back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Prezidentka Zuzana Čaputová: „Rozhodnutie Ústavného súdu SR je dobrou správou pre demokraciu a právny štát na Slovensku“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Zuzana Čaputová, prezidentka SR |MM| Systém bŕzd a protiváh zafungoval, a to je asi najdôležitejší odkaz všetkým občanom Slovenska. Samozrejme, treba pripomenúť, že ide o rozhodnutie o pozastavení účinnosti niektorých častí novely a nie o meritórne rozhodnutie ústavného súdu.

Je však dobrou správou pre poškodených trestnou činnosťou, lebo nateraz nebudú negatívne dotknuté ich práva domôcť sa odškodnenia a spravodlivosti. Je to zároveň aj potrebný odkaz našim zahraničným partnerom, že financie európskych daňových poplatníkov zostávajú na Slovensku primerane chránené. Znamená to však aj náročnú úlohu pre generálneho prokurátora, aby po zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry zabezpečil plynulý prechod prokurátorov a presun spisov na nové pôsobiská bez toho, aby prišlo k prieťahom v konaniach.

Rýchle rozhodnutie o pozastavení účinnosti novely svedčí o tom, že zásah do ústavou garantovaných práv občanov touto novelou by mohol byť natoľko závažný, že ústavní sudcovia považovali za dôležité preskúmať ho ešte predtým, akoby novela nadobudla účinnosť.

zdroj: FB/Zuzana Čaputová
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Som veľmi rád, že aspoň Ústavný súd funguje, zdá sa, správne. Snáď sa im to podarí aj zrušiť a nebude to platiť vôbec.

    Ďakujeme pani prezidentka.

    4
  2. Ústavný súd nefunguje bohužiaľ, skutok sa nestal, ešte sa len mal stať a súd už rozhodol. Takto to funguje v dnešnej dobe v Rusku.

  3. Tak ako v posledných rokoch sa stalo už viackrát, tak ÚS zase rozhodol tak nijako a hlavne až podozrivo rýchlo. Rozhodnutia ÚS odkedy tomu velí ten p. Fiačan sú také dosť pokrytecké až alibistické, že aby koza zostala celá a aj vlk sýty. Vidieť, že chcel tak trocha podržať p. prezidentku ale netrúfol si rozhodnúť úplne protiprávne. Ale nech to je ako je, Fico je víťaz. (UŠP je zrušený ) a p. prezidentka a opozícia prehrali. (lebo aj im išlo hlavne o udržanie Lipšica a nie o nejaké lehoty, to bolo len také krovie).

    3
  4. Nikdy nemôže US,porušiť za žiadnych okolností svoju vlastnú judikatúru,keď spochybní svoje vlastné rozhodnutia,že sa nemôže zaoberať zákonom,ktorý vlastne ešte neexistuje!!!!!Tom som zvedavý,čo to znamená do budúcnosti.Ved na takomto princípe je založená celá justičná prax,napr v USA.Ohliadnuc od toho,či alebo kto má pravdu.

  5. vyzerá to na vzácnu zhodu…spokojná je prezidentka, spokojný je premiér, spokojná je opozícia…tak asi dobre, nie?..:-D

    2
  6. myslím že podobné zmeny zákonov a rušenia môže schvaľovať len človek, ktorý robí alebo chce robiť to isté…

  7. Hemzi sa to samimi pronarodnymi vlastizradcami a extrenistami.
    Harabin-vitaz , Semafor, Kotleta, Podrztaska

  8. Opäť sa tu zišli ústavní právnici ktorí nečítali ani schválený zákon, ani žiadosť prezidentky, ani vyjadrenie ústavného súdu ale úplne im stačí, ako na to reagoval Fico. Tí ústavní právnici to študujú celý život a ajhľa tu sa nájdu ľudia s vysokou školou života ktorý tomu rozumejú lepšie.

    2
  9. Fico už spochybnil Policajný zbor vrátane NAKA, Úrad špeciálnej prokuratúry, Prezidentský úrad a najnovšie aj Ústavný súd. Na rade je teda Najvyšší súd a potom zostávajú už len všetci , čo nesúhlasia s jeho výkonom správy vecí verejných. Myslí si tu ešte niekto že tento človek je kompetentný zastávať post predsedu vlády?
    Ak by bol Fico hlavou mafie a organizovaného zločinu, konal by inak ako koná dnes?

    5
  10. Jebete do toho Fica 🙂 No smola politicky vyhral a diskreditacia vsetkych institucii bola dokoncena… Od teraz ma taku poziciu ako nikto nikdy na Slovensku, o toto vam islo slniecka??? Az teraz sa zacnu diat zmeny na Slovensku…

  11. Žiadna vražda by nemala byť premlčana treba upraviť zákon. Žena ktorá váha 20 rokov a nepodá trestné oznámenie, že bola znásilnená, aj keď má pravdu po 20 rokoch je ťažko dokazatelné takmer nemožné. Ale špinavá politika PS pokračuje, a hradná pani kope ako skapinajuci kôň, radia jej somári.

    1
  12. Dá sa pozastaviť neexistujúci zakon, právna blbosť, ale žijeme na Slovensku. Že vraj ústavný súd. Nevinný človek môže byť odsúdený bez akých kolvek dôkazov ako za komuša.

  13. 22:58 o čom točíš? Ty si jeden z tých našich ľudí, čo čakali na tento zákon, že sa im skráti trest a dostanú sa z basy?

    3
  14. pre Anonym 29. februára 2024, 22:58

    Čo je neexistujúci zákon? Bol schválený? Bol. To že nie je vydaný v Zbierke zákonov neznamená, že je neexistujúci. Prečítaj si vyjadrenie predsedu Ústavného súdu, aký majú argument na to, že konali. Nehraj sa na právnika.

    2
  15. Čo je to za súd, ktorý rieši niektoré veci v predstihu, a niektoré nevie vyriešiť za dva roky. Niekto slúži špinavej politike a nie spravodlivosti.

    1
  16. Naozaj ti vadí, že Ústavný súd pozastavil účinnosť novely, ktorú si kriminálnici sami odhlasovali? To si fakt taký somár?

    2
  17. Kurňa, kam sme sa to dostali. Témou novej vlády už pol roka je zrušenie úradu, ktorý naháňa zločincov, najhorších kriminálnikov v štáte, vykrádačov DPH, spotrebných daní, tých čo namiesto toho, aby štátnu kasu chránili ju vykrádali. Toto je priorita krajiny.

    Zakiaľ bol špeciálny prokurátor pán 61:0 Kováčik, bolo všetko v poriadku a doktorovi Ficovi nič nevadilo. Pán skončil na 8 rokov s trestom odňatia slobody za korupciu pri výkone funkcie.

    Aj zaostalý volič, by si mal už uvedomiť a popremýšľať, čo sa s touto krajinou deje a nie sa tu hrať na právnika s výkladom predbežného opatrenia podľa vzoru kapitána semafora totálneho opilca, ktorý prekoná aj Slotu.

    4
  18. Vie niekto poradiť koho voliť v budúcich voľbách? Šimecka či Matovič, do hnoja patria.

  19. 11:46 Automaticky si vylúčil Šimečku a Matoviča ale nevylúčil si Fica, Pelleho ani Danka. Neviem načo tu provokuješ, keď máš už vybrané a koho budeš voliť tu máme všetci úplne v paži. Slušní ľudia sa nechodia radiť na online diskusie.

    2
  20. Pre mňa sú všetci nevoliteľní ! Nezúčastním sa toho divadla. Odporný Sereš nám už dávno prezidenta zvolil. Môžete si domyslieť koho ! Aj Majko ho tu propaguje…

  21. Anonym 2. marca 2024, 18:32
    To keď si zistil, že tvoj vodca je fakt mafián a že ťa odrbal, tak si si vymyslel svojho imaginárneho nepriateľa Sereša a on môže za všetko čomu ty nerozumieš. Dnes Sereš, zajtra Micky Mouse, potom Tom a Jerry a neskôr Fantomas. Aj si rozmýšľal nad tým, že si ľudom na smiech? To táraš aj keď sa s niekym stretneš na živo, či len takto v diskusiach vypisuješ?

    2
  22. Anonym 20:48,ser na to,aj tak hovno vyserieš ! Si už komplet zmanipulovaný a rozumovo vygumovaný. Načo sa tebou zaoberať ?

  23. Nebudem voliť služobníka ktorý slúžil každej vláde, teda pana Korčoka. Za vlády smeru keď sa stala vražda novinára a jeho snúbenice slúžil Ficovi a vôbec ho nezaujímalo že sa stala vražda novinára ,bol extremne ticho, slúžil Ficovi .Dnes si vyrába politiku na vražde novinára páli sviečky na hrobe novinara,že to sa už nesmie opakovat.Ja takého špinavca voliť nebudem ,presne takto sa chovali najšpinavší komunisti .

    2
  24. V 90tych rokoch by ta opilci v kocke na námestí a babky zabili kebyže povieš niečo zlé na Mečiara, takže podľa toho čo niektorí predvádzajú bude pravda že história sa opakuje.
    Slovensko sa doteraz nepamätalo z vlád Mečiara a dvoch Ficovych a naši super informovaný antisystemový prorusky antiamericky dezolati tam navolia preukázaných zlodejov a hoaxerov.
    Nenávidite svoje deti alebo vnúčatá?
    Alebo len máte sklony k masochyzmu?

    2
  25. Tom, to nie pre to volia opakovane kurvy a zlodejov.
    To pre to, ze su tupi. A tupci sa lahko osieraju a okradaju

    2
  26. Ach vy dvaja blbci nadomnou. Takže podľa vás treba na vrchol dosadiť blbečka z PS a celú jeho čvargu a na trón posadiť Korčoka ! Už len potom tu nastane blahobyt ! Asi rozmýšľate tým oným,že ? Aj ten ked sa postaví,rozum sa zastaví !

  27. Pre Anonym 3. marca 2024, 8:00

    Prečo urážaš a ťaháš do debaty rodičov? Blbec.

  28. Preco urazas tych dvoch nad tebou?
    Aby si teba niekto nezistil. Aj ked uz ta poznaju viaceri.

  29. Ha ha ha
    Ty tupec, uz ta tu viaceri volali na stretnutie po tvojom vyhrazani (verejnom) a ty nist.
    A este, pocitaj s tym, ze ked budes niekoho urazat ty, tak sa ti to vzdy vrati.

  30. Vy tupé liberálne ovce ! O mne viete všetko ešte aj aké trenky nosím,ale najprv sa pozrite na seba !!! Vy ste všetci dokonalý,že ?

    1
  31. Keby boli ovce liberálne tak nenasledujú slepo svojho vodcu. Vidieť že pán používa slová ktorým nerozumie. Z toho logicky vyplýva že ako ovce sa môžu chovať len tí ktorí nasledujú svojho pána bez ohľadu na to čo hovorí a ako koná aj keď je to proti ovciam. Takže ste sa spoznali voliči smer,hlas,sns.

  32. S tymi ovcami je to tak, ze kazdy by chcel radsej kravy. Jednu dojnicu a jednu na maso. Ale pri priemernej nadmorskej vyske Slovenska 392 m.n.m. a veciach s tym suvisejucich sa nemozeme cudovat, ze u nas pripada na tisic obyvatelov 59 ovci, ale iba 11 krav. A to pri kravach mame limut od roku 2004 o polovicu mensi, nez skutocnost. Nikoho asi neprekvapi, ze najviac sa dari sviniam, kedze pocet osipanych dosahuje cca 100 na tisic obyvatelov.

  33. Anonym 3. marca 2024, 14:36 – to ze si sa prestal podpisovat mily Daniel, neznamena, ze nevieme kto si. Aby si raz cestou z sichty na vzv nestretol niekoho nasraneho, koho tu osocujes… potom budes zas vyplakavat ze si invalid?

  34. Filcka je spokojná, špecialný súd je v piči a spisy pôjdu tým „správnym krajským prokurátorom“, pekne podľa 363 Žilinku ako on uzná za „vhodné“. Gratulujem poloretardovanej väčšine slovenska, hlavne tým dementom z Hlasu čo si mysleli že buzerant Pellegriny je niečo iné ako smerák. Blanár už dohodol pozívací list s Larvou a senilný Ha-Ra-Bin je otvorený ruským vojskám, stačí aby sa našli nejaký dementi s vytetovanými hákovými krížami, veď podľa charty OSN majú právo 😀

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované