxou o 13 až 15 rokov, čo znamená že ak súčasní pediatri, ale aj všeobecní lekári nebudú pracovať do osemdesiatky alebo sa nestane zázrak, na redukciu zdravotnej starostlivosti štátnymi zariadeniami si budeme musieť zvykať výrazne intenzívnejšie.

 
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Je velmi smutné že nám tu viac ako tri desatročia vládne bolševická chatra nenažraná.

    6
  2. Veď p. ministerka tam nie je na to, aby niečo v zdravotníctve zlepšila. Je tam na to, aby vychádzala v ústrety majiteľom zdravotných poisťovní.

    5
  3. Hlavne, ze sa ministerka stale foti na instagram, princeznicka…..zdravotnictvo vdaka vladam fica zatial kolabuje. Je to vysledok jeho vladnutia, je uz 4x premierom, hanba mu.

    6
  4. Takze pediatri zostarli za posledne 4 roky, pomreli a mladi odisli von za lepsim. A to vsetko za matelka.
    Skus vymenit lekara, karol. Jaj vlastne nemas s kym.

    5
  5. Anonym 11. mája 2024, 15:03 – pre teba ako menej chápavého to napíšem ešte takto. Rušenie resp. presúvanie pohotovosti bolo rozhodnuté za vlády tých dvoch spomínaných politikov.

  6. Karolko nechápeš podstatu, na tých pohotovostiach jednoducho nemá kto robiť, a to nie je dôsledok posledných 3 rokov, ale hlavne tých 12 predtým. Matelko to už iba zachraňoval a práveže za jeho vlády sa pridalo sestrám a doktorom viac ako tvoj fiko spolu za 12 rokov. Aj ten stabilizačný príspevok trochu pomohol, ale iba dočasne. Hlavne treba vrátiť na SK tých, ktorí za fika poutekali do zahraničia a to sa už zrejme nepodarí, skôr naopak, začali teraz utekať ešte viac…

    5
  7. Keď vyštuduju na Slovensku, tak treba odrobiť 10 rokov na Slovensku, potom môžu odísť. A je to vyriesene.

    4
  8. Kde boli dezolky, keď chodili sestričky a lekári protestovať? Jáj, pitchovali ste, že čo si to dovoľujú protestovať, veď zarábajú lepšie ako vy vo fabrike, čo na tom, že študovali viac rokov, ako viete napočítať.

    3
  9. Šimečkodezoláti majú najviac rozumu, voľby boli demokratické vyližte si prdel.

  10. Karolko, smerohlas a im podobní hlupaci. Tliachate,len opakujete hesla z papul Blahu, homosexuala Pellegriniho, tupeho Danka atd.. podstata problému je v článku vystihnutá výstižne. Ste tak hlúpi,ze jedine co vam zostava je šírenie klamstiev a nenávisti. Odorova krátka vláda bola za posledných 20 rokov jediná,co chcela spravit niečo pre tuto krajinu.

    8
  11. Anonym 11. mája 2024, 23:48
    Ty si z tých progresívnych tupcov, čo volili bukvicu za prezidenta, že sa zaujímaš o moju masturbáciu? O tvojej drbnutosti svedčí aj to, že ani jednoduchú vetu zo siedmich slov nedokážeš napísať bez chyby. Či už si bol rozvíjať mozgové bunky v papuči a po pive s borovičkou sa tažšie píše, že? Stále neviem, prečo sú dezolky také nervózne, veď máte vládu snov, žiadna korupcia, žiadne medvede, žiadni migranti, žiadna podpora Ukrajiny, lacné palivo, lacné potraviny 😀 😀 😀

    1
  12. Čudné pravidlá diskusie sú tu nastavené, keď tu nikto nič neporušuje. Možno vymažú mňa, keď na to poukážem.

    1
  13. Ale tak aspoň máte pokoj, bez doktorov nemusíte riešiť = 100% pokoj. 😀

    1
  14. Je demokracia a sloboda prejavu? Je! Na jednej strane vyplakávate, keď sa vymazávajú komentáre, potom plačete, keď sa komentáre nevymazávajú. Kvákate o cenzúre a slobode slova, ale otvorená diskusia vám tiež vadí. Tento bordel v hlave, tupota a obmedzenosť je vidieť aj na výsledkoch volieb, prázdne heslá o demokracii a slobode a hneď treba upratať RTVS, lebo netancujú, ako prepitý bolševik píska, nadávať na západ, ale kvôli eurám sa im pchať do zadnice, obdivovať russko a nadávať na cenzúru a obmedzovanie slobody prejavu… Alebo to bude len tým, že slovač je taká sprostá, že ani nevie, o čom hovorí?

    2
  15. Žil si niekedy na západe, ja áno,tam je spoločnosť často viacej rozhádzané ako tu a o tom je demokracia a nie vypínanie neposlušných webov,ako to robila minulá vláda a korupcia je všade na svete..

  16. Aké neposlušné weby vypínala minulá vláda? 😀 Vy, voliči smeru, hlasu a sns ste ozaj takí prepití, alebo ste takí tupí od prírody? 😀
    A ešte klinec do rakvy, že korupcia je všade na svete, to sa máme ako potešiť, že sme svetoví? Ach, a takíto hlúpučkí boli tiež v tom zahraničí, kde si žil, alebo si bol výnimočný?

  17. Treba volať RZP. Nebudem s chorým dieťaťom letieť do Dunajskej aby mi tam oznámili, že sa mám vrátiť do Galanty kvôli hospitalizácii. Akonáhle mi raz povedia, že neprídu ale mám sa trepať do DS, podávam TO. Keď to tak chcú, budú to mať.

  18. smerohlas,ďalší truhlík,čo ma krištálovú guľu a hneď vie,kto koho volil,ty výnimočný..ak pozrieš na svoju krištáľovu guľu,tak vieš,čo si..

  19. Pre: DAR 11. mája 2024, 21:24
    Sakra, že si toto ešte nikto nevšimol už sme dávno mohli mať všetky chýbajúce profesie pokryté…. /s
    🤣🤣🤣

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované