back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

„Ľuďom z Východnej Európy, ktorých túžby som sa snažil podporovať“ – George Soros

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Snáď najčastejšie kritizovaným finančníkom zo Západného sveta kritizovaným nielen súvislosti nepoznajúcimi jedincami náchylnými šíriť každý nezmysel, ale aj populistickými politikmi súčasnej doby, je práve  George Soros.

Aj v diskusiách pod našimi článkami slaboduchí jedinci dokážu v negatívnom kontexte vygrcať jeho meno hneď niekoľkokrát.

Napríklad včera tento príspevok, ktorého autor by v právnom štáte nepochybne získal  pozornosť OČTK:

„Postaviť túto Sorosovu kurvu k múru a zastreliť za vlastizradu. Bodka, vymaľované a potom všetkých tých bastardov PS.“

Samozrejme, že príspevok je v diskusii pod článkom  Zuzana Čaputová: „Atmosféra na Slovensku je aj po voľbách poznačená nenávisťou“.

V právnom štáte. Je ním ale Slovensko, keď obdobné vulgárne výroky dav beztrestne kričal na verejnom priestranstve pod dohľadom dnes vrcholových, vtedy kandidujúcich politikov?

- Článok pokračuje pod reklamou -

Ale späť k finančníkovi Sorosovi.

Najhulvátskejšími sú práve už spomenutí jedinci nepoznajúci historické súvislosti a fakt, že bez ľudí ako je práve George Soros a jemu podobní, by vo Východnej Európe a samozrejme aj v Československu  buď revolúcie nenastali, došlo by k nim výrazne neskôr a ťažko hovoriť či tak civilizovaným spôsobom.  Alebo by došlo len ku kozmetickým úpravám a veľa by sa toho nezmenilo.

No a práve títo ukričaní jedinci by o sociálnych sieťach a slobode na internete akurát tak snívali obdobne, ako tomu je v iných krajinách s diktátorskými režimami.

Faktom je, že práve George Soros financoval disent aj v bývalom Československu a napr. Charte 77 poskytol milión USD. Soros Československým disidentom pomohol prežiť  obdobie perzekúcií a prenasledovania totalitným komunistickým režimom.

Viac sa záujemca o historické fakty dočíta napr. v knihe George Soros – Směnka na demokracii, v ktorej sa autor venuje vzostupu a pádu Sovietského systému. Kniha bola  vydaná v roku 1991.

Túto knihu máme aj v knižnici Múzea totality.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. na 100 percent pravda pán majko.ďakujem za otvorenie očí.ešte keby dezoláti čítali ako sa nechávajú nachytať

  2. Moje nervy ! Onedlho budeme tohto špinavca oslavovať ako spasiteľa sveta ! Treba mu ešte postaviť obrovskú sochu !

    4
  3. Clanky o Sorosovi by som sem nedaval . Pavlovove psy cvicene Ficom Dankom a Kotlebom zacnu stekat. Ich naucena reakcia na podnet.

    1
  4. Som rád za tento článok. Úprimne. Hoci je relatívne krátky a stručný, oceňujem, že sa v ňom otvorene napísalo (a nie je to nič tajné), aké aktivity Soros roky robí. Nehodnotím ho pozitívne ani negatívne, mám k nemu neutrálny postoj, ale je fajn si to tu prečítať. Totiž ak nabudúce sa v nejakej diskusii objaví otázka nejakého snaživca typu „daj nejaký zdroj či Soros ovplyvňuje politiku v iných krajinách“, príp. „daj zdroj, že Soros organizuje revolúcie“, stačí si potom otvoriť tento článok. To sú proste fakty, pri ktorých sa niektorí tvária akoby sa včera narodili a majú snahu vyvrátiť aj v podstate známe skutočnosti. Pán Majko, vďaka za tento krátky a výstižný článok. Snáď to postačí niektorým aktívnym, ktorí jeho aktivity spochybňujú.

  5. Narazas na toto :
    Faktom je, že práve George Soros financoval disent aj v bývalom Československu a napr. Charte 77 poskytol milión USD. Soros Československým disidentom pomohol prežiť obdobie perzekúcií a prenasledovania totalitným komunistickým režimom.

    K teme :
    Charta 77 je dnes historikmi považovaná za jednu z najvýznamnejších akcií odporu voči režimu v období normalizácie po roku 1968, čo je však spôsobené aj faktom, že v čase jej vzniku a pôsobenia žiadne ďalšie viditeľné organizované opozičné akcie proti režimu prakticky neexistovali.

    Takze mozes byt vpodstate vdacny tym ludom ze dnes mozes ist volit nejakeho tvojho Harabinka alebo Uhrika alebo kludne aj Korcoka.

    1
  6. Vladolf,pekne,že tu vyzdvihujes charitu 77,ale prečo sa ty a tebe podobní správate práve ako ti komunisti proti ktorým bola tá charita namierená.Lebo ,neznesete iný názor,ako ten váš,nerespektujete demokratické voľby,keď ste boli pri moci,zatvárali ste opozíciu,keď počujem tých plagiatorov,tak recnia ako najväčší propagandisti komunistickej éry atď.Vy bojujete nie za niečo,ale proti niečomu.

    1
  7. Nezacali procesy so smerackymi kuwami za pelleho? Ved sa tym sam chvalil.
    A tie kydy s inym nazorom si uz strc nekam. Tupe kydy nie su nazor.

  8. To co zas taras za nezmysly.
    Citas to aj posebe?
    Ja som vdacny za to ze tu demokraticke volby vobec mame a ze vyhral Pele je sice absurdne a nelogicke ale respektujem to. Co si volici vybrali to maju.

    1
  9. Vladolf, nebol by si to ty, keby si k nejakému anonymovi nepriradil Harabinka, Uhríka… Keď aj napíšeš niečo normálne, vždy to pokazíš týmto, neviem či to máš úchylku alebo čo. Ty vždy vieš kto koho volí a podobne, neskutočná schopnosť. Takže žiadny Harabin ani Uhrík. Už od r. 2010 volím jednu stranu, ktorá je momentálne v opozícii, v predošlej vláde bola v koalícii. A ty ma ideš presviedčať o Harabínkovi alebo Uhríkovi. Veď to je už chorobné.

  10. Vladolf, má heslo ako mali komunisti :kto nejde snami ide proti nám republiku si rozvracat nedáme. Soros ,dal peniaze charte a zrejme aj Magdalénke Vašariovej ta bola proti charte 77.

  11. Aj tu moznost vyuzivas tak je vsetko v poriadku. Vyhral Pele a nikto tu nerobi Harabinovske sceny ze volby boli nulitne

    1
  12. my Maďari dobre poznáme potkana šoroša. potkan bez chrbtovej kosti ako aj jeho synček alexko. Trump ich vyprace z ameriky ako treba

  13. vy Madari ste predajne kurvy. Nechali ste sa kupit tou krvavou paprcou ficom za par supov pre tu kurvu foroa

  14. ano lebo sme mali voliť nenávistného potkana korčoka falošného. vy libtardi ste dobre mimo. jak maoisti. „kulturálna revolúcia“

  15. Ano nasi Madari, podporujeme Pellegriniho , Podporujeme aj cára Putina v tažení na Ukrajinu, majú na to historický nárok. Tak ako my máme nepopirateľný nárok na celú hornú zem ktorú nám bola darovaná od boha . SLovák bude robit na panskej roli ako je vôla božia aj vladárova, nech si progresivna komunisticka zumpa drista co len chce.

    Make Feldvídek great again !

  16. Je zaujimave ako sa vlastenci a zastancovia hrdeho samostojneho Slovenska spoja s falosnymi madarmi len aby sa nedostal do palaca zastanca lgbt komunity. V prospech tepleho prostituta a bolsevickej zlodejskej bandy.

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované