back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Opatrenia polície v súvislosti s voľbami prezidenta Slovenskej republiky v roku 2024

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM|  Voľby prezidenta Slovenskej republiky sa budú konať v sobotu, 23. marca 2024 (prípadné druhé kolo 6. apríla 2024), od 07.00 hod. do 22.00 hod. Na zabezpečenie ochrany verejného poriadku, života, zdravia, bezpečnosti osôb a majetku polícia prijala viacero opatrení.

Ubezpečujeme verejnosť, že nasadíme dostatočný počet síl a prostriedkov Policajného zboru. Priebežne vyhodnocujeme bezpečnostnú situáciu a prijímame opatrenia na zabezpečenie nerušenej prípravy a priebehu volieb.

Zvýšený počet policajtov sa bude zameriavať najmä na ochranu verejného poriadku, života, zdravia, bezpečnosti osôb a majetku. Viac policajných hliadok bude v teréne nielen pred voľbami a počas nich, ale aj po ich ukončení.

Motorizované aj pešie policajné hliadky budú v mestách a obciach dohliadať na verejný poriadok. V teréne budú aj príslušníci kriminálnej polície. To znamená, že v čase volieb stretnete policajtov nielen v uniformách, ale aj policajtov v civile. V prípade potreby sú pripravení pyrotechnici a špeciálne policajné útvary. Na zabezpečovaní prípravy a priebehu volieb policajti spolupracujú s okresnými úradmi, obcami aj s predsedami príslušných volebných komisií.

Policajti budú v najbližších dňoch venovať pozornosť aj volebným miestnostiam, aby nedošlo k ich poškodzovaniu. V objektoch, kde sa budú konať voľby, vykonajú špeciálne vyškolení policajti so psami pyrotechnické prehliadky. Pod drobnohľadom polície budú sídla okrskových, okresných volebných komisií, sídlo Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán a aj ďalšie miesta, kde by mohlo dôjsť k porušeniu zákona.

Akékoľvek informácie k prípadom možného narušenia prípravy a priebehu volieb prezidenta Slovenskej republiky, verejného poriadku, podozrenia zo spáchania priestupku alebo trestného činu je potrebné bezodkladne oznámiť na najbližší útvar Policajného zboru, alebo na bezplatné  číslo polície 158.

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

 

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované