back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Pripomíname, že voda v mestských studniach nie je vhodná na pitie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď / Minulý týždeň, pri príležitosti Dňa vody, sa mestu Sereď podarilo odovzdať do užívania verejnosti štyri zrepasované studne. Sú na nich osadené klasické ručné pumpy, ktoré si isto každý pamätá zo záhrad a dvorov rodinných domov. Pred časom boli dokonca aj v našom meste bežnou súčasťou sídlisk, pamätníci si zaspomínali a spolu s mestom narátali približne dvadsať miest, kde kedysi obyvateľom zadarmo takáto voda bola prístupná.

Tešíme sa, že v dnešnej dobe sa môžeme navrátiť k tomu, čo je dobré a funkčné a čo prináša úžitok ľuďom a životnému prostrediu. Voda zo studní je pre všetkých zadarmo, má slúžiť pre potreby sídliskových záhradkárov, prípadne pre hry detí počas horúcich dní a v prípade opätovnej havárie verejného vodovodu, ktorú si nikto neželá, pre zásobenie úžitkovou vodou do domácností.

Pri tejto príležitosti zdôrazňujeme informáciu, že voda zo štyroch mestských studní je úžitkovej kvality a teda nie je vodná na pitie a ani po prevarení nie je vhodná na pitie. V záujme vlastnej bezpečnosti upozornite svoje deti, ktoré trávia svoj voľný čas mimo vášho dozoru, aby vodu zo studní nepili.

Ľudia, ktorí princíp ručnej pumpy poznajú, isto vedia, čo robiť, ak pumpa pumpuje naprázdno. Ak sa pumpa dlhšiu dobu (možno pár dní) nepoužíva, hladina vody klesne a pumpa sa zavzdušní. V tomto prípade pri pohyboch ručnej pumpy z kohútika voda netečie. Pre opätovné fungovanie pumpy stačí, ak do hornej časti pumpy dolejete vodu (vlastnú, napríklad z fľaše) a pumpu takpovediac rozbeháte. Je to veľmi jednoduché.

Zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ale predtým si musíš doniesť svoju vodu, aby si pumpu rozbehal 🙂
    Je to také jednoduché.

  2. Áno vieme ďakujeme 😊 sme pumpovali na Fándlyho je to zázrak, máme pri bytovke vodičku zadarmo.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované