back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Vyhodnotenie opatrení polície v súvislosti s veľkonočnými sviatkami

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM|  V súvislosti s veľkonočnými sviatkami, a s tým spojeným zvýšeným pohybom chodcov a vodičov v cestnej premávke, polícia zvýšila výkon služby. Na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky dohliadalo vo zvýšenej miere od 28. marca viac policajtov.

Intenzívnejšie kontroly na cestách odhalili počas štyroch sviatočných dní 226 vodičov pod vplyvom alkoholu a iných návykových látok. Do jedného promile „nafúkalo“ 37 vodičov,  nad jedno promile 39 vodičov. Len pripomíname, že jazda pod vplyvom alkoholu nad jedno promile je trestný čin, za ktorý hrozí až ročné väzenie. „Pod čapicou“ malo aj 111 nemotorových účastníkov cestnej premávky. Pod vplyvom iných návykových látok bolo 39 účastníkov cestnej premávky.

Počas Veľkonočného pondelka jazdilo pod vplyvom alkoholu alebo omamných látok 59 vodičov, do jedného promile malo deväť vodičov, nad jedno promile 15 vodičov. Bujarú oslavu, podľa výsledkov dychovej skúšky, absolvovalo aj 29 nemotorových účastníkov cestnej premávky. Šesť vodičov bolo po vplyvom iných návykových látok.

Počas tohtoročných veľkonočných sviatkov (29.3. až 1.4.2024) polícia eviduje 90 dopravných nehôd, počas ktorých zomrela jedna osoba, osem osôb sa zranilo ťažko a 41 osôb utrpelo ľahké zranenia.

Počas vlaňajších veľkonočných sviatkov (7.4. až 10.4.2023) vodiči zavinili 85 dopravných nehôd, päť osôb prišlo o život, tri sa zranili ťažko a 29 ľahko.

Tak ako každý rok, polícia prijala v tomto období opatrenia na zvýšenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Policajti sa zamerali najmä na kontrolu dodržiavania rýchlosti jazdy, zákazu požívania alkoholických nápojov a iných návykových látok vodičmi. Policajti v prípade potreby riadili a usmerňovali premávku, dohliadali na miestach so zvýšeným pohybom chodcov, ako sú napríklad kostoly, cintoríny, nákupné centrá a ďalšie miesta. Nezabudli ani na cestujúcich vo vlakoch, s cieľom zvýšiť pocit ich bezpečnosti boli  aj na železničných staniciach, vo vybraných regionálnych vlakoch, rýchlikoch a v medzinárodných vlakoch.

- Článok pokračuje pod reklamou -

S cieľom znižovania dopravných nehôd a ich následkov, najmä ochrániť čo najviac životov a eliminovať z ciest vodičov pod vplyvom alkoholu a iných návykových látok, bude polícia aj v ďalšom období realizovať dopravno-bezpečnostné akcie.

Počas celého apríla budú kontroly zamerané na dodržiavanie rýchlosti jazdy, zákaz požívania alkoholu a iných návykových látok (motorových aj nemotorových vodičov). Dodržiavanie povinností policajti skontrolujú aj u vodičov hromadnej prepravy osôb, teda autobusov i trolejbusov. Pozornosti policajtov neuniknú ani chodci, cyklisti, kolobežkári a motorkári.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Keby si radšej v Seredi tunajší policajti plnili svoje povinnosti tak ako by mali, tak by tu bola nová senzácia a to: „Iba 16 ročný nevodič viedol v Seredi motorové vozidlo“ páni policajti sú si tohoto priestupku iste vedomí pretože včera počas ich služby keď pri cukrovari zastavovali vozidlá nechali okolo seba prejsť až 2x tohoto fagana na bielom MG s angl.značkou…prečo asi? Odpoviem si sám… pretože on má už iste odjazdený nejeden rok no do získania vodičáku mu chýba vek a IQ. Takže bude zase načase osloviť políciu z Trnavy alebo Nitry aby prišli spraviť poriadky.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované