back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Čo dal socializmus človeku za 60 rokov? – alebo 100 otázok o ZSSR

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Tak táto neveľká brožúrka je propagandou danej doby priam ukážkovou a to po všetkých stránkach.

Už z titulnej strany je jasné, čo v brožúrke prípadný čitateľ nájde. Takýchto štúdijných materiálov pre partajníkov bolo za socializmu hodne a aj oni majú miesto v knižnici Múzea totality, aby slúžili k štúdiu totalitného režimu, jeho prejavov, propagácie a z pohľadu dnešnej doby aj následkov na myslenie niekoľkých generácií ľudí.


- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Čo dal socializmus ľuďom? Bývanie, sociálne istoty, a poľnohospodárstvo, ktoré robilo republiku takmer sebestačnou šikovných remeselníkov a ľudí, ktorí teraz žalostne chýbajú. A čo dala ľuďom demokracia, či skôr bordel, ktorý tu od 89ho máme? Drogy, kriminalitu, rozkradnutý štát, spustnuté továrne, úrodnú pôdu zalievanú betónom, aby na nej vyrástli sklady a predražené kamrlíky, sociálne neistoty, dlhy a kolabujúcu infraštruktúru, školstvo a zdravotníctvo. Ale môžeme cestovať, študovať a nakupovať kade tade, ak nato máme. A, ak niekto nemôže zo zdravotných dôvodov pracovať, či sa musí starať o chorého člena rodiny, štát sa na neho vyserea môže si to hodiť. Ale slobodne a demokraticky.

    11
  2. Keby nebolo socializmu, tak by sa vybudovalo toľko ako to vidíme za 30 rokov kapitalizmu. Celý štát funguje na socialistickej infraštruktúre – cesty, mosty, vodné elektrárne, nemocnice, polikliniky, školy, sídliská, domy kultúry, obecné a mestské úrady…atď. A my nie sme schopný ani udržať v prevádzke tento rozbehnutý vlak, viď. napr. poliklinika v Seredi, nemocnica v Galante a xy ďalších.

    5
  3. áno, preto vidíme aké rozvinuté je dnešné Rusko, že musia kradnúť hajzle z Ukrajiny, lebo doma majú len latríny, to je pokrok, 21. storočie

    2
  4. Problém neni v socializme ani v kapitalizme.Problem je v ľuďoch čo ste si volili a stále volíte od rozpadu Československa. Nie kapitalizmus ale darmozraci vo vláde dostali túto krajinu kde je.staci sa pozrieť na ostatné kapitalistické krajiny v únii a na ich životnú úroveň .Stačí ísť kúsok za hranice napr do Rakúska. A potom sme tu my krajiny bývalého sovietskeho zväzu,ani v jednej neni životná úroveň zďaleka na úrovni nejakého Rakúska alebo Nemecka. Lebo my tu máme vo vláde zlodejov čo si vychovávajú novú generáciu zlodejov, stačí sa pozrieť na usateho polocigana mladého Kalinaka a jemu podobných. Politikov čo by mali v prvom rade plniť sľuby o znižovaní ceny potravín, pohonných hmôt,znižovania nezamestnanosti, výstavby diaľnice . Ale namiesto toho čo oni riešia znižovanie trestov pre rozkradacov štátu,100 zvýšenie platov nezdanene, schválenie 100 tisíc zahraničných pracovníkov z tretích krajín a pretláčanie homosexuálneho kandidáta Pelegriniho ktorý im bude všetky tieto veci odklepavat.

    5
  5. 30. marca 2024, 12:40
    A ty im závidíš lebo nemáš ani latrínu, že? Ale môžeš si vziať dotáciu na čističku a srat rovno do nej. Aj to je pokrok 21. storočia.

  6. Velmi sa mi paci ako sa tu dohadujeme kto je vacsia politicka slapka ci Pele,alebo Korcok,myslim si ze su to rovnake slapky obidvaja,len kazda haji ten svoj eroták,hadaju sa ktory lokal je lepsie nasvieteny a ma krajsiu reklamu.

  7. Každé Husákovo dieťa,poprípade narodené dieťa pred týmto obdobím, vie a nezaprie tieto rajské časy.
    Bolo úžasne,pokojne,s istotami a rovnosťou medzi ľúďmi.
    To teraz je peklo na zemi vo veľko rozsahu .

    5
  8. @Dávida 30. marca 2024, 17:15
    Tak preco strielali na ludi co chceli opustit ten „raj“ ?

    4
  9. @Anonym 30. marca 2024, 17:19
    Hej a preto Pelle ojebal spolu s Filckou slovensko o 20 000 000 000 za tych 10+ rokov…

    3
  10. Ak by nebol komunizmus, co by ste chceli aky most opravovat??? Troska si dajte veci do poriadku, kto to vystaval??? Treba sa strcit hlbsie do tej zapadnej rite a mozno sa zacne aj opravovat nieco, akosi ani tie eurofondy nejdu ako sa ocakavalo, asi preto ze ani to nase vedenie mesta to nevie. Matovic vam nosteky povytieral, zastepil vas, posluboval vam hory doly a stale nic, teraz sa vsetci trasu co bude s Korcokom. No nic, bude profitovat s firiem co si zadovazil ked sluzil politikom….. A vy mozete dalej hromzit na terajsiu vladu, uchylne protestovat a cakat kto za vas urobi ten most 🙂 Vsetci len bedakate, vyplakavate, strasite ale nikto nepride s nicim konstruktivnym…. Za mostom je vela firiem v ktorych robi vela seredanov a ktore ak by boli poziadane, poprosene urcite by vedeli pomoct, minimalne s lobingom vo vlade, ale na to je potrebny charakter a dravost vedenia mesta… takto sa mozete vsetci odbavovat pri komentaroch ktore akurat tak ukoja vase male ega. Kde je teraz ten silny volebny team, kde su tie reci ako bude v seredi dobre? Ked nevies s vlkmi zit, nemas tam co robit.

    4
  11. 12.32
    K tebe len jedno – si maly ubohy luzer, ktory sa zmoze v tom svojom posranom zivote len na tupe dristy.

  12. Vyplakáva ten 12:32, ty tupelo. Plače za komunizmom, za Putinom, za Ruskom. A keby tu boli u nás teraz rusi, tak by plakal za západom a slobodou. Proste tupá, vypatlaná, neschopná hlava stále za niečim plačúca. Že lobing vo vláde, to ma dostalo, tak hovoríš korupcii súčasnej mafii vo vláde, že?

    3
  13. Zlatý socializmus ! Teraz môžete aj skapať na ulici a nikto si vás ani nevšimne.

    3
  14. Od nežnej revolúcie uplynulo viac ,ako 30,rokov.Od konca vojny a od doby,kedy prevzala vládu KSČ,uplynulo o niečo viac rokov do nežnej revolúcie.Do nežnej revolúcie sa vybudovalo v republike v krátkosti toto.Niekolko vodných priehrad a elektrární,regulovali sa rieky,vybudovala sa jaderná elektráreň,východoslovenské železiarne,elektrifikovali sa skoro všetky trasy,v metro v Prahe,Petržalka,spusta továrni a kombinatov,skoro všetky známe nemocnice,časť diaľnic,v každé dedine kultúrne domy,vysoké školy a univerzity ,v Nitre v Bratislave, byty,ktoré slúžia dodnes,neuveriteľné množstvo poľnohospodárskych zariadení,a čo ja viem čo všetko.Netvrdim,že socializmus bol dobrý,alebo lepší,ako teraz ale,z tohoto subtantu čerpáme v mnohých ohľadoch dodnes.Co sa urobilo za tých ostatných 40 rokov také prevratné,urobilo.Je digitálna doba.Porovnavat sa to proste nedá.

    2
  15. Ale samozrejme, ze komanci ludi nutili budovat.
    Ved co by povedali vrahovia z volstrítu, keby ti najsamlepsi nic nepostavili. Keby tu nevladol blahobyt a stastny spanok nasich deti.
    Ludia makali sice za mrzky plat a tak radsej chodili na subotniky, ale plan ,,patrocnice,, splnili za tri.
    A to, ze si od neholucie volime kurvy a zlodejov? Hold to sme my, slovac holubicia.

  16. Komanc nehra rolu , stavalo sa vsade po svete a ovela lepsie ako v socialistickom bloku. To len debilkovia co nevytiahli patu zo svojej krajiny netusia ze stavat sa da aj bez autoritativneho-kokotskeho rezimu. Slovackovia si zvolili STVRTY KRAT toho isteho zlodeja co ich v historii slovenska za 30 rokov okradol o najviac eur zo vsetkych, tak vam treba debili, teraz mozete cakat na posraty 20m most 10 rokov, LEBO BEZ KORUPCIE, VSIMNEHO A MIN 20% VATY SA VAM TAM ANI LISTOK NEPOHNE. Takto ste si vy svojou volbou idiotov nastavili pravidla blbeckovia.

    2
  17. 1. apríla 2024, 8:58
    Do 40tych rokov sa tiež budovalo. Ale nie na Slovensku. I keď sme už boli od konca vojny Československo. Česi si budovali a tu sa len oralo a sialo. Budovať sa začalo až po 48mom. Tak asi niekde bola chyba. Takisto po revolúcii. Prvé čo sa v Havlovej privatizácii porúčalo boli zbrojárske podniky. Zato zbrojovka Brno ostala. Zaujímavé, že?

  18. @Anonym 1. apríla 2024, 9:39
    Sa cudujes ze ceske podniky zbalili kufre ked sa Slovensko od nich odpojilo po vsetkej tej industrializacii co tu cesi spravili?

  19. Vega,ty nikomu do debilov nenadávaj,lebo je možné,že ty si ten najväčší,len o tom bohuzial nevieš.

    1
  20. @Anonym 1. apríla 2024, 10:03
    Napise debilek co si 4 krat zvoli toho isteho vagabunda do vedenia a potom nadava ked mu most nechcu opravit…

  21. Treba si polozitt najskor otazku co su to dotacie z EU. Lebo bez dotacie uz v tomto state nevieme postavit ani to posrane zabradlie na tom moste ,ci osadit lavicku v nejakom parku. Veru tak az do takejto sračky sme sa dostali ze bez dotacie nevieme a nie sme schopní urobit vôbec nič. A co su to tie dotacie? Je to uplatok na udrzanie režimu ktory si tu nastavila EU. Dotacia je len nástroj na korumpovanie a ovladanie štátu ,politikov a obyvatelstva v nom. Len naivne ovce si myslia ze je to inak. Sme chudaci vo vlastnom state co sa nechali ovladat a skorumpovat, len to stale nechceme vidiet

    1
  22. Milos toto tu ,1. apríla 2024, 14:29 mas nejakeho plateneho kokota alebo je to tu len aktívny chuj co ma potrebu tu všade len grcat lebo na viac jeho mozog nemá.

  23. @Anonym 1. apríla 2024, 11:34
    No vidíš, keby si nepil ale radšej pozrel históriu od 1918~1948 tak aj vieš kto sem tie zbrojovky priniesol…

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované