back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Odsúdení môžu hrať dámu, Veľkú noc znášajú lepšie ako Vianoce

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

MS SR |MM| Vo väzení je v súčasnosti takmer 10-tisíc osôb. Veľkonočné sviatky však podľa štátneho tajomníka rezortu spravodlivosti znášajú lepšie ako Vianoce.

Zbor väzenskej a justičnej stráže upozorňuje, že ku konci marcu 2024 je celkový počet väznených osôb na Slovensku 9762, z toho je obvinených 1381 a 8381 odsúdených. Vo výkone väzby a výkone trestu odňatia slobody sa nachádza 41 mladistvých. „Veľkonočné sviatky sú po emočnej stránke menej náročné ako Vianoce. Sú ladené vo veselšom duchu, čomu je prispôsobený program pre väznené osoby,“ vysvetľuje štátny tajomník Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky, ktorý dlhé roky pôsobil v ZVJS a aktuálne má na starosti agendu väzenstva.

ZVJS avizuje, že vo viacerých ústavoch sa budú počas sviatkov konať rozličné turnaje, napríklad vo futbale či minifutbale, streetbale, v stolnom tenise, ale aj v spoločenských hrách ako sú šach, poker, žolík, dáma či šípky. Ďalej sa väznené osoby môžu zapojiť do športových aktivít napríklad v počte kľukov za 5 minút alebo vo zdvihoch na hrazde a podobne. „Môžu sa zúčastniť besied, kvízov, prednášok vo veľkonočnom duchu. Zároveň sú im k dispozícii aj odborní pracovníci – psychológovia, sociálni pracovníci, pedagógovia a samozrejme aj duchovná služba,“ dodáva M. Sedliak.

Niektorí odsúdení podľa ZVJS dostali cez sviatky mimoriadne voľno na opustenie ústavu. To sa v zmysle zákona udeľuje za dlhodobé pozitívne výsledky dosahované pri plnení programu zaobchádzania, pracovných povinností, výkone prospešných prác mimo ústavu alebo za vykonanie príkladného činu.

zdroj foto: FB/Zbor väzenskej a justičnej stráže
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Este by som im zdvojnasobil tresty. Spodina spolocnosti co si nezasluzi nasu pozornost.
    Odvelit ich do kamenolomu nech tam bud skapu alebo sa tak zoderu, ze budu do konca zivota posluchat. Šmejdi

    1
  2. Ano v rusku to takto funguje,skus sa tam zabyvat,mozno to bude tvoja salka kavy.

    2
  3. V Českú idú znižovať trestné sadzby a rozšíria alternatívne tresty,dúfam,že PS bude pobehovať po chodbách EP a žiadať,aby im pozastavili eurofondy..

    1
  4. Ved to je hotel ci dáka ubytovna? Zlodeji dilery a podobná stoka sa za nase dane nazerie, pospí v teple a cez den mastí dámu a karty ? Správne som to pochopil?

  5. Boze chod tam a pochopíš ! Takmer nič z toho nie je pravda. O base píšu zvyčajne iba takí,ktorí tam nikdy neboli. A namiesto dámy sa tam hrávajú väčšinou kocky.

  6. @Anonym 30. marca 2024, 13:33
    Az nato ze v CZ chcu znizovat tresty za konope a male kradeze, zatial co na slovensku oslobodzuju mafianov a politikov co nakradli miliony eur. Ale to uz je taka klasika ze dezole od Fica povie len A a nie B …

    3
  7. Tak ale není tam až tak zle. Všetko sa dá vydržať záleží akú má psychiku cloviečik

  8. @ Anonym 31. marca 2024, 11:28
    A ma ich terajsia vlada tolko korupcnych kauz a politikov na sudoch ako ta vasa na slovensku?

    @Pre vega 31. marca 2024, 12:34
    Tak si tam ty fungoval ci tvoj tatko?

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované