back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Na Deň vody Sereď otvára štyri obnovené studne v meste

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Mesto Sereď sa rozhodlo prinavrátiť na sídliská vodu. Postupne obnovuje staré pôvodné studne a pri príležitosti Dňa vody 2024 ponúka verejnosti prvé štyri s klasickou ručnou pumpou.

V spolupráci s pamätníkmi mesto pred časom zmapovalo lokality, kde stále existujú zabudnuté mestské studne. Teraz niektoré postupne ožívajú. „Cieľom je stať sa aspoň čiastočne sebestačnými a nebyť odkázaní od dodávok vody z verejného vodovodu. Ďalším dôvodom, prečo studne obnovujeme, je podpora starostlivosti o sídliskovú zeleň,“ uviedol primátor Serede Ondrej Kurbel. O chuti podieľať sa na zalievaní mladých stromov, kríkov, či mestských záhonov, už v minulosti informovali viacerí dobrovoľníci z mesta, a tak teraz radnica verí, že sa iniciatívni obyvatelia sídlisk takejto novinke potešia.

Aktuálne ku Dňu vody Sereď otvorila studne v týchto lokalitách: na Cukrovarskej, na Fándlyho, na Čepeňskej a na Spádovej ulici. O repasovanie studní sa postaralo investičné oddelenie mesta. „Štyri obnovené studne sme prečistili a osadili sme na ne nové ručné pumpy. Projekt realizujeme z rozpočtu mesta a náklady na tieto prvé štyri sú vo výške približne 3500 eur,“ uviedol vedúci oddelenia realizácie projektov, rozvoja mesta a verejného obstarávania Marián Šišo.

Mestský úrad upozorňuje, že voda je úžitkovej kvality, a teda nie je vhodná na pitie. Slúži prioritne pre zeleň v meste, či vo všeobecnosti pre potreby svojich obyvateľov. Radnica verí, že vďaka vode zo studní a vďaka dobrej vôli sídliskových záhradkárov sa Sereď už tento rok ešte o niečo viac zazelená.

- Článok pokračuje pod reklamou -
zdroj: Mesto Sereď

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. V devadesátkach sme z nich pili každý deň deň keď sme behali po vonku , a tetičky polievali kvety. Dobrá vec. Ale dnes by som to už nepil.

    1
  2. VoVeľkej Mači boli zrušené pretože socka Kendrová tam chodila po vodu zadarmo 🫠

    1
  3. Nic v zlom, ale je to systém z konca 19. storočia. Akoby to bol najmodernejší vynález.

    Viac by som sa tešil čírej vode z vodovodu, na deň vody.

    2
  4. Nie,nie je to najmodernejší vynález,ale pre vyprahnutú zeleň v horúčavách veľmi prospešné…voda je život

    3
  5. Systém ktorý bol lepší než dnešné Smart hovadiny Ziadne apky, prístupu na internet, registrovanie, elektrina túto vám treba len ruky. Fakt dobrý nápad s tými pumpami chválim toho, kto to vymyslel, konečne niekto rozmýšľa v tomto meste

    6
  6. Prečo by si to nepil? My máme bytovku napojenú na jednu z tých studní. Veľmi chutná voda (teda ak zrovna nechytím čas kedy ju čerstvo ochlórovali). Priesvitná, chutná, aj na rozbor som ju dávala raz, keď sa robili zadarmo, a bola OK. Je to jeden z dôvodov čo ma tu drží, keď vidím vo zvyšku Serede problémy s mestskou vodou. Inak pokiaľ viem, tak na Legionárskej a Spárovej sa dokonca jedná o artézske studne. Jedna z nich je tá naša.

    1
  7. A v tom nasom znamom vybetonovanom malom parku prečo nieje obnovena studna?
    Tam by sa mal ten beton polievat nonstop 👊

    1
  8. Ale keby je nezávadná tak by som sa v pohode napil. Ja mám hladinu cca 12 metrov ale nieje vhodná na pitie.

  9. Vynikajúce, tak z tohto sa veľmi teším, aspoň viem kam chodiť pre vodu na splachovanie keď zase prdne nejaké vodovodné potrubie

  10. Toto by sa malo repasovať vo všetkých obciach a mestách. V prípade krízovej situácie je to funkčné bez elektriny a internetu. Voda je život.

    0
  11. Mohla by sa repasovať aj tá naša na Čepenskej 1211 pred domom, keď sme sa sem nasťahovali a to je už takmer 50 rokov bola funkčná a super to bolo, chlapi vraveli, že je hlboko kopaná,škoda, že sa na ňu zabudlo pri mapovaní studní…

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované