back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

ZŠ J. A. Komenského v Seredi, škola pre všetkých

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

ZŠ J.A. Komenského / V posledný marcový pondelok sa dvere na Základnej škole Jana Amosa Komenského v Seredi nezatvorili. Ostali otvorené po celý deň a boli vítaní všetci, ktorí mali záujem dozvedieť sa niečo viac o tom, ako sa na tejto škole učí. Ruch, vrava, detský smiech, zvedaví škôlkari i rodičia, otázky i odpovede a množstvo podnetných aktivít vyplnili celé poobedie. Počasie trošku predbehlo kalendár a ukázalo rozmarnú aprílovú tvár, ale to nikomu zo zúčastnených neprekážalo.

Učitelia a vychovávatelia školy sa pripravili a tešili hlavne na návštevu predškolákov. Už skoro poobede prichádzali prví nedočkaví budúci prváci v sprievode svojich učiteliek a tešili sa na všetko, čo ich čaká. A že si každý našiel to, čo má rád, je skoro isté. Šikovní bádatelia pracovali s lupou a váhami v prírodovednej učebni, malí domáci majstri si v dielni mohli vyskúšať všetky pracovné nástroje. Chlapci neváhali a ukázali svoju šikovnosť v dielňach pri práci s naozajstným kladivom či vyrezávačkou. Deti i rodičov upútali ukážky vyučovacích hodín- matematika Hejného metódou, tandemová hodina anglického jazyka a matematiky či telesnej výchovy, slovenský jazyk a práca s interaktívnou tabuľou. V učebni informatiky si deti vyskúšali prácu s počítačmi, v telocvični si otestovali svoje zručnosti, zahrali rôzne hry a stihli i súťaže. Po toľkých aktivitách malým žiakom vyhladlo a bol pre nich pripravený chutný olovrant. Všetci si odniesli nielen zážitky z krásneho popoludnia, ale aj malú sladkosť a drobnosť na pamiatku.

Počas detských aktivít mali rodičia možnosť nahliadnuť do všetkých učební a tried, oboznámiť sa s fungovaním školy, spôsobom vyučovania, hodnotením žiakov, v neposlednom rade i spoznať pedagógov a asistentov učiteľov, rozprávať sa s vedením školy a s členmi inkluzívneho tímu. Špeciálne pedagogičky, psychologička i sociálna pedagogička boli rodičom k dispozícii a odpovedali na ich otázky, či pomohli s riešením nejasností i problémov súvisiacich so zápisom a nástupom detí do školy.

Je prirodzené, že rodičia sa zaujímajú o to, do akej školy ich ratolesť nastúpi, čo môžu od školy očakávať, aké benefity sa ich dieťaťu ponúkajú. Zároveň je skvelé, že mnohí rodičia si uvedomujú, že doba ide dopredu a vzdelávacie inštitúcie musia pružne reagovať na tieto zmeny. Na tejto škole to vedia a sledujú moderné trendy vo vyučovaní. Preto je jednou z prvých škôl na Slovensku zapojených do kurikulárnej reformy. To, čo reforma prináša a ako to vyzerá v praxi pri vyučovaní, už rodičia mohli vidieť na vlastné oči priamo tu. Znakom naozaj dobrej školy totiž je, že rodič je dôležitým partnerom vo vzdelávaní.

V prípade, že rodičov ponúknuté možnosti vzdelávania oslovili a boli by radi, ak by ich dieťa bolo žiakom tejto modernej školy, môžu svojho budúceho prváčika zapísať formou elektronického zápisu od 1.apríla 2024 a osobne v posledný aprílový víkend 26.-27.4.2024.

 

- Článok pokračuje pod reklamou -

zdroj: FB ZŠ Jana Amosa Komenského Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované