back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Budeme v Seredi platiť za parkovanie?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sereď |  Parkovanie na väčšine parkoviskách v meste Sereď doteraz spoplatnené nie je. Objednať si rezervované parkovacie miesto napr. pred činžiakom, za poplatok má možnosť obyvateľ mesta. To aj niekoľko rokov funguje. Neprenajaté parkovacie miesta sú však zdarma.

Áut pribúda, no verejné priestranstvo nafúknuť nemožno. Nie je ničím mimoriadnym, kedy   v rodine sú dve, či tri autá. Prípadne ešte auto služobné. A parkovať jednoducho nie je kde.

Poslanec MsZ Marek Tóth na svojom FB profile nedávno zverejnil jednoduchý status:

Čo hovoríte na spoplatnenie verejného priestranstva v meste na parkovanie?

Napíšte v diskusii, či bývate na činžiaku, alebo v rodinnom dome a ako sa staviate k poplatkom za parkovanie.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Na Dionýza Štura býva rodina ktorá má pri agrasole 2 garáže vedľa seba (pod nosom od činžiaku) ale pravidelne parkujú s dvomi autami pod činžiakom.

    13
  2. Od júna lidl prerába parkovisko
    Zdarma bude iba na 2 hodiny potom spoplatnené tuším 2e/hod

    13
  3. Parkovanie za poplatok zavedie aj Billa pri Papuči . Nikde na západe neexistuje , že dodávky parkujú na verejných parkoviskách. Na strane druhej ,ak by sa dodržiaval stavebný zákon , mali by minimálne 2 miesta pri každej bytovke majitelia bytu. Ale v Seredi máme vlastné pravidlá a preto spoplatniť . Choďte na D.Štúra ( vežáky ) . Nová bytovka ,parkovacie miesta ?? tak 10 pre všetky byty !!!!! Požiadajte o stavebné povolenie na dom . Ak nebudete mať minimálne dve miesta na parkovanie ,ani Vám nevydajú stavebné povolenie. Treba spoplatniť ,ako je to všade .

    12
  4. Kto chce nech si plati, kto nechce tak nie. A treba spravit normalne parkovacie miesta a nie pre trabanty potom maju ludia ojebane auta z kazdej strany. Tomcanyho som nemusel ale tento co tam je je jedna hroza. Uz aby boli volby

    13
  5. Slovak je takým otrokom. Robí na jedlo, na úvery, na lieky a na parkovné… Trnava, Bratislava – rezidenčné parkovanie všade… Tu to nebude iné…

    7
  6. Prenajať miesto na ulici nejde (minimálne Garbiarska) ak má niekto prenajaté miesto, tak tam by malo parkovať auto, ktoré je napísané na značke a nie vedľa svojho miesta (už je v móde dať aj prenajaté miesto od mesta k svojmu prenajimanemu bytu) . A samozrejme treba odstrániť nepojazdne auta z parkoviska. Na Garbiarskej sú minimálne 4

    12
  7. Zakázala by som aby si niekto mohol kúpiť parkovacie miesto.Nie každý na to má aby dal každý rok 250e..idem zaparkovať a zistím že všetky miesta sú rezervovane a napriek tomu ze sú prázdne nemôžem tam zaparkovať a krúžim ďalších 15 minút po sidlisku a hľadám ako debil kde dám auto.

    15
  8. Ľudia majú garáže ktoré prenajímajú druhým a sami parkujú svoje autá pred činžiakom. Parkovacia politika mala byt tak ze na jeden byt jedno auto druhe a viac aut nech si kúpia miesto rezerváciu takže jedno rezervacka a druhe môže parkovať pre cinziakom kde bude voľne môj názor a firemné autá nemajú co parkovať na parkovisku čo prislúcha činžiaku

    10
  9. Prvom rade by malo mesto konečne kontrolovať pokutovať nech je v tom poriadok lebo každé miesto by malo mať značku každé nie na jednej značke aj 3 parkovacie miesta ktoré sú do práva či ľavá od značky jedno miesto jedna značka a pod jedným miestom môžu byt dve značky ale miesto len jedno nie do práva 2 a ľavá 2 miesta . A ak neni auto ktoré ktoré nieje na značke tak pokuta

    6
  10. A keď má niekto služobné auto na súkromné účely, jediné pre rodinu, prečo by nemohol parkovať? Dnes veľa ľudí dostane z firmy auto, tak načo si bude kupovať vlastné? Kvôli vám?
    Keď tu má niekto byt a býva v ňom, mal byť mať možnosť zaparkovať. To sa dá ľahko skontrolovať podľa platenia za odpad. Platí sa podľa počtu dní, čo je na adrese. 1 byt 1 miesto a pokojne nech su na tom mieste aj 3 SPZ z rodiny alebo nahlásená návšteva. Prečo by na jednom mieste nemohli byť uvedené aj iné SPZ z tej istej rodiny, keď sa nahlásia.

    6
  11. Parkovacia politika áno ale! Stačí neobchádzať pravidlá pri stavbách ! Kedy stavebný urad prestane povoľovať stavby bez vlastných pozemkoch na parkovanie . Kedy túto podmienku zapracujete do územného plánu! Všetko len fiktívne aby sedelo. Koľko mestkých pozemkov prenajalo mesto Sereď len aby bolo vydeklarovane parkovanie pre stavebníka! Toto zverejnite!
    Potom budem platiť za parkovanie . Teraz parkujem dve auta jedno pri cintoríne a druhé za nefunkčným mostom! Parkovanie budem platiť keď sprejazdnite most.

    6
  12. Lidl už skúšal zaviesť parkovanie, bol problém s vjazdom z križovatky a prerazenou rampou za chvíľu. Kým nevyriešia vjazd, tak to tam za chvíľu zas skolabuje. A na nákup je komfort 2 hod zadarmo, toľko ma aj Aréna.
    Chyba je, že mesto nemá žiadne centrálne parkovisko pre obchody aj pre bus stanicu. Tým padom, kto nakupuje, blokuje obyvateľov. Jednota to supluje trochu. Tam ubrať z tej betonovej plochy a este jeden rad by vydalo.

    2
  13. Súhlasím s vašim komentárom, aby sa predávali parkovacie miesta. Sme všetci daňovými poplatníkmi a preto nie je v poriadku, aby okupovali parkovacie miesta tí, ktorí si môžu dovoliť kúpiť parkovacie miesto. Na Dolnomajerskej ulici to vyzerá, ako by ste boli na strelnici, samé terče. Niektorí majú aj viac kúpených. Tiež by tu nemali parkovať firemné autá

    4
  14. Ak by neboli rezervované miesta s parkovaním by taky problém nebol. Pekne by sa všetko využívalo a neboli by zbytočne prázdne miesta. Načo sa dávajú na vyhradené miesta EČV keď to aj tak nikto nedodržiava?
    EČV aj niekto kontroluje alebo stačí vlastniť auto prideliť miesto a ďalších 10 rokov je tam rovnaké EČV. Mesto by nemalo každý rok automaticky posielať úhradu za parkovacie státie ale aj kontrolovať či je prenajímateľ ešte vlastník vozidla ku ktorému je miesto pridelené…

    4
  15. Nuž parkovať by ste chceli , ale samozrejme zadarmo. Je to všade, tak si zvyknite a aj si zvyknete. Ono je fasa mat zadarmo parking, ale kadejaký typek z okolia vám zoberie vaše volne miesto, veselo si ide do prace a vy z roboty nemáte kde dat to vaše auto.. Môže vám to vadiť, ale ako toto chcete riešiť? Za parking a vlastne miesto nechcete zaplatiť, na akože vaše miesto zaparkuje kde kto a ..ako by ste to chceli riešiť? A prečo by mesto nemalo mat z toho príjem. Ci sa nám to páči alebo nie, platiť sa bude…

    4
  16. A preco by vam mesto malo donekonecna stavat pri cinziakoch parkovacie miesta a zadarmo ich uzivat. Uz konecne zacnite platit a skladat sa na vase parkovanie . Ale platit za nocne parkovanie pri cinziakoch a nie za denne v centre. Treba spoplatnit nocne parkovanie na mestskych parkoviskach.

  17. Toľko tupcou na jednej hromade, ľudia namiesto toho ,aby sa spojili a boli proti spoplatňovaniu parkovacích miest ,radšej ukazujú prstom ,lebo ten má dve autá, ten firemné….čistá závisť,na ktorú raz doplatia všetci..Ak mesto chce spoplatňovať,nech postaví parkocací dom!!!!

    12
  18. Ak by sa zaviedla parkovacia politika (čiže spoplatnené parkovanie), s najväčšou pravdepodobnosťou by sa zrušili aj vyhradené parkovacie miesta pre konkrétne vozidlá. Tak ako to je v mestách, kde parkovacia politika je zavedená. Pretože je zbytočné, aby niekto platil v inom režime (napr. rezidentská karta) ako ten, čo si platí vyhradené miesto. Zosúladí sa jednotná platba a žiadne vyhradené miesta nebudú, max. tak pre ZŤP.

    2
  19. Ja to vyriesim. Polovicka z vas sedlakov vytiahne paty maximalne do Trnavy, aj to idete vlakom. Sered je mala, naco su vam auta, predajte tie stare vraky a hned bude v seredi o polovicu aut menej a zvysok bude mat bezproblemove parkovanie.
    Toto je riesenie ala seredsky „inteligent“, presne ako polka rieseni z komentarov nadomnou. Tu sa len ukazuje neznalost problematiky dotycnych a ich „nefunkcne“ navrhy a riesenia, resp. riesenia ktore vyhovuju hlavne im.
    Ako by ste vyrisili tuto situaciu? V cinziaku byva osoba, ktora nevlastni auto (podla vasej logiky vsak ma narok na 1 parking). Pride k nej navsteva, alebo opravar na firemnom aute. Ma tato navsteva alebo opravar narok na parking, resp. ma za neho platit, kedze sa jedna o firemne auto? Na tomto priklade je vidiet nedomyslenost vasich navrhov. Aut pribuda a parkovacie miesta medzi bytovkami sa nenafuknu.

    1
  20. Ľudia pozrite sa na seba. Takmer každý obézny. Keď som bol malý chlapec tak decká chodili do školy v Seredi zo stredného čepeňa peši. Dnes absolútne nepredstaviteľné aby niekto z čepeňa prišiel do mesta po svojich (česť výnimkám).
    Ja som za to aby sa parkovacie plochy v meste spoplatnili, aby každé parkovacie miesto pri bytovke bolo vyhradené platiacemu a aby mesto investovalo do parkovacej infraštruktúry pre bicykle. A nebolo by odveci aby mesto vybudovalo dve-tri parkoviská na periférii na bezplatné parkovanie pre tých ktorý auto používajú len občas alebo ktorí nechcú platiť za vyhradené parkovanie.

    1
  21. Zaujímavé je, že ak zaparkujete na zákaze a pod. môžete rátať s tým že onedlho to rieši mestská polícia, ale ak majiteľ parkovacieho miesta parkuje vedľa svojho miesta na to určeného a miesto využíva na parkovanie druhého auta, mestská polícia iba prejde a nič si nevšíma. To čakajú kým im to niekto nahlási? Snáď by mohli reagovať aj keď priestupok vidia, nie len keď im ho nahlásia. Ak by ma niekto okrádal a oni to vidia, tiež budú čakať pokiaľ im to nenahlásim?!
    Na Pažitnej je normálka, polícia sa tu síce prejde, ale nerieši nič a pritom tu takto susedia parkujú štandardne. A za to sa má ešte akože aj platiť?!

  22. Prijebane mesto chcete nasledovať Trnavu????darmožrači starajte sa o doležitejšie veci!!!

    2
  23. Seredan
    A co maju nahlasit, aky akoze priestupok?
    Ano je to chrapacina, ale nie je nezakonna.

    1
  24. Seredan, miešaš jedno cez druhé. Čo porušuje vodič toho vozidla, ak parkuje na vyhradenom mieste so súhlasom majiteľa, resp. toho, kto si za to miesto platí? Neporušuje nič. Policajti tam ex offo nemôžu urobiť vôbec nič.

    2
  25. Komu prosím Vás patrí to parkovisko pri labuzniku. Zas nejakému kamarátovi a bude na ňom ryžovat, alebo pôjdu peniažky pre mesto. Aby som vedela ci tam mam niekedy ešte ísť. Lebo súkromnú osobu podporovať nemienim. Ďakujem

    1
  26. Presne tak, na mieste vyhradené pre nejakú ŠPZ nesmie parkovať žiadne iné auto a to ani so súhlasom nájomcu toho miesta. A mestskí policati by mali takého parkovanie pokutovať. Keď uvidíte takého parkovanie, kľudne volajte mestskú políciu. Tí čo si takto miesta prenajímajú, nie sú majitelia toho pozemku a musia rešpektovať zákon.

    1
  27. Ak tam parkuje iné auto, logicky môže zavadzať iba majiteľovi parkovacieho miesta, resp. nájomcovi. Mne zavadzať nebude, lebo nemám k tomu parkovaciemu miestu žiadny vzťah. Takže keby som volal MsP, tak môj argument, že tam parkuje iné auto, je pre MsP bezpredmetný. Iné auto tam môže zavadzať iba tomu, kto má právo tam parkovať. Ten jediný má k tomu parkovaciemu miestu nejaký právny vzťah a ten jediný môže povedať, že to auto tam nemá čo hľadať. Tiež s tým nesúhlasím, ale je to tak.

    3
  28. 14:16 lenže toto presne robia nájomcovia tých parkovacích miest. Auto čo tam parkovať má, parkuje inde na nevyhradenom mieste. A na tom vyhradenom mieste je väčšinou prázdno, pretože na to miesto chce zaparkovať nájomca napríklad svoje druhé auto ktoré tam nemá čo stáť. Ty prídeš z práce na aute a nemáš voľné parkovacie miesto pretože ti ho blokuje to auto, ktoré má stáť na vyhradenom mieste. A to vyhradené je prázdne.

  29. Riešite tu pár eur ročne za parkovanie, pričom prevádzka auta vás stojí ročne tisíce eur. Nehovoriac o tom, ak máte dve či tri autá. Ale títo budú vyplakávať najviac, že musia zaplatiť pár stoviek navyše. Myslím že na naše malé mestečko sa daju nastaviť také podmienky, aby bežný občan nemusel veľa platiť a mal kde zaparkovať. Kdo má viac áut, ten nech si priplatí. Firemné autá rovnako. Treba to upratať.

    1
  30. Podľa zákona na vyhradené parkovanie sa môže poskytnúť maximálne 40% všetkých parkovacích miest na danom parkovisku. Niekde už bude aj situácia že chcete miesto a ste ochotní si ho aj zaplatiť ale bohužial už sa nedá.

  31. Rozhodnutie mesto Sereď vydá po odsúhlasení príslušným dopravným inšpektorátom ODI Galanta a to:
    pre potreby právnických osôb a fyzických osôb oprávnených na podnikanie v blízkosti ich prevádzok,
    pre potreby osôb ťažko zdravotne postihnutých, ktoré sú podľa posúdenia príslušného orgánu odkázané na individuálnu dopravu vlastným motorovým vozidlom, v blízkosti ich bydliska (ďalej len ZŤP),
    pre potreby fyzických osôb v blízkosti ich bydliska,
    Vyhradené parkoviská podľa ods.1 písm. a), b), c) sa označujú podľa zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a Vyhlášky MV SR č. 30/2020 Z.z., Ministerstva vnútra Slovenskej republiky o dopravnom značení:
    Zvislým dopravným značením č. 270 (zákaz zastavenia)
    Zvislým dopravným značením č. 531 (vyhradené parkovanie)
    Vodorovným značeným (vhodným vodorovným symbolom/nápisom/skratkou/číslom)

    Miesto nie je registrovane na auto ale na majitela takze ked mam dve auta mozem tam zaparkovat ktore chcem. To ze na znacke je EČ neznamena nic mozem si tam dat napisat co chcem. Ďakujem za pochopenie.

    1
  32. Pokiaľ sa nevybuduju poriadne parkovacie miesta, by ani nemali vyberať peniaze za parkovanie. Nie ako napr pred nami za chodníkov urobili parkovisko, lenže chodníky su úzke takže polka auta je v bahne. Ked naprsi sa pomaly ani do auta nedá dostať. Ked sme ako bytovka pred par rokmi podali návrh na zmenu parkovania z pozdlzneho na šikmé (pre zvýšenie počtu miest) a zároveň spevnenie danej bahnitej plochy aspoň podsypanim štrkom mesto to zamietlo.. Zároveň keď aj chcú vyberať peniaze tak nech zrušia aktuálne platené parkovanie…

    1
  33. mne velmi vadi ta neefektivita, ludia maju kupene miesta a velakrat tam neparkuju
    napr. jedna dvojica si parkuje pri kotolni s tymi hebedami a ked tam nie je volne idu na svoje parkovacie miesta a vidim ze vsetci im to toleruju, preco ? lebo znacka na tabulke je neaktualna a vychcanci zneuzivaju anonymitu
    ini niektore miesta maju kupene a polovicu casu tam vobec nikto neparkuje
    alebo lenive lemry si preparkuju auto na verejne miesto a navsteva pride na ich rezervovane, ked navsteva odide ani ich nenapadne preparkovat naspet, ich auto stoji na verenom mieste niekedy aj zopar dni a nikomu to nevadi !!!

    1
  34. ja si z principu nekupim parkovacie miesto, preco ?
    lebo s parkovacim miestom prichadza aj povinnost tam parkovat celorocne
    ja ma rad slobodu, ja mozem zaparkovat kde len chcem a je volne miesto, v zime na slnecnom mieste, v lete v tieni, velakrat neparkujem hned na prvom volnom mieste ale si obidem celu zonu o ktoru mam zaujem a podla chuti to dam tam kde mi to aktualne vyhovuje
    prichadza s tym aj neprijemnost ze nemusim najst volne miesto pri vchode ? a to vadi, vlacim kufre ? ved mozem na chvilu zaparkovat za barakom, vyniest nakup a potom najst volne mieste obdalec
    lenze ludia su hlupi, lenivi a sebecki, maju SUV, ziju si jak prasce v zite a vkuse na kadeco nadavaju a maju pocit krivdy, chuuudatka

  35. Mato, 13. marca 2024, 21:04

    To, že si kúpiš vyhradené miesto, ti nikto neprikazuje tam parkovať, ale je pochopiteľné, že keď za niečo platíš, tak to využívaš. Podľa toho, ako všetko opisuješ, bývaš na Jesenského a to štrkové parkovisko tam je fakt topka, hlavne keď prší. To, že ľudia sú jebnutí a kúpia si veľké kravy, s ktorými majú problém parkovať na tých malých parkovacích miestach a parkujú inde, tak s tým nič nespravíš. Hlúpy ostane hlúpy navždy.

  36. Pre Anonym 13. marca 2024, 14:16
    Nemáš pravdu ,že argument je bezpredmetný,keď na vyhradenom parkovacom mieste parkuje iné vozidlo.Zakon o cestnej premávke vraví,že ak na vyhradenom parkovacom mieste s dodatkovou tabuľou s konkrétnym EVČ,nemôže parkovať iné vozidlo,aj keď je majiteľom vozidla a parkovacieho miesta tá istá osoba.Mas právo zavolať mestskú alebo štátnu políciu a tá ho bude pokutovať za porušenie pravidiel cestnej premávky.
    Ďalšia vec je ,že vadí mi aj to ak,majiteľ parkuje svoje auto na verejnom parkovisku lebo jeho rezervné parkovacie miesto je prázdne celé hodiny a ostatní nemajú potom kde parkovať.
    Ale za to môže náčelník mestskej polície lebo jediné čo vedia je dávať pokuty za fajčenie na zastávke .
    Ľudia čo takto neoprávnene využívajú 1+1 miesto navyše by po opakovanom porušovaní už takéto miesto od mesta nemali dostať.
    Alebo kľudne nech to spravia ako v Trnave keď si s tým mesto nevie alebo nechce dať rady

  37. Tak volaj vždy na č. 159, ak uvidíš takéto parkovanie. Potom nám oznám výsledok tvojho snaženia. A áno, súhlasím s tým, aby sa urobila parkovacia politika, ktorá ponúkne rovnaké pravidlá pre všetkých rezidentov. Vyhradené parkovacie miesta sú blbosť, keby som si teraz chcel nejaké zaplatiť, už mi ho nedajú, lebo sa minula kapacita v rámci parkoviska. Sprostosť jak delo. Nastaviť nanovo podmienky, zvlášť pre rezidentov, zvlášť pre cezpoľných.

  38. A na Novomestskej ulici?
    Samá firemná dodávka.
    Ľudia s činžiakov ,ktorý tam bývajú nemajú kde parkovať,pretože je tam kopec dodávok.
    To nevadí nikomu?

    1
  39. Trosku aj ja… Viac veci. Bol som v jednom nemenovanom meste,kde na parkovisku mal kazdy byt vyhradene a vyznacene parkovacie miesto. Nik iny tam nemohol parkovat. To je jedna moznost. O kseftovani s parkovacimi miestami sa nevyjadrujem… Dalsi problem je, ze su tu ludia pomaly s celeho slovenska, co prisli za pracou,vidim to na poznavacich znackach. Samozrejme vela bytov je prenajatych napr. druzstevnych na cierno. To je zasa o inom….😉

    1
  40. Oman, to nie je problem. Pokial bude parkovisko vyhradene pre byty, tak tam bude parkovat len auto s parkovacim preukazom pre konkretny byt. Nie ecv, ale prislusny byt. Takze moze to byt ak najomnik.

  41. Dúfam že s parkovacou politikou pôjde ruka v rukáve aj obmedzenie statickej dopravy v centre. Všade v meste len auta, žiadna zeleň! A vrchol idiotizmu v parku pri kaštieľy parkovisko. Úplne zakázať auta pri malom parku,

    1
  42. S parkovacou politikou by sa vyčistili aj iné vzťahy. Ako už bolo spomey, nájomca bytu na čierno by sa k parkovaciemu miestu nedostal, jedine ak by zlegalizoval nájomný vzťah a až potom môže mať nárok na parkovanie pri byte. To by som uvítal. A výrazne spoplatniť tých, ktorí v Seredi bydlisko nemajú. Dovi, dopo. Parkovacie politiky v mestách sú o zredukovaní počtu áut, na to musia v prvom doplatiť tí, čo tu nebývajú.

    3
  43. Ano veru presadnite na bicykle a hlavne v zime keď nesiete svoje ratolesti do školy na šaragle… toto može fakt napísať len hňup ktory si ešte nezakefoval

  44. Áno sú tu aj takí ktorí nevedia v zime chodiť pešo alebo na bicykli. Pretože tu máme 2 mesiace záveje a -10. Alebo sa nevedia obliecť ani do dažďa. Prave preto tu máme 3 auta v rodine lebo ľudia sú rozmaznaní a už nevedia čo by od dobroty potrebovali. Kupujú si ďalšie auta aj keď vedia že nemajú kde parkovať. Ja si prajem aby bolo auto luxus. Aby sa platili tak vysoké ekologicke dane, že tých áut by nebola ani polovica. Ale veď možno blízka budúcnosť.

  45. Pre DAR 13. marca 2024, 17:17
    Veľmi sa mýliš že keď máš na značke EVČ tak to neznamená nič.Asi nepoznáš zákon o cestnej premávke veľmi dobre.Tak ťa trošku budem edukovat.
    K spôsobu státia na vyhradenom parkovisku sa vzťahuje ustanovenie § 25 ods. 1 písm. n) zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, citát:
    „Vodič nesmie zastaviť a stáť pred vjazdom na cestu alebo na vyhradenom parkovisku, ak nejde o vozidlo, pre ktoré je parkovisko vyhradené,“
    z čoho vyplýva, že ak na vyhradenom parkovisku zastavilo alebo stojí vozidlo s evidenčným číslom, ktoré nie je totožné s evidenčným číslom uvedeným na dodatkovej tabuľke, v tom prípade sa vodič tohto vozidla dopustil priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky v zmysle § 22 ods. 1 písm. l) zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov.
    Takže kľudne si tam môžeš zaparkovať aj babkine auto ale keď na teba niekto zavolá mestských alebo dopravakov,tak máš pokutu.A im je jedno na koho je parkovacie miesto registrované lebo ty porusujes zákon o cestnej premávke.
    Aj keď si majiteľom jedného vozidla a to predas a kúpiš nové s novými ŠPZ,tak je tvojou povinnosťou zmeniť dodatkovú tabuľu,inak môžeš byť legálne pokutovaný.

  46. Takže takýchto vychcancov čo si myslia že si zaplatia jedno miesto a budú využívať dve treba nahlasovať,oni si to rozmyslia keď dostanú každý deň pokutu a hneď bude viac voľných miest na parkovanie

  47. Seredan 14. marca 2024, 23:43

    Ale ty na tej dodatkovej tabuľke nemusíš mať napísané EČ, ale stačí, keď si tam dáš Jožko Mrkvička, lebo miesto je registrované na niekoho a nie na auto.

    1
  48. V prvom rade ako píšu vyššie , zrušiť všetky spoplatnené miesta. Mesto nemá možnosť takéto miesto garantovať každému ,tak nebude mať nikto , všetci sú si rovnoprávny. Výnimku nechať iba pre imobilných a invalidov.
    Čo sa týka spomínaných novostavieb za posledných pár rokov. Všetci deklarujú prenajaté parkovacie miesta od KAUFLANDU ,LIDLA ,… . Všetky tieto zmluvy musia byť súčasťou stavebného konania a samozrejme kolaudačného rozhodnutia. Mesto by malo urobiť to ,že pri uvedených obchodoch odhradí počet rezervovaných miest . Som zvedavý ,ako by sa tvárili ,keď podľa všetkého by im zrazu polovica parkoviska zmizla.
    Návrh : Parkovací dom , ul. Čepenská ( kde boli staré technické služby , aktuálne sú tam garáže ) ,garáže majú prenosné , pozemky myslím mestské . Vybudovať na 4 poschodový parkovací dom
    Nikomu to nebude prekážať , je to širšie centrum , všade blízko.

  49. Pre DAR:
    A zase sa mýliš, dopravná značka neni bilboard ,že ty si tam môžeš písať čo ty chces,sú pravidlá pre zvislé dopravné značky .Buď musíš mať dopravné značenie s evidenčným číslom alebo po novom sú značky zákaz zastavenia s dodatkovou tabuľou vyhradené parkovanie,ale v tom prípade musíš mať zasa parkovaciu kartu.
    Keď nevieš,tak tu zbytočne nepíš nepravdu.Kvoli tomuto problému som už písal aj na prezídium policajného zboru,odbor dopravnej policie a všetky informácie som ti tu napísal.Takze žiadne dodatkove tabule s menom,ani fotkou,dokonca ani olejomaľba neni povolená.

  50. S parkovanim je vsade problem, suhlasim. No chcem povedat, ze pokial parkovacia politika, tak spravodlivo. Ano, sam mam dve auta, no pred cinziakom parkujem ohladuplne vzdy len jedno. Ci sa jedna o sukromne auto, alebo firemne, je to moj vyrobny prostriedok s ktorym chodim na miesto trvaleho pobytu, aby som zarobil na ucty a dane. Podla mna, by malo byt jedno parkovacie miesto pridelene ku kazdemu bytu. Ak zostanu volne miesta, prosim,kupte si, ale tak za poplatok aspon 20litrov rocne. Aj u nas na ulici sa najdu pripady, kde maju po 2-3 auta. Ked pride domov cela motorizovana rodina a pol ulice ma uz vyhradene parkovanie, no skuste zaparkovat…
    Za mna = spravodlivo = 1 byt = 1 statie, bez ohladu na to, ci parkujem sukromne auto, alebo firemne.

  51. A koľko že to to parkovacích miest má mesto na vlastných pozemkoch? NA Vlastmych!!!
    Tu by som začal ! Plus zmena územného plánu na vlastných pozemkoch pri budove ktorá sa realizuje vrátane nadstavby a prístavby !
    A nezaškodilo by komunikovať verejne čo chystáte aby sme nedopadli ako v TT

  52. Najlepšie by bolo vybudovat niečo také ako je pri pečivarnach parkovisko kamionov. Niečo podobne by mohlo služit pre tých čo maju firemne auta alebo dodavky. Tam by si svoje firemne auto odparkovali a zo svojim by išli domov a zase naopak. Bolo by to stražené a parkovne by platila v konečnom dosledku firma od ktorej má auto

    2
  53. Tak nech sa vydavaju rezidentne karty.
    Mesto sa rozdeli na parkovacie zony, tak aby sa dalo zaparkovat na ulici kde clovek byva a pripadne prilahlej ulici. Na kazdu bytovu jednotku sa vyda jedna parkovacia rezidentna karta, to sa da ustrazit. Ci si clovek da tu karticku do svojho alebo firemneho auta (kde ma bebefit a moze s nim chodit domov, preto nema potrebu vlastneho auta) je na cloveku. Osadit parkovacie zonove automaty a ostatok za poplatok.
    Hotovo. Rezidenti mozu parkovat jedno auto v zone kde byvaju, nikto nie je zvyhodneny (mimo vozickarov) Kazdi zaparkuje 1 auto vo svoje zone kde je aktualne volne miesto. Spravodlive, hotovo.
    Kontrola jednoducha kde nie je karticka alebo platny parkovaci listok hotova vec.
    Karticky osetrit vodoznakom proti kopirovaniu a je to.

  54. A je to.
    Rozumne riesenie. Az na to, ze na sidlisku kde je 120 bytov je k dispozicii len asi 60 parkovacich miest.
    Co fčul? Budeme zrebovat?

  55. Ja by som zrusil platene miesta a nechal to tak ako to bolo predtym. Nech sa neplati a nech si kazdy parkuje na ktorom volnom mieste chce. Policajti by kontrolovali, ci auto neparkuje na travniku a podobne. Pod kazdym cinziakom su obchody a ine sluzby, idem tam a nemam kde zaparkovat, hoci je tam kopec volnych miest, ale su oznacene znackou. A aky je problem si zaparkovat auto aj ine ako rovno pri cinziaku. Ludia su lenivy a Putina na nich.

    1
  56. To máš ešte od detstva zakorenené, že treba všetko zdarma? Som za regulovanie parkovania, bohužiaľ situácia si to už vyžaduje. Ak domáci nemá kde zaparkovať, treba zredukovať cudzích. Tak sa to robí.

  57. doporucujem aj bille zaviedt 3 hodiny zdarma, potom tam mozno podnikatel nebude parkovat svoje dodavky, ktore smrdia na pol mesta

  58. V logistických parkoch v okolí Serede pracuje veľa ľudí z rôznych častí Slovenska. To vidno aj na EČV vozidiel, ktorých tu parkuje veľa. To by bolo treba prečistiť. Mnohí tu bývajú neprihlásení, treba ich upratať nech sa zoberú preč alebo nech si tu zlegalizujú bývanie. Mesto z nich nič nemá, len zvýšené náklady. Dá sa to aj prostredníctvom parkovacej politiky.

    1
  59. RRR … dobrý názor. Tam na mestskom pozemku sú súkromné garáž a zaberajú miesto aj keď sú prázdne. Tam urobiť parkovací dom a je po probléme. Je to tam teraz škaredé a špinavé…. a pritom super poloha…

  60. Ak máš uuto zaplať za parkovanie. Ak mesto vybuduje parkovisko chce aby sa investícia vrátila, údržba tiež stojí peniaze jednoducho treba platit za parkovanie áut na pozemkoch mesta, zvlášť keď niekto má dve či tri autá. Socializmus skapal, už dávno žijeme v kapitalizme.

    1
  61. Nemusíte sa rozčuľovať auto nie je samozrejmosť. Keď nemáš na banány nekupuj si opicu.Tí ktorý parkujú na iných miestach ako majú zaplatené zavolajte políciu čo vám na to povie.Na cigarety a pivko sa nájde vždy 😁😁😁

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované