back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Ak vidíte osobu ležiacu na chodníku či na ceste, nebuďte bezohľadní. V takejto situácii sa môžete ocitnúť aj vy!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sereď | „Dnes uverejňujeme videá z iného uhla pohľadu ako dopravné nehody. Dnešná doba je asi chorá, sme nevšímavi, stiahnutí do seba, nezaujíma nás okolie a ak sa jedná o človeka, tak sme slepí, veď mňa sa to netýka. Čo keby to bol môj otec, brat, sused aj vtedy by som nič nerobil; nechal ho tam ležať? „

„Prvé video bolo zachytené pred Hokejkou, kde sa muž zapotácal a rýchlym pohybom hlavou narazil do steny výkladu. Po náraze zostal ležať na zemi. Reakcia prechádzajúcej ženy bola asi taká, že videla som idem preč, veď je to asi opilec. Viem hneď zhodnotiť či je niekto opilec, epileptik, cukrovkár alebo podobnej choroby? Ak sa necítim poskytnúť prvú pomoc, stačí zavolať políciu, aké ľahké.

Druhá situácia vo videu je ešte otrasnejšia. Muž ležal z nejakej príčiny na Nám. slobody pri výjazde z autobusových zastávok. Okolo neho prešli 3 vozidlá a nikto sa ani nezastavil, nepresvedčil sa a nezavolal na políciu! Minimálne 3 vodiči osobu museli na kraji vidieť a neurobili nič. Našťastie sa muž po niekoľkých minútach zodvihol a následne mu hliadka MsP prichádzajúca od Trnavskej ul. privolala taxík, ktorý ho odviezol domov.“ – uviedla Mestská polícia.

O živote môže rozhodnúť sekunda nepozornosti!

Bezpečnosti na cestách a prevencii sa venujeme tu:

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

Predchádzajúca časť:

Na hlavnú cestu vchádzajte bezpečne! – Nehoda objektívom kamery Mestskej polície, 16. časť

Ďalšie nehody a incidenty zachytené objektívmi kamier MsP si môžete pozrieť tu:

Objektívmi kamier Mestskej polície

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ak sa necítim poskytnúť prvú pomoc, stačí zavolať políciu, aké ľahké.

    Asi si niekto mýli RZP s políciou. Lebo zavolať políciu je síce ľahké, ale skôr alibistické. Raz som v Seredi išiel po chodníku, na ktorom ležal bezdomovec. Zopár ľudí prešlo okolo bez záujmu. Zastavil som sa pri ňom a aspoň som sa snažil zistiť, či je ožratý alebo je problém inde. A problém bol inde. Volal som záchranku, prišli do niekoľkých minút. Z toho chlapa odchádzal život, normálne som mal pocit, že vyfučal. Úplne odišiel. Prišla záchranka a prvé slová zdravoťáka po prvotnej obhliadke boli – je mŕtvy. Ale začali ho oživovať a chlapík precitol. Hneď ho dali na prístroje a brali ho preč. Doteraz som presvedčený o tom, že rozhodovali sekundy. Keby prišli o minútu neskôr, už by ho neoživilenaštartovali. A teraz si predstavte, že by som namiesto RZP zavolal políciu. Aké ľahké. A aké alibistické.

    7
  2. Konečne zaujimava téma. Ale.. Ale nie tak jednoduchá, za ako jednoduchú ju autor má. Jedna z mojich skúseností: pán ležal pri ceste po páde z bicykla. Zastavil som auto. Bol evidentne opitý. Mal rozbitú hlavu, nevedel sa pohnúť. Zavolal som RZP. Doktor mi po príchode „pekne“ vysvetlil, že keď počas tohoto výjazdu kvoli opilcovi niekto zomrie napr. na infarkt, tak že to nebude moc fér.
    Moj názor: Keď niekto leží na zemi, VŽDY sa pri ňom zastav ( pokiaľ ťa svojím správaním neohrozuje), zachovaj pokoj a následne vyhodnoť situáciu a podľa toho postupuj. Či mu pomôžeš sám, alebo zavoláš sanitku, alebo ho tam necháš ležať, lebo je ožratý, je už na tebe. Ale každopádne sa VŽDY zastav. A Slovensko bude zas o niečo lepšie miesto na zemi.

    5
  3. Pre: Lolko 10. apríla 2024, 8:57
    Nedivím sa veď väčšina v Seredi volila Pelleho, tam majú tú istotu že im čoskoro vrátia dílerov z basy 😀

  4. Toho pana v čiernom som zachranoval v dolnej strede oproti zbernemu dvoru bol na zemi pršalo ma problemy z tlakom a preto odpadol zavolal som sanitku a akurat išli okolo policajti tak zastavili a o pana sa postarali a počkali na sanitku

    2
  5. Tiež sa mi zdalo, že pán, čo šiel predo mnou po chodníku zo strany na stranu je riadne nachnápaný, iba som mu chcela pomôcť na druhú stranu hlavnej cesty, nech ho nemám na svedomí, divne blatotal, ale nechal sa odprevadiť a následne spadol na zem…. mozgová príhoda. Vtedy som si povedala, že pomôžem každému. Tento zážitok mal dobrý koniec, pán je v poriadku.

    2
  6. Presne takto sa dá zvyšovať povedomie o poskytovaní prvej pomoci. Super téma. Keď to ľudia vidia a v diskusii sa hromadia ďalšie pozitívne príklady.
    Takto by sa malo vzdelávať aj o mobiloch za volantom a následkoch, ktoré nezodpovednosťou vzniknú, za sekundy nepozornosti.

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované