back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Plynové injekcie môžu pacientovi pomôcť od bolesti chrbta, či uvolniť svalové napätie. Ponúka ich Fakultná nemocnica Trnava

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Fakultná nemocnica Trnava |MM| Rehabilitácia je dôležitou súčasťou procesu zotavenia po zranení alebo chirurgickom zákroku. S rozvojom medicínskeho výskumu a technológií sa objavujú aj terapeutické metódy, ktoré pomáhajú pacientom dosiahnuť rýchlejšiu a efektívnejšiu rehabilitáciu. Jednou z týchto inovácií je využitie plynových injekcií, ktoré prinášajú pre pacienta množstvo výhod v rehabilitačnom procese. 

Čo sú plynové injekcie?

Plynové injekcie sú terapeutickou technikou, ktorá zahŕňa podávanie malých množstiev plynu priamo do postihnutého tkaniva pacienta. Tento postup je založený na využití fyziologických účinkov plynov, ktoré môžu stimulovať proces hojenia a obnovy tkaniva.

Kedy je liečba plynovými injekciami vhodná?

Bolestivé stavy: plynové injekcie môžu byť účinné pri liečbe bolestivých stavov, ako sú napríklad chronická bolesť chrbta, osteoartritída alebo fibromyalgia. Plynové injekcie môžu pomôcť znížiť zápal, stimulovať krvný obeh a uvoľniť svalové napätie.

Zranenia šľachy a väzov: pri zraneniach šľachy a väzov môžu plynové injekcie podporovať rýchlejšiu regeneráciu tkaniva a zmierniť bolesť. Použitie plynových injekcií môže tiež pomôcť zvýšiť pohyblivosť a funkčnosť postihnutej oblasti.

Chirurgické, traumtologické a ortopedické zákroky: po týchto zákrokoch je  rehabilitácia kľúčovou súčasťou procesu zotavenia. Plynové injekcie môžu byť použité na urýchlenie hojenia pooperačných rán, zmiernenie bolesti v oblasti po operačnej  jazvy a obnovenie normálnej funkcie tkanív.

Kontraindikácie pre použitie plynových injekcií v rehabilitácii?

  1. Infekcia v oblasti podania: Prítomnosť aktívnej infekcie v oblasti, kde sa plánuje podanie plynovej injekcie, je kontraindikáciou. Infekcia by sa mohla šíriť alebo spôsobiť ďalšie komplikácie.
  2. Krvácanie: Pacienti s poruchami zrážanlivosti krvi by mali byť opatrní pri používaní plynových injekcií, pretože môže dôjsť k zvýšenému krvácaniu v oblasti podania.

Ako si vybavím plynové injekcie?

Plynové injekcie ako liečebnú techniku podávame aj vo Fakultnej nemocnici Trnava, na Fyziatricko-rehabilitačnom oddelení. Pacientovi podáva plynovú injekciu lekár FBLR na FRO. Pacienti sa na vyšetrenie môžu objednať osobne alebo telefonicky k nášmu lekárovi na tel. čísle +421 33 5938 641 alebo mobilnom čísle +421 917 397 073.

- Článok pokračuje pod reklamou -

zdroj: fntt.sk
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované