back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Nikdy nebola moja voľba ľahšia a zároveň tak vážna

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Mám 55 rokov a nevynechal som žiadne voľby. Už 27 rokov vždy spolu s manželkou a 16 rokov v trojici aj s našim synom.

Už v sobotu budeme voliť znovu. Slovensko je opäť ohrozené – tentokrát nie na jedno volebné obdobie, hrozí, že môj život už bude krátky na to, aby som znovu videl to povestné svetielko na konci tunela rovnako, ako v novembri ´89.

Je pre mňa až nepochopiteľné, ako málo stačilo k tomu, aby sa tak dlho a ťažko stavané kamene demokratickej budúcnosti Slovenska, zrazu rozsypali. A následne môže prísť vlna, ktorá kopu roznesie do nenávratna.

Opätovne nebudem nikoho zaťažovať tým, koho a prečo budem voliť. Moje smerovanie a presadzované hodnoty sú  známe po dlhé desaťročia.

Viem však isto, koho voliť nebudem. Nebude to kandidát ľudí, ktorí rozkladajú štát v jeho základoch.

Neriešim pre mňa nepodstatné veci, dokonca som mimoriadne tolerantný a takým chcem aj zostať. A voliť tohto kandidáta nebudem nie len preto, že klamal, klame a klamať aj bude, no aj preto, lebo poznám ľudí ktorí tvoria štruktúry jeho strany v regiónoch, okresoch. Ich morálka a konanie sa nezlučuje s mojimi hodnotami a zastávam názor, že lepší je originál, ktorý sa aspoň nepretvaruje a je sám sebou.

- Článok pokračuje pod reklamou -

V hlave mám upratané a v sobotu podporím prozápadné smerovanie Slovenskej republiky, demokraciu a hodnoty, v ktorých chcem, aby vyrastalo naše dieťa.

Znovu ide o veľa. A znovu pri tom nebude chýbať ani naša rodina…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Majko, píšeš, že máš v hlave upratané a zaklincujes to prozapadnym smerovaním. Takže očakávaš, mega korupciu vychádzajúcu z Brusela, brutálne obmedzovanie ľudský práv pri ďalšej pandémii, sikanu za iný názor, lgbt sracky, idiotizaciu deti, jedným slovom Orwell ako vyšitý. Tak ešte raz, si si istý, že máš upratané? Lebo skôr to vyzerá, že máš v hlave pekne nasrate.

    7
  2. Si majster propagandy az do sameho mozneho konca. Kludne si vol toho ruskeho študenta. V minulej volbe do parlamentu si spravil spatnu volbu a volil si Naďa. Pozri sa co spravil a kde je. Uz ho nechcu ani v Česku. Je na politickom smetisku. A tam aj patri. A mozno to bude este horsie . Ohrozenie obrany schopnosti ci vlastizrada. Cas ukaze. A mozno aj tu cas ukaze aj na tvoje rozhodnutie volby a propagandu ktoru tu tak oddane prezentujes a tlačiš . Šťastnú volbu

    6
  3. Nebolo tak dávno keď sa tu prezentoval ako bude voliť OLANO a Budaja. A všetci vieme kam nás OLANO a aj náš vegetariánsky medveď dotiahol. A keď takto niekto volí 27 rokov tak Boh nás opatruj.

    8
  4. Korcok tu je od začiatku Slovenska.Verne sluzil všetkým,od Mečiara,až po Fica.Co môžme očakávať od takého človeka?Je to čistý karierista.

    5
  5. Je to diplomat v službách Slovenskej republiky. Tí, rovnako ako ďalší úradníci zastávajú pozície bez ohľadu na vládu…Alebo čo čakáš, že sa všetci ti diplomati a úradníci zbalia ak zvíťazí nejaká strana čo im nevyhovuje a idú na 4 roky do billy za kasu?..že máme nejaké 2 sady diplomatov- jednu pre pravicové a druhú pre ľavicové vlády? Diplomat nerovna sa politik…

    6
  6. Niektorí lídri krajín EU navrhujú, aby vojaci zo štátov EU išli do priamych bojov na źemie cudzej krajiny, na Ukrajinu. V Čechách si zvolili pro západného prezidenta. Mňa by zaujímalo, či sa nebojíte pan Majko, že o pár rokov pošlú našich synov do ostrého boja. Ďakujem za odpoveď.
    Ešte si dovolím poznámku:
    to, že by Rusko napadlo Slovensko nemôžeme úplne vylúčiť. Ale je to zatiaľ len názor, skôr chiméra nepodložená žiadnym faktom ani vyhlásením a ak sa tak stane, vtedy bude našou povinnosťou brániť náš domov. To, že chcú nás a našich synov posielať pro západní politici do zákopov do cudzej vojny, je holý fakt ( Makron, …).
    Načo nám teda bude pro západne riadená krajina, keď nám UŽ TERAZ sľubujú, že našich synov budú posielať do zákopov vo vojne, ktorá sa nás nijako priamo netýka. Budeme mať peknú pro západnú krajinu bez synov?
    Ďakujem za odpoveď.

    2
  7. Kto akoze posle nasich synov do ostreho boja? O vyslaní vojakov predsa rozhoduje NR SR a vláda…
    Macron si tak môže vysielať svojich, žiadnych inych…
    Fico zase zahral divadlo o vyslaní vojakov, pričom to rozhodnutie ma v rukách on ( tak ako napríklad keď navýšil počet našich vojakov v afganistane)…nezerme mu vsetko, snaží sa vyvolať strach…

    7
  8. Si v diskusií, tu je štandardne že na teba niekto môže niekto reagovať …
    Tak kto okrem Fica a spol. môže našich synov poslať do ostrého boja?

    6
  9. Jasne, sme v diskusii a kľudne reaguj na moju otázku, ktorú som adresoval niekomu inému.Nic na tom nemení fakt, že na tvoju reakciu ani názor niesom nijako zvedavý a ani ma nenapadne ti odpovedať na vobec žiadnu tvoju otazku. Rovnako ani pan Majko nemusi vôbec reagovať na moju otazku. Stačí to tak?

    2
  10. A ja este doplnim, kedze je v diskusii standardne reagovat, tak reagujem v zmysle modneho narativu:
    Ratafak, mas na tie svoje nazory a domnienky aj listinne dokazy?

    1
  11. Keď to stačí tebe tak aj mne….jednoducho a slušne som sa pýtal, ak nevieš alebo nechceš odpovedať, tak neodpovedaj…len by bolo dobré nešírit tu nejaké fámy o tom že niekto iný ako naša vláda pošle našich synov do vojny….šíriš tu ničím neopodstatnenu paniku..

    6
  12. Troglodyt 21. marca 2024, 11:21…a k čomu chceš dôkazy? Že vyslať našich vojakov môže iba naša vláda a NRSR a žiadny Macron?

    6
  13. Pre: Otázka pre pána Majka 21. marca 2024, 10:17
    Si si prečítal pičoviny na alt weboch a teraz ti jebe v hlave to je celé. Nikto ta nemôže donútiť poslať vojakov niekam ani NATO článok 5, nie to ešte niekto z cudzej krajiny. Prezident nerozhoduje o ničom u nás, nato je parlament a vláda kde máte Filcku čo o tom rozhoduje a tlačí vám kaleráby do hláv 😀

    5
  14. Môžeš ochkat koľko chceš ale ak tu mieniš šíriť bludy o tom ako niekto okrem nás pošle našich vojakov bojovať tak buď pripravený že ti na to niekto zareaguje a usmerní ťa…prestaň zavádzať a bude to ok…stačí to takto?

    5
  15. Neviem , čo je to alt web, ale určite viem, že človek, ktorý sa vyjadruje ako ty je úbohý primitív. A ako je všeobecne známe, primitívom treba v ich utrpení pomáhať. Preto dúfam, že si na to v tej svojej chorej mentálnej mizérii neni úplne sám, to by ma mrzelo.

    2
  16. Pre: Anonym 21. marca 2024, 12:02
    Alt web je alternatívny web, je vidieť že si až moc sprostučký na používanie internetu mal by si sa vo svojom veku odpojiť radšej lebo hltáš všetky možné hovná čo tam niekto postne ako pravdu 😀

    4
  17. V 90tych rokoch rodičia nadávali deckám, že ich internet pokazí a nech do toho nečumia toľko a výsledok? Rodičia začali do toho čumieť tiež akurát s absolútnou neschopnosťou overovania zdrojov a informačnou negramotnosťou začali žrať všetky informácie bez ohladu na ich zdroj ako pravdu …

    6
  18. Ja nebudem voliť Korčoka. Ja budem voliť človeka čo sa vie zastať Slovenska. Korčok nás dostane akurát do hoven ako Husák za komuša.

  19. Ahááá, chápem. Ďakujem za vyškolenie
    A svojou snahou ma urazit si márne fandíš. Tupé utoky primitívna sa ma našťastie nijako nedotknu. Ba naopak, rozveseliť ma 🙂
    Len smelo.pokračuj šuhaj, nedočkavo čakám na každý tvoj úbohý prízemný útok, aby som sa na tebe pobavil, ako neúspešne sa snažíš liečiť si vlastné komplexui menejcennosti 😀
    Len dotoho, ukáž sa, odhal sa, si bombasticky smiešny 😀

    1
  20. Problemom jednoduchsich Slovakov je, ze profesionalitu a slusnost vnimaju ako slabost.

    To spravne bacovske hulvatstvo je im vlastne a maju ho radi. To im totiz pripomina ich ozratych otcov a akoby poculi samych seba.

    Cim skor si to prizname a vysporiadame sa s tym, tym mensie skody budu v spolocnosti napachane.

    1
  21. Ja považujem za problém, že si tu niekto nevidí ďalej od nosa a nepozná význam slova sebareflexia.

    1
  22. Koho volíme,je každého osobná vec,netreba sa s tým vystatovať a podsúvať druhým,aj keď vlastním nejaké médium.A napísať,že to mám v hlave usporiadané,keď som roky vynášal do neba Matoviča,Hegera,Budaja,Naďa,to už chce veľkú odvahu a zaslepenosť svojím JA.

    3
  23. Pán Majko,to kto je ako podľa Vás,citujem“ jednoduchý Slovak“ a to je ako čo“citujem; bacovske správanie.? Kto si myslíte,že vlastne ste? Nejaký učenec,lebo niečo mimoriadneho?Máte vôbec maturitu,?

    2
  24. Autor ma v hlave upratane, len vzdy do clankov pusta opak, mozno to je nejaka choroba…. alebo ma len potrebu rozostvavat narod….

    1
  25. Pán Majko dúfa, že si vo voľbách zvolíme pro západného kandidáta, lebo západ = demokracia, východ = totalita.
    Ale aká demokracia to je? Taká, kde nám pseudonovinári budú dookola radiť, koho „je správne“ ísť voliť a koho nie?
    Alebo taká, kde sa proti demokraticky zvolenej vláde ( nech je to už akákoľvek voľba) budú huckať ľudia na námestiach?
    Alebo taká, kde pre rozdielnosť názorov nám budú arogantne nadávať a neprávom nás nazývať trolmi a primitívmi len preto, lebo nerecitujeme rovnakú báseň západu, ako “ oni“? Lebo nevidíme svet len čiernobielo, ako “ oni“ ?
    Mne to už demokraciu nepripomína ani z rýchliku. Zato mi to čím ďalej, tým viac pripomína znaky totality. A nepíšte mi sem, že za totality by som si tu verejne nemohol vypisovať, čo chcem. Pretože hoc to je pravda, nemení to nič na tom, že do totality ( západneho typu) smerujeme.
    Prečo? Pretože mnohí si prestali ctiť princípi demokracie a uchylujú sa k praktikám totality.

    Jeden správny názor, jedna správna ideológia, jedno smerovanie, jedna farba, to ste vy pán Majko.
    To je totalita. Máte k nej oveľa bližšie, ako si myslíte.
    Nedokážete rozolišovať komunistickú totalitu od totality ako takej , všeobecne.

    Určite nieste zlý človek, som presvedčený, že to myslíte úprimne dobre, že chcete krajne a pracovitým a slušným ľuďom naozaj to najlepšie. Ale vyvolávate rozpor medzi ľudmi a to je zlo. Ja osobne nechcem žiť v krajine s aroganciou tak obrouskou, akú tu v poslednej dobe prezentujete Vy. To, ako dehonestujete ľudí, ktorí vám nepritakávajú, je až ozrutne odporné. Aká je toto DISKUSIA na stránkach SOL, kde nadávate ľuďom do primitívov a ich rodičom do alkoholikov len preto, lebo majú iný názor? Prajem Vám pevné zdravie.

    5
  26. Veď choď do vysneneho Ruska, idealne na nafukovačke a tam zažiješ pravú ruskú realitu.
    Prečo tu trpiš a strádaš.

    Zažiješ si život na východe : zemlianky , latriny , alkoholizmus , lacnejsi plyn, nizsii vek dozivania, zlu zdravotnu starostlivost, vyborny borsc, ruske hlinene cesty , nizke platy , vysoke urokove sadzby na hypotekach, nizsie HDP.

    Preco hodnoty toho kurvystanu nepreniest aj na Slovensko?

  27. Anonym 11:38,nepochopil si vôbec nič!!!!Čiernobiele nebezpecne monstrum,ktoré si myslí a jeho svet je zuženy len na Ukrajinu a Rusko.

  28. Anonym 22. marca 2024, 11:38

    Hodnoty života na východe, ktoré opisuješ sú až sekundárne a určené pre bežnú ľud. My ich tiež máme v porovnaní so západom, že nemáme mosty, nemocnice, vodovody, kanalizácie, cesty…atd

    O to čo sa my voliči smerohlasu od čias hzds snažime je primárne korupcia, klientelizmus, nevymožitelnosť práva, napojenie majiteľov strany na eu a štatny rozpočet, oligarchia, mafiansky štát, ale týmto sa nezaťažuj.

    Dôležité je teraz, aby si sa bál migrantov, medvedov, atomovej bomby, švoroša, zlých novinárov, Lipšica, prezidentky, LGBT(počkaj to až po prezidentských volbách teraz nie), Bruselu…aby si uveril, že ti všetci robia zle a tvoje neštastie zapríčinili. Potom ti už bude len dobre až do eurovalu.

    3
  29. Hneď prvý príspevok zaklincoval a vystihol hlúposť a obmedzenosť, ktorá sa prejavila v takmer každých voľbách za posledných 30 rokov. Vyplakávaš o korupcii v Bruseli a korupciu doma nevidíš? Trepeš nezmysly o šikane za iný názor, choď si skúsiť prejaviť „iný názor“ do Ruska. A čo znamená výraz „idiotizácia detí“, ako to prebieha a funguje v praxi? To akože z Bruselu chodia školské osnovy, alebo to funguje priamo cez 5G sieť, či aké konšpiračné sračky máš k tomu? Akože brusel môže za to, že tvoje deti sú sprosté? Možno by si mal menej žrať hovná z infovojny, menej vysedávať po šenkoch a viacej sa im venovať a nebudú sprosté, ale možno jablko nepadá ďaleko od stromu a budú z nich také isté zatrpknuté a obmedzené teliatka, ako ty 🙂
    A páči sa mi, ako dezolé sedlači vadí, že korčok „údajne“ spolupracoval aj s mečiarom, aj s ficom, takže spolupráca s vašimi dezolé idolmi je vlastne niečo toxické, takže nepriamo priznávate, že tie vaše sociálno-demokratické hviezdy sú vlastne žumpa, do ktorej sa netreba namočiť :))

    2
  30. Tebe sa zazdalo, že tebe a a tvojim kamošom Slovensko nejak patrí? Bol to len vlhký sen .

  31. To ani nehrozi. Tie volby vyhra, ako to vyzera, Peter Pellegrini. Standardny politik na urovni. Len dufam, ze dokaze hovorit po anglicky lepsie nez byvaly premier Matovic. To bola fakt hanba, ked sa ten pokusal hovorit v Bruseli. One tajm, next tajm.

  32. Standardny politik na urovni????!
    To jako velka sranda?
    Vacsia spina v smerohlase je len blaha. Maly kalinak sa uz dotahuje, ale zatial na nich nema

    2
  33. Majko opisuje aj v komentaroch pod clankom zazitky z detstva, nuz co chudak ked tak trpel pod bacom…. mozeme s nim jednoduchsim suhlasit…. trpitel….

  34. Ano, si jednoduchsi a tvoje okolie tym trpi.
    Ale co uz s tebou.
    Aj taketo telce su telce božie.

  35. stefan 23. marca 2024, 10:50 – u nas demokracia stale je. Aj ked niektori konkretni ludia na vysokych postoch ju zneuzivaju a mnohi nekonaju vo verejnom zaujme, aj ked im to zakon priamo uklada.

    Dovolim si povedat, ze ludia netusia, ako velmi moze byt demokracia obmedzena a ako malo staci, aby sa stat prepol k autoritativnemu rezimu, alebo dokonca smeroval k totalite.

    My len nevieme s demokraciou narabat.

    Demokracia predpoklada fungovanie institucii a kontrolnych mechanizmov. Tzv. brzd a protivah.

    Je to vidiet na samospravach. Tie pozname najlepsie, tak to popisem na nich.

    O majetku rozhoduju poslanci. Vykon ma na starosti primator (starosta) a statutar obce.
    Ak sa utrhnu poslanci a schvalia nieco v rozpore so zakonom alebo v neprospech obce, na rade je primator, ktory ma pravo (povinnost) uznesenie nepodpisat.

    Ak sa utrhne primator, je tu hlavny kontrolor, ktory sa zodpoveda poslancom.

    Dalej tu su uradnici, ktori by mali odmietnut vykonat nieco, co je v rozpore so zakonom.
    Ti sa zodpovedaju primatorovi – statutarovi.

    Vsetci voleni zastupcovia, teda poslanci aj primator sa zodpovedaju obcanom.

    Z uvedeneho je vidiet, ze zakonodarca navrhol pomerne slusne vyvazene kontrolne mechanizmy s cielom zabezpecenie fungovania samospravy.

    Vsetko sa ale moze pokazit – vsetko moze pokazit clovek a – KORUPCIA.

    Korupcia nie je len 20 dekov sunky od vdacnej babicky pre sestricku v nemocnici, ktora babicke podala pohar vody a nespravala sa k nej ako k cislu.

    Je tu daleko nebezpecnejsia korupcia, ktora zial likviduje Slovensko od hory az dole. A najhoorsie je, ze Slovaci sa s nou uz naucili zit a neodsudzuju ju.

    Ale dalej v samosprave:

    System prestane fungovat, ked sa poslanci na veci ktora nie je vyhodna pre obec, obcanov a nie je vo verejnom zaujme, dohodnu s primatorom a maju chyteneho aj kontrolora. Ked schvalia nieco, co je vyhodne pre nich alebo im blizkym.

    Toto tazko zisti obcan, spravidla to zbada az vtedy, kedy to uz citi na vlastnej kozi a je neskoro.

    Mechanizmus je teoreticky dobry, su tu este obcania, ktori to vsetko platia a vsetko mozu zmenit. Len musia chciet a musi ich byt vela.

    To je demokracia.

    Ked zlyhaju vsetci, ked zlyha mechanizmus brzd a protivah a dokonca aj obcan je apaticky, stav ignoruje, alebo sa spolieha na zazrak, ZLYHA SYSTEM.

    Takto fatalne zlyhanie vlastne celej spolocnosti nepredpokladal ani zakonodarca a vlastne proti tomu sa ani nedaju vytvorit ucinne mechanizmy zachrany.

    Ak totiz o zachranu nestoja obcania, taka spolocnost nema buducnost, je neperspektivna a casom zanika.

    Mam obavy, ze sa k tomuto stavu blizime, ak v nom uz nie sme.

    System kolabuje a citime to zo vsetkych stran v celej krajine. Zdravotnictvo, skolstvo, justicia, prokuratura, policia, polnohospodari nedostali pol roka dotacie na ktore maju narok. Vlada namiesto setrenia zriaduje nove ministerstvo a dalsie institucie. Upratavaju si vlastnych ludi ochotnych spolupodielat sa na zahube statu. Ukradnut to, co este ukradnut ide a ukradnut vedia.

    Bude horsie a kedze sme stat a nie penazenka jedneho cloveka, krach nepride okamzite. Postupne zhorsovanie zivotnej urovne, socialne samovrazdy a znovu – HLADANIE vinnikov vsade, len nie u seba.

    A nastupia vyhovorky a hladanie virtualnych vinnikov v snahe zachranit si vlastnu prdel pred basou a nepostvat si obcanov natolko, aby sa konecne odhodlali povesat takychto zmrdov na ulicne kandelabre.

    Znovu to bude narativ Soros a Zidojasteri? Nieco sa najde, v tom su dobri. Akurat ludia uz budu zobrakmi napriek tomu, ze este pred par rokmi sme boli medzi post socialistickymi statmi v EU elitou…

    1
  36. 23. marca 2024, 12:02
    Demokracia aká je v krajinách EU dokazuje, že je slabý a neschopný režim. Miesto schopných lídrov rozhodujú byrokrati a slabosi. A to nevyhnutne vedie k pádu režimu. História je toho plná. Každá ríša sa raz rozpadne. Je to len otázka času.

  37. 7.31
    Každá ríša sa raz rozpadne. Je to len otázka času.

    Takze je podla teba uplne jedno aky rezim je pri moci.
    Či?

  38. 24. marca 2024, 9:06
    Je to nevyhnutnosť vývoja. Čím je režim slabší a neschopný, tým rýchlejší je pád takého zriadenia. A EU má krásne našliapnuté na extra rýchly rozpad. I keď veľká škoda by sa nestala. Štáty môžu fungovať a spolupracovať aj bez darmožráčov z Bruselu, ktorý vymýšľajú čoraz väčšie nezmysly a príkazy, na škodu celej Európy.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované