back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Koordinovaný letecký útok Iránu na Izrael výrazne eskaluje napätie na Blízkom východe

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Je nedeľa, krásne počasie a my v relatívne bezpečnej strednej Európe sedíme pri káve, prechádzame sa v prírode, alebo sa venujeme vlastným záľubám.

No nie všade vo svete tomu je tak.

Na východe Ukrajiny, ale aj v Palestíne, Izraeli a v ďalších kútoch sveta sa ľudia skrývajú pred bombardovaním, náletmi dronmi alebo ostreľovaním raketami protivníkov na základe politického smerovania, či náboženskej viery. Alebo územných nárokov na priestor, ktorý z nejakého dôvodu agresor považuje za svoj.

Žijeme v dobe, kedy morálka a etika stratili na význame. V dobe, v ktorej sa politici už nesnažia ani hrať divadlo, špinavosti robia takpovediac „na hulváta“, lebo ľudia im to tolerujú. Alebo sa nestarajú. Buď preto, že sú chudobní majetkom, v našich pomeroch skôr duchom, alebo opačne, sú až príliš bohatí na to, aby sa nejakými vecami verejnými zaťažovali. Až do momentu, kedy sa súčasný status zmení aj im.

Bežní ľudia trpia pri každej vojne a to nech sa odohráva kdekoľvek na svete. A bohatnú politici a zbrojárske firmy,ktorých skutoční vlastníci sú pre bežného človeka neznámi, ako výsledky konfliktov,  v ktorých miliardy Eur sú likvidované v priebehu hodín.

Čo všetko by múdri ľudia za tie miliardy mohli dosiahnuť napr. vo vede? Aké lieky a liečebné metódy na vážne choroby by mohli byť vyvinuté, otestované a uvedené do praxe, keby peniaze tiekli nie do nezmyselného zbrojenia po celom svete?

- Článok pokračuje pod reklamou -

Problémom je, že zbrojenie a vojny za nezmyselné považuje bežný človek. Nie tí, ktorí nimi vždy niečo sledujú. No blaho ľudí určite nie.

P.S.: Nočná niekoľko hodinová obrana Izraela pred bezpilotnými dronmi a raketami útočiaceho Iránu, stála štát Izrael viac, ako miliardu USD…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. A čo si má taký Slovák o onom myslieť, Peniaze sú moc a ostatné je zbytočné tu uvádzať. Možno autorovi ide o to, aby sa opäť ukázala nie celkom zrelá úvaha o Izraeli. A tiež o USA. Tak si počkajme, čo ľud seredský uvedie. Osobne som za potrestanie tých, ktorí zabíjajú ľudí, vrátane tých, ktorí toto od 2. svetovej vojny denno – denne ostatným neustále vnucujú – za peniaze.

    1
  2. že koordinovaný? 🙂 To by bol útok všetkých ostatných arabských krajín okolo izraHELLu!

  3. PreAnonym 14. apríla 2024, 19:29
    Predtým, než si diagnostikuješ depresiu a nízke sebavedomie, uisti sa prosím, či nie si obkolesený blbcami.

    1
  4. K sused 14. apríla 2024, 20:50
    Som rád , že si sa tu verejne priznal a vyznal. My ťa nezatratíme. Si veľký pán doktor duší / ale na bicykle/.
    Pezinok .

  5. 6.50 Aha, takze pokial si len blby a nie nebezpecny, tak ti dovolili opravovat v blazinci bicykle ujom osetrovatelom.

    1
  6. a ešte použil aj slovo „My“ – to mi pripomína „My, strana a ľud…“ alebo „My, z boží vúle král“. Deduško prosím vás, nepoužívajte slovo „My“, sú aj ľudia s iným názorom, viete?

  7. Pre Anonym 15. apríla 2024, 6:50
    Keď sa hovorí o ľudskej hlúposti, každý človek myslí vždy len na tých druhých.

  8. Pan riaditel zemegule (autor clanku).
    Zabudol ste vsak spomenut, preco Iran napadol Izrael.
    No preto, ze Izrael zrovnal Iransky konzulat v Sirii v Damasku, vraj nechtiac. Zahynuli tam 3 ludia a 20 bolo zranenych.

  9. Damaskus je Sýrske mesto,ambasády cudzích krajín,ktoré sa v tom meste nachádzajú,sú výsostne územia toho,či onoho štátu.Takze,to je fakt.Izrael si jednoducho z bombarduje a napadne Iránske územie,zmasakruje tam ľudí,čo sa tam nachádzali a teraz,keď sa Irán bráni,tak kdekdo vyvreskuje a odsudzuje.Logika?Teraz chce Izrael odvetu,to nenechá Irán len tak,atď.Paneboze,a všade má prsty USA.

    1
  10. A dodávam,že bolo na území ambasády zabitých 13.ludi a spústu zranených.A predom avizovaný Iránsky útok,Do PUŠTE nemal žiadne obete.Ale oni chcú odvetu,ale potom som zvedavý,čo to bude za eskaláciu násilia.Iran nie je Gaza.Ja si myslím,že tu svetovú vojnu ozaj chcú.

  11. Vrieskal si takto aj v 79. ked iranci napadli us ambasadu?
    Ked zabijali a nasledne vzali rukojemnikov a drzali ich dva roky?
    Vrieskal si aj teraz, ked hamas vzal a drzi dalsich izraelcov?

  12. Anonym 10:28.Ano vrieskal som aj vtedy.!!!!!!!Hamas Irán, Izrael,dohromady skoro 40 000 mŕtvych,z toho 2/3 civilisti.Kamaratko si na nesprávnej adrese To je jedno,kto zabíja ľudí,všetci sú zločinci.Ale to je ťažko u teba pochopiť,u ľudí ktori maju,stále nejakého protivníka pred očami,a bez toho nevedia žiť.

  13. Nespravna adresa?
    „Paneboze,a všade má prsty USA.“

    „ktori maju,stále nejakého protivníka pred očami,a bez toho nevedia žiť.“

  14. Sam Iran (poskodena strana) informovala o utoku na konzulat v Damasku, kde sa nachadzali podla poskodenej strany (Iranu, nie Izraela) teroristi. Konkretne Mohammad Reza Zahedi (Quds) a Mohammad Rahimi.

    Okrem ineho Iran roky utoci na Izrael, podporuje Hamas, Hisbalah, Jemenski Houthi…

    Fascinujuce ako niekto – krestan, zijuci v EU dokaze obhajovat staty ako Iran, Rusko, Severnu Koreu..

  15. Anonym 13:20,už mám ozaj dosť takých idiotov,kde tu vidíš obhajovanie Iránu?Ruska? a Kórei.Vy ste tak zblbnuti ,že proste sa nemá cenu sa s vami baviť.Obhajujem právo človeka na život,či to je izraelita,palestinec iranec,či ktokoľvek iní.Tazko pochopiť,čo?

  16. Aha, takze obhajovat iranskeho teroristu uz je ok?
    Prave si sa identifikoval ako idiot ty sam.
    A aby si to pochopil aj ty, idiot – zahedi a rahimi a im podobni z iranskej gardy nemaju pravo na zivot

  17. 14:53 keď nejaký samovražedný atentátnik vyletí do vzduchu aj s vagónom, kde sa bude viezť tvoja rodina, a kam ho poslal práve Zahedi, tak budeš ináč kvíkať a obhajovať jeho právo na život

  18. Anonym 16. apríla 2024, 13:43 – a toto ste vy dezorientovani proruski, ziadne argumenty iba hned invetivy typu idiot.

    Nieco k tomu, ze v budove PRI konzulate (nie priamo v konzulate) rozbombardovali teroristov, nemas v svojom repertuari, ty pravo na zivot?

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované