back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

20 rokov Slovenska v NATO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Je tomu 20 rokov, čo Slovensko vstúpilo do Severoatlantickej aliancie. Časť politického spektra dlhodobo ľudí “plaší” a vytvára k tejto organizácii negatívne konotácie. Ale je to práve NATO, ktoré zabezpečilo najdlhšie obdobie mieru v dejinách Európy. Veľakrát ľuďom nedochádza aké ohrozenie by pre nás vojna na Ukrajine znamenala nebyť nášho členstva v NATO. Buďme vďační za to, že máme to privilégium byť jeho súčasťou!

  • Súvisiace témy
  • NATO
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Hrozné voľačo keď člen paktu NATO napadol Irak a zomrelo milión civilistov alebo Afganistan. Naozaj super pakt. Majú nás za nič. Vôbec sa nečudujem že je vojna na Ukrajine.

    3
  2. NATO zabezpečilo 2x porušenie medzinárodného práva keď napadla suverénne štáty. Srbsko a Irak. Ale bez odozvy, sankcií akéhokoľvek trestu. A mám tušák, že sa to prepečie aj Izraelcom. Niet nad dvojitý meter. Korčok sa krútil ako had, pri spomienke na napadnutie Srbska. Odporúčam reláciu Dejepis inak na youtube.

    5
  3. Rozpustiť a vypustiť. Peniaze ihneď poslať na stavbu seredského mosta. Z mosta do prosta. Amen.

    1
  4. pockaj, ked zistis, ze mat vlastnu funkcnu armadu je ovela drahsie, ako to co davame na obranu pocas nasho clenstva v nato..

    2
  5. anonym 21:24
    skus mi vysvetlit, preco by sme sa mali lepsie bez ucasti v nato a akym stylom by si si predstavil neutralitu Slovenska, reps. k aej obrannej dohode by malo Slovensko patrit… v mene tzv. neoliberalov/co nema nic spolocne s temou, skorej s politickym spektrom, ti dakujem

    1
  6. lol 29. marca 2024, 21:40
    Hadam odneho necakas aj odpoveď 😅

    Sme len fliacik na mape s holými zadkami a niektorí budú mať plnú hubu reči akí sme my vlastenci a ako na nikom závislí, a najradšej by blokovali všetko kde ma slovensko možnosť hlasovať.

    No OMYL čo naše dejiny jednoznačne potvrdzujú. Od Maďarov za Rakúsko Uhorska cez fašistov až po komunistov sme vždy tu ,,rit,, niekomu lizali.

    Za mňa určite radšej budem lízať americkú rit ako kúpať sa v ruských hovnach…

    3
  7. Vám hlúpučkým ovečkám s modro – žltými mozgami to treba vysvetliť po lopatisticky. Slovensko nikdy nevstúpilo do zločineckej organizácie NATO,ale zato NATO vstúpilo k nám !

    1
  8. 29. marca 2024, 21:40
    Čo takto rakúsky model? Nie sú v NATO, majú vlastnú armádu, dokonca 6 mesačnú voj.sluzbu a stojí ich to cca 0.8 % hdp. Od nás budú čoskoro požadovať aj 3% sa to som zvedavý, kde a na úkor čoho ich vezmeme. Úprimne? Drbat celú armádu, ak ľudia kapú na banálne choroby a čakajú na obyčajné MRI 2 mesiace a na operácie pol roka. V lepšom prípade.

    1
  9. anonym 23:14… ok, dakujem za tvoj nazor, uz nemusis reagovat.

    anonym 00:26, to by sa dalo.. stale je tam to ze Rakusko ma 4 nasobne HDP, ako Slovensko a ich rozpocet je na udrziavanie, my by sme museli v podstate budovat armadu. Rakusko ma schvaleny plan navysovania nakladov na obranu na nejake 2%hdp v priebehu par rokov. U nas je ten problemy ze zastupcovia nasho statu luxusne prehajdakali vsetko, co sa dalo, ak by sme stabilne a bez korupcie davali 1%hdp na armadu, udrzali branu povinnost, tak by to bolo zrejme o niecom inom. Ak by sme my obcania netolerovali politikom ich preslapy, viac sa zaujimali o nas stat a neboli narod zadubenych blbcov, tak by sme mohli byt neutralni. Lenze na Slovensku na to absolutne nieje mentalita, podla mojho nazoru.

    2
  10. Mať tu múdreho politika , vlastne politikov je naozaj iba zlý sen. Jednoznačne súhlasím s Tom 29. marca 2024, 22:32 a aj s Anonym 30. marca 2024, 0:26 .
    Existencia štátu a národa vychádza z toho, že sa dokáže brániť. Kto nechce brániť svoju rodinu, sám seba a svoju krajinu, by mal byť z nej vyhnaný na jej okraj a nebrať úžitky.
    K NATO. Je to klamanie tých, ktorí radšej pomrú na svoju ekonomickú labilitu a idú sa kajať miesto toho, aby sa spoločne rozhodli ten údajne o b r a n n ý pakt zrušiť. Vznik a jeho úloha jednoznačne kopírovala povojnový stav a vznik krajín budujúcich inú ideológiu. Prevratné zmeny po roku 1988 a ďalej však dôvod existencie NATO je nulitný. NATO má dnes úplne iné – opačné smerovanie.
    Výborným príkladom nemúdrosti miestnych politikov / rozumej domáci / bol aj vývoj armády po rozpade Sovietskeho zväzu. Nedávno som sa dočítal , že armáda Ukrajiny bola v dobe jej vzniku tuším štvrtou najväčšou na svete. Odporúčam si tieto informácie dohľadať. Čo bolo dobré, všetko popredali, presne ako aj my.
    Politika rozpúšťania armády na Slovensku je tiež veľmi podobná. A robil ju kto? Nuž pokukajte, uvidíte. Dodnes verejnosti kole zrak množstvo prepustených / umelo/ profesionálnych vojakov – desiatky tisíc.
    Výborným obrazom slovenských protinárodných politikov je aj protiprávny dnešný stav v rôznych valorizáciách výsluhových dávok štátu. Bez mihnutia oka / naposledy si toto dovolil verejne proklamovať Eštok / keď už aj teraz sú výsluhové dôchodky oproti civilným oneskorené o pol roka, nehovoriac o krivdách po roku 2012 – Smer a spol . Údajne napríklad zas Kaliňák, ktorý má plné ústa národovectva , či pochopenia, či sa považuje za najlepšieho ministra obrany sa bojí bývalých dôstojníkov z Trenčína na Armádnej ulici. Títo ho verejne žiadali o prijatie v súvislosti s podvodmi na odpredaji bytov. Toto je realita budovania slovenskej armády. Je to politika a lá Fico, a lá Naď, a lá Gajdoš , ale aj Remišová a desiatky slovenských poslancov. Napríklad , ak išlo o byt v Tatrách, to vedela poslankyňa Gibalová , vtedy za KDH ,,bojovať,, aj na pôde parlamentu, či priamo s bývalým MO , dnes vykrikovačom Galkom. A dostala pani z Tatier to na čo mala nárok. A aby som už dokončil – Sociálnu politiku v oblasti bývania v armáde riadi a to sa podržte – obyčajný úradník príspevkovej organizácie MO – riaditeľ BARMA. Ta teda – načo NATO ?

  11. Zdá sa, že NATO tú tretiu svetovú vojnu chce za každú cenu. Ale chápem, že dlh západnej Európy a USA sa sám nezmaže.

    0
  12. V histórii ľudstva máš kopec prípadov ako sa zarába na vojne. Nepýtaj sa ako, ako, ako by si sa včera narodil.

  13. 20 rokov v NATO a my nemame ani stihacky ani obranny system,co vlastne mame po 20tich rokoch?

  14. 20.rokov v NATO…
    Vojna na dosah a obranyschopnosť najnižšia v histórii,takmer na nule !
    Nemalo to byť náhodou naopak ?
    Aby šľak trafil vašu úniu aj spolu s NATO !

  15. Miloš tieto tvoje zvratene propagandou pretkane sracky sa uz nadaju ani citat. Uvedom si ze keby sme v tom nato neboli tak by sa nic strasne nestalo. Prave naopak. Nasa obranyschopnost by bola na ovela lepsej úrovni. Ved sa pozri na akej urovni maju vlastnu armadu štáty ktore v tomto usapakte niesu. Nemusime ani daleko pozerat. Napriklad v EU je to Rakusko alebo donedavna Finsko, Svedsko . Boli na tom horsie ako Slovensko? Neboli. Prave naopak boli a su podstatne lepsie. Nerozsiavaj tu stale vlnu strachu . Obcas sem nakuknem a same tvoje hluposti .

    2
  16. Kriste to je hovado tupe. To kazdu diskusiu zaseries tymi bludmi z tej tvojej blbej papule?

  17. Odrazu, ked sa tvoje zvratene sracky a tvoje hluposti odrazia a trafia tvoju sprostu papulu, to sa ti uz nepaci.
    Ty odpad zo zumpy.

  18. Pre: Anonym 30. marca 2024, 23:14 , Anonym 31. marca 2024, 12:21
    Tak Filcka nas dobre pripravil, stačí sa pozrieť za koho vlád sa najviac okresával rozpočet na obranu a je jasné…

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované