back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Sereď je skutočne len „mestom na prespanie“ a Slovensko krajinou „miznúcou“ z mapy civilizovanej Európy

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sereď | O postupnom úpadku mesta čo do služieb, podnikania, ako aj relaxu obyvateľov, píšeme nie po prvý raz.

Najskôr to bolo postupné obmedzovanie železničného spojenia Serede s okolím, následne úplným zrušením vlakového spojenia do Leopoldova s následným prestupom na sever a východ Slovenska.

Obmedzenie dopravy na moste ponad železnicu pre autá nad 3,5 tony, mesto vynechali snáď všetci relevantní autobusoví prepravcovia a zostalo nám zopár autobusov do a z Bratislavy.

Úplným odstavením mosta sme „získali kľud“ aj od prípadnej tranzitnej dopravy, ktorá aspoň z časti mohla priniesť zákazníkov miestnym obchodníkom, kaviarňam a reštauráciám.

Sereď napriek unikátnej polohe je vlastne úplne mimo všetkého dôležitého v republike. A republika sa postupne stáva nezaujímavou destináciou v EÚ, a žiaľ rizikovým už aj tranzitným koridorom železničnej a kamiónovej prepravy.

Dnes už stačí ísť na kávu do Nitry, Trnavy, alebo aj do Šale a aj poloslepý seredský lokálpatriot pochopí, že u nás fakt niečo nefunguje.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Znovu rovnako, ako v prípade Slovenska v porovnaní s okolitými štátmi.

Deti odchádzajú nielen z východu Slovenska bez reálnej šance na návrat, ale dnes už aj od nás zo západu. Zostávajú nám cudzinci, z ktorých väčšina Slovensko považuje za medzičlánok pri ceste za lepším. Áno, už aj cudzinci.

Ako ďalej?

Možno máme posledné mesiace, snáď rok či dva na spamätanie sa a návrat na cestu so svetielkom na jej konci. Ak nie – koniec. Budeme vyhnancom západu a zanedbateľným ničím pre východ.

Ekonomika?

Nestojí otázka či, ale kedy príde k recesii, ktorá nepochybne postihne automobilový priemysel. A pýcha minulých vlád sa stane tragédiou tých nasledujúcich. A nás všetkých. Zo Slovenska sa stane úplne nezaujímavý priestor v centre Európy nielen pre investorov, ale aj pre turistov a vlastne aj vlastnú inteligenciu, ktorá uplatnenie v krajine nenájde.

Smerujeme do riadnych sračiek. Uvedomia si to „elity“, alebo to skôr docvakne ich voličom?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Len doplnim 18. marca 2024, 7:20 – dakujem za tip na dalsi clanok. Ono to totiz nie je vsetko. Vykynozenie naletovych drevin, upratanie asi 200 ton odpadu z verejneho priestranstva, vyhnanie fetakov z priestoru a celkovo zcivilizovanie tohto zaujimaveho verejneho priestoru, nebolo jedinym pozitivnym krokom v tomto zamere.

    My sme sa dostali daleko. Velmi daleko. Zial, naivne sme projekt podrobne predstavili jednej osobe. Nebol to dobry napad…

    Od urciteho momentu sa projekt postupne stal nerentabilnym.

    To vsak neznamena, ze v nom neboli investovane miliony vtedajsich Sk cisto zo sukromnych zdrojov…

    Skoda, ze ste dal len jeden link z archivu SoL. Je ich vyrazne viac a z nich je zrejme, ze napriek sukromnej investicii, islo uz vtedy o projekt mimoriadne transparentny a na tu dobu vlastne nieco, co by siroko daleko nemalo obdobu.

    Tu je toho viac. Chronologicky a s jasnym zamerom. Aj s naznacenim problemov:

    https://archiv.seredonline.sk/oddychova-zona/index.html

    Ako som uz napisal, fajn tip podrobnejsie si pripomenut starsie casy…

    – – –

    Sered sa vsak mestom na prespanie nestalo vdaka podnikatelom, ale samospravam neschopnym vyuzit potencial mesta vyplyvajuci z jeho polohy. A samozrejme z priorit volenych zastupcov – ich aktivity a aktivity im blizkych. Podpora aktivit podporujucich ich znovuzvolenie do funckii. A vyrazne zameranie sa na aktivity pre uzku skupinu ludi napr. futbal s ignorovanim potrieb mesta rozvijat sa a vytvarat podmienky pre rozvoj aktivit prinasajucich turizmus.

    4
  2. Do recesie smeruje celá EU vďaka bruselským darmožráčom z europarlamentu, ktorí výmýšľajú kraviny ako Green deal, Euro7, zákaz vykurovania plynom a elektromobilitu. To budú posledné klince do európskej truhly. A netreba zabúdať ani nato, že EU zalázala reguláciu dovozu agrokomodít z UA, takže zlikvidujeme nielen dopravcov ale aj farmárov, pretože voči bordelu z Ukrajiny nemajú šancu konkurovať.

    26
  3. turizmus? voľqkedy chodili Češi do kempingu a kúpali sa vo Váhu, teraz hlásili v hlavných správach že ryby sa z Váhu nesmú konzumovať lebo obsahujú ťažké kovy tak pre rybárov: Chyť a pusť!! a nestrašte nás aj v Paríži nemôžu súťažiť plavci v Seine lebo je plná výkalov, možno aj psačích či mačacích – sú na tom rovnako ak nie horšie ako Sereďania – zabudli ste na zázrak – ale za ten treba prosiť… či?

    6
  4. Netrep sprostosti,ze ryby vo vahu obsahuju tazke kovy,v rieke nitra su ryby kontaminovane tazkymi kovmi od urciteho useku.

  5. ak trepú v tv tak trepem po nich ale ešg ked žil Rožumberk č,II jeden zo zakladateľov Strednočepenských rybníkov už vtedy rybári hovorili že z drôtovni hlohovec bude 50 rokov presakovať karciogány do Vváhu a ryby sa nemajú konzumovať … či zase trepem ?opýtaj sa resp, to býva aj pri rybníkoch napísané zákaz lovu lebo majú ryby podané antibiotiká a prečo a kam sa potom odplavia tie antbioiká?ižeby do oceánov,?

  6. Treba voliť Matoviča a Progresívne Slovensko. To je celý cieľ tohto článku. To sú tí „nezávislí“ novinári s „vyváženou“ diskusiou. A najbližšie nezabudnite voliť Korčoka, ten nás zachráni a bude dobre.

    9
  7. Prečo ľudia na SK vždy hľadajú a potrebujú niekoho, aby ich zachraňoval? Ľudia začnite pracovať sami na sebe a nebudete potrebovať záchrancov a spasiteľov národa. A zrazu zistíte, že sa na ten “hrozný” a “nechutne prehnitý” Brusel ani vyhovárať nemusíte. Stačí si nastaviť konečne zrkadlo a pozrieť sa okolo seba, ako žijeme.

    9
  8. Strasne citat komenty kolko tupych ludi tu zije. Novinar pomenuje problemy ale tupi ludia ich nechapu. Na Slovensku nakoniec zostanu iba ti najsprostejsi a ti potom mozu v diskusiach hladat toho kto za to moze. Ale urcite to nebudu oni

    10
  9. Eduard nemôžeš očakávať vyššiu úroveň intelektu od mesta kde pracujú 3/4 ľudí za pásom a v skladoch. Tu presne vidíš ako to dopadne keď rodičia zanedbajú vzdelanie detí. Práve takáto sociálna vrstva a nezamestnaní sú tí ktorí sa najrýchlejšie radikalizujú. Toto mesto je len inkubátor pre dezolátov a ľahko manipulovateľných ľudí.

    9
  10. Blbci,nejak vám to slovo “ dezolat“ pomaly,ale iste zožiera mozog Bože môj,takých hlupákov už ani netreba šanovať.

  11. Sereď? Drogy,cigáni,Vietnamci,Číňania,Srbi,Rumuni ale hlavne hejno Ukrajincov. A aj hangáre s výrobnými pásmi pre týchto „Sereďanov“.A aj kamiónmi zdevastované cesty, mosty.Poviem vám – radosť tu žiť…

    2
  12. Ideologická sračka o tom, že poslúchať západ je naša jediná svetlá budúcnosť.
    A Sereď? Že by nás vlakove spojenie s Leopoldovom malo zachrámiť? Ale prosím vás.

    3
  13. Plne súhlasím s Anonymom nad mojím príspevkom, alebo s príspevkom p. Bc. Raymond Kunštatský , parkovanie by malo byť zdarma.
    Ale nebojte sa, všetko vyriešia naši politici z hlavného politbyra v Bruseli a ten hlavný stan darmožráčov a parazitov nazývaný europarlament. A to údajne v roku 2035. Dovtedy postupne svojimi nariadeniami a zákonmi budú naďalej ožobračovať obyčajných pracujúcich občanov, autá vzhľadom na všelijaké ich výmysly budú drahšie a drahšie. Takže v roku 2035 už bežný človek nebude mať na kúpu elektromobilu. Takže bude menej aut a viac miest na parkovanie. A ak aj na neho nejako našetríte, problém bude , kde a kedy ho nabiť. A ak by som aj pripustil nerealistickú možnosť, že vyrobia lacné elektroauto a všetci občania si ho kúpia, tak si len predstavte situáciu v takom malom meste ako Sereď. Predstavte si , že večer prídu ľudia domov, kto má dom a garáž pripojí auto na nabíjačku doma, tí čo bývajú v činžiakoch pripoja sa na verejnú nabíjačku (teda v tom optimistickom prípade, že budú), tak vyrazí poistky vo všetkých trafostaniciach. Ak to urobí celé Slovensko tak skolabujú aj naše atómky a ak celá Európa , tak verím tomu že skolabujú aj nemecké ekologické hnedouholné elektrárne. Takže hor sa do svetlých ekozajtrajškov, dobre len bolo.

    4
  14. Prosím vás, keď už sa tu vo veľkom nadáva na EÚ a diktát z Bruselu tak už aj napíšte aká je tá iná alternatíva. A keď žiadnu nemáte, tak mlčte. Tá zlá EÚ nám posiela peniaze daňových poplatníkov zo západných omnoho vyspelejších krajín ktorých účelom je dobehnúť ich životnú úroveň.

    7
  15. anti dessolee 19. marca 2024, 15:41
    Zlá EU nám neposiela nič zadarmo a povedzme na rovinu, vďaka debilným kvótam a normám EU ide priemysel aj poľnohospodárstvo v Európe do kytek. A keď nás tak milujú a chcú aby sme ich dobehli, prečo vo fabrikách, ktoré patria majiteľom z „vyspelého západu“ sú stále 1/4 platy ako u nich? Alebo máš pocit, že autá vyrobené u nás stoja v Nemecku, Francúzsku či Británii 4x viac? Alternatíva? Efektívnejšia spolupráca V4 a totálna reorganizácia EU.

    9
  16. Zdravim,ako upada Sereď asi bere zo sebou aj Šintavu.Ano je to obec asi najbližšie k Seredy,fetaci sa z grupuju pod mostom na zahradkach,futbal tam zanikol,pošta tam funguje len do desiatej,hlavne ze sa stavaju novè obydlia ,čo by sa mala v pred uberat ,tak skor zaniká.Sered ma asi nejaku dohodu zo Šintavou,ked su na tom rovnako😔

    1
  17. Staci si tu precitat komentare. Vacsina ma jasno ze za to mozu ti a ti. To ze sa tu dlhodobo neriesi skolstvo, doprava, zdravotnictvo, veda… nikoho netrapi, ale iba to nam moze pomoct. Keby mam znova pod 25 uz tu nie som. Netvrdim ze by som sa nevratil, ale naco byt v skrachovanom state, kde ludia veria hlavnym spravam a ficovi, ktory si popritom chce hlavne zabezbecit beztrestnost? Naco. V zahranici aj tak clovek zarobi viac, uz len v cechach. Kam sme to upadli. Za 5 rokov sme uplne v prdeli. Ani nemam nadej ze sa vo ficolande zmeni.

    4
  18. Mfk Seredi sa ma postaviť nový futbalový štadión na niké ligu alebo na 2 doxbet ligu haló Sereď dostan rozum ved vás tadion vyzerá ako ofk žihárec a to je hanba Serede keby bol postavený štadión s kapacitou 11 900 ako fc dac nie Sereď je mesto kde je len lidl Billa a kaufland a kde je tesco len k tescu musíte ísť až do Galanty alebo šale

  19. S tou autobusovou dopravou je to naozaj bieda , pred par rokmi to bolo ovela lepsie , do Nitry a Bratislavy sa dalo dobre dostat aj odtial teraz je to problematickejsie a do niektorych miest uz ani nejazdia spoje , napriklad do kupelneho mesta Dudince este pred tromi rokmi tam jazdil priamy spoj byval aj dost vytazeny cesta trvala asi 2 a pol hodiny dnes tam nejde ziadny spoj a ked tam clovek chce ist musi najmenej 2 krat presadat a cesta trva najmenej 4 a pol hodiny to je velmi nepohodlne hlavne ked maju ludia viac batoziny mesto by sa malo trocha zamysliet a konecne opravit most aby sa obnovila doprava

    1
  20. Majko o akej civilizovanej Európe to hovoríš? To myslíš Európu, kde sa uchylaci a buzeranti prechádzajú polonahi po ulici, alebo kde štátna moc chce zakázať stranu, lebo hrozí, že vyhrá voľby, alebo kde vládna garnitúry posiela Antifu na svojich politických oponentov, alebo kde policajti mlátia dôchodcov, lebo nemajú ruska a popri tom sa mlcky pozerajú ako negry znásilňujú ženy, alebo myslíš Európu, kde jednotliví politickí lídri likvidujú vlastne národy nezmyselnými sankciami. Tak na túto Európu Ti serie pes. Sa kľudne odsťahuje do tej civilizovanej Európy, Ti garantujem, že keď sa spraví zbierka na jednosmerný lístok, tak do hodiny máš celú sumu.

    1
  21. Pre: Aurora 19. marca 2024, 22:21
    Ludia zbohatli a majú vlastné autá. Čo majú tie autobusy jazdiť prázdne? Teta chce to trocha horčíka a viac sa rozprávať s vnúčencami aby vám vysvetlili niektoré veci ako fungujú.

    Pre: Anonym 19. marca 2024, 23:32
    Stále lepšie ako ten „východný variant“. Tam ťa zbalia ked sa prechádzaš oblečený s čistou A4. Nepohodlných posielajú rovno do Gulagu skapať alebo mobilizuju na UA, nikde o nich nepočuť, pretože TV a soc. siete majú pod kompletnou kontrolou. Z toho istého dôvodu nikdy nepočuješ o znásilneniach a sračkách čo sa tam dejú. Dôchodcov nemajú pretože priemer dožitia tam je 66 rokov. Násilníkov tam posielajú na slobodu, stačí si odslúžiť pol roka vo vojne. O sankciách počujeme plakať len pro-ruských sráčov ako ty ale realita je taká, že v EU inflácia klesá zatiaľ čo v rusku narastá. ECB úroky centrálnej banky tiež idú dole zo 4% zatial čo rusko si drží 16%.

    Žiješ v umelo vytvorenej bubline, ktorú ti z jednej strany nafukuje alternatíva tým, že čítaš o všetkom zlom čo sa stane v EU a naopak všetkom dobrom čo sa stane v RU, lebo je to len forma hybridnej info vojny. A z druhej strany algoritmus čo ti podsúva rovnakú tématiku dokola len aby si sledoval a je jedno či je to FB, YT , TG, X, TT…

    3
  22. Anonym 19. marca 2024, 16:05
    Ja neviem v akej krajine žiješ ty, ale z tej zlej únie sem okrem peňazí „zadarmo“ prúdia aj investície vďaka ktorým majú ľudia prácu. Len si spomeň aká bola nezamestnanosť keď sme v únii neboli. A teraz k tvojej alternatíve. Spomínaš V4 kde sa nám obrátilo chrbtom Poľsko aj Česko len pretože Fico. A zostal nám na krku nejaký Orbán ktorý totálne ekonomicky zdevastoval svoju krajinu a v Európe má spojencov len toho Fica a posledných diktátorov. A totálna reorganizácia EU možno aj príde, pretože nie je možné aby spoločnú snahu štátov EÚ degradoval a vetoval dezolát Fico s Orbánom. Nemáš žiadnu alternatívu, len bezduché kecy. Ale to je dnes moderné byť proti všetkému a ísť proti prúdu.

    1
  23. Prečo všetci obdivovatelia Ruska nejdú na východ? Rusko je obrovská krajina, určite kopa voľných a lacných pozemkov, tak hurá do Ruska, keď ho tak obdivujete a uznávate. Prečo Slovač chodí za robotou na ten skazený západ, keď je to tam samý „buzerant prechádzajúci polonahi po ulici“? 😀 😀 Ty by si mal hlavne menej pozerať internety, lebo ti pekne j-e-b-e…

    1
  24. Anonym 19. marca 2024, 16:05
    A ozaj ešte k tým platom. Tie sú u nás polovičné, nie 1/4, oproti tým napr. nemeckým. A je to len preto, pretože tu sú ľudia ochotní za to pracovať. V nemecku nie, preto tú prácu majú našinci a nie nemci. A keď to našincom stačiť nebude, fabriku presťahujú. Tak funguje trh, vieš čo to je? Nie štát určuje platy v súkromných firmách ale zamestnanci sami, či si to už priznajú alebo nie. Ale už podľa tvojej otázky prečo nemáme platy ako na západe je vidieť kam ťa treba zaradiť. Samozrejme keď sa západné automobilky, majorita nášho priemyslu odsťahujú, tak asi prídu tie z V4 alebo LADA z východu. Potom by si videl čo je to malý plat.

  25. Majko a ten štadión je kde už sa stáva keď bude dostávať bude k vám chodiť viac ludy

  26. A co s tým majú „elity“? Tým ide len o to aby sa dostali z vlastných srač… a ešte na tom aj zarobili, pokiaľ si ludia nepomôžu samy tak sa nič nezlepší

  27. Pre Lexa a ostatných čiernobielych,to akože,alebo cusat,alebo Rusko?To akože vám už jebe načisto,osprosteni,,ste už od tých Rusov,ako keby iné na svete neexistovali.

  28. Sračky.. sračky…a zas len sračky…komentáre tu by sa mali zrušiť….. telenovely nám predsa dodávajú Turci…Mexičania…Kubanci., Sereďania tiež natáčajú?

  29. Je mi smutno ako Slováci hľadajú príčiny svojich problémov niekde vonku (Brusel, …), ale nie v sebe. Problém je v tom, koho si volíte do samosprávy a ako sa ako komunita staviate k svojmu mestu. Pozrite sa na takú Trnavu kam sa za Bročku dopracovala a ako sa tam samotní obyvatelia zaujímajú o svoje mesto.
    Do Serede som chodieval pravidelne 30 rokov a toto mesto bolo pre mňa vždy bohužiaľ ako spiaca šípová princezná. Nič sa tam nedialo za komunizmu a nič sa tam nedeje bohužiaľ ani teraz.

  30. anti dessolee 20. marca 2024, 8:58
    Nie sú polovičné, ani zďaleka. Nás do EU nevzali preto, lebo sme „super spoľahlivý partner a blablabla“ To boli žvásty. Skrátka, západ potreboval lacnú pracovnú silu, potrebovali zdevastovať poľnohospodárstvo a konkurenciu schopnosť novo prijatých členov, pretože inak by nemali kam vyvážať svoj bordel. Bohužiaľ. A ďalší kameň úrazu sú naše vlády, ktoré viac počúvajú zahraničie ako vlastných občanov.

    2
  31. Pracujem vonku a uz ani tam to neni ruzove a to pracujem v tom lepsom odvetvi. Netreba pozerat len na platy, ale aj na vydavky. Jedna vec co sa propaguje a druha co vam kolegovia povedia medzi 4 ocami. Keby nebolo vselijakych inflacnych a vyrovnavacich a corona balickov, asi by to aj na zapade vyzeralo inak… Len treba vidiet dve strany mince. A poviem este jedno, keby videli ludia zo ,,zapadu,, ako sa tu nakupuje, tak by nechapali. Moji ,,zapadni,, kolegovia casto nejedia, ked chcu usetrit…asi tak…😉

    4
  32. Neboj, ľudia, čo nemajú klapky na očiach dobre vidie, ako to ekonomicky ide ( bohužial) na zapade dolu vodou. To len tuna pseudoliberálikom tlačia do hlavy, že smerom na zapad je raj na zemi. Živia v sebe asi nostalgiu minulosti, alebo čo.

    2
  33. Keď čítam, aký je ten západ otrasný, plný naháčov, utečencov a neviem čo ešte všetko od ľúdí, čo videli západ maximálne na YouTube od Dannyho tak sa ani nečudujem. Ale ľudia, treba ísť občas na pár dní ďalej ako len do miestnej krčmy alebo na zraz MDŽ do Trnavy.

  34. Naco sa vzdelavat, naco cestovat, ved narodna tv pod vedenim martinky z turca im povie co je prauda a co si maju mysliet.
    Teda mysliet, to nie, ale co maju hovorit.

  35. Ja nebývam v Seredi.Ale bol som tam.Bol som u vás pozrieť.Boli tam nejakí narkomani v meste.Ale to bolo ráno.Videl som tam možno dvoch.Vraj ich je tam velmi vela a Sered je tým preslávená.
    Bol som v parku a nebolo to zlé v parku aj kaštiel tam je pri parku.

    Kaštiel rozpadnutý ale opravujú ho.Alebo sa zdalo že kaštiel bude opravený renovovaný.Mesto sa mi príliš nepáčilo.Možno kostol a park ešte áno.
    Nebol som v každej uličke ale bol som v meste priamo.Bývať by som v Seredi nechcel.
    Nezdá sa mi to mesto atraktívne pre život.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované