back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Auto odstavené pred Šintavou niekto podpálil. Odpad na parkovisku pribúda – AKTUALIZOVANÉ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Šintava | Náš predpoklad spred 10 dní je realitou: Auto odstavené v katastri Šintavy niekto podpálil.

Pred 10 dňami sme sa v samostatnom článku venovali parkovisku, resp. odstavnému priestoru pred obcou Šintava zo smeru od Šoporne, neďaleko výjazdu z rýchlostnej komunikácie R1. Tento priestor sa opätovne mení na smetisko.

Upozornili sme na vrecia plné odpadu, fľaše od alkoholu, staré zaváraniny a ako na väčšine takýchto priestorov opotrebované pneumatiky. V podstate aj v tomto prípade je možné nájsť povyhadzované vlastne všetko, čoho sa ľudia aktuálne potrebujú zbaviť.

V súvislosti s týmto priestorom sme upozornili najmä na osobné motorové vozidlo Dacia červenej farby, ktoré je na tomto mieste odstavené už minimálne mesiac. V čase publikovania predchádzajúceho článku, teda 25. februára 2024 bolo auto ešte v relatívne dobrom stave, s predným evidenčným číslom a na prvý pohľad pomerne kompletné. Zároveň sme upozornili, že v prípade neodstránenia tohto v danom momente ešte možno funkčného auta ako celku, nepotrvá dlho, kedy ho snaživí jednotlivci začnú rozoberať a odstraňovať bude potrebné aj prípadne vytečené prevádzkové kvapaliny. Možno bude potrebné riešiť aj prípadné znečistenie životného prostredia.

Na mieste sme sa boli pozrieť aj dnes v priebehu dňa. Čo nás čakalo? Pozrite si video:

- Článok pokračuje pod reklamou -

V súlade s predpokladom výrazne viac odpadkov – v princípe to funguje asi tak, že keď už niekde odpadky sú, niektorí ľudia neváhajú a radi priložia ďalšie nehľadiac na to, že ide o nelegálnu skládku. A čo auto, na ktoré sme upozorňovali? Dnes sa už jedná úplne jednoznačne o vrak Dacie bez evidenčných čísiel s otvorenou kapotou, rozbitými sklami, vyhoreným interiérom, pravdepodobne vybranými zvyškami pohonných hmôt, bez katalyzátora – vlastne do 10 dni sa presne naplnilo to, na čo sme v článku upozorňovali. Motorová časť čaká na svojho záujemcu. Potom sa naplní aj predpoklad znečistenia parkoviska prípadne prírody vytečenými prevádzkovými kvapalinami.

Správa pre záujemcov o chuťovku – staré zaváraniny vyhodené vedľa auta, tie sú ešte k dispozícii v „neporušenom“ stave.

Takže s odstupom 10 dní môžeme konštatovať, že z parkoviska, resp. odstavnej plochy nachádzajúcej sa v blízkosti rýchlostnej komunikácie R1 a hlavnej cesty v katastri obce Šintava, druhé volebné obdobie starostkou Stanislavou Režnákovou sa stáva ďalšia ostuda minimálne regiónu.

Takto si predstavujeme vzhľad verejného priestranstva a naozaj si niekto myslí, že dve tabuľky zakazujúce vývoz odpadu problém vyriešia?

– – –

AKTUALIZOVANÉ 7.3.2024 – tlačová správa KR HaZZ Trnava

Hasiči zo Serede vykonali dňa 2. marca 2024 výjazd k požiaru zaparkovaného vozidla na odpočívadle medzi obcami Šoporňa a Šintava. Po vykonanom prieskume bolo zistené, že plamene zachvátili ľavú stranu interiéru vozidla. Na likvidáciu sa nasadil príslušníci 1 vysokotlakový prúd. Po uhasení požiaru bol následne vykonaný prieskum termovíznou kamerou. Pri udalosti neprišlo k žiadnemu zraneniu.

- Článok pokračuje pod reklamou -

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Na tom aute sa vozili Rómovia zo Serede a nikto nevie kto tam to auto odstavil.

    1
  2. Ja som o tomto aute písal zhruba pred polrokom,ale vtedy si to nikto nevšímal. Potom na pár mesiacov zmizlo a už je tam zas. Ale nepojazdné

  3. Pán Majko, smutné je, že cieľom tohto článku nie je poukázať na odpad, ktorí tvoria ľudia ale je to len akýsi ďalší osobný útok na p. starostku obce Šintava 👍🏼

    14
  4. Galanta 7. marca 2024, 12:13
    Zas raz pan Majko zmazava komentare. Mozete sa hambit, ako viete kludne spavat?

    3
  5. Zuzana vieš ako sa to hovorí,nehodiace sa škrtnite. Majkovi sa to do kšeftu nehodí,tak treba mazať !

    4
  6. Pan Majko uvedomte sa a konecne sa pozrite do svojho taniera a nie hadzat stale spinu na druheho.

    3
  7. Keby ste vy blbci neboli blbci, tak by ste si precitali ,,autora,, clanku.
    Milos sa pod svoje clanky vzdy podpise menom.
    Nie ako redakcia.
    Ale kedze ste blbci….

  8. Anonym 7. marca 2024, 12:16
    Ten Focus tam raz je, raz nie je. Pripada mi to, akoby niekto zo Sale, alebo Strkovca dosiel na Focuse na to parkovisko, tam ho niekto vyzdvihol a jednym autom spolu pokracovali napr. do Blavy.

    3
  9. Tu nejde ani tak o starostku ale o kultúru národa.Kde sa práve nachádzam tam ten odpad nechám.

  10. Vaše navážanie sa do p. starostky je pre mňa nepochopiteľné,pretože pred pár rokmi ste ju ,,ospevoval“a podporoval.Myslite si že je to jej hanba ako to tam vyzerá,nieje to hamba a úbohosť tých ľudí čo to tam vyhadzujú? Každoročne sa tam robi čistenie a verte vždy je tam toho dosť.

  11. Zaujímavé, že policajti podľa ŠPZ nekontaktovali majiteľa aby si ho zobral…ja som mala pred činžiakom jeden deň auto bez ŠPZ a už na mňa susedia zavolali mestských

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované