back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Minister Raši: Vďaka eurofondom bude bezpečnejšie v osadách aj v obciach, kde sa nachádzajú

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

MIRRI |MM| Posilňujeme rómske hliadky a pomáhame tak nielen marginalizovaným komunitám, ale aj majoritnému obyvateľstvu. Vďaka navýšeniu výzvy na Miestne občianske a preventívne služby (MOaPS) o milióny eur sa podarí zlepšiť bezpečnosť a zvýšiť zamestnanosť vo viac ako 400 mestách a obciach po celom Slovensku. Na tlačovej konferencii po výjazdovom rokovaní vlády v Michalovciach to povedal minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši.

„Som rád, že práve v tomto regióne môžem oznámiť, že sa nám podarila dobrá vec pre marginalizované skupiny obyvateľstva. Kým Igor Matovič pred voľbami Rómov klamal a sľuboval im 500 eur, o ktorých vedel, že ich nikdy nedostanú, my im skutočne pomáhame. Nielen tým, že im dávame prácu, ale zároveň posilňujeme bezpečnosť rómskych komunít a súčasne majoritnej časti obyvateľstva. Spoločne sa nám podarilo nájsť ďalšie peniaze na projekty takzvaných rómskych hliadok, ktoré budú strážiť poriadok v marginalizovaných komunitách. Využijeme na to prostriedky Európskej únie,“ vyhlásil minister investícií a regionálneho rozvoja Richard Raši.

Výzvu na Miestne občianske a preventívne služby, ktorá bola z Programu Slovensko vyhlásená vlani v júni, sa z pôvodných 50 miliónov eur podarilo navýšiť až na takmer 82 miliónov eur (zdroj EÚ). Namiesto 256 obcí, ktoré už získali nenávratný finančný príspevok, sa tak podporí až 424 obcí, miest a mestských častí (v prípade Bratislavy a Košíc) po celom Slovensku. Vďaka projektu získa prácu vyše 2 000 obyvateľov marginalizovaných rómskych komunít.

„Táto vláda je tu iba štyri mesiace a už má za sebou reálne výsledky. Zamestnávame Rómov, ktorí by inak boli nezamestnateľní, pretože na tieto hliadky by žiadna obec nemala peniaze. Vďaka tomuto užitočnému projektu budú Rómovia i majorita žiť vo väčšej symbióze, v čistejšom a najmä bezpečnejšom prostredí. Toto je skutočná pomoc pre Rómov, nie uplácanie fiktívnymi 500-eurovkami,“ zdôraznil minister.

„Nová vláda ani chvíľu nezaváhala a vyčlenila ďalších 32 miliónov eur, aby sme mohli zamestnať ľudí z marginalizovaných rómskych komunít. Je to dôkaz, že táto vláda chce financovať a seriózne a vážne riešiť tento problém,“ doplnil splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity Alexander Daško.

Minister Richard Raši sa počas výjazdového rokovania vlády v Michalovciach stretol aj s predstaviteľmi miest a obcí, ktorým predstavil pripravovanú novelu zákona o verejnom obstarávaní z dielne MIRRI SR, vďaka ktorej sa podarí zrýchliť a zefektívniť celý proces VO, čo je kľúčové aj pre jednoduchšie čerpanie eurofondov či štátnych dotácií. Predstaviteľov samosprávy tiež informoval, že v Košickom samosprávnom kraji sa v novom programovom období preinvestuje 360 miliónov eur len v rámci regionálnych projektov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Rómovia chránia Rómov, je nutné aby pracovali tak ako iní občania tejto republiky a bude dobre!!! Nie umelo vytvárať pracovné neproduktívne miesta, pracovných miesť je v súčasnosti dostatok tam treba tie miesta obsadiť!

  2. Takto sa kupuju ciganske hlasy, do psej matere.
    Co na tom, ze nas zadlzili za dva mesiace viac ako igor v krize pocas covidu.

  3. Také hovadiny čo sa vypisujú na týchto neoliberálnych stránkach…vraj tie eurofondy padajú z neba ! Majko už si rozmýšľal niekedy nad tým kde sa tie e-fondy berú ? Najprv ich do kasy musí niekto vložiť,nie ? Akože Slovensko tam nedáva ale iba berie ?
    Nedávno som sa bavil so 7.ročnou kamarátovou dcérou ktorý s ňou prišiel na návštevu. Chcela si ísť čosi kúpiť a ja jej na to že tato nemá peniaze.
    A ona že načo peniaze,šak to pri pokladni priloží kartičku,pípne to a je to zaplatené ! Alebo že ide do bankomatu,naľuká tam nejaké čísla a odtiaľ sa vystrčia peniaze…
    decká sú už úplne zmagorené !
    Som jednoznačne za zachovanie hotovosti ! Nepotrebujem aby moje peniaze vlastnil nejaký židovský bankár. Chcem ich mať u seba,občas ich ohmatať a spočítať.

    1
  4. Anonym 3. marca 2024, 7:23
    Pane, vy ste učebnicový príklad. Pevne verím, že spočítať ich nebude až taký problém, raz dva tri a hotovo. Ale aj tak prosím keď Vám zavolajú nevyhadzujte ich z okna, ani ich nenoste do smetiaka, ani neodovzdávajte taxikárovi.

  5. Priam ucebnicovy. Kamarata ma blbona, kamaratova dcera je blbka…aky išiel, takych našiel…
    A takychto blbov je tu 1,3 miliona

  6. A vy dvaja hore ste konceptuálne negramotní ! No čo,aj takých tu msíme živiť !

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované