back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Florbal v Seredi mení svoju identitu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Florbal Polar Foxes Sereď (Ice Players Sereď) |  Neodmysliteľnou súčasťou športu v našom meste sa v posledných desiatkach rokov stal aj florbal. Tento dynamický šport si čoraz viac získava svojich priaznivcov nielen na Slovensku, ale aj po celom svete. Profesionálni ale aj hobby hráči, mladší ale aj starší, šport naozaj pre každého, kto si rád dopraje aktívny pohyb.

Florbal v Seredi nie je výnimkou a môžeme sa pochváliť širokou členskou základňou. Aktuálne disponujeme počtom viac ako 100 aktívnych členov, od najmenšej prípravky až po mužský tím. Taktiež sa tešíme veľkej obľube a záujmu o tento šport aj zo strany rodičov a priateľov klubu, ktorí sa pravidelne zúčastňujú na tréningu pre verejnosť každý pondelok (19:30-21:00).

Všetko však nebolo také jednoduché ako dnes. Pandémia covid-u sa výrazne podpísala o výpadok niektorých mládežníckych kategórií, prípadne odchod niektorých hráčov do iných tímov v okolí. Po uvoľnení pandemických opatrení sme ako klub, teda v podstate začínali od začiatku. Pozitívnym impulzom však bolo rozhodnutie niektorých hráčov z mužského tímu začať pracovať s deťmi a mládežou ako tréneri.

Cenným prínosom do klubu sa ukázalo aj absolvovanie trénerských školení v rámci Českého florbalu. Tréneri tak získali nielen cenné rady a nápady ako efektívne pracovať s deťmi a mládežou, ale priniesli do klubu aj víziu Českej cesty – vytvoriť stabilné prostredie a podmienky pre rozvoj hráčov. Rozvíjanie rovnako herných zručností, ako aj samotných osobností hráčov.

Preto sme sa rozhodli aj pre zmenu klubovej identity z Ice Players Sereď na Polar Foxes Sereď. Najskôr to bola len nevinná myšlienka z dielne novo vzniknutého marketingového oddelenia, no čím viac sme nad tým premýšľali, tým viac sa nám táto predstava pozdávala. Pôvodný názov navyše novým členom už príliš veľa nehovoril, predsa len pochádzal z čias prvotného rozmachu florbalu v našom meste na Gymnáziu Vojtecha Mihálika a mestskej florbalovej ligy cca 12 rokov dozadu.

Nový názov a zmena loga teda dostali zelenú. V rámci klubu sme najskôr tieto zmeny v spolupráci s KC Priestor odprezentovali do vtedy nič netušiacim rodičom a členom. Predstavili sme aj nový merch, o ktorý bol okamžite obrovský záujem. Neskoršie uverejnenie nových zmien na sociálnych sieťach sa rovnako stretlo s veľmi pozitívnymi ohlasmi a podporou. Krátke promo video z prezentácie si môžete pozrieť TU.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Reakcie ľudí na novú identitu z klubového prostredia ale aj mimo neho:

Haberajter, Slavomír (tréner – ml. žiaci): „Zmenu loga a celkovej identity vnímam ako výbornú následnosť so zmenou filozofie klubu. Pracovať na rozvoji hráčov nielen po hernej, ale aj po osobnostnej stránke od útleho veku. Možno si to vyžaduje dlhší čas, ale urobíme všetko preto aby sa nám to podarilo. Líška symbolizuje našu prefíkanosť v hre a dravosť po dosiahnutí stanovených cieľov.“

Španko, Rudo (rodič): „Keď som išiel na stretnutie, kde mali byť predstavené určité zmeny v klube, vôbec som netušil o čo sa jedná. Bol som plný očakávania a vzrušenia, keďže sa už sociálnymi sieťami šírila myšlienka zmeny loga. Na moje veľké prekvapenie sa však nejednalo len o zmenu loga, ale zmenu celkovej identity. Predstavené mi bolo nové logo, nový názov, nové dresy, merch a celkové nové ponímanie samotnej organizácie s pútavou a veľmi profesionálne spracovanou prezentáciou a krátkym videom. Keď sa k tomu dnes spätne vrátim opäť mám zimomriavky ako keď som to videl prvý krát. Cítim nesmiernu radosť, hrdosť a vďačnosť za všetkých ľudí, ktorí majú s touto organizáciou niečo spoločné, ale najmä za deti, ktoré sa môžu pochváliť medzi sebou či už v škole, vonku alebo v súkromí do akého klubu patria. Preto by som rád vyjadril obrovskú vďaku a rešpekt všetkým tým, ktorí do tohto išli. Všetkým, ktorí už dnes tvoria Polar Foxes Sereď.“

Fačkovcová, Mária (viceprimátorka mesta Sereď): Keďže mám svoj FB profil nastavený tak, že sa dozviem o každej akcii, ktorá sa deje medzi seredskými florbalistami, tak som samozrejme zachytila aj zmenu loga a názvu. Aj vďaka zdieľanému promo videu viem, čo znamenajú jednotlivé symboly na novom logu. Nové logo vnímam ako ďalší posun k lepšiemu a snahu zviditeľniť svoj klub. Nielen novými dresmi a logom, ale aj rýchlejšou, svižnejšou a dravou hrou a väčším hladom po víťazstvách. Toto prajem všetkým florbalistom a florbalistkám, aby sa viac presadili, ešte viac zviditeľnili aj tento druh športu v našom meste a nech im k tomu pomáha nové logo na ich dresoch!“

Ďalším našim cieľom je sa ako športový klub ďalej rozrastať a napredovať. Preto prišla aj myšlienka stáže v susedných Čechách. Vycestovali sme preto do Českej Třebovej (počet obyvateľov podobne ako Sereď) do klubu FBK OT kde sme absolvovali 2-dňovú stáž. Odniesli sme si veľa užitočných informácií zo samotného fungovania a riadenia organizácie. Taktiež sme mali možnosť nahliadnuť do tréningových procesov v jednotlivých kategóriách (mladší žiaci, starší žiaci, dorastenci) a opäť niečo nové odpozerať a naučiť sa. Touto cestou by sme sa chceli organizátorovi tejto stáže poďakovať za jeho čas, ochotu a zdieľané informácie. Článok zo stáže od našich českých susedov si môžete prečítať tu TU.

Hodnotenie stáže:

Janda, Ján (tréner – st. prípravka): „Vedenie klubu prišlo so zaujímavými poznatkami z Česka, kde sme mali možnosť vidieť ako to má v klube fungovať. Veľmi si želám aby sa nám našu víziu podarilo naplniť, aby sme sa v priebehu pár rokov stali top klubom v regióne. Čaká nás však veľa práce, máme pred sebou ešte dlhú cestu a preto pevne verím, že nám aktuálne nasadenie a motivácia vydrží a podarí sa nám splniť stanovené ciele.“

Janda, Peter (predseda klubu): Po absolvovaní trénerských školení v Česku minulý rok nás filozofia Českej cesty natoľko oslovila, že možnosť stáže v Českej Třebovej sme okamžite využili. Získali sme množstvo skvelých nových a cenných informácií, ktoré budeme postupne implementovať do našich procesov. Chcel by som sa poďakovať pani Renate Typlovej, ktorá nám poskytla obrovskú podporu. Teším sa na spoluprácu a prácu, ktorá nás čaká. Verím, že tvrdou a poctivou prácou sa z Polar Foxes stane najlepší florbalový klub minimálne v našom regióne.

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

 

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované